انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال فلسفی درباره بازی های تحت لینوکس {حل شد}  (دفعات بازدید: 5972 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین masoudk

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 334
  • I love my loneliness
سلام دوستان.
من امروز تصمیم گرفتم برای اولین بار یه بازی از Software center گنو/لینوکس دانلود کنم ولی لیست بازی ها رو که اونجا دیدم خیلی بازی های ساده و ابتدایی بودن و بیشتر شبیه mini games بودن (مثل world of goo) تا بازیهای هیجان انگیز و مدرن.

حالا من خودم و راضی کردم که زیاد سختگیری نکنم و یه بازی که امتیاز بالایی از کاربرها گرفته بود به اسم wesnoth رو انتخاب کردم که از Software center دانلود کنم.
اما چون ترافیک محدودی داشتم تصمیم گرفتم یکم درباره این بازی تحقیق کنم که بعد از دانلود کردنش پشیمون نشم.
این بود که رفتم تو سایت سازنده ی بازی و دیدم که تو خود سایت سازنده ی بازی یه ورژن خیلی جدیدتر از اونی که software center پیدا کرده بود واسه دانلود گذاشته.

خلاصه واسه اینکه آخرین ورژن رو دانلود کنم تصمیم گرفتم از همون سایت به جای software center بازی رو دانلود کنم. اونجا برای همه ی سیستم عاملها یه فایل حاضر و آماده برای نصب گذاشته بودن ولی فقط لینک مربوط به گنو/لینوکس مسخره بازی بود. لطفا نگاه کنید:
http://wiki.wesnoth.org/Download#Stable_.281.10_branch.29

خب من اگه فایل تحت ویندوز رو دانلود کنم که هم صد در صد میدونم که فایل درست کار میکنه و ترافیکم هدر نرفته همم میدونم که آخرین ورژن رو دانلود کردم.

این گنو/لینوکس یه 4 تا بازی هیجانی نداره که ارزش داشته باشه به جای از تو ویندوز از تو خود محیط لینوکس بازی کنیم؟
« آخرین ویرایش: 30 امرداد 1391، 10:44 ق‌ظ توسط masoudk »
contact masoudk1990@yahoo.com

آفلاین identi

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 417
پاسخ : سوال فلسفی درباره بازی های تحت لینوکس
« پاسخ #1 : 29 امرداد 1391، 05:36 ب‌ظ »
لیست مخازن را بروز کن شاید اخرین نسخه توی مخازن اومده باشه!

این گنو/لینوکس یه 4 تا بازی هیجانی نداره که ارزش داشته باشه به جای از تو ویندوز از تو خود محیط لینوکس بازی کنیم؟
تامنظورت از هیجان چی باشه!
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,37072.msg260607.html

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #2 : 29 امرداد 1391، 05:38 ب‌ظ »
بخش فلسفی سوال کجا بود؟ (:

من وسنوت رو بازی می کنم. خیلی هم زیاد. حوصله کنم باید حتی یک عکس بفرستم برای فروم وسنوت چون قول می دم هیچ کس مثل من بازیش نمی کنه. یک چیزی است بین استراتژی و شطرنج و غیره. اما چند نکته:

۱- لینوکس از نظر بازی از ویندوز عقبه. بحثی نیست. اگر بازی استراتژی می خوای من همین وسنوت رو واقعا دوست دارم (البته بازی turn based است و سرعتی نیست) و اگر بازی first person shooter، من گاهی nexuiz بازی می کنم و گاهی هم world of padman.

۲- بازی نویس های زیادی شروع کردن به نوشتن بازی برای لینوکس یا پورت کردن اینجین هاشون. منتظر که باشیم بازی های بهتری می یاد ولی مطمئنا نباید انتظار تنوع ویندوز رو داشت چون بیشتر خریدارها روی ویندوز هستن (توی این بحث های متنوع هست ولی به هرحال این دید نویسندگان بازی است)

۳- بازی ها از صفر نوشته نمی شن بلکه سوار موتورهای قبلی می شن در نتیجه برای ویندوز بازی توسعه دادن راحت تره چون بخشی از راه قبلا طی شده در حالی که برای لینوکس باید تلاش بیشتری کرد و به همین دلیل این چرخه هی تکرار می شه.

