** ضمنا یه جا گفته بودی صدای هاردت میاد.میشه بیشتر توضیح بدی؟
چون علت داره.و به پیش فرض های امنیتی هارد مربوط میشه.
نه مشکل امنیتی نیستش. چون توی محیط گنو/لینوکس صدای هاردم و نمیشنوم. اصلا اینجا به ندرت از هارد استفاده میشه. ولی از همون پنج سال پیش انقدر ویندوز ویستا سنگین بوده و من هم ram خیلی کمی داشتم (۱ گیگ رم داشتم, ۷۰۰ مگابایت برای سیستم عامل بود) از همون اول صدای کار کردن هارد رو میشنیدم. مربوط به همین مسئله ی حافظه مجازی و نقص صفحه و اینا میشه.
در ضمن من هم کارشناس نیستم
ولی تا الان که کتابهای سیستم عامل دانشگاه رو خوندم توی همه ی اونها نوشته شده بود که فلسفه ی سیستم عامل درگیر نکردن کاربر با چیزهایی است که لزومی نداره باهاشون درگیر باشه و کاربر فقط باید دغدغه ی انجام کار خودش رو داشته باشه و بقیه مسعولیت ها رو به سیستم عامل بسپاره.
میشه این حقیقت رو فهمید که گنو/لینوکس دست کاربرانش رو تو انگولک کردن خودش باز گذاشته, ولی اگه یه کاربری هم فقط قصد انجام کارهای معمولی رو داشته باشه با مشکل مواجه میشه و مجبوره گنو/لینوکس رو انگولک کنه.
مثلا اگه بخوام یکی دوتا از مشکلات خودم که یه کاربر تازه کار هستم رو بگم:
توی computer سه تا 120 GB Hard Disk برام گذاشته که هیچ کدوم اسم ندارن, برای تشخیص اینکه فایلی که میخوام کجا هستش باید به حجمشون نگاه کنم. و از همه بدتر مثلا آدرس یکی از فایلهام این شکلیه:
/media/1E36F5E136F5BA3B/New Text Document.txt
میدونم اینها همه رو میشه درست کرد, ولی کاربر تازه کاری مثل من باید با اینها درگیر بشه تا درست بشه و موارد این شکلی کم نیست.
به عبارتی من دوست دارم که کل سیستم mycomputer و desktop و این چیزها رو عوض کنم. اصلا نمیخوام قیافه اکسپلورر رو ببینم(اینترنت اکسپلورر نه، اکسپلورر) شما میتونی بگی من چطور میتونم عوضش کنم؟ مثلا تو لینوکس من از گنوم خوشم نمیاد، KDE استفاده میکنم، از اون خوشم نمیاد XFCE هست، از اونم خوشم نمیاد، میرم سراغ dwm با یه ترکیب از نرم افزارهای همه این محیطها.
اگه منظورتون از سفارشی کردن فقط عوض کردن دسکتاپ باشه که این اصلا ارزش مهاجرت از ویندوز به گنو/لینوکس رو نداره. باید سفارشی کردن لینوکس چیزی فراتر از نصب میزکار باشه وگرنه توی ویندوز هم میتونی با یه cd کینگ کلا ظاهر دسکتاپ ویندوز رو هم عوض کنی و اگه خیلی کرم باشی میتونی با registery ویندوز هر تغییری که هرجا دوست داری بدی. حتی میتونی بگی که مثلا راست کلیک که میکنی منو جای اینکه از بالا به پایین باز بشه از پایین به بالا باز بشه.
سفارشی کردن گنو/لینوکس باید فراتر از این چیزها باشه.
البته گنو/لینوکس مینت که الان من دارم تجربه میکنم شدیدا محتاج به اینترنت است و اکثر مثال هایی که شما میزنید اگه اینترنت رو ازش بگیریم نمیتونه همه ی این کارها رو برامون انجام بده.
توی ویندوز اگه بخوایم پارتیشن c رو با پارتیشن دیگه merge کنیم که فضای بیشتری داشته باشه بدون اینکه اطلاعات دیگه رو از دست بدیم چون c پارتیشن primary هست باید هارد رو به صورت slave با یه ویندوز دیگه بالا بیاریم و با نرم افزارهای کمکی مثل partition magic این کار رو بکنیم. میدونم که خیلی این کار طاقت فرساست. ولی توی گنو/لینوکس هم کارهای طاقت فرسا وجود داره
صفحه آبی اومدن ویندوز دلیل داره, همونطور که هنگ کردن گنو/لینوکس هم دلیل داره و اگه دلیل رو بدونی هر دوتاش رو میتونی درست کنی.
منم تو ویندوز از ویروسهایی رنج میبرم که آنتی ویروس update شده اونها رو پیدا نمیکنه و الان امیدوارم که از تو محیط گنو/لینوکس بتونم اونها رو پاک کنم. نمیگم که ویندوز مشکلات نداره. ولی هر سیستم عاملی خوبی و بدیهایی داره.
متن باز بودن گنو/لینوکس این امکان رو فراهم کرده که خود کاربران این سیستم رو ارتقا بدن, ولی خب باعث هم شده که کاربران مجبور بشن اصطلاحات بیشتری رو یاد بگیرن.
من هیچوقت نخواستم قدرت گنو/لینوکس رو زیر سوال ببرم چون خیلی تازه کارتر از این حرفهام, من فقط از کاربران فوق العاده ابتدایی دارم صحبت میکنم و اینکه آیا هزینه کردن چنین زمانی برای اونها تا گنو/لینوکس رو یاد بگیرن مقرون به صرفه هست یا خیر.
راستی دوستان اینقده توی سر IE نزنید می گن این نسخه ۱۲ شون محشره! (از لحاظ امکانات) از سخنان یک طراح وب.
من که ازش خوشم نمیاد. مثلا css 3 توی IE 9 ساپورت نمیشد! واسه طراحی سایت باید حواست و جمع کنی کسی هم که از IE پیش فرض ویندوز استفاده میکنه صفحه رو درست ببینه.