انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید


توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: مصيبت‌هاي توسعه پروژه‌هاي منبع‌باز(راست میگه؟)  (دفعات بازدید: 758 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mintman

  • Full Member
  • *
  • ارسال: 199
استفاده از نرم‌افزارهاي منبع‌باز لذتي دارد که در توليد آن وجود ندارد.توسعه‌دهنده نرم‌افزارهاي منبع‌باز خواب حضور در يک نرم‌افزار تجاري را مي‌بيند که تقويم درست و حسابي داشته باشد و مهندسان نرم‌افزار آن را کنترل کنند و طبق برنامه همه چيز جلو برود. مسايل و مشکلات زيادي در راه انتشار يک بسته نرم‌افزاري به‌شيوه منبع‌باز وجود دارد که برخي از آن‌ها را از نظر مي‌گذرانيم:

نقشه راه: نقشه راه از کجا مي‌آيد و چه کسي تصميم مي‌گيرد که حالا نوبت چيست؟ مساله همين جاست که انتظار مخاطبان بايد خوب تسويه شود و اغلب کار به اينجا ختم مي‌شود که توسعه‌دهنده هر کجا که دلش خواسته بيشتر کار کرده و آن چيزي که قرار بود در نقشه راه پياده شود، انجام نمي‌شود و هماهنگي بسيار بالايي را مي‌طلبد.

زمان عرضه: براي قابليت‌هايي که توسعه‌دهندگان به‌طور روزانه به نرم‌افزار اضافه مي‌کنند يا خطاهايي که از آن حذف مي‌کنند، اين که دقيقا و در زمان مشخصي همه اين‌ها تمام شوند، کار دشواري است. کساني که قرار است نرم‌افزار را تست کنند، هر کدام ديدگاه‌هايي دارند که باعث مي‌شود روي يک نقطه خاص از نرم‌افزار کار کنند و اين مساله تبديل به وضعيتي مي‌شود که نمي‌توان در روزي خاص، توسعه را متوقف کرد و همه چيز از دست مدير نرم‌افزار خارج مي‌شود.

توقف توسعه: بزرگتري مشکلي که بعد از هر عرضه ايجاد مي‌شود اين است که حجم عظيمي از انتظارها به‌سوي تيم توسعه سرازير مي‌شود و هر کسي انتظار دارد زمان عرضه چندروزي به‌تعويق افتاده شود و قابليت موردنظر وي به‌سيستم اضافه شود. پروژه‌هاي منبع‌باز درست به محض اينکه به روز عرضه نزديک مي‌شوند، با حجم عظيمي از قابليت‌ها و تغييرات مواجه مي‌شوند که به پروژه اضافه شده است و حالا بايد يکي اين‌ها را مرتب کند. گاهي اوقات آدم مجبور مي‌شود قابليت کسي که زحمت کشيده و به پروژه اضافه کرده است، اما زمانبندي درستي ندارد را حذف کرده و احتمالا آن شخص ديگر علاقه‌ خود را براي همکاري با پروژه از دست خواهد داد.

آزمايش بسته آماده عرضه: و درست وقتي کل جامعه توسعه‌دهنده با‌عرضه نرم‌افزار و اينکه چه قابليت‌هايي در آن وجود داشته باشد و چه قابليت‌هايي از آن حذف شود، موافقت کرد، حالا موقع آن است که بسته آماده عرضه مورد آزمايش قرار بگيرد و باگ‌هاي موجود در آن رفع شود.

بسياري از جوامع عرضه‌کننده نرم‌افزارهاي منبع‌باز نسخه‌هايي به‌نام آماده عرضه (Release Candidate) منتشر مي‌کنند که تنها براي يافتن باگ و رفع آن ارائه مي‌شود. اين نگارش‌ها تنها براي يافتن مشکل و باگ در سيستم عرضه مي‌شوند و خيلي کم پيدا مي‌شود که در اين مرحله به قابليت‌هاي سيستم اضافه کنند. اين روند براي جوامع منبع‌باز خوب جواب مي‌دهد اما در مقايسه با نرم‌افزارهاي تجاري که تيمي را براي عيب يابي به کار مي‌گيرند، زمان بيشتري طول مي‌کشد.

بعد از اتمام توسعه نرم‌افزار و عرضه آن توسط گروه توسعه دهنده، با‌عرضه نرم‌افزار به جامعه بزرگ‌تر کاربران اينجاست که مشکلات اصلي نرم‌افزار خودش را نشان مي‌دهد. و حالا توسعه دهندگان بايد علاوه بر توسعه نگارش جديد نرم‌افزار و ايجاد قابليت‌هاي جديد، حجم عظيمي از عيوب نگارش قبلي را رفع کنند. و تازه همه اين‌ها بدون انجام مستندسازي براي پروژه انجام مي‌گيرد که خود مستندسازي يکي از دشوارترين کارهاست.
منبع:کلیک

آفلاین کرگدن

  • High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1769
  • جنسیت : پسر
درود

وقتی کسی که از بیرون به یک سیستم نگاه کنه و از نحوه ی عملکرد های داخلی یک سیستم انتقاد کنه و یا ایراد بگیره، خیلی احتمال اینکه رو هوا حرف بزنه و از واقعیت به دور باشه زیاده

این موارد هیچ ربطی نداره به توسعه نرم افزار حالا چه برسه بو توسعه نرم افزار آزاد

متاسفانه در ایران اصول تولید نرم افزار رو حتی نمی دونن و در وردش نظر می دن
خیلی از این مشکلاتی که گفتند به نرم افزار آزاد ربطی نداره و در توسعه نرم افزار هست ( چه آزاد و چه غیر آزاد )
و سالها هست که با ابزار ها و تکنیک های بسیار خوبی حل شده و بعضی از این ها اتوماتیک هست و نیاز به کار خاصی هم نداره

در مورد این مقاله میشه گفت نویسنده از روش ها و فرآیند های تولید نرم افزار ( به آزاد و غیر آزاد بودنش هم ربطی نداره ) آشنا نیست
چون دنیا جای دیگه ای هست :)


 Vaio-VPCCW - core i7 -Nvidia GT320M -4GB -OS Fedora 20/ kde 4.12
Vbox: Centos 6.4 (server) / Archlinux