سلام به همگی !
چند هفته پیش یه آموزش واسه نصب ساده و سریع هسته ی جدید گذاشته بودم توی این آدرس :
اما از اونجایی که اون هسته ها برای همه ی مدل ها از قبل کامپایل شدن و شاید نیازی نباشه که سیستم شما همه ی اون ماژول های اضافه رو داشته باشه که باعث کندی سرعت میشه ، بر آن شدم که کامپایل هسته رو یاد بگیرم و واستون هم بنویسم دقیقا چی کار کردم و شما هم دقیق بدونین که دچار مشکل نشین !
---------------------------------------------------------
اصلا کار سختی نیست !
فقط یکم زمان نیاز داره ...
اما بعد از به روز رسانی از این طریق خیلی بیشتر از اون روش قبل میشه از سیستم انتظار داشت که سخت افزار رو به خوبی بشناسه و سرعت خوبی هم داشته باشه !
(البته در صورت کانفیگ درست ! اگه توی روش هایی که گفتم از روش کانفیگ دستی استفاده کنین ممکنه به خاطر ۱ اشتباه کوچیک بعضی سخت افزارهاتونو نشناسه که البته میشه با کامپایل دوباره و نصبش درستش کرد!)
اما واسه این کار به ۲تا پیش نیاز نیاز داریم :
۱) کدهای هسته ی جدیدی که میخوایم کامپایل کنیم که از آدرس زیر میتونین بگیرین (حجمش تقریبا ۸۰ مگابایته) (الان که مینویسم این اومده linux-3.7.8.tar.bz2)
۲) اجرای دستور زیر واسه نصب یک سری پیش نیازها که شاید توی بعضی سیستم ها هنوز نصب نباشه (چند پکیج واسه کامپایل هسته ، واسه من ۱۱.۴ مگابایت دانلود کرد):
sudo apt-get install ncurses-dev kernel-package build-essential
بعد از این کار هسته ی جدید که یک فایل فشرده هست رو از حالت فشرده خارج کنین (واسه من ۴۷۷ مگابایت شد!) و از ترمینال به محلی که هسته ی جدید رو استخراج کردین برین.
چند روش هست که تا اونجا که من دیدم روشی به نام رایجتر بیشتر توصیه شده
برای پیکره بندی هسته ۳ راه دارین ، یعنی ۳ تا کد زیر هستن که میتونین توی ترمینالتون وارد کنین
اولی :
make menuconfig
که پنجره ای شبیه این واستون باز میشه :
توی این ویزارد میتونین همه ی کانفیگ ها رو خودتون دستی تنظیم کنین که واسه کاربرهایی که حرفه ای نیستن توصیه نشده !
راه دوم پیکره بندی بر اساس تنظیمات همین هسته ای که الان دارینه که اگه قبلا خودتون تنظیم کرده بودین و الان فقط برای به روز کردن هسته دارین این کامپایل رو انجام میدین ، این بهترین گزینه واسه شماس ، با زدن این دستور :
make oldconfig
فایل کانفیگ هسته ی فعلیتون به عنوان تنظیمات کانفیگ هسته ی جدید اعمال میشه
اما روش سوم و بهترین روش اینه که این کد رو بزنین :
make localmodconfig
که یه ویزارد میاد و همه ی سخت افزارهای شما رو چک میکنه و بهترین حالت رو خودش انتخاب میکنه و جالب اینجاس که اگه تنظیمات فعلی شما با چیزی که جدید میخواد اعمال کنه مطابقت نداشته باشه (یعنی بخواد چند تا از کانفیگ ها رو عوض کنه توی هسته ی جدید) ازتون سوال میپرسه تا خیال خودش و شما هم راحت باشه که مشکلی پیش نیاد !!!
یه نکته !توی این حالت همه ی سخت افزارهاتون باید فعال باشه مثل وایرلس و بلوتوث و یو اس بی و اینجور چیزا که به درستی شناسایی و توی کانفیگ جدید اعمال بشن !
خب رسیدیم به کامپایل و نصب هسته ی جدید که خیلی راحته ولی یکم زمان بره !
برای کامپایل هسته ی جدید این دستور رو توی ترمینال بزنین :
make -j 8
البته اون عدد ۸ که من زدم واسه اینه که پردازنده ی من Core i7 هست که توانایی ۸ پردازش موازی رو داره ، و اضافه کردن اون عدد باعث میