انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: بانک اطلاعاتی  (دفعات بازدید: 6926 بار)

0 کاربر و 7 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین mazaher5723

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 39
بانک اطلاعاتی
« : 01 دی 1391، 12:04 ق‌ظ »
سلام دوستان
چه بانک اطلاعاتی در لینوکس مرسوم هست؟
مثلا توی ویندوز اس کیو اله.
چه جوری نصبش کنم
ممنون
مثل ابر که از بارش پیگیر دلش می گیرد      دلم از آمدن و رفتن تو می گیرد
   ای نسیمی که نفسهای مرا می دزدی         کاهش حجم مرا امضا کن

آفلاین مجتبی باغبان

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 780
پاسخ : بانک اطلاعاتی
« پاسخ #1 : 01 دی 1391، 12:15 ق‌ظ »
تو ویندوز که microsoft sql server مرسوم هست نه sql. sql یه زبان برنامه‌نویسی هستش که مخفف Structured Query Language هست و اکثر پایگاه‌های داده برای مدیریت داده‌هاشون از این زبان استفاده می‌کنند.
تو لینوکس mysql مرسوم هست. ولی من باهاش حال نکردم واسه همین رفتم سراغ یه معادل آزاد دیگه به نام postgresql که خیلی باهاش حال می‌کنم ولی به هیچ وجه محبوبیت mysql و در نتیجه جامعه کاربری اونو نداره.
انتخاب با خودته.

آفلاین !

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 586
  • Don't Panic!
    • مانیتورینگ سایت
« پاسخ #2 : 01 دی 1391، 10:26 ق‌ظ »
سلام دوست من.همونطور که دوست عزیزم گفتن mySQL مرسوم هست.برای نصبش  تو ترمینال از خط پایین  استفاده کن:
sudo apt-get install mysql-server

« آخرین ویرایش: 01 دی 1391، 10:28 ق‌ظ توسط edrock »
I just felt like running

Altern AI Directory --- GitHub

آفلاین aliva

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 363
    • http://vakilzade.ir
« پاسخ #3 : 08 دی 1391، 01:39 ق‌ظ »
اگه خیلی از دیتابیس کار نمی‌کشی sqlite بهترین گزینس

آفلاین !

• High Sr. Member
  • *
  • Don't Panic!
    • مانیتورینگ سایت
« پاسخ #4 : 08 دی 1391، 01:50 ق‌ظ »
اگه خیلی از دیتابیس کار نمی‌کشی sqlite بهترین گزینس

+1 8)
I just felt like running

آفلاین aliboy

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
« پاسخ #5 : 08 دی 1391، 02:26 ق‌ظ »
تو ویندوز که microsoft sql server مرسوم هست نه sql. sql یه زبان برنامه‌نویسی هستش که مخفف Structured Query Language هست و اکثر پایگاه‌های داده برای مدیریت داده‌هاشون از این زبان استفاده می‌کنند.
تو لینوکس mysql مرسوم هست. ولی من باهاش حال نکردم واسه همین رفتم سراغ یه معادل آزاد دیگه به نام postgresql که خیلی باهاش حال می‌کنم ولی به هیچ وجه محبوبیت mysql و در نتیجه جامعه کاربری اونو نداره.
انتخاب با خودته.

سلام

شما چرا در مورد postgresql  تاپیک ایجاد نمی کنید.فک کنم پایگاه داده ی خوبی باشه و لااقل با نصب و دستوراتش اشنا بشیم.مثل Mysql هست؟
و ما میطوانیم

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 323
« پاسخ #6 : 08 دی 1391، 12:49 ب‌ظ »
شما چرا در مورد postgresql  تاپیک ایجاد نمی کنید.فک کنم پایگاه داده ی خوبی باشه و لااقل با نصب و دستوراتش اشنا بشیم.مثل Mysql هست؟
کاملا موافقم  1+  ;)
PostgreSQL و همینطور Sqlite و Firebird پایگاه هایی هستن که علی رقم قدرت و کارایی هاشون کمتر مطرح شدن و خیلی نام آشنا نیستن.

آفلاین !

• High Sr. Member
  • *
  • Don't Panic!
    • مانیتورینگ سایت
« پاسخ #7 : 08 دی 1391، 12:52 ب‌ظ »
PostgreSQL و همینطور Sqlite و Firebird پایگاه هایی هستن که علی رقم قدرت و کارایی هاشون کمتر مطرح شدن و خیلی نام آشنا نیستن.

تو سیستم عامل اندروید SQLite استفاده میشه.
I just felt like running

آفلاین محمدرضا ح.

