طبیعی هست که برای اونجا خیلی خوب باشه..چون برای هر محیطی یه زبان و یه فریم ورک و یه آی دی ای ککه خوب پشتیبانی بشه خوب میمونه و حرفی برای گفتن خواهد داشت..مثلا بین wxwidget , qt ....کهدبلیو ایکس ویجت واقعا جلوتر از کیوت بود اما چون پشتیبانی کیوت قوی تر شد در نتیجه بیشتر و قشنگتر پیشرفت کرد..من خودم تا حدی با کیوت برنا نویسی کار کردم که هر کاری بخوام رو بتونم انجام بدم باهاش...واس همین کیوت برای محیط لینوکس برای توسعه حرف اول رو میزنه....برای برنامه های کنسولی هم کتاب خونه های خیلی خوبی بازم هست مثل بووست و همون کیوت و دبلیو ایکس ویجت ...من به شخصه بووست رو از همه بیشتر میپسندم چون استاندارد سی پلاس پلاس بووست رو بیشتر میپسنده و بووست آزاد تره (البته اگه اینو اشتباه نکنم چون کیوت هم lgplهست که دمه نوکیا گرم البته الان رفته زیر سایه ی دیجیا که میترسم یهو این آزادیو به خطر بندازه ) و یه زبون خیلی ناز و باحال دیگه هم هست برای لینوکس به نام زبان VALAکه جینوم خیلی خوب داره ازش پشتیبانی میکنه مثل سی شارپ نازه...نیتیو هست و بسیار زبان قدرتمندی هست و از کتاب خانه GTKاستفاده میکنه...
در نتیجه اینکه هر چیزی برای یه جایی خیلی خفن و خوب هست ..مثلا در مکینتاش OBJECTIVE Cخیلی شاخ هست چون خیلی خفن از طرف اپل پشتیبانی میشه و...
با همه این ها همه سیستم عامل ها هم باحالن..مخصوصا لینوکس تو برنامه نویسیش .. و ویندوز تو راحتیش و USER FRIENDLYمک رو دیگه استفاده نکردم نمیدونم ...من که الا کاملا راضی هستم از این که از لینوکس(توزیع اوبونتو(تکمیلی توسط توزیع آریوس)) هم استفاده میکنم (البته در کنار ویندوز)