برای تبدیل به دبیا که شدنی هم هست ولی نیاز به یاری دوستان متخصص داره! منم بلد نیستم! اام برای نصب فایل های tar.gz
بعد از اینکه دانلودش کردی و extract ! فرضی می کنیم که این کار رو روی دسکتاپ انجام دادی و فایل به اسم cog-0.8.0.tar.gz رو دانلود کرده بودی و بازش کردی و حالا باید یک پوشه به اسم cog-0.8.0 رو دسکتاپ داشته باشه! ترمینال رو باز می کنی و این مراحل رو طی می کنی!
cd Desktop/cog-0.8.0
بعد این دستور رو می زنی که تا جایی که من فهمیدم شروع به بررسی بسته های موجود در سیستم و مورد نیاز برای کامپایل برنامه تحت سیستم شما می کنه! و امکان داره در آخرش کارش اسم چند تا بسته رو بگه که هم داره! درد این حالت باید ابتدا اون ها رو از طریق سیناپتک نصب کنی! یا یکی یکی بگردی دانلود و نصب کنی! که گاهی مثل حلقه های تو در تو این روال چند بار تکرار میشه تا بتونی چیزی رو که می خواهی نصب کنی! البته من این رو برای این برنامه استفاده کردم و چیزی کم نداشتم و تا آخر کارش رو انجام داد.
./configure
البته من این رو برای این برنامه استفاده کردم و چیزی های زیاید کم داشتم و نتونست تا آخر کارش رو انجام داد. اگه مشکلی هم باشه دستور های بعدی نمی تونند انجام بشود! که اگه اجراش شدند یعنی همه چیز اوکی شده! و لازا فقط دو دستور دیگه بعدش نیاز داری!
sudo make
و بعدش
sudo make install
و همون طور که گفتم باری من سه چهار تا بسته کم داشتم و ادامه ندادمش ! اما ممکنه شما بدون مشکل نصب کنی! و اگه اصرار به نصبش داشتی و اشکال از بسته هایی مثل libgnomeui-2.0
رو گرفتم همان طور که گفتم باید از توی Synaptec نصبشون کین و بعد دوباره اقدام به ./configure کردنش کنی!!!
دقت کن که دات و اسلش قبل دستور کانفیکور هستش ! نمی دونم این چرا درست نشون نمیده اینجا