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3117
  • Your Future is our Past!
« پاسخ #8 : 08 دی 1391، 01:06 ب‌ظ »

تقریبا کل سیستم عاملهای موبایل از SQLite استفاده میکنند! توسط اپل هم برای iOS Dev پیشنهاد شده.
قاضی : تو السالوادور چه کار میکردی؟
چه‌گوارا : آفتاب میگرفتم
قاضی : پس چرا ساختمان دادگستری رو منفجر کردی؟
چه‌گوارا : جلوی آفتاب رو گرفته بود

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #9 : 08 دی 1391، 01:21 ب‌ظ »
بله SQLite تو خیلی جاها استفاده میشه. فکر می کنم یک مزیت بزرگ اون این باشه که به راحتی با یک فایل درایور برنامه نویس رو قادر میسازه از امکانات SQL استفاده کنه و بی نیاز به نصب و انجام تنظیمات مختلف و پیچیدگی های زیاد پایگاه های بزرگ هستش.
با اینکه تا حالا ازش استفاده نکردم ولی اگه موقعیتش فراهم بشه خیلی دوست دارم امتحانش بکنم  ;D

آفلاین aliboy

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 558
« پاسخ #10 : 08 دی 1391، 01:45 ب‌ظ »

سلام    :)
SQLite  فوق العادس، به این خاطر که کاملا جم وجوره.
ولی اگه در مورد PostgreSQL  یا Firebird  تاپیکی باز بشه خیلی خوب میشه.
متاسفانه تولید محتوا در پایگاه داده در فروم کمه در حالی که این پایگاه دادها توی دنیای گنو/لینوکس کاملا پر استفاده هستند.
به http://www.navicat.com/ هم حتما سری بزنید چیز خیلی تر وتمیزیه.

اگه کسی بلده اعلام کنه و تاپیکی ایجاد کنه و حتی اگه کم هم بلد باشه برا شروع خیلی خوبه لااقل با هم فکری به جایی میرسیم.
و ما میطوانیم

آفلاین امیر شهریاری

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 08 دی 1391، 02:02 ب‌ظ »
به http://www.navicat.com/ هم حتما سری بزنید چیز خیلی تر وتمیزیه.
حتما همینطوره ولی محصولات این شرکت متاسفانه رایگان یا متن باز نیستن. من تو ویندوز از navicat for mysql استفاده می کنم ولی نتونستم تو گنو/لینوکس جایگزینی شبیه به اون پیدا کنم.(اغلب برنامه ها خیلی ساده و با امکانات محدود هستن)

آفلاین solook

• Full Member
  • *
  • ارسال: 219
« پاسخ #12 : 08 دی 1391، 02:11 ب‌ظ »
sqlite  خیلی عالیه حتما تستش کنید
این هم یک برنامه برای ساخت و مدیریت و .. پایگاه داده sqlite
http://sourceforge.net/projects/sqlitebrowser/?source=navbar
البته نسخه ۲.۰ خوب هست ولی مشکلات زیادی داره نسخه های قدیمی ترش پایدارترن

در مورد PostgreSQL سوال دارم اونم اینکه میشه ازشون مثل sqlite  بدون نیاز به سرور استفاده کرد؟

آفلاین مجتبی باغبان

• Hero Member
  • *
« پاسخ #13 : 08 دی 1391، 02:43 ب‌ظ »
نقل‌قول
آخه فکر نکنم استقبال بشه شما اگه یه سری به سایت http://barnamenevis.org/ بزنید می‌بینید که قسمت postgresql چقدر راکده. من خودم مشکلاتی که واسم پیش اومد اونجا مطرح کردم ولی کسی جواب نداد که بالاخره خودم مشکل رو حل کردم. یکی از ضعفهای postgresql هم همین کوچک بودن جامعه‌ی کاربریش هست. از لحاظ دستورات که چندان فرقی نمی‌کنه به هر حال هر دو از زبان sql واسه تعامل با پایگاه داده استفاده می‌کنند ولی خوب تفاوت‌های جزیی هم دارند ولی اگه کسی با sql server یا mysql کار کرده باشه تو ساخت حذف و ویرایش جداول و پایگاه داده و تابع و... چندان مشکلی نداره. یکی از چیزهایی که باعث میشه از mysql فراری بشم اینه که چندتا موتور ذخیره‌سازی داره که معروفترینشون innodn و myisam هستند که myisam کلید خارجی و تراکنش رو پشتیبانی نمی‌کنه و یه مورد آزار دهنده دیگه اینکه هیچکدوم از این موتورها محدودیت check رو پیاده‌سازی نمی‌کنند که باعث میشه جامعیت داده‌ها تو خطر بیفته یا اینکه مجبور بشی واسه هر محدودیت check یه تریگر بنویسی که اونو شبیه‌سازی کنی که دردسرهای زیادی داره واینکه استفاده از تریگرها رو ما باید به حداقل برسونیم. mysql رو نمیدونم از چه زبانی برای نوشتن تابع استفاده می‌کنه ولی تو postgresql می‌تونی از زبانهای مختلفی از جمله sql و plpgsql و... استفاده کرد که plpgsql شبیه plsql هست که اراکل استفاده می‌کنه و من خیلی ازش خوشم میاد.
واسه نصبش هم که تو آرچ این میشه
sudo pacman -S postgresqlبعد از نصب با دستور
psql -U postgresوارد برنامه میشین و اگه رابط گرافیکی می‌خواین باید pgadmin3 رو نصب کنید.
واقعا دیتابیس خوبیه حتما امتحانش کنید

آفلاین مجتبی باغبان

• Hero Member
  • *
« پاسخ #14 : 08 دی 1391، 02:48 ب‌ظ »
نقل‌قول
در مورد PostgreSQL سوال دارم اونم اینکه میشه ازشون مثل sqlite  بدون نیاز به سرور استفاده کرد؟
فکر نکنم بشه
sqlite واسه کارهای سبک خوبه ولی از لحاظ قدرت قادر به رقابت با postgresql  نیست
http://database-management-systems.findthebest.com/compare/43-53/PostgreSQL-vs-SQLite رو ببینید.