انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: متن باز واقعی  (دفعات بازدید: 3213 بار)

0 کاربر و 5 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Vahid_PC

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 311
متن باز واقعی
« : 15 آبان 1391، 12:26 ق‌ظ »
متن باز. من هم تعریف های زیادی از این صفت شنیدم. خوشم هم اومد و دوست داشتم عضوش باشم. اما واقعیتش همیشه فقط تعریفش بوده نه خودش. همیشه شنیدم که میتونی کد برنامه رو ببینی و تغیرش بدی اونطوری که میخای.شاید مشکل از خودم بوده. اما الان دوست دارم که انجام بشه. خیلی وقته که میخوام این کار انجام بشه. این تاپیک رو هم به این اسم و اینجا زدم تا هر کسی دیگه ای هم که دوست داره اینکار رو بکنه براش یه هول دادن روبه جلو باشه و بقیه کسانی هم که تجربه بیشتری دارن لطف کنن و تجربشون رو در اختیار بقیه بزارن.
اول هم از خودم شروع میکنم:
1-من خیلی وقته که دوست دارم بتونم برنامه VLC رو طوری تغیر بدم که بدون نیاز به هیچ تنظیم کردنی و به طور خودکار زیرنویسهایی که کنارفایل تصویری هست رو بخونه مثل KMPlayer. و همچنین اگه پیشرفته تر باشه بتونه انکدینگ فایل زیرنویس رو تشخیص بده.
2-من خیلی دوست دارم که بتونم Gnome یا KDE رو طوری که دوست دارم تغییر بدم و استفاده کنم. تغییرات پایه. مثلا دوست دارم که دسکتاپ رو از حالت عادی به حالت یه کم عجیب کارتی عوض کنم. یعنی اینکه چند تا صفحه شبیه کارت بازی باشه که هر کدوم مخصوص یه کار باشه مثلا اولی که روش نقش یه تلویزین قدیمی به صورت عکس هست مخصوص پخش کردن همه ویدیو ه توی هموی نقش قدیمی باشه و واسه موزیک جدا و عکس هم جدا و ... این چیزیه که من دوست دارم.اما اونقدر اطلاعات ندارم که بتونم این کار رو بکنم.
فک کنم کسانی که کمی هم خلاقیت داشته باشن بتونن بیان ایدشون رو بگن و با کمک بقیه به واقعیت تبدیلش کنن و اون رو به اشتراک بزارن.
حالا کسی هست که من رو کمک کنه؟

آفلاین Hadron

• Full Member
  • *
  • ارسال: 150
پاسخ : متن باز واقعی
« پاسخ #1 : 15 آبان 1391، 12:45 ق‌ظ »
متن باز. من هم تعریف های زیادی از این صفت شنیدم. خوشم هم اومد و دوست داشتم عضوش باشم. اما واقعیتش همیشه فقط تعریفش بوده نه خودش.
چرا متن‌باز هدف اصلی نرم‌افزار آزاد را برآورده نمی‌کند

همیشه شنیدم که میتونی کد برنامه رو ببینی و تغیرش بدی اونطوری که میخای.
نرم‌افزار آزاد
:)

آفلاین Vahid_PC

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #2 : 15 آبان 1391، 12:54 ق‌ظ »
متشکرم دوست عزیز. اما منظور من چیز دیگه ایه.
راستش و میگم. توی مستند نقلاب متن باز دیدم که تو چند قسمت اشاره به این قضیه شد که بعد از انتشار فلان نرم افزار خیلی سریع توسط دیگران کامل تر و بهتر شد و برای دیگرن هم به اشتراک گذاشته شد. با خودم فکر کردم که حتما تعداد انسان هایی که به این کار علاقه دارند و میتونن به هر نحوی توی اون مشارکت کنن به نظر خیلی بیشتر میاد از چیزی که قبلا فکر میکردم. از روی نحوه حرف زدن هم فهمیده بودم که کسانی اینجا هستند که واقعا میتونن. گفتم فکرم رو هرچقدر هم ساده بیان کنم که بقیه هم بدونن این همکاری از یه جایی شروع بشه.

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 928
« پاسخ #3 : 15 آبان 1391، 11:57 ق‌ظ »
در قدم اول شما نیاز داری زبون C رو خیلی خوب بلد باشی چون اکثر برنامه های لینوکس رو با C نوشتن و باید بتونی کد برنامه ها رو بخونی.
بعد شما باید وابستگیهای یه برنامه رو دانلود کنی. binary ها رو نه. فقط سورس ها رو. معمولا انتهای اینجور بسته ها یه dev- نوشته. بعد هم باید برنامه ای رو که میخوای تغییر بدی از سورس دانلود کنی و تغییرات مورد نیاز رو در اون اعمال کنی.
بعد برنامه autotools رو باید نصب کنی که بتونی راحت برنامه رو کامپایل کنی.
تمام \\:D/
حالا شما یه برنامه داری که قسمتیش رو خودت نوشتی. با همون autotools میتونی یه tar.gz از برنامه بسازی و اون رو به هرکی خواستی بدی. میتونی اون رو توی ppa های هر توزیعی که دلت خواست اضافه کنی تا همه ازش لذت ببرن.
موفق باشی
Ubuntu 14.04 LTS 64-bit - unity

آفلاین دانیال بهزادی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 19722
  • Urahara Kiesuke
    • وبلاگ
« پاسخ #4 : 15 آبان 1391، 05:23 ب‌ظ »
حالا شما یه برنامه داری که قسمتیش رو خودت نوشتی. با همون autotools میتونی یه tar.gz از برنامه بسازی و اون رو به هرکی خواستی بدی. میتونی اون رو توی ppa های هر توزیعی که دلت خواست اضافه کنی تا همه ازش لذت ببرن.
موفق باشی

و درست‌تر از اون، تغییراتت رو به توسعه‌دهنده‌های برنامه‌ی اصلی بدی تا اون‌ها رو به شاخه‌ی اصلی وارد کنن
اگه این ارسال بهت کمک کرد، دنبال دکمهٔ تشکر نگرد. به جاش تو هم به جامعهٔ آزادت کمک کن

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
« پاسخ #5 : 15 آبان 1391، 05:41 ب‌ظ »
بله حق با شماست.
منظورم از این قسمت fork کردن یه نرم افزار جدید بود بر اساس یکی از قبلیها.

آفلاین Vahid_PC

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 15 آبان 1391، 09:44 ب‌ظ »
متشکرم. خیلی خوب بود.
یه بار روی Totem سعی کردم. GUI ادیتور گنوم رو که باهاش رابط گرایکی Totem نوشته شده رو گرفتم و سعی کردم چندتادکمه برای راحت تر کردن بهش اضافه کنم.سعی کردم ولی مشکل داشتم. حالا میخوام بدونم که توی برنامه های بزرگتر هم به همین ترتیبیه که گفتید؟مثلا دسکتاپ گنوم یا کا دی ای؟

درضمن کس دیگه ای هم هست که ایده ای برای تغییر دادن مثلا فلان نرم افزار داشته باشه؟

آفلاین majidkamali1370

• Hero Member
  • *
« پاسخ #7 : 15 آبان 1391، 11:01 ب‌ظ »
فرقی نمیکنه. فقط توی برنامه‌های بزرگتر مشکلی که هست وابستگی‌های اوناست. مثلا برای برنامه‌های گنوم باید کتابخونه‌های برنامه‌نویسی گنوم رو نصب کنی. برای kde هم همینطور.
دوست دارم روی granatier یه AI باشه تا خودم مجبور نشم با خودم بازی کنم! ;D :( البته نوشتن AI کار من نیست ولی دوست داشتم این کارو بکنم.

آفلاین Vahid_PC

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 16 آبان 1391، 02:27 ق‌ظ »
نقل‌قول
دوست دارم روی granatier یه AI باشه تا خودم مجبور نشم با خودم بازی کنم! البته نوشتن AI کار من نیست ولی دوست داشتم این کارو بکنم.
جالبه!

بقیه دوستان اگه ایده یا نظری دارید لطفا بگید. دونستن فکر دیگران در این رابطه و مقایسه کردن نیازهای دیگران خیلی جالبه.امتحان کنید!