۴- ریپوزیتوری ها برای این درست شدن که اگر سازنده یک توزیع احساس کرد برنامه ای پختگی و سازگاری کافی رو داره اونو بهش اضافه کنه. همیشه توصیه می شه اگر از یک توزیع بزرگ استفاده می کنین، از ریپوزیتوری ها استفاده کنین چون دلیلی داشته که چیزی توی ریپوزیتوری نیومده. البته گاهی کسی حوصله نداشته ورژن جدید رو پکیج کنه و اینها و خب در این مورد انتخاب با خودته که بمونی روی ریپوزیتوری پیشنهادی یا بری سراغ ورژن دیگه ای رو نصب کردن و دیدن دردسرهاش.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #3 : 29 امرداد 1391، 07:02 ب‌ظ »
هیچ کس شما رو مجبور نکرده روی لینوکس بازی کنید. همون ویندوزیش رو دانلود کنید که هم صد در صد بدونید که فایل درست کار میکنه و ترافیکتون هدر نرفته همم میدونید که آخرین ورژن رو دانلود کردید.
صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین masoudk

• Sr. Member
  • *
  • I love my loneliness
« پاسخ #4 : 29 امرداد 1391، 07:38 ب‌ظ »
بخش فلسفی سوال کجا بود؟ (:

من وسنوت رو بازی می کنم. خیلی هم زیاد. حوصله کنم باید حتی یک عکس بفرستم برای فروم وسنوت چون قول می دم هیچ کس مثل من بازیش نمی کنه. یک چیزی است بین استراتژی و شطرنج و غیره. اما چند نکته:

۱- لینوکس از نظر بازی از ویندوز عقبه. بحثی نیست. اگر بازی استراتژی می خوای من همین وسنوت رو واقعا دوست دارم (البته بازی turn based است و سرعتی نیست) و اگر بازی first person shooter، من گاهی nexuiz بازی می کنم و گاهی هم world of padman.

۲- بازی نویس های زیادی شروع کردن به نوشتن بازی برای لینوکس یا پورت کردن اینجین هاشون. منتظر که باشیم بازی های بهتری می یاد ولی مطمئنا نباید انتظار تنوع ویندوز رو داشت چون بیشتر خریدارها روی ویندوز هستن (توی این بحث های متنوع هست ولی به هرحال این دید نویسندگان بازی است)

۳- بازی ها از صفر نوشته نمی شن بلکه سوار موتورهای قبلی می شن در نتیجه برای ویندوز بازی توسعه دادن راحت تره چون بخشی از راه قبلا طی شده در حالی که برای لینوکس باید تلاش بیشتری کرد و به همین دلیل این چرخه هی تکرار می شه.

۴- ریپوزیتوری ها برای این درست شدن که اگر سازنده یک توزیع احساس کرد برنامه ای پختگی و سازگاری کافی رو داره اونو بهش اضافه کنه. همیشه توصیه می شه اگر از یک توزیع بزرگ استفاده می کنین، از ریپوزیتوری ها استفاده کنین چون دلیلی داشته که چیزی توی ریپوزیتوری نیومده. البته گاهی کسی حوصله نداشته ورژن جدید رو پکیج کنه و اینها و خب در این مورد انتخاب با خودته که بمونی روی ریپوزیتوری پیشنهادی یا بری سراغ ورژن دیگه ای رو نصب کردن و دیدن دردسرهاش.

منم طرفدار همین سبک بازی هستم واسه همین wesnoth رو انتخاب کردم. اصلا دنبال این بحث نبودم که ویندوز از نظر بازی قوی تره یا گنو/لینوکس چون پرسیدن نداره. بیشتر منظورم راحتی نصب کردن بازی با دردسر کمتر بود.
تو اون لینکی هم که گذاشتم نسخه بازی واسه mac و هفت هشتا سیستم عامل مختلف دیگم بود. یه بار دیگه یاد آوری میکنم کدوم لینک.
ولی خب لینک لینوکسش یکم فرق داشت. حالا اینم زیاد مهم نیست. شاید به قول شما حوصله نداشتن package بسازن، در هر صورت مرسی واسه وقتی که گذاشتید. تقریبا جواب سوالم و گرفتم.

هیچ کس شما رو مجبور نکرده روی لینوکس بازی کنید. همون ویندوزیش رو دانلود کنید که هم صد در صد بدونید که فایل درست کار میکنه و ترافیکتون هدر نرفته همم میدونید که آخرین ورژن رو دانلود کردید.

چته تو؟
من جواب سوالم و گرفتم و نیمخوام بحث های حاشیه ای کنم.

