مژده بدید که یه دیکشنری فارسی آزاد برای موبایل پیدا کردم که با جاوا نوشته شده:
http://sourceforge.net/projects/persianmobidict/فارسی رو کاملا درست نشون میده و اصلا برای فارسی ساخته شده و توسعهدهندگانش ایرانی هستن.آقایان «هومن ولیبیگی» و «محمود فموری». دستشون درد نکنه. مجوزش هم GPL هست.
البته فعلا فقط دیتابیس انگلیسی به فارسی داره. در ضمن امکاناتش به Omnidic نمیرسه(البته غیر از پشتیبانی از فارسی).
من هم فعلا نتونستم براش دیتابیس فارسی به انگلیسی بسازم. چون فایلهای دیتابیسش (بر خلاف Omnidic) متنی نیستن و باینری هستن. همون باینریش هم متاسفانه بصورت یونیکد ذخیره نشده و یه چیزی تو مایههای فرمتهای Arabic هست.
همونطور هم که گفتم فعلا فقط از یک دیتابیس پشتیبانی میکنه.
اما در مجموع خوبه. همین که فارسی رو درست نشون میده خودش کلیه.
نکتهٔ آخر اینکه دیتابیس این دیکشنری با دیتابیسهای انگلیسی به فارسی StarDict و xFarDic (یعنی stardict-quick_eng-persian و generic.xdb ) هر سه تاشون یکی هستن فقط با فرمتهای مختلف. که تحت مجوز GPL هم هستن. مولف اصلیش هم آقای آریانپور هست. یعنی اگه این هم تحت کپیرایت بود ما الان دیتابیس آزاد نداشتیم
. راستی این دیتابیس غلط تایپی هم زیاد داره و نیاز به ویرایش داره. مثلا بعضی جاها سه چهار تا کلمه رو به هم چسبونده و فاصلا نذاشته. چند وقتی هست که کار ویرایشش رو شروع کردم. اما وقتی تموم شد نمیدونم به کی باید بدم!