انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: گیر کردن لوبونتو ۲۴.۰۴ بعد از زدن رمز ورود (حل شد‌)  (دفعات بازدید: 1029 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین read

• Newbie
  • *
  • ارسال: 13
درود دوستان. من ۲ روز پیش  لوبونتوی ۲۴.۰۴  را  روی لپ  تاپ لنوو ۵۵۰ قدیمی   با ۴ گیگ رم بروز رسانی کردم. قبلش مشکلی نبود.  ۲-۳ بار پیغام داد که بروزرسانی کامل  انجام نمیشود؛ همچین چیزی، تا بالاخره بروزرسانی انجام شد. احساس کردم سیستم ناپایدار است و سیستم را ریبوت کردم. حالا وقتی رمز عبور را میزنم دیگه جلو نمیرود و همانجا می ماند. موش  تکان میخورد ولی هیچی قابل کلیک نیست  و فقط میتوانم با دکمه روشن خاموش لپ تاپ، آن را  شات داون کنم. اگر راه حلی بنظرتان میرسد سپاسگزار میشوم کمک کنید.
« آخرین ویرایش: 10 مهر 1404، 10:35 ق‌ظ توسط read »
“Between stimulus and response there is a space. In that space is our power to choose our response. In our response lies our growth and freedom.” — Viktor Frankl

آفلاین Chappie

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 96
ورود به TTY

وقتی در صفحه ورود گیر می‌کنید:

کلیدهای Ctrl + Alt + F3 را بزنید. (یا F2/F4 تا F6 هم امتحان کنید)
باید یک صفحه متنی (ترمینال لاگین) باز شود.

نام کاربری و رمز را وارد کنید.

اگر موفق شدید وارد شوید، ادامه دهید:

بررسی و تعمیر بسته‌ها

داخل TTY دستورات زیر را بزنید:
sudo apt update
sudo apt --fix-broken install
sudo apt full-upgrade -y
بعد ریبوت کنید:
sudo reboot
What is the Internet?
It's a thing in a computer. Lets you look up shit you don't know.
I want it! I want that Internet.

آفلاین read

• Newbie
  • *
درود و با سپاس فراوان برای جوابتون. من راه حل شما را رفتم. از صفحه لاگین اینبار رد شد والان صفحه سیاه دارم ( عکس پس زمینه ام البته رنگ سیاه است)  و فقط با کلیک راست با منوی کوچک دسترسی به نرم افزارها دارم.
راستی یاد رفت بگویم. این روش را دوبار انجام دادم و دفعه اول بین بروزرسانی ها پیغام داد که شما فضای کافی ندارید. ولی دفعه دوم این پیغام را نداد.
« آخرین ویرایش: 07 مهر 1404، 10:39 ق‌ظ توسط read »
“Between stimulus and response there is a space. In that space is our power to choose our response. In our response lies our growth and freedom.” — Viktor Frankl

آفلاین Chappie

• Jr. Member
  • *
آزاد کردن فضای دیسک
چون دفعه اول پیام "فضای کافی ندارید" داد، احتمال زیاد هنوز فضای دیسک پر است و بسته‌ها نصفه نصب شده‌اند.
اول برو به ترمینال (کلیدهای Ctrl+Alt+F3) و بزن و خروجی این دستور رو برای من هم اینجا پیست کن تا ببینم :
sudo df -hببین پارتیشن / یا /home پر نیست. اگر پر است:
sudo apt clean
لاگ‌ها و پکیج‌های قدیمی را پاک کن:
sudo journalctl --vacuum-time=7d
sudo apt autoremove --purge -y

حالا دوباره بروزرسانی کامل و تعمیر بسته‌ها:
sudo apt update
sudo apt --fix-broken install -y
sudo apt full-upgrade -y
What is the Internet?

آفلاین read

• Newbie
  • *
درود و با سپاس فراوان. با راهنمایی شما درست شد. اضافه کردن حجم پارتیشن هوم را در یک تاپیک دیگر میپرسم.اول ۱ گیگ خالی بود از ۱۹ گیگ. الان ۴ گیگ خالی دارد. علاوه بر لیست زیر یک ۳۸۵ گیگ هم ntfs دارم.
نقل‌قول

Filesystem      Size  Used Avail Use% Mounted on
tmpfs           385M  1.5M  384M   1% /run
/dev/sda1        19G   13G  4.4G  75% /
tmpfs           1.9G   56M  1.9G   3% /dev/shm
tmpfs           5.0M  8.0K  5.0M   1% /run/lock
tmpfs           385M  124K  385M   1% /run/user/1000
/dev/sda5        78G   72M   74G   1% /media/arman/2a3158ea-ebfc-4e41-a254-01f464c332c6
« آخرین ویرایش: 10 مهر 1404، 10:44 ق‌ظ توسط read »

