اگر منظورتون کرنل هست که هیچ نظری ندارم، اما اگر منظورتون سیستم عامل هست مثلاً اوبونتو:
مزایا:
- آزاد بودن (خود سیستم عامل، مجموعه ی نرم افزار ها)
محیطی ساده، زیبا و کاربر پسند
انتشار آپدیت ها و نسخه های جدید بصورت منظم و مداوم
پشتیبانی و حمایت خوب جامعه ی کاربری
پ.ن: کاربر پسند بودن، به معنای کاربرپسندترین بودن نیستف ساده بودن بمعنای ساده ترین بودن نیست...
پ.ن: لزوماً این خانواده از سیستم عامل ها، برتر از سایر خانواده های سیستم عامل ها نیست (ویندوز، مکینتاش..)
معایب:
برای بنده این سیستم عامل پایداری ویندوز 7 رو نداشته، اگر بخاطر ضعف دانش بنده هست که بسته های مجاز موجود رو نصب کردم، استراتژی سیستم عامل ایراد داره
جزو معایب ذاتی محسوب نمیشه،اما نرم افزارهای تخصصی بسیار کمتری برای این سیستم عامل موجود هست (درواقع نقطه ی ضعف هست)
ضمن اینکه دوستان فرمودند هنگ نمیکنه، پس بنده گزارش میدم که شاهد هنگ کردن این سیستم عامل بودم (چندین بار)
اما من اوبونتو رو بسیار دوست دارم و همیشه سعی میکنم چیزهای جدیدتری ازش یاد بگیرم.
ضمن اینکه در دیدگاه بنده، سیستم عامل باید کاربرپسند و نیازمند به کمترین تنظیمات باشه (تفاوت داره با امکان اعمال تنظیمات و ایجاد تغییرات)، خود سیستم نباید دانش زیادی رو طلب کنه، بلکه سیستم بستر رو برای استفاده از نرم افزار ها و ابزار هایی که دانش رو طلب میکنن، به بهترین شکل که بیشترین بهره وری رو داشته باشه فراهم کنه.