انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: [کمک] راهنمایی برای آشنایی با اوبونتو  (دفعات بازدید: 1632 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین امیرمسعود مهرابیان

• Full Member
  • *
  • ارسال: 245
    • http://ammir.ir
با سلام و تشکر از سایتِ واقعا خوبتون.
راستش یه نیرویی داره من رو به سمتِ جامعه ی متن باز میکشونه  ;D
و برای شروع ترجیح دادم با اوبونتو شروع کنم. اوبونتو رو برای شروع، در کنار ویندوز نصب کردم، ولی راستش هیچ آشنایی با لینوکس و اوبونتو ندارم. بهم حق بدین که گیج شدم. برای آشنایی باهاش از کجا شروع کنم؟ و چه کارهایی باید انجام بدم؟
ممنون میشم کمکم کنید ;)
Freedom and community are important

آفلاین adel1368

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 387
پاسخ : [کمک] راهنمایی برای آشنایی با اوبونتو
« پاسخ #1 : 25 مهر 1391، 08:30 ب‌ظ »
به جامعه متن باز بخصوص لینوکس خوش آمدید

برای برنامه نویس یا طراحی ،انیمیشن و.....  کدوم از اینارو میخواین استفاذه کنید
(((خالیق یازان خطی هش کیم پوزابیلمز)))

• Full Member
  • *
« پاسخ #2 : 25 مهر 1391، 09:51 ب‌ظ »
بیشتر استفاده ی عمومی میکنم. اما توی ویندوز فتوشاپ استفاده میکردم، یه دستی توی طراحی دارم با اجازتون.
بیشتر باید با محیط متنی یا همون ترمینالِ لینوکس آشنا شم فکر کنم. اگرم لینوکس بتونه تمام نیازهامو برآورده کنه و از ویندوز بی نیازم کنه خیلی خوشحال میشم که دیگه از ویندوز استفاده نکنم

آفلاین adel1368

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 387
« پاسخ #3 : 25 مهر 1391، 10:16 ب‌ظ »
بیشتر استفاده ی عمومی میکنم. اما توی ویندوز فتوشاپ استفاده میکردم، یه دستی توی طراحی دارم با اجازتون.
بیشتر باید با محیط متنی یا همون ترمینالِ لینوکس آشنا شم فکر کنم. اگرم لینوکس بتونه تمام نیازهامو برآورده کنه و از ویندوز بی نیازم کنه خیلی خوشحال میشم که دیگه از ویندوز استفاده نکنم
برای پخش فیلم از vlc,mplayer,برای ویرایش ویدو از pitvi,open shot, برای طراحی بجای فتوشاپ از گیمپ gimp میتونی استفاده کنی

البته نرم افزار زیاده شما یه چرخی تو سافت وار سنتر بزن هر چی که بخوایی هست

برای  استفاده از سافت وار سنتر اول به اینترنت وصل بشید
ترمینال رو باز کند این دستور تایپ کنید
sudo apt-get update
تا مخازن به روز شه
(((خالیق یازان خطی هش کیم پوزابیلمز)))

• Full Member
  • *
« پاسخ #4 : 25 مهر 1391، 10:36 ب‌ظ »
راستش من قبل از اینکه اوبونتو رو نصب کنم به صورت لایو آوردمش بالا، درایور وایرلسمو شناخت. ولی الان که نصب کردم نشناخت. چیکار کنم الان؟

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 928
« پاسخ #5 : 25 مهر 1391، 10:38 ب‌ظ »
اول به اینترنت وصل شو و بعد با ctrl+alt+t ترمینال رو باز کن و تایپ کن
sudo apt-get update && sudo apt-get upgradeبزار تا کارش تموم بشه و همه آپدیتها رو نصب کنه. (جمعا یه ۳۰۰ یا ۴۰۰ مگابایتی میشه)
بعدش توی ترمینال بزن
sudo apt-get install ubuntu-restricted-extrasاین رو نصب کن تا بتونی یه سری از فرمتهای غیرآزاد رو بخونی
بعدش دیگه تقریبا اوبونتو برای همه کارهای روزمره آماده است. office روی خودش نصبه و برنامه خوندن pdf هم همچنین. و البته کلی چیز دیگه که باید باهاشون کار کنی و یاد بگیری.
Ubuntu 14.04 LTS 64-bit - unity