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4872
  • masoft قدیم
« پاسخ #9 : 16 آبان 1391، 03:32 ق‌ظ »
1-من خیلی وقته که دوست دارم بتونم برنامه VLC رو طوری تغیر بدم که بدون نیاز به هیچ تنظیم کردنی و به طور خودکار زیرنویسهایی که کنارفایل تصویری هست رو بخونه مثل KMPlayer. و همچنین اگه پیشرفته تر باشه بتونه انکدینگ فایل زیرنویس رو تشخیص بده.
VLC به صورت پیش‌فرض فایل زیرنویس رو، اگر هم‌نام اسم فیلم باشه، می‌خونه. کدبندی هم به صورت پیش‌فرض utf-8 در نظر گرفته میشه.

آفلاین بهروز رمضانی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1111
  • Kakashi Hatake
    • ابونتو نیوز
« پاسخ #10 : 16 آبان 1391، 04:25 ق‌ظ »
خوب میشد یه تجدید نظری در ناتیلوس اعمال کرد . امکانات دلفین در KDE را بهش اضافه کرد اون موقع گنوم حرف نداشت .
در یادگیری و استفاده از خط فرمان کوشا باشید چرا که رستگاری شما در آن است.

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #11 : 16 آبان 1391، 05:16 ق‌ظ »
من از Nautilus خیلی راضی هستم. چه چیزی رو لازم دارید که Nautilus نداره؟

آفلاین Vahid_PC

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #12 : 16 آبان 1391، 11:50 ق‌ظ »
VLC به صورت پیش‌فرض فایل زیرنویس رو، اگر هم‌نام اسم فیلم باشه، می‌خونه. کدبندی هم به صورت پیش‌فرض utf-8 در نظر گرفته میشه.
مطلع هستم دوست عزیز. اما همون طور که گفتید این تنظیمات رو پیشفرض داره ولی در KMPlayer اگه زیرنویس همنام نباشه باز هم خونده میشه و جالبتر اینکه انکدینگش هم خودکار شناسایی میشه و نیازی نیست که دستی تغییرش بدیم.

نقل‌قول
خوب میشد یه تجدید نظری در ناتیلوس اعمال کرد . امکانات دلفین در KDE را بهش اضافه کرد اون موقع گنوم حرف نداشت .
موافقم. مثلا نوار تغییر سایزش گوشه پایین سمت راست. و یا سویچ کردن بین حالت Preview و معمولیش و باحالتر از همه اینکه سایز عکس ها رو خیلی بهتر میتونی بزرگ کنی . منظورم اینه که وقتی با دلفین میری توی یه پوشه از سیستمت که توش فقط عکس داری میتونی سایز فایل ها رو توی حالت پریویو با نوار اندازه بزرگ کنی و دیگه حتی نیازی نیست که عکسهات رو باز کنی. به نظر من این حالت دلفین حتی از اکسپلورر ویندوز هم بهتره.
« آخرین ویرایش: 16 آبان 1391، 11:57 ق‌ظ توسط Vahid_PC »

آفلاین آرمان اسماعیلی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2366
« پاسخ #13 : 16 آبان 1391، 12:20 ب‌ظ »
من از Nautilus خیلی راضی هستم. چه چیزی رو لازم دارید که Nautilus نداره؟
تو دلفین یه f4 میزنی ترمینال باز می‌شه. در ناتیلوس باید یا اسکریپت نصب بشه که بعد از کلیک راست کردن و رفتن به بخش اسکریپت‌ها تازه یه یه پنجره جدید باز می‌کنه. و یا پچ روش نصب کنیم تا مثل دلفین بشه که خیلی ناهماهنگه با ناتیلوس.
سرویس‌های دلفین خیلی متنوع و راحت هستند. مثلا من یه سرویس نصب کرده‌ام که امکانات زیادی رو از طریق کاربر ریشه در اختیار می‌ذاره:

صفحه‌ی من در اینستاگرام: ‎‎@armanes92

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • masoft قدیم
« پاسخ #14 : 16 آبان 1391، 01:34 ب‌ظ »
تو دلفین یه f4 میزنی ترمینال باز می‌شه. در ناتیلوس باید یا اسکریپت نصب بشه که بعد از کلیک راست کردن و رفتن به بخش اسکریپت‌ها تازه یه یه پنجره جدید باز می‌کنه. و یا پچ روش نصب کنیم تا مثل دلفین بشه که خیلی ناهماهنگه با ناتیلوس.
سرویس‌های دلفین خیلی متنوع و راحت هستند. مثلا من یه سرویس نصب کرده‌ام که امکانات زیادی رو از طریق کاربر ریشه در اختیار می‌ذاره.
خوب اینها چیزهایی هستند که یک کاربر عادی نیازی نداره و نباید داشته باشه (نه باز کردن ترمینال، نه عملیات روی فایل‌ها با کاربر ریشه) و اگر لازم داشته باشه با یک اسکریپت می‌تونه اضافه کنه. من به شخصه دوست ندارم مکان‌هایی که برای کاربران عادی چنین چیزهایی رو نصب می‌کنم، گزینه‌های اضافه وجود داشته باشه که باعث گیج کردن کاربرها بشه، بخصوص وقتی کاربرها اصلا سررشته‌ای از کامپیوتر ندارند و علاقه‌ای هم به یادگیری ندارند.

این ایده گنوم هستش که گزینه‌های اضافی رو تا ممکنه حذف کنه و قدیم بعضی از این موارد موجود بود که حذف شد، مثلا قدیم توی گنوم شما روی صفحه که راست-کلیک می‌کردید، Open Terminal هم بود، ولی حذف شد. اگر هم الان یک وصله برای اضافه کردن این موارد به Nautilus بفرستید، مورد قبول نمی‌گیره (و به نظر من هم منطقی هست).

اما همون طور که گفتید این تنظیمات رو پیشفرض داره ولی در KMPlayer اگه زیرنویس همنام نباشه باز هم خونده میشه و جالبتر اینکه انکدینگش هم خودکار شناسایی میشه و نیازی نیست که دستی تغییرش بدیم.
خوب اگر زیرنویس هم‌نام نباشه، باید خودتون انتخابش کنید (قرار نیست که حدس بزنه کدوم فایل می‌تونه زیرنویس باشه!) و برای مدیریت بهتر فایل‌ها، زیرنویس باید همنام فایلتون باشه.
از لحاظ کدبندی هم وقتی utf-8 وجود داره، دیگه نیازی به استفاده از کدبندی‌های دیگه نیست. اگر کسی هم هنوز استفاده می‌کنه، کار اشتباهی می‌کنه و این پیش‌فرض‌ها حداقل می‌تونه باعث بشه این افراد برای سازگاری با اکثریت برنامه‌ها از utf-8 استفاده کنند. احتمالا بعد از چندین سال کلا پشتیبانی از کدبندی‌های دیگه از برنامه‌ها حذف بشه.
این‌ها مواردی هست که حتی اگر برای اون‌ها وصله بنویسید، عموما مورد قبول توسعه‌دهندگان اصلی نمی‌گیره.

مثلا نوار تغییر سایزش گوشه پایین سمت راست. و یا سویچ کردن بین حالت Preview و معمولیش و باحالتر از همه اینکه سایز عکس ها رو خیلی بهتر میتونی بزرگ کنی . منظورم اینه که وقتی با دلفین میری توی یه پوشه از سیستمت که توش فقط عکس داری میتونی سایز فایل ها رو توی حالت پریویو با نوار اندازه بزرگ کنی و دیگه حتی نیازی نیست که عکسهات رو باز کنی. به نظر من این حالت دلفین حتی از اکسپلورر ویندوز هم بهتره.
خوب این می‌تونه ایده خوبی باشه. اگر دوست دارید چنین چیزی رو در Nautilus ببینید، باید این موضوع رو با جزئیات، با این فرض که خواننده حتی نمی‌دونه Dolphin چیه، در Bugzilla در سایت GNOME به عنوان Wish اضافه کنید و اگر از اون استقبال بشه، یکی اون رو توسعه می‌ده و در Nautilus اضافه می‌شه.