آفلاین Chappie

• Jr. Member
  • *
شما اصلا پارتیشن /home ندارید
به نظرم بهتره سیستم عامل رو دوباره نصب کنید و قانون پارتیشنبندی رو رعایت کنید این پارتیشن هارو داشته باشید
/boot
/
/home
swap
و همونطور که دوستمون در این جا توضیح داد [1][2] به خاطر منابع کمی که سیستمتون داره از دبیان استفاده کنید .
[1] https://forum.ubuntu-ir.org/index.php?topic=157973.msg1247366#msg1247366
[2] https://forum.ubuntu-ir.org/index.php?topic=157973.msg1248846#msg1248846
What is the Internet?

آفلاین 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2929
  • GOD SAVE THE KING/QUEEN
به نظرم بهتره سیستم عامل رو دوباره نصب کنید و قانون پارتیشنبندی رو رعایت کنید این پارتیشن هارو داشته باشید

افراز سواپ لازم نیست.

بهتره بخاطر رم کمتر از میزکاری مثل lxqt استفاده کنید.
🇬🇧🏴󠁧󠁢󠁥󠁮󠁧󠁿🏴󠁧󠁢󠁷󠁬󠁳󠁿🏴󠁧󠁢󠁳󠁣󠁴󠁿🇬🇧

آفلاین Chappie

• Jr. Member
  • *

افراز سواپ لازم نیست.

بهتره بخاطر رم کمتر از میزکاری مثل lxqt استفاده کنید.

- - -
اصلاً چرا «پارتیشن Swap» توی لینوکس ساخته می‌شه:

۱. جبران کمبود RAM

وقتی رم پر می‌شه، کرنل می‌تونه بعضی از داده‌های کم‌استفاده رو به دیسک منتقل کنه (Swap).

اینطوری سیستم به‌جای اینکه «کرش» کنه، کند میشه ولی زنده می‌مونه.

مثال: مرورگر ۱۰ تا تب باز کرده، رم پر شده → لینوکس تب‌های غیرفعال رو می‌فرسته تو Swap.

۲. امکان Hibernate

در حالت Hibernate کل محتوای رم باید روی دیسک ذخیره بشه.

Swap جاییه که این کار انجام میشه.

برای همین قدیما می‌گفتن «Swap ≥ RAM».

۳. ایزوله‌سازی و سنت قدیمی

قدیما وقتی دیسک‌ها کند بودن، داشتن یک پارتیشن Swap جدا  کمی سریع‌تر از فایل معمولی بود.

برای همین عادت شد که پارتیشن Swap بسازن.

هنوز هم بعضی مدیرهای سیستم به‌خاطر نظم یا سنت، Swap رو به‌صورت پارتیشن می‌سازن.

۴. جلوگیری از OOM (Out Of Memory)

بدون Swap، وقتی رم پر بشه، کرنل «OOM Killer» فعال میشه و ممکنه برنامه‌ها رو بکشه.

با Swap، قبل از اینکه این اتفاق بیفته، داده‌ها به دیسک منتقل میشن و سیستم پایدارتر می‌مونه.
- - -
Swap جاییه برای نفس گرفتن سیستم وقتی رم پر میشه یا برای ذخیره رم هنگام Hibernate.
- - -
What is the Internet?

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول
- - -

با ۴ گیگ رم هم نیازی به سواپ نیست. مخصوصا اگه دیسک ایشون از نوع hhd باشه که دیگه اصلا نمیشه روش سواپ ریخت

اگر هم بعدا به سواپ نیازی شد خیلی راحت میشه اونو ساخت.
« آخرین ویرایش: 10 مهر 1404، 01:52 ب‌ظ توسط 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧 »

آفلاین Chappie

• Jr. Member
  • *
نقل‌قول
- - -

با ۴ گیگ رم هم نیازی به سواپ نیست. مخصوصا اگه دیسک ایشون از نوع hhd باشه که دیگه اصلا نمیشه روش سواپ ریخت

اگر هم بعدا به سواپ نیازی شد خیلی راحت میشه اونو ساخت.
!!
- - -
۴ گیگ رم برای کارهای خیلی سبک (وب‌گردی، آفیس، ترمینال) کافیه. ممکنه سیستم سال‌ها بدون Swap هم جواب بده.

ولی در لحظه‌ای که مرورگر ۲۰ تب باز کنه یا نرم‌افزاری رم زیادی بخواد، بدون Swap سیستم مستقیم میره سراغ OOM Killer و برنامه‌ها رو می‌بنده.

داشتن حتی ۱–۲ گیگ Swap باعث میشه سیستم به‌جای کرش کردن، فقط کند بشه.
- - -
لینوکس از قدیم روی HDD از Swap استفاده می‌کرد.

فقط مشکلش اینه که خیلی کنده (چون HDD کندتر از RAM هست).

پس Swap روی HDD کار می‌کنه، اما وقتی سیستم بهش دست بزنه، سرعت افت محسوسی حس میشه.
- - -
حتی روی لپ‌تاپ قدیمی با HDD هم Swap می‌تونه جلوی کرش رو بگیره.

مخصوصاً وقتی رم پر بشه (۴ گیگ خیلی راحت پر میشه با مرورگرها).

همچنین برای Hibernate الزامیه.
- - -
با ۴ گیگ رم داشتن Swap (پارتیشن یا فایل) توصیه میشه (۱ تا ۲ گیگ کافیه).
روی HDD هم میشه استفاده کرد، فقط سرعت پایینه → ولی بهتر از کرش کردن و از دست دادن داده‌هاست.
- - -

What is the Internet?

آفلاین read

• Newbie
  • *
 درود دوستان با سپاس برای توضیحاتتون. من فقط در مورد لوبونتو تجربه ام را میگویم. از پاییز ۹۹ به لوبونتو مهاجرت کردم و از نظر سبکی خیلی راضیم.همه چیز سریع است البته با  ssd ( بوت با اینحال ۱ دقیقه طول میکشد).

مشکل کمبود رم ندارم. بدون باز بودن نرم افزاری ۵۸۰ مگ مصرف میکند. با ۱۰ تب کروم ۱/۵ گیگ که هیچ وقت ۱۰ تب بازنمیکنم چون کند میشود. لوبونتو هم از  lxqt استفاده میکند. مشکل توان کم پردازنده ام در مرورگر اینترنت است. فایرفاکس را گذاشتم کنار بدلیل سنگینی و از کروم استفاده میکنم. کارایی در حد ۲-۳ تب قابل قبول است.  brave هم سنگین است ولی بدلیل تور برای یوتیوب  نصبش کرده ام.
سبکتر از لوبونتو امتحان کرده ام مثل antix  و..، ولی میز کارشون قابل تحمل نیست. حتی دبین با  lxqt هم یادم است  نسبت به لوبونتو برایم کندتر بود. در کل  لوبونتو بجز یک باگ که یکهو در حال تایپ یک حرف سریع تکرار میشود برایم تجربه خوبی بوده حتی با اینکه پردازنده با  ۵۰۰ مگاهرتز کمتر دارد کار میکند.

• High Hero Member
  • *
نقل‌قول
سبکتر از لوبونتو امتحان کرده ام مثل antix  و..، ولی میز کارشون قابل تحمل نیست. حتی دبین با  lxqt هم یادم است  نسبت به لوبونتو برایم کندتر بود. در کل  لوبونتو بجز یک باگ که یکهو در حال تایپ یک حرف سریع تکرار میشود برایم تجربه خوبی بوده حتی با اینکه پردازنده با  ۵۰۰ مگاهرتز کمتر دارد کار میکند.

درود

خیر، دیگه لوبونتو اون سبکی قبلا ها رو نداره. به خاطر اسنپ. حتما حتما به دبیان با میزکار lxqt مهاجرت کنید.

نقل‌قول
مشکل کمبود رم ندارم. بدون باز بودن نرم افزاری ۵۸۰ مگ مصرف میکند. با ۱۰ تب کروم ۱/۵ گیگ که هیچ وقت ۱۰ تب بازنمیکنم چون کند میشود. لوبونتو هم از  lxqt استفاده میکند. مشکل توان کم پردازنده ام در مرورگر اینترنت است. فایرفاکس را گذاشتم کنار بدلیل سنگینی و از کروم استفاده میکنم. کارایی در حد ۲-۳ تب قابل قبول است.  brave هم سنگین است ولی بدلیل تور برای یوتیوب  نصبش کرده ام.

بهتره از کروم و کرومیوم استفاده نکنید،  باز اگه خواستید از falkon استفاده کنید، برای تور هم از کاربراتور استفاده کنید.
« آخرین ویرایش: 10 مهر 1404، 02:35 ب‌ظ توسط 🇬🇧بریتانیای کبیر🇬🇧 »