انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: Ubuntu 12.04 vs. Windows 8 : از گذرگاه چهار مقایسه  (دفعات بازدید: 10358 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mohsen-rashidi

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 646
  • Hacker`s Emblem
    • اینجا خانه محسن است
سال 2012 تاکنون شاهد یک بروزآوری عمده در مهم ترین توزیع لینوکس بوده است : ubuntu 12.04 و اکنون به نظاره عظیم ترین نوآوری Microsoft Windows بعد از windows 95 ، یعنی رابط کاربری مترو نشسته است. کدام یک از این دو با توجه به تغییراتشان مفید تر خواهند بود؟

1-رابط کاربری دسکتاپ

اوبونتو زمانی یونیتی را جایگزین رابط کاربری مشهور gnome 2.X کرد که توسعه دهندگانش متوجه شدند gnome3.x shell به آنها تعلق ندارد.عده ایی دیگر ، مانند توسعه دهندگان مینت هم تصمیم گرفتند که گنوم 2 را با سینامون بازسازی کنند ، اما اوبونتو مسیر خودش را همراه با یونیتی ادامه داد.
در جغرافیای رابط کاربری یونیتی ، پر استفاده ترین برنامه های شما در لانچر بار ، در سمت چپ دسکتاپ نگهداری می شوند.اگر به یک برنامه و یا فایل به خصوصی احتیاج داشته باشید از Dash استفاده خواهید کرد.Dash یک موتور جستوجوی دسکتاپ و یک فایل منیجر ،‌با دو هدف است که در بالاترین نقطه لانچر حضور دارد.
ایرادی که کاربران حرفه ایی اوبونتو به یونیتی دارند اینست که اعمال تنظیمات دستی در این میز کار مشکل است.از طرف دیگر ، بیشتر کاربران ، به خصوص آنهایی که تازه با اوبونتو آشنا شده اند معتقدند که استفاده بسیار آسانی دارد.کانونیکال ، کمپانی سازنده ی یونیتی با صراحت اعلام کرده : بدون در نظر گرفتن اینکه آیا از اوبونتو در دسکتاپ ، تبلت و یا اسمارت فون استفاده می کنید ؛ رابط یونیتی در آنجا حضور خواهد داشت و در تمام موارد از یک ظاهر برخوردار خواهد بود.

نگاهی گذرا به اوبونتو 12.04

رابط کاربری ویندوز 8 (مترو) ٰ، در مقابل یونیتی یک جهش کوچک نسبت به اجداد خود به حساب می آید.حداقل با یونیتی ، شما هنوز با پنجره ها ، آیکن ها ،منوها و نشانگر ها سر و کار خواهید داشت اما مترو ، آیکن ها را با مفهومی دید به نام کاشی جایگزین کرده است.به علاوه ،‌ به طور پیش فرض ، شما تنها در صورتی می توانید با برنامه های موجود در کاشی ها کار کنید که در حالت full screen باشید . حتی آن دکمه Start معروف هم در این رابط کاربری از بین رفته.
من ماه هاست که با مترو کار میکنم و بعد از این همه مدت هنوز فکر می کنم که ویندوز 8 همراه با مترو در همان اول کار از بین میروند.حتی کسانی که واقعا مترو را دوست دارن می گویند «حالت پیش فرض مترو زشت و غیر قابل شخصی سازی ست».البته شما قادر هستید که مترو را تا حد زیادی شخصی سازی کنید ، اما برای زیبا کردن میز کاری که زشت طراحی شده است کار های زیادی باید انجام بدهید و بعد از تمام این کار ها با میز کاری رو به رو هستید که چه از لحاظ عملی و چه از لحاظ بصری با ویندوزی که شما می شناسید زمین تا آسمان فرق میکند.
البته حقیقت آنست که ویندوز 8 دسکتاپ دیگری هم دارد که باز فاقد دکمه start خواهد بود اما از سوی دیگر ، ظاهر و عملکردش شبیه ویندوز 7 است و برای کاربری که مترو را نمی خواهد و دوست دارد با همان ظاهر سنتی ویندوز طرف شود یک بلای جان واقعی است.دیر یا زود مایکروسافت همه را به استفاده از مترو وادار خواهد کرد که البته در بعضی از پلت فرم ها مانند Windows RT (ورژنی از ویندوز که مخصوص تبلت های ARM است) مترو تنها گزینه برای انتخاب خواهد بود.

2-برنامه های کاربردی

سال هاست که یکی از ایراد های ساختگی ایی که به لینوکس گرفته می شود اینست که ، نرم افزار به اندازه کافی برای آن وجود ندارد.ادعایی که هیچ وقت حقیقت نداشته.در واقع چیزی که لینوکس نداشت همان برنامه های ویندوز بود.و اگر بخواهیم واقع بین باشیم هنوز هم ندارد.شما تا به امروز نمی توانید نرم افزار های Quicken ، Outlook و یا Photoshop را به صورت بومی نصب کنید.البته با استفاده از WINE و برادی بزرگتر تجاریش یعنی  Codeweaver’s Crossover قادر به نصب این نرم افزار ها در لینوکس هستید ولی شاید انتخاب بهتری هم وجود داشته باشد.
به شخصه برنامه هایی در لینوکس یافته ام که به مراتب بهتر از معادل ویندوزی خود عمل می کنند.مانند  Evolution ، یک کلاینت ایمیل برای اوبونتو.به علاوه همه می دانند که امروزه برنامه ایی که واقعا در تمام مدت و برای همه چیز توسط مردم استفاده میشود مرورگر های وب هستند.ویندوز در این زمینه هیچ مزیتی ندارد.کروم ، که بنا بر ازمایش های من بهترین مرورگر حال حاضر است ، بدون هیچ تفاوتی در هر دو پلت فرم ویندوز و لینوکس قابل استفاده است.که البته باید در هر دو آن را دانلود کنید ، چون اوبونتو به طور پیشفرض از Firefox و ویندوز به همان صورت از Internet Explorer استفاده می کند.
چیز جالب که من متوجه آن شدم اینست که دروقع مایکروسافت قابلیت را از ویندوز 8 گرفته.به عنوان مثال اگر شما بخواهید از ویندوز 8 به عنوان Media center استفاده کنید هیچ برنامه ی به درد بخور حرفه ایی به طور پیش فرض در آن وجود ندارد و شما محتاج به خرید چندین نرم افزار مختلف خواهید بود.این در حالی است که DVD player ها و مدیا سنتر های قدرتمند به عنوان آپشن های رایگان در اوبونتو و سایر توزیعات لینوکس عرضه می شوند.

3-امنیت

اخیرا بحث های زیادی درباره بدافزار های مک صورت گرفته که البته حقیقت دارند.مک ها از آسیب پذیری های امنیتی مشهودی رنج می برند.اما هرگز فراموش نکنید که به اضای هر ویروس یا کرم موجود در مک ، هزاران حمله کننده برای ویندوز وجود دارد.و با وجود اینکه لینوکس هم می تواند مورد نفوذ واقع شود ، ولی همواره از مک و ویندوز امن تر است. و خوب است که بدانید هیچ گاه حتی یک کرم امنیتی قابل توجه برای لینوکس یافت نشده است.
ایا این امکان پذیر است ؟‌ حتما‌.اگر بخواهیم واقع بین باشیم من از آنتی ویروس ClamAV برای لینوکس استفاده می کنم ولی خب من پارانوئید هستم و مفتخر هستم که بگویم در طول بیست سال استفاده از لینوکس حتی یک نفوذ موفق به سیستم من نشده.ای کاش می توانستم این حرف را راجع به سیستم ویندوزم هم بگویم.

4-سهولت در استفاده

یکی از افسانه هایی که همیشه درباره لینوکس وجود خواهد داشت اینست که کار کردن با آن چقدر دشوار است.واقعا؟پس چرا مادر زن 80 ساله ی من از اوبونتو 12.04 استفاده می کند و البته عاشق آن است؟(مادر زن هم مادر زن های خارج-مترجم!)چون به راحتی قابل استفاده است.
از طرف دیگر مترو...خب راستش من از مترو خوشم نمی آید اما فکر می کنم که باید بگویم موتور جستوجوی بینگ(نه گوگل)3.32 میلیون پاسخ در اضای سرچ عبارت "Windows 8 Metro sucks" نشان میدهد.خیلی از کاربران دوست دارند مایکروسافت راهی برای غیر فعال کردن مترو ارائه بدهد.چیزی که اتفاق نخواهد افتاد.
یک مزیت دیگر برای اویونتو اینست که اگر واقعا نمی توانید یونیتی را تحمل کنید مشکلی پیش نخواهد آمد.گزینه های گنوم 3 ٰ سنامون ، KDE و خیلی چیز های دیگر در اختیار شماست.در لینوکس شما قادرید هر دسکتاپی را که مطابق سلیقه تان است انتخاب کنید اما در ویندوز 8 شما بین یک نصفه مترو و یک نصفه دسکتاپ گیر کرده اید.
تمام این دلایل را کنار هم قرار دهید.آنوقت به چه چیزی خواهید رسید؟
خب من فکر نمی کنم که اوبونتو بتواند در حوزه دسکتاپ بر ویندوز غلبه کند.کاربران ویندوز بسیار زیادند و لینوکس در سمت دسکتاپ نمی تواند به ویندوز برسد.
اما سوال من اینست "کدام یک با توجه به تغییراتشان بهتر عمل می کند؟"برای این سوال فقط یک جواب وجود دارد : اوبونتو برنده است.من پیش بینی می کنم که ویندوز 7 همان سکوی سستی برای ویندوز 8 است که xp برای ویستا بود.
و در پایان در دنیای که به سمت ابر ها پیش می رود این یک مشکل بزرگ برای مایکروسافت خواهد بود.

منبع : zdnet.com

« آخرین ویرایش: 03 خرداد 1391، 08:11 ب‌ظ توسط mohsen-rashidi »

آفلاین علی نعمت اللهی

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 648
  • every thing is [im]possible
    • وبلاگ شخصی من
پاسخ : Ubuntu 12.04 vs. Windows 8 : از گذرگاه چهار مقایسه
« پاسخ #1 : 18 شهریور 1391، 03:34 ب‌ظ »
در مورد مترو اصلا این حرفا رو قبول ندارم.هر دو هم ویندوز8 و هم یونیتی رو دوست دارم چون دسترسی به هر دوتاشون سریع و راحته. و به نظرم اگه مردم با مترو مواجه بشن می فهمن که چه قدر از رابط های قبلی ویندوز بهتره مخصوصا اگه ترک پد لپ تاپ ها برای مترو بهینه بشن.

در مورد نرم افزار هم هیچ بحثی نیست اما دریافت بازی های خوب اوبونتو برای ما ایرانی ها با این سرعت اینترنت کهکشانی واقعا ملال آوره(ملال آور!!!!!!!!) ](*,)

در ضمن کامپیوترم تا حالا نه با ویندوز نه مک نه اوبونتو ویروسی نشده حتی 1 بار.

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #2 : 18 شهریور 1391، 11:33 ب‌ظ »
در مورد مترو اصلا این حرفا رو قبول ندارم.هر دو هم ویندوز8 و هم یونیتی رو دوست دارم چون دسترسی به هر دوتاشون سریع و راحته. و به نظرم اگه مردم با مترو مواجه بشن می فهمن که چه قدر از رابط های قبلی ویندوز بهتره مخصوصا اگه ترک پد لپ تاپ ها برای مترو بهینه بشن.

در مورد نرم افزار هم هیچ بحثی نیست اما دریافت بازی های خوب اوبونتو برای ما ایرانی ها با این سرعت اینترنت کهکشانی واقعا ملال آوره(ملال آور!!!!!!!!) ](*,)

در ضمن کامپیوترم تا حالا نه با ویندوز نه مک نه اوبونتو ویروسی نشده حتی 1 بار.

من که خودم هنوز با مترو کار کردم (البته ویندوز ۸ رو گیر آوردم ولی تا مینت و ۷ هستش کی دیگه اونو میخواد؟!  ;D) اما تو ویدئوهایی که ازش دیدم همچینی به دلم ننشست. البته باید تستید و نظر داد!

