با سلام
چند وقت پیش یکی از دوستان این ایده رو مطرح کرد که سیستم رو طوری برنامهریزی کنیم که بعد از تموم شدن دانلودهای ترنسمیشن خودش رو خاموش کنه. من در خلال جستوجوهام در مورد این که از کجا بفهمیم دانلود ترنسمیشن تموم شده یا نه به گزینهای در ترنسمیشن برخوردم که بعد از اتمام دانلود، یه اسکریپت رو اجرا کنه. طبیعتاً به این فکر کردم که خب یه اسکریپت poweroff بنویسم که بعد از اتمام دانلود اون رو اجرا کنه. ولی مشکل اونجایی پیشمیآد که خاموش کردن سیستم نیاز به دسترسی ریشه داره و در حالت عادی اجرا نمیشه و خب اگه بخوایم بالای سر کامپیوتر باشیم که پسورد رو بهش بدیم، چه کاریه که اسکریپت بنویسیم و دستی خاموش میکنیم دیگه
راهحلی که به نظر من رسید اینه که اجرای دستور reboot (که poweroff بهش لینک شده) رو برای کاربر عادی ممکن کنیم. برای اینکار کافیه یه ترمینال باز کنیم و این خط رو درونش بنویسیم:
$ sudo chmod u+s /sbin/reboot
حالا یه اسکریپت مینویسیم که کامپیوتر رو خاموش کنه، به این صورت:
# gedit .poweroff.sh
و متن زیر رو داخل پنجرهی باز شده کپی میکنیم:
#! /bin/bash
poweroff
و بعد از ذخیره، پنجره رو میبندیم. حالا میتونید در پنجرهی برنامهی ترنسمیشن با رفتن به Edit -> Preferences از برگهی Torrents تیک کنار گزینهی Call script when torrent is completed رو بزنید و فایل poweroff.sh. رو از پوشهی خونیگتون انتخاب کنین. اگه نمیتونید این فایل رو پیدا کنین کافیه یکبار دکمههای Ctrl+H رو بزنین تا فایلهای مخفی نمایش داده بشن. با این کار بعد از اتمام دانلود همهی تورنتهایی که در ترنسمیشن فعّال هستن، کامپیوتر شما خودش رو خاموش میکنه (یا بهتره بگیم ترنسمیشن شما کامپیوترتون رو خاموش میکنه). فقط حواستون باشه که تا وقتی خودتون این گزینه رو غیر فعال نکنین، هر بار که دانلودهای ترنسمیشن تموم میشه کامپیوترتون خاموش خواهد شد، پس دفعهی دیگه قبل از این که ترنسمیشن رو باز کنین اوّل به وضعیت این گزینه دقّت کنین
پ.ن۱: اگه روش بهتری از این که به ذهن من رسیده میدونید، به هیچ وجه از به اشتراک گذاشتنش دریغ نفرمایید
پ.ن۲: این کار مخالف روح تورنت و نرمافزار آزاد نیست. مطمئناً بعد از روشن کردن کامپیوتر عمل سید دادن انجام میشه