لطفا اول این لینک رو باز کنید
نگاه کنید تفاوت لینک لینوکس رو با سایر لینکها.
اگه روی این تفاوت نظری دارید و من از روی خامی و بی سوادی این موضوع رو نمیفهمم خوشحال میشم با من هم در میون بذاری تا من هم یه چیز جدید یاد بگیرم.
ولی اگه دنبال یه بحثهای دیگه خارج از این موضوع هستی وقت اضافی ندارم که با یه آدم خیلی تعصبی هدر بدم.

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #5 : 29 امرداد 1391، 09:14 ب‌ظ »
آفرین (: بهترین سبک جواب همینه. یا حتی جواب ندادن.

البته من رفتم به صفحه ای که گفته بودی. بد هم نبود به نظرم. لینک می ده به این صفحه برای لینوکس: http://wiki.wesnoth.org/WesnothBinariesLinux که برای اکثر توزیع های مرسوم به شکل راحتی می گه چجوری نصب کنین (شاید من خوش شانسم که روی فدورا هستم و به خودش نسخه جدید داره).

اما کلیت حرفت درسته. بحثی که هست بحث لایبری ها است. توی ویندوز و تا حدی مک، هر برنامه همراه لایبری های مورد نیازش عرضه می شه. یعنی مثلا اگر یک برنامه از لایبری ای برای اتصال به اینترنت استفاده می کنه، اون لایبری هم هنگام نصب، نصب می شه. در نتیجه توی مثلا ویندوز یک دی وی دی می دن دست آدم که یک برنامه نصب می کنه کلا (چون همه کتابخونه های مورد نیازش رو خودش داره) یا گاهی تو مک هم همینطوره و خیلی تک و توک توی لینوکس هم همین کار رو می کنن (مثلا نصب گوگل کروم). اما معماری لینوکس متفاوت است. ایده لینوکس اینه که لایبری ها مستقل از هسته برنامه ها نصب بشن. یعنی مثلا برنامه وسنوت بگه که «من به لایبری فلان برای اتصال به اینترنت نیاز دارم» و مدیربسته خودش اون رو مستقل نصب کنه. مشکل کجاست ؟ نصب کمی سخت می شه چون اگر بسته برای نصب نداده باشن (که توش دقیقا می گه فلان ورژن فلان چیز که اسم فلانه رو نصب کن) باید خودت بتونی پش نیازها (لایبری ها) رو نصب کنی - در این معماری لایبری ها با فایل نصب داده نمی شن. اما چرا؟

به خاطر خوبی هاش. خوبی هاش خیلی خیلی زیاده. مثلا اینکه حجم نصب برنامه ها کوچیکه (یک سی دی اوبونتو نصب می کنی و از آفیس تا چت تا ای سی دی دسی تا سیستم عامل تا پخش کننده و ... داره) ولی از اون مهمتر اینه که «آپدیت متمرکز می شه». فرض کن من یک باگ امنیتی کشف کنم توی لایبری اتصال به اینترنت. لینوکس با یک دستور اون لایبری رو آپدیت می کنه و «همه» برنامه هایی که از اون لایبری استفاده می کنن امن می شن در حالی که توی ویندوز هر برنامه برای خودش یک نسخه از اون رو نصب کرده و سیستم عامل دیگه نمی تونه به شکل متمرکز آپدیت بشه و هر برنامه باید جدا جدا آپدیت بده فقط چون اون یک لایبری مشترک یک باگ امنیتی داشته و برطرف شده.

آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین masoudk

• Sr. Member
  • *
  • I love my loneliness
« پاسخ #6 : 29 امرداد 1391، 09:45 ب‌ظ »
بحثی که هست بحث لایبری ها است. توی ویندوز و تا حدی مک، هر برنامه همراه لایبری های مورد نیازش عرضه می شه. یعنی مثلا اگر یک برنامه از لایبری ای برای اتصال به اینترنت استفاده می کنه، اون لایبری هم هنگام نصب، نصب می شه. در نتیجه توی مثلا ویندوز یک دی وی دی می دن دست آدم که یک برنامه نصب می کنه کلا (چون همه کتابخونه های مورد نیازش رو خودش داره) یا گاهی تو مک هم همینطوره و خیلی تک و توک توی لینوکس هم همین کار رو می کنن (مثلا نصب گوگل کروم). اما معماری لینوکس متفاوت است. ایده لینوکس اینه که لایبری ها مستقل از هسته برنامه ها نصب بشن. یعنی مثلا برنامه وسنوت بگه که «من به لایبری فلان برای اتصال به اینترنت نیاز دارم» و مدیربسته خودش اون رو مستقل نصب کنه. مشکل کجاست ؟ نصب کمی سخت می شه چون اگر بسته برای نصب نداده باشن (که توش دقیقا می گه فلان ورژن فلان چیز که اسم فلانه رو نصب کن) باید خودت بتونی پش نیازها (لایبری ها) رو نصب کنی - در این معماری لایبری ها با فایل نصب داده نمی شن. اما چرا؟

