دوستان عزیز که حوصله دارند ببینند این مراحل نصب آرچ صحیح هست یا نه؟ در ضمن من بینشون هم چندتا سوال دارم..
---چون سیستم پارتیشن بندی هست....از مرحله پارتیشن بندی رد میشیم...فقط فرض کنید پارتیشن root =sda8
اول باید بگم که من بعد از ۴ سال امتحان اوبونتو بعد لینوکس مینت و بعد فدورا به آرچ اومدم و بهت میگم که کاملا ارزش داره که آرچ رو نصب کنی. پایداری سیستم بینظیره.
این روش رو امتحان کن. فرض من اینه که پارتیشنبندی رو با gparted از یک سیدی غیر از سیدی آرچ انجام دادی قبلا. اگر سیدی اوبونتو یا مینت یا هر لینوکس دیگه داری میتونی به صورت لایو بوت کنی و بعد gparted رو اجرا کنی و پارتیشنبندی رو انجام بدی. حواست باشه که بیش از ۴ پارتیشن نخستین (primary) نمیتونی بسازی. بهتره روی پارتیشن نخستین هر سیستمی رو نصب کنی. فرض میکنم پارتیشنی که میخوای آرچ رو نصب کنی sda2 باشه.
۱- از روی سیستم زنده آرچ بوت کنید.
۲- mount /dev/sda2 /mnt
۳- pacstrap /mnt base base-devel
۴- genfstab -p /mnt > /mnt/etc/fstab
۵- arch-chroot
۶- pacman -S grub-bios os-prober
۷- grub-install --target=i386-pc --recheck /dev/sda
۸- cp /usr/share/locale/en\@quot/LC_MESSAGES/grub.mo /boot/grub/locale/en.mo
۹- grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfg
خروجی مرحله ۹ باید شناسایی تمام سیستمعاملهای روی هارد باشد.
چیزی شبیه به این
Found Arch Linux on /dev/sda2
Found Windows 7 (loader) on /dev/sda1
Found Gentoo Base System release 2.1 on /dev/sda4
۱۰- passwd
۱۱- umount /mnt
۱۲- reboot
توجه: آرچ لینوکس بستههای دانلودی رو در var/cache/pacman/pkg/ ذخیره میکنه. اگه به هردلیل آرچ بالا نیومد، با دیسک لایو یه لینوکسی بالا بیا و این دایرکتوری از پاتیشن رو جایی روی مثلا یه یواسبی ذخیره کن که اگر خواستی دوباره آرچ رو نصب کنی این دایرکتوری رو قبل از رفتن به مرحله ۵ (به /mnt/dev/sda2/var/cache/pacman/)به همین صورت انتقال بدی و دیگه آرچ بستههای قبلا دانلود شده رو از نو دانلود نکنه.
توجه: مراحل اضافه پیکربندی رو به بعد از نصب سیستم و ریبوت بندازید، حتی شناساندن پارتیشن swap و تنظیمات محلی.
توجه: در مرحله ۳ pacstrap رو با pacman اشتباه نکنید.
توجه: اگر به اینترنت وایرلس قرار است که متصل شوید (بعد از نصب) باید قبل از مرحله ۱۱، بستههای wireless_tools و netcfg رو نصب کنید ( pacman -S wireless_tools netcfg) و بعد از ریبوت و لاگین کردن، دستور wifi-menu رو وارد کنید تا به وایرلس وصل بشید و روند نصب چیزهای بیشتر رو ادامه بدید.