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19719
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #6 : 25 مهر 1391، 11:08 ب‌ظ »
خب خوش اومدی دوست عزیز
فقط این اول کاری یه چندتا نکته بهت بگم که بعدا تا ثریا نرود دیوار کج
خب ما این‌جا با متن‌باز کاری نداریم و خیلی‌هامون هم به شدّت باهاش مخالفیم. چیزی که ما بهش اعتقاد داریم نرم‌افزار آزاده که خب، آره، یکی از شرایطش اینه که کدش در دست‌رس باشه، امّا شرایط دیگه‌ای هم داره که به مراتب مهم‌تر از اون هستن
نکته‌ی دوم هم این که ما این‌جا با لینوکس کاری نداریم. آره، لینوکس هم روی سیستممون نصبه، همون‌طوری که فایرفاکس نصبه، ولی نه بیش‌تر از اون. اتّفاقاً کاری که ما با فایرفاکس می‌کنیم خیلی بیش‌تر از کاریه که با لینوکس می‌کنیم. ما با سیستم‌عامل گنو/لینوکس (می‌تونی بهش گنو هم بگی ;)) کار می‌کنیم و لینوکس هم یه بخشی از این سیستم‌عامله، نه کلّش!
این رو هم ببینی بد نیست: http://azadrah.net/2012/04/ubuntu-has-been-installed-what-is-next/
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

• Full Member
  • *
« پاسخ #7 : 26 مهر 1391، 12:39 ق‌ظ »
خب ممنون از شماها. امیدوارم منم بتونم تو زمینه ی گنو/لینوکس به خودکفایی برسم و بتونم تماما نیازهای خودم رو تامین کنم تا بتونم کاملا از ویندوز مهاجرت کنم.

آفلاین Komail

• Full Member
  • *
  • ارسال: 121
    • لایفری ایران
« پاسخ #8 : 26 مهر 1391، 11:17 ق‌ظ »
سلام
ورودتون به انجمن و دنیای متن باز خیر مقدم عرض می کنم دوست عزیز
من هم مثل شما تازه کار و تازه وارد هستم
حدود 2 هفته ای می گذره و از ورود به این دنیا خوشحال و خرسندم
خیلی چیزها هم تو این مدت کوتاه آموختم و تجربه کردم
باید مطالعه کنی و ببینی دنبال چه چیزی هستی
در ضمن این انجمن هم میتونه تو خیلی از مسائل بهتون کمک کنه دوست عزیز
موفق و پایدار باشید

آفلاین hamed.asl

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 534
« پاسخ #9 : 26 مهر 1391، 12:38 ب‌ظ »
منم یک ماهه شدم! پشیمون نمیشی از وقتی که میزاری :)

آفلاین Mohammad AliPour

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 34
« پاسخ #10 : 26 مهر 1391، 05:49 ب‌ظ »
یه سوالی که برام پیش اومد اینه که یکی از دوستان گفته که خب ما این‌جا با متن‌باز کاری نداریم و خیلی‌هامون هم به شدّت باهاش مخالفیم.
1-مگه لینوکس متن بازنیس؟یعنی باهاش مخالفین ولی باز دارین استفاده میکنین؟
2-متن باز بودن باعث نمیشه سورس یه نرم افزاری دردسترس باشه؟
3-این همه نرم افزار تو لینوکس هست میشه به هسته اینا دسترسی داشت؟یعنی سورس شونو دست زد؟
4-بالینکوس میشه به تمام فایلها دسترسی داشت؟حتی اونایی که رمز گذاری شد؟یا رمز ساده روی اونا هست؟
5-چرا هک کردن با لینوکس راحت تر هست؟
من اون موقعی که اوبونتو 9 اومده بود یه بار نصبش کردم خوشم نیومد بعدچندسال دوباره با اریوس سمتش برگشتم تااینکه بخاطر دستکاری بودن زیادش دوباره نسخه 12 اوبونتو رو نصب کردم راضی هستم وکارمیکنم باهاش حالا فرق بین این همه توزیع چیه؟چجوری باید به یکی که میخوا برای اولین بار نصبش بکنه و وارد این دنیا بقول شماها بشه توضیح بدم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اطراف من کسی توزیع های لینوکس رو نمیشناسه همه اونو به همین اسم میشناسن ومیدونن سرعتش بالاس هنگ نمیکنه ویروس نمیگیره.بنظرتون بهشون بگمن که اونم مثل ویندوز که نسخه های مختلف داره درسته؟
یک جوان | تجربیات یک جوان در زندگی شخصی
www.1javan.com
اولین فروشگاه تخصصی  فروش نسخه آفلاین هر سایتی که بخواهید
www.digifilestore.ir