به خاطر خوبی هاش. خوبی هاش خیلی خیلی زیاده. مثلا اینکه حجم نصب برنامه ها کوچیکه (یک سی دی اوبونتو نصب می کنی و از آفیس تا چت تا ای سی دی دسی تا سیستم عامل تا پخش کننده و ... داره) ولی از اون مهمتر اینه که «آپدیت متمرکز می شه». فرض کن من یک باگ امنیتی کشف کنم توی لایبری اتصال به اینترنت. لینوکس با یک دستور اون لایبری رو آپدیت می کنه و «همه» برنامه هایی که از اون لایبری استفاده می کنن امن می شن در حالی که توی ویندوز هر برنامه برای خودش یک نسخه از اون رو نصب کرده و سیستم عامل دیگه نمی تونه به شکل متمرکز آپدیت بشه و هر برنامه باید جدا جدا آپدیت بده فقط چون اون یک لایبری مشترک یک باگ امنیتی داشته و برطرف شده.

آهان متوجه شدم. مثلا یه برنامه رو تو گنو/لینوکس من اگه دانلود کنم ممکنه 100 مگابایت باشه ولی برای شما ممکنه همون برنامه 70 مگابایت باشه چون شما 30 مگابایت از اون برنامه رو داشتید.

بله من این مشکل رو همین چند هفته پیش با ویندوز تجربه کردم. فایل نصب sp1 برای دوتا از برنامه های مایکروسافت 700 مگابایت بود که بعد از نصب میشه 2 گیگابایت. اصلا هم کاری نداشت که من چی رو قبلا داشتم و چی رو نداشتم.

مرسی دوست عزیز.

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 29 امرداد 1391، 09:55 ب‌ظ »
هه. سبک جواب دادن؟ جادی عزیز این آقای آقا مسعود از اولی که عضو این انجمن شدن تمام و کمال سعی در سخت یا ناکارآمد نشان دادن سیستمهای گنو لینوکس نموده و همواره از آسان و کار راه بنداز بودن ویندوز صحبت می‌کنند. محتوای این پست نیز کاملا مطابق با همین طرز فکر سطحی است.
جسارت نباشه. بنده در این حد و حدود نیستم. اما پیشنهاد می‌کنم جنابعالی به جای آنکه دو تا طومار پر کنید و بازی نصب کردن را به یک نفر آموزش دهید، مشکلات اساسی دیگر کاربران رو پاسخ دهید. تایپیک‌هایی که به دلیل بیجواب ماندن رها شده‌اند کم نیست در این انجمن.

آفلاین Fedora1100

• Full Member
  • *
  • ارسال: 109
  • FreeBSD 9.1 BETA
« پاسخ #8 : 30 امرداد 1391، 01:14 ق‌ظ »
راستیا چه خبره اینجا ؟

آقای masoudk شما هنوز درست شناخت پیدا نکردید! لطفا مستندات گنو رو بخونید اول....
بسه دلیل! با ما به از این باش که هستی با خلق زمین :)

آفلاین vandu

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 741
« پاسخ #9 : 30 امرداد 1391، 01:46 ق‌ظ »
خدا رو شکر که این انجمن اینقدر کاربر داره که توش از این بحث ها (و حتی اختلاف ها!!) پیش میاد. انجمن بعضی از توزیع ها رو نگاه می کنی واقعا آدم متاسف میشه.
در مورد جناب masoudk من فکر می کنم ایشون دارن مثل همه ما راهشون رو پیدا می کنن. چه ایرادی داره به سوالات یه تازه کار جواب دادن؟ من خودم توی تازه کار بود سرآمد همه هستم البته!! اصلا آدم هرچه تازه کار تر باشه سوال بیشتری می پرسه و به جواب های بیشتری هم نیاز داره. اگر هم قصد تخریب باشه (که فکر نمی کنم اینطور باشه) همونطور که می بینیم ایشون با توضیحات جناب جادی دیدن که این روش اینستالر پکیج دادن معقول تر از سایر روش هاست.
من فکر می کنم ناراحتی آقای اسماعیلی عزیز بخاطر اینه که دوست دارن به مسایل چالش برانگیز تر و مهم تر و البته فنی تر پرداخته بشه توی این فروم. خب باید قبول کنیم همه مون حرفه ای نیستیم و بعضا نیاز به راهنمایی های خیلی مبتدیانه هم داریم.
Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs

Henry Ford

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 30 امرداد 1391، 02:03 ق‌ظ »
نه دوست عزیز بنده اصلا عددی نیستم. حرفه‌ای چیه دیگه فارسیه این کلمه؟ ;D
روی صحبت بنده بیشتر با کل مدیریت فرومه. مسلما آقایان ناظر از سطح سواد و اطلاعات بسیار بالاتری از ما برخوردار هستند. و بنده انتظار دارم کمی بیشتر در بحث‌ها و مشکلات کاربران شرکت کنند. حال اگر در اشتباه به سر می‌برم و وظایف یک ناظر انتقال یا قفل نمودن پستهای نامربوط و اخطار دادن به کاربران خاطی و از این دست اقداماته، خوشحال میشم روشنم کنید. :)

آفلاین vandu

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 741
« پاسخ #11 : 30 امرداد 1391، 02:24 ق‌ظ »
جناب اسماعیلی عزیز. حق با شماست. کار مدیر و ناظر همینه که شما میگی. اما اینجا فرومی هست که حتی توی کافه اش هم بحث ها به مراتب فنی تر از بخش های فنی سایر فروم هاست. اینجا در مقایسه با فروم های عمومی که توی اون مدیران بعضا تا حد دیکتاتور هم پیش میرن و حتی بعضی هاشون پست ها رو بعد از تایید مدیر منتشر میکنن (خفقان محض!!!) فرق داره. اینجا به نسبت سایر فروم های لینوکسی خیلی بهتر و شلوغ تره. اما هنوز خیلی با هدف اصلیش فایده داره. کسی که میاد توی این فروم سوالات خام می پرسه، نیاز به راهنمایی داره. به نظرم بیشتر باید به جذب کاربر فکر کنیم تا برخورد. نه با فریبکاری، با حوصله به خرج دادن. طرز فکر متفاوت این خوبی (یا بدی!) رو داره که باید برای ترویجش حوصله و صبر لازم رو داشته باشیم. همین...
مخلص شما هم هستیم...
Nothing is particularly hard if you divide it into small jobs

Henry Ford

آفلاین Fedora1100

• Full Member
  • *
  • ارسال: 109
  • FreeBSD 9.1 BETA
« پاسخ #12 : 30 امرداد 1391، 02:27 ق‌ظ »
خب فکر کنم این سوال عنوانش یکم مسخره بود.

چیزی که اصلا توی سوال بهش توجه نشده بود، بخض فلسفی داستان بود :D
بسه دلیل! با ما به از این باش که هستی با خلق زمین :)

آفلاین masoudk

• Sr. Member
  • *
  • I love my loneliness
« پاسخ #13 : 30 امرداد 1391، 10:43 ق‌ظ »
خب فکر کنم این سوال عنوانش یکم مسخره بود.

چیزی که اصلا توی سوال بهش توجه نشده بود، بخض فلسفی داستان بود :D

لطفا به این لینک نگاه کنید:

قسمت فلسفی اینجا بود. گفتم برای همه ی سیستم عامل ها یه installer حاضر و آماده برای آخرین ورژن رو گذاشته ولی لینک مربوط به لینوکس یکم تفاوت داره.

علتشم آقای جادی لطف کردند توضیح دادند که لایبری ها از هسته ی برنامه ها مستقل هستند.
مشکلاتی داره مثلا نصب یکم سخت تر میشه ولی خوبی های بیشتری داره مثل سبکی برنامه ها و متمرکز شدن آپدیت.

آخه چرا شلوغش میکنید؟ اصلا صحبت عجیب و غریبی نبود. یه صحبت خیلی معمولی بود که با 3 یا 4 تا پست تموم میشد.

آفلاین امیرمسعود

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 373
سلام دوستان.
 ولی لیست بازی ها رو که اونجا دیدم خیلی بازی های ساده و ابتدایی بودن و بیشتر شبیه mini games بودن (مثل world of goo) تا بازیهای هیجان انگیز و مدرن.

به بازی World of Goo چپ نگاه کنی با من طرفی‌ها! من خیلی تو کار بازی نیستم، ولی بازی‌ای به قشنگی و خفنی World of Goo هیچ وقت ندیدم! دست کم نگیرش که خیلی کیفیتش بالاست!