حرفه اصلی من برنامه نویسی هست. با توجه به اینکه سیستم عامل محبوب در سطح جهان مخصوصا ایران در بین کاربران عادی ویندوز هست پس ما برنامه نویس ها مجبوریم که برای تامین نیازهای کاربران سراغ پلتفرم ویندوز و زبان های برنامه نویسی مثل C# یا ویژوال بیسیک تحت Microsoft Visual Studio بریم.
سلام دوست من. فکر می کنم شما تازه به این فروم پیوسته اید.
من حرفه اصلیم برنامه نویسی نیست(قبلا در گذشته دور بود) ولی برای دل خودم برنامه نویسی می کنم. اینکه سیستم عامل ویندوز تو ایران محبوبه درست ولی این محبوبیت از کجا اومده؟
وقتی بچه مدرسه ای میره سر کلاس و اولین چیزی که از رایانه میبینه ویندوز و office و .... هستش خب اونم به این سمت کشیده میشه و اونو یاد میگیره. البته الان نسبت به گذشته وضع یکم بهتر شده. ولی اینکه برنامه نویس مجبوره به خاطر کاربر بره سراغ این سیستم عامل کاملا مخالفم. این کاربره که به خاطر برنامه های مورد نیازش میره اون سیستمو نصب میکنه.(دقیقا مثل دوستانی که برای بازی مجبورن برن ویندوز نصب کنند)
اگه شرکتی برنامه خودشو تحت سیستم گنو/لینوکس تولید کنه ۹۰ درصد کاربراش اونو نصب می کنن چون کار کردن با برنامه براشون مهمتره از نوع سیستم عاملشون هست.
در مورد گزینه دوم که برای زبان های برنامه نویسی باید برید سراغ ویندوز خب اینم راه داره و تو گنو/لینوکس میشه پلتفرم هایی به خوبی اونها پیدا کرد و کار رو جلو برد . پلتفرم های ویندوزی یک سکویی هستن در حالی که خیلی از پلتفرم های گنو/لینوکس چند سکویی هستن و به جز خودشون سیستم عامل های دیگه رو هم ساپورت می کنند.(دقیقا مثل همون برنامه codeblocks که گفتید)
در ضمن به نظر من برنامه ها در ویندوز روان تر اجرا می شوند و نمی دونم چرا یک کندی خاصی در گنو/لینوکس احساس می کنم.
مثلا شما می تونید برنامه CodeBlocks رو در ویندوز و لینوکس اجرا کنید ولی سرعت اجرا به مراتب در ویندوز بیشتر هست. (یا حداقل اینجور احساس می شود)
راستش من از این برنامه استفاده نکردم ولی با لازاروس تو گنو/لینوکس و ویندوز برنامه هام رو کامپایل می کنم و تفاوتی تو اجرا یا کامپایل نمی بینم.شاید نوع کامپایلر تو این قضیه یکم تاثیر میزاره.
یکی دیگه از ویژگی های مثبت ویندوز از نظر من راحتی کار با برنامه ها هست. شاید در طول ماه لازم نباشه که حتی یک بار سراغ Command Prompt ویندوز برید ولی در گنو/لینوکس گاها حتی برای انجام دادن ساده ترین کارها به ترمینال نیاز هست.
الان خیلی نسیت به گذشته گنو/لینوکس رشد کرده و دیگه نیاز چندانی به تایپ دستور نیست فقط بعضی موارد خاص ممکنه نیاز داشته باشید که وارد command بشید.
ممنون از شما بابت خوش آمدتون.
بحث من این نیست که اصلا محبوبیت از کجا اومده. بحث من این هست که ویندوز در حال حاضر محبوبت بیشتری داره و به خاطر همین منطقی تر به نظر میرسه که برنامه ها برای این سیستم عامل نوشته بشوند و به دست کاربران برسند.
(دقیقا به همون دلیلی که تعداد برنامه های iOS تا همین ماپیش از اندروید بیشتر بود.)
اینکه شما می فرمایید که برنامه ها رو بنویسیم و به خاطر اون کاربران انتقال داده بشن به نظر اصلا منطقی نیست.
ما به عنوان یک برنامه نویس وظیفه نداریم که عادت های کاربران رو تغییر بدیم و در ضمن مثلا کسی برای نصب یک برنامه کاربردی معمولا به یک سیستم عامل جدید کوچ نمی کند. این خیلی آرمان گرایانه هست...
در مورد CodeBlocks منظورم سرعت اجرا شدن خود برنامه بود نه برنامه هایی که با اون ساخته میشن.