آفلاین Amir (شفقی)

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1734
« پاسخ #11 : 26 مهر 1391، 06:11 ب‌ظ »
بنظرتون بهشون بگمن که اونم مثل ویندوز که نسخه های مختلف داره درسته؟

بهتر بگید توزیع های مختلف با بیس های مختلف .مثلا بیس اوبونتو دبیان هست.

آفلاین mozo68

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 414
« پاسخ #12 : 26 مهر 1391، 08:59 ب‌ظ »
بعضی ها با متن باز مخالفن با نرم افزار آزاد موافقن-به نظرم بحث در این مورد رو بیخیال شو-چون نظرات شخصیه افراده-و بهتره از کلمه ی ما از کلمه ی من استفاده کنن.
.
چرا سورسشون در دسترسه تحت قوانین خودشون
.
3:
4:خیر
5:چون ابزار بیشتری داره-و افرادی که با لینوکس کار میکنن علم بیشتری در ضمینه ی شبکه و .. دارن-به افراد ربط داره بیشتر.
6:از لینوکس نباید زیاد تعریف کرد-چون سرعتش برای افراد معمولی بالاتر نیست-سیستم عامل هنگ میکنه و برنامه ها کرش میکنن-ولی کرنل پایداره-ویروس های مربوط به خودشو هم دار-ولی خوب ویروساش کمتره.
7:فرق توضیع ها به افرادی که اونو برای کارای خاص ساختن برمیکرده-برای یه کار بر عادی-اکثرا یه جورن.و فرقشو احساس نمیکنن

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #13 : 28 مهر 1391، 10:43 ب‌ظ »
یه سوالی که برام پیش اومد اینه که یکی از دوستان گفته که خب ما این‌جا با متن‌باز کاری نداریم و خیلی‌هامون هم به شدّت باهاش مخالفیم.
1-مگه لینوکس متن بازنیس؟یعنی باهاش مخالفین ولی باز دارین استفاده میکنین؟
2-متن باز بودن باعث نمیشه سورس یه نرم افزاری دردسترس باشه؟
3-این همه نرم افزار تو لینوکس هست میشه به هسته اینا دسترسی داشت؟یعنی سورس شونو دست زد؟
4-بالینکوس میشه به تمام فایلها دسترسی داشت؟حتی اونایی که رمز گذاری شد؟یا رمز ساده روی اونا هست؟
5-چرا هک کردن با لینوکس راحت تر هست؟
من اون موقعی که اوبونتو 9 اومده بود یه بار نصبش کردم خوشم نیومد بعدچندسال دوباره با اریوس سمتش برگشتم تااینکه بخاطر دستکاری بودن زیادش دوباره نسخه 12 اوبونتو رو نصب کردم راضی هستم وکارمیکنم باهاش حالا فرق بین این همه توزیع چیه؟چجوری باید به یکی که میخوا برای اولین بار نصبش بکنه و وارد این دنیا بقول شماها بشه توضیح بدم؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟
اطراف من کسی توزیع های لینوکس رو نمیشناسه همه اونو به همین اسم میشناسن ومیدونن سرعتش بالاس هنگ نمیکنه ویروس نمیگیره.بنظرتون بهشون بگمن که اونم مثل ویندوز که نسخه های مختلف داره درسته؟
۱. نه. لینوکس یه نرم‌افزار آزاده. ولی خب ۲ سطح از سه سطح آزادی رو داره که یعنی نرم‌افزار آزاد کاملی نیست. با این حال بهترین گزینه‌ی موجوده و من شخصاً هروقت که هرد (که هر سه سطح آزادی رو داره) به سطح مشخّصی برسه، بسیار خوشحال می‌شم که به جای لینوکس از هرد استفاده کنم. لازم به ذکره که همه‌ی نرم‌افزارهای آزاد کدمنبعشون هم در دست‌رس هست (تمام نیازمندی‌های متن‌باز بودن) به اضافه‌ی این که کلّی امکانات دیگه رو هم به همراه دارن که توی متن‌باز لزوماً وجود نداره
۲. چرا، می‌شه. ولی باعث نمی‌شه برای مثال اجازه‌ی تغییر یا بازنشرش رو هم داشته باشی
۳. نرم‌افزار که هسته نداره. کد منبع داره، همونی که شما بهش می‌گی سورس. دست‌رسی‌هاش هم همون‌جوریه که بالا گفتم
۴. این رو متوجّه نشدم. اگه رمز داره که خب باید رمزش رو بدی که باز شه دیگه. خودش بازش نمی‌کنه برات (هیچ نرم‌افزار دیگه‌ای هم این کار رو نمی‌کنه)
۵. با این مخالفم. هک کردن ربطی به هسته نداره. این کار (هک) با سیستم‌عامل گنو/لینوکس راحت‌تره، چون می‌تونی چیزها رو توش بر اساس نیاز خودت تغییر بدی. همین!
۶. فرقشون عمدتاً توی شخصی‌سازی‌های مختلفیه که ازش می‌شه. بعضی توزیع‌ها (مثل آرچ) لینوکسش رو هم بنا به نیاز خودشون تغییر می‌دن
۷. ویندوز نسخه‌های مختلف نداره. یه نسخه‌ی اصلی داره و یه سری شبه‌نسخه که امکانات کم‌تری از نسخه‌ی اصلی رو به ازای قیمت پایین‌تر ارائه می‌دن. ولی توزیع‌های گنو/لینوکس هر کدوم دارن راه خودشون رو پیش می‌رن و تمام سعی‌شون رو می‌کنن که در مسیری که دارن پیش می‌رن، همیشه بهترین باشن
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #14 : 28 مهر 1391، 10:53 ب‌ظ »
6:از لینوکس نباید زیاد تعریف کرد-چون سرعتش برای افراد معمولی بالاتر نیست-سیستم عامل هنگ میکنه و برنامه ها کرش میکنن-ولی کرنل پایداره-ویروس های مربوط به خودشو هم دار-ولی خوب ویروساش کمتره.

این نمونه‌ی یه پست خیلی بد بود. به چند دلیل:
۱. بیش‌تر چیزی که گفتی منظورت سیستم‌عامل بوده، ولی گفتی «از لینوکس نباید زیاد تعریف کرد» که خب مشخّصا این‌چیزها به هسته ربطی نداره (برنامه‌ها و…)
۲. گفتی «سرعتش برای افراد معمولی بالاتر نیست» که خب باید دید چه توزیعی و با چه مشخّصاتی. یه دبیان که روی یه سرور نصب شده به صورت مشخّصی برای هر کاربر معمولی‌ای هم بالاتر از ویندوزه
۳. گفتی «برنامه ها کرش میکنن» که خب این برمی‌گرده به پیکربندی خودت. در حالت عادی برنامه‌های پرکاربرد کرش نمی‌کنن. چرا باید کرش کنن؟ :D
۴. و از همه بدتر گفتی: «ویروس های مربوط به خودشو هم دار-ولی خوب ویروساش کمتره» که این‌طور نیست. از زمانی که لینوکس به نسخه‌ی ۲ رسید تا حالا براش ویروسی نداشتیم