سلام
ببخشید کم سر میزیم به این پست
زندگی تو این دوران خیلی سخت شده و آدم به همه کاراش نمیرسه
در مورد فرم های برنامه و سوئیچ کردن بین اونها تو لینوکس باید بگم با ویندوز یکم فرق میکنه.
در محیط ویندوز لازاروس به عنوان یک برنامه شناخته میشه و فرم های داخل اون اشیائ داخلی برنامه لازاوس هستن ولی تو لینوکس اینطور نیست و هر فرم تو تسک بار جداگونه دیده میشه. مثلا تصویر زیر محیط لازاروس تو KDE که رو سیستم خودم هست رو نشون میده.
http://delphi887.persiangig.com/image/Lazarus_KDE.pngهمینطور تصویر زیر هم محیط لازاروس تو یونیتی اوبونتو هستش
http://delphi887.persiangig.com/image/lazarus1.0rc2.pngاگه تو این تصویر ها دقت کنید میبینید که چه فرمهای باز برنامه در حال ویرایش و چه فرمهای خود لازاروس تو تسک بار دیده میشن و تازه تو یونیتی یکم کار مشکل تر میشه چون هنگام سوئیچ بین برنامه ها لازاروس کلی فرم داره و کاربر یکم گیج میشه.
من توصیه می کنم وقت برنامه نویسی زیاد برنامه دیگه باز نکنی و بیشتر حواست به برنامه خودت باشه و برای سوئیچ بین فرمهای برنامه از محیط کد نویسی استفاده کن. به این صورت که با کلید F12 میتونید بین فرم و کد تغییر وضعیت بدید. محیط کدنویسی رو که فرمهای کد نیوسی تو اونها هستن بیار و بعد از تب بالا فرمهای باز نشون داده شده اند فرم مورد نظرتو انتخاب کن و دوباره با کلید F12 فرم رو ظاهر کن.
امیدوارم منظورتو درست فهمیده باشم
برای نمونه کد هم نمیدونم چیو باید بزارم.
یکسری دستورات که تو همه زبون های برنامه نویسی تقریبا مشترکند مثل حلقه های تکرار و شرط ها و ....
فقط میمونه بعضی نکات خاص که مخصوص هر زبان هست و همچنین برخی تکنیک های برنامه نویسی که میشه به صورت الگوریتم در آورد و تو همه زبونها ازش استفاده کرد.
حالا اگه من بیام و تمام کد یک فرم رو بزارم خیلی طولانی و پیچیده میشه و خواننده هم ممکنه زده بشه.
من بیشتر سعی می کنم اون چیزهایی که بیشتر ممکنه بدرد بخورند رو بزارم یا اینکه شما بگید کجا مشکل دارید تا من اگه میتونستم راهنماییتون کنم.
حالا دوباره یک نکته دیگه برای برنامه نویسی لازاروس رو میگم که خیلی بدردم خورده.
پیدا کردن نوع سیستم عامل و نوع CPU سیستم مشتری :
{%i %FPCTARGETCPU$} : برای پیدا کردن نوع CPU
{%i %FPCTARGETOS$} : برای پیدا کردن نوع سیستم عامل
با این دو خط کد کامپایلر نوع پردازنده و نوع سیستم عامل رو به برنامه شما میده .(به صورت رشته ای اونها رو برمیگردونه)
اینکه در یک برنامه مستقل از سکو بفهمید برنامه شما تو چه سیستم عامل و معماری در حال اجرا هستش خیلی مهمه. شاید تو محیط های برنامه نویسی ویندوزی یا لینوکسی چندان پیدا کردن اینها مهم نباشه چون برنامه تو محیط دیگری اجرا نمیشه ولی زمانه که شما برنامه رو در حالت مستقل از سکو برنامه نویسی می کنید باید بفهمید برنامه شما تو چه محیط و معماری اجرا میشه چون بعضی نکات باید نسبت به سیستم مشتری و نوع محیط اون تغییر کنن.(تقریبا شبیه به برنامه های تحت وب که نوع مرورگری که با اون برنامه باز میشه براشون مهمه حتی اندازه صفحه مانیتور)