نرم افزار رو هم من هیچوقت ۱۰۰٪ نمیگم! میگم بیشتر (در واقع تقریبا و نه همه!) نرم افزارهای ویندوزی معادل برای اینور دارن. ولی هنوز واقعا بعضی مواقع گنو/لینوکس به نظرم ممکنه کم بیاره.... (الآن سر همین حرفم یه بحث راه میفته  ;))

شما چقدر خوش شانسی که ویندوزت ویروسی نشده! من یه بار ویندوز عوض کردم، کمتر از ۲۴ساعت بعدش اتوران جون ( :o ::)) اومد روش جا خوش کرد.

---------------------------------------------

دم نویسندش گرم! خوب نوشته :)

آفلاین Fedora1100

• Full Member
  • *
  • ارسال: 109
  • FreeBSD 9.1 BETA
« پاسخ #3 : 18 شهریور 1391، 11:52 ب‌ظ »
ویندوز ۸ رابط قشنگی داره ولی متاسفانه کمی سرعت مترو کم هست (کمتر از چیزی که در ویدئو ها میبینید). ولی در کل مایکروسافت هم داره کم کم آدم میشه ;D
بسه دلیل! با ما به از این باش که هستی با خلق زمین :)

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
« پاسخ #4 : 19 شهریور 1391، 10:07 ق‌ظ »
عشق است kde زنده باد unity درود بر gnome و مرگ بر مترو ...الله اکبر الله اکبر الله اکبر
(بررسی تخصصی رو کیف کردین؟؟!)

آفلاین علی نعمت اللهی

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 648
  • every thing is [im]possible
    • وبلاگ شخصی من
« پاسخ #5 : 19 شهریور 1391، 10:40 ق‌ظ »
من تا از چبزی استفاده نکردم دربارش نظر نمیدم.این رو از ubuntu software center یاد گرفتم.
ویندوز ۸ رابط قشنگی داره ولی متاسفانه کمی سرعت مترو کم هست (کمتر از چیزی که در ویدئو ها میبینید).
این طور نیست ، اصلا مقدار رمی که اشغال می کنه خیلی کمتر از دسکتاپه. من که هیچ مشکلی نداشتم
شخصا با تبلت ویندوزی بیشتر از اندرویدی و ios حال میکنم

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
« پاسخ #6 : 19 شهریور 1391، 12:50 ب‌ظ »
من تا از چبزی استفاده نکردم دربارش نظر نمیدم.این رو از ubuntu software center یاد گرفتم.
ویندوز ۸ رابط قشنگی داره ولی متاسفانه کمی سرعت مترو کم هست (کمتر از چیزی که در ویدئو ها میبینید).
این طور نیست ، اصلا مقدار رمی که اشغال می کنه خیلی کمتر از دسکتاپه. من که هیچ مشکلی نداشتم
شخصا با تبلت ویندوزی بیشتر از اندرویدی و ios حال میکنم

من هنوز ویندوز ۸ رو روی لپتاپم نصب نکردم فقط روی ماشین مجازی دارمش :) ولی در کل قشنگه. قبلا هم روی وین فون ۷ ازش استفاده کردم ، خوب بود.
روی گوشی آندرویدی هم لانچر مترو رو دارم :D
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین Mohammad Reza Soltany

• Full Member
  • *
  • ارسال: 182
    • وب نوشته های یک مینی روزنامه نگار
« پاسخ #7 : 19 شهریور 1391، 07:38 ب‌ظ »

شما چقدر خوش شانسی که ویندوزت ویروسی نشده! من یه بار ویندوز عوض کردم، کمتر از ۲۴ساعت بعدش اتوران جون ( :o ::)) اومد روش جا خوش کرد.
توی ویندوز معمولا اگه بدونی چه جوری با سیستم تعامل کنی معمولا مشکل ویروسی شدن برات پیش نمیاد....تاحالا از همون روزهای اولی که ویندوز۷ اومد تا الان لپ تاپم ویروسی نشده ....

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
« پاسخ #8 : 19 شهریور 1391، 07:55 ب‌ظ »

توی ویندوز معمولا اگه بدونی چه جوری با سیستم تعامل کنی معمولا مشکل ویروسی شدن برات پیش نمیاد....تاحالا از همون روزهای اولی که ویندوز۷ اومد تا الان لپ تاپم ویروسی نشده ....

دقیقا همینطوره .... من هم ویندوزم خیلی وقت بود ویروس نگرفته بود. (البته الان به رحمت ایزدی پیوسته دیگه :D)
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #9 : 20 شهریور 1391، 12:04 ق‌ظ »

برادر من اینکه فلشی بزنی به سیستمت که تا خرخره پر ویروسه چه ربطی داره به تعامل. اصلا این تعامل یعنی چی؟

آفلاین Bijan

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 742
  • Debian 11
« پاسخ #10 : 20 شهریور 1391، 12:42 ق‌ظ »

خوب من هم کم شده سیستمم ویروسی بشه و همیشه حواسم جمع هستش اما مسئله ای در اینجا هست اونه که شما یحتمل روی سیستمت آنتی ویروس یا اتو ران ریمور نصب داری یا اینکه اتو ران رو غیر فعال کردی من رو ویندوز این کارها رو کردم مشکلی برام تا حالا پیش نیومده اما شما بگو میتونی بدون اینکه آنتی ویروس رو سیستمت نصب باشه و سیستمت آپدیت نباشه و مدام فلش بهش وصل کنی و ویروس نگیری؟!

آفلاین vandu

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 741
« پاسخ #11 : 20 شهریور 1391، 01:28 ق‌ظ »

برادر من اینکه فلشی بزنی به سیستمت که تا خرخره پر ویروسه چه ربطی داره به تعامل. اصلا این تعامل یعنی چی؟

بستگی به این داره که فلشه رو چطور بزنی به سیستم. منم در طول مدتی که با ویندوز کار کردم (حدود ده سال) فقط یه بار یه ویروس گرفتم. سال ۸۴ بود فکر کنم. اسمش بود W32.Jeefo ، دیگه بعد از اون اصلا ویروسی ندیدم. همیشه مراقب بودم. یه وقتهایی که فلش خیلی مشکوکی به دستم می رسید سریع روی یه لینوکس لایو (اون اوایل knoppix) تستش می کردم و دستی همه چی رو از بین می بردم. در حالت عادی هم آنتی ویروسم همیشه به روز بود. این میشه همون نحوه تعامل دیگه.
برای اینکه آف تاپیک نباشه این رو هم بگم مایکروسافت داره راه خوبی رو پیش می گیره. به نظرم همین که از اون ظاهر قدیمی به مترو جهش کرد خیلی خوبه. این رو از مدیا سنتر روی ایکس پی داشت تست می کرد. الان هم به تکامل رسیده و خوب شده. هر چند بعضی وقت ها یه چیزی هر چقدر هم که خوب باشه اگه آدم نیازی بهش نداشته باشه به سمتش نمیره!!
Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs

Henry Ford

آفلاین علیرضا.ج

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 616
  • گاهی سکوت همان دروغ است
« پاسخ #12 : 20 شهریور 1391، 11:09 ق‌ظ »
نمدونم چرا اصلا میلم به مایکروشافت نمیره که برم این مخلوقش رو تست کنم ???

آفلاین محمد علی صدرایی

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 314
  • میزکار kde سیستم عامل فدورا
    • وبگاه محمد علی صدرایی
« پاسخ #13 : 20 شهریور 1391، 11:37 ق‌ظ »
مترو رابط کاربی عالی و زیباییه (البته برای تبلت ها) ولی خودم که کاربر دسکتاپم با این که به نظرم رابط زیبایی اماکار هام کند تر انجام می شه 4 گوشه حساس ویندوز 8 هم برای دسکتاپ افتضاحه برای مثال تو فروت نینجا وسط بازی موس می خوره گوش پایین سمت راست و بازی پاس می شه  :o
در کل به نظر من kde و یونیتی و صد البته گنوم شل‌ (شخصی سازی شده) بهترینند
(واسه این گفتم گنوم شل شخصی سازی شده چون گنوم شل دیفالت ضعیفه)
« آخرین ویرایش: 20 شهریور 1391، 12:10 ب‌ظ توسط TEENAGE MUTANT NINJA TURTLES »

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 323
« پاسخ #14 : 20 شهریور 1391، 01:29 ب‌ظ »
من نسخه آزمایشی ویندوز ۸ رو گرفتم نصب کردم زیاد جالب نبود خوشم نیومد :( (البته نظر شخصی منه)
من با همین اوبونتو بیشتر حال میکنم  ;)   پول خریدن ویندوز هم ندارم. ;D