سلام امیر جان
همه چیز عالی و در حد کمال بود. ممنون
من هم چندین ساله با دلفی تحت ویندوز کار می کنم اما این روزها خیلی از پروژه هایی که میاد رو میشه با سخت افزارهایی دلچسبتر از PC، مثل تبلت و اسمارت فون و Embedded بردهای آماده پیاده سازی کرد.
چندین ماه هست که سعی کردم با جاوا و اندروید کار کنم اما چندان دلچسب نبود. یعنی کسی که با دلفی کار کنه اصلا رقبت نمی کنه از این کدهای بی نظم و ترتیب بنویسه.
شرکت Embarcadero هم قول داده بود در میانه سال ۲۰۱۳ دلفی با خروجی apk بیرون بده اما خبری نشد.
خلاصه انگار همه عوامل داره مجبورم می کنه بیام سراغ لینوکس. هر چند از بی نظمی و پراکندگی در این سیستم عامل مردم نهاد راضی نیستم، اما انحصارطلبی گوگل در انتشار اندروید و نیز Real time نبودن اون، چاره ای جز لینوکس نمی گذاره.
با لازاروس وقتی آشناشدم که پارسال ویندوز ۶۴ بیتی نصب کردم و دلفی XE ای که داشتم ۳۲ بود. اتفاقی لازاروس رو توی نت پیدا کردم و نصب کردم. باهاش کلی ور رفتم و سعی کردم کامپونت پورت سریال و ریپورت و ... روش نصب کنم اما کمی دردسر داشت و بخاطر یه پروژه مجبور شدم بزارمش کنار و دلفی XE3 نصب کنم که خودش FastReport و برنامه های قبلی ام رو هم بدون مشکل باز می کنه.
پرچونگی نکنم. دیشب صفحه زیر رو دیدم:
http://wiki.freepascal.org/Lazarus_on_Raspberry_Piبرد RaspberryPi رو احتمال زیاد می شناسی اما برای دوستان میگم که این یه کامپیوتر بسیار کوچک (اندازه کارت اعتباری) با هسته آرم ۱۱ و کلی درگاه هست که با اندکی لوازم جانبی براحتی می تونه جای یه PC رو در بسیاری از پروژه ها بگیره. یکی از شرکت های وطن هم اونو با قیمت تقریبا مناسب وارد کرده و اینترنتی می فروشه.
کسانی که با دنیای Embedded از قدیم تا بحال آشنا هستند می دونند که یکی از بزرگترین چالشهای بردهای ارزون اینه که که نمی شه بصورت native توشون برنامه نویسی کرد. حداقل زبانهای برنامه نویسی ویژوال مثل دلفی و C# و ... روی اکثر این بردها نصب نمیشه. یعنی باید برنامه رو روی یه کامپیوتر دیگه نوشت و کمپایل کرد و تمام کتابخونه های لازم رو جمع آوری کرد و با یه سیستم عامل مثل WinCE جمع کرد و ریخت توی برد. تازه با کلی دردسر.
من اولین باره دیدم که میشه توی یه برد ۴۰ دلاری native برنامه ویژوال بنویسیم! شاید دوستان دیده باشند و منو هم مطلع کنند.
بهرحال قدرت و رایگان بودن لازاروس، سادگی و خوانایی زبان پاسکال، برد بسیار ارزون و پشتیانی شده RaspberryPi، کوچکی و بی سر و صدا بودن این برد (و بردهای مشهابه اون) نسبت به PC های X86 و مهمتر از همه native نوشتن برنامه بدون نیاز به PC دیگر باعث شد بیام سراغ لینوکس.
خواهشمندم دوستان لینوکس باز منو در ورود به لینوکس راهنمایی کنند. البته اگه نکته ای برای این کاربرد خاص داره.