سلام دوستان من تازه 1روزه اوبونتو رو نصب كردم و مقالات زيادي رو همن همينجا خوندم و كلي افتادم جلو . الان بدون مشكل آپديت كردم و همه چيز رضايت بخشه
اما چند تا سوال تو ذهنم نقش بسته:
1- تو تاپيك هاي مختلف بحث شده كه آيا آنتي ويروس مي خواد اوبونتو يا خير . خيليا گفتن نه خيليا گفتن آره حتي چند تا لينكم واسه آنتي ويروس بود ولي من بالاخره نفهميدم بايد آنتي ويروس نصب بشه واقعا يا نه؟ فايروال چي؟ يا ميشه جوري پيكر بندي كرد كه خيالمون براي امنيت راخت باشه؟
شما كه كاربر قديمي هستيد چه طوري امنيت ابونتو رو تامين ميكنيد؟
2- در مقالات يه سري دستور بود كه تو ترمينال بايد ميزديم مثل :
sudo apt-get update && sudo apt-get upgrade
يا
sudo -E wget --output-document=/etc/apt/sources.list.d/medibuntu.list http://www.medibuntu.org/sources.list.d/$(lsb_release -cs).list && sudo apt-get --quiet update && sudo apt-get --yes --quiet --allow-unauthenticated install medibuntu-keyring && sudo apt-get --quiet update
بعضي ها كوتاه هستن و ميشه حفظ كرد آيا بايد تمام اين دوستورات رو بلد بود؟
3- خب كلي طول كشيد با سرعت كم اينترنت من اوبنتو آپديت شد و چيزاي ديگه روش نصب شد حالا ميشه اين آپديت ها رو جايي داشت؟ كه نيازي به دانلود نباشه هر دفعه؟
مرسي از شما
آيا بايد اين گونمه دستورات رو حفظ كرد؟
۱. حقیقتش نه نیازی نیست من اصلا آنتی ویروسی هم رو سیستمم نصب نیست. اما نصب هم کنی بد نیست! در مورد فایروال که بطور پیش فرض فعال هست برای اینکه ببینی فایروال فعاله دستور زیر رو بزن:
sudo ufw status
در خیلی از سایتها دیدم گفته شده تنظیمات زیر برای فایروال مناسب هستش میتونی ترمینال رو باز کنی (alt+ctrl+t) و دستورات زیر رو به ترتیب وارد کنی:
sudo -s
iptables -P INPUT DROP
iptables -P FORWARD DROP
iptables -P OUTPUT ACCEPT
iptables -A INPUT -m state --state NEW,ESTABLISHED -j ACCEPT
۲. نه نیازی به حفظ کردنشون نیست مثلا خیلی چیزها کلی است و بیشتر کاربرد داره مثل دستورات مربوط به نصب و پاک کردن برنامه که اگه بدونی خوبه ...
۳. برنامه ها که نصب میشن میرن در این مسیر:
/var/cache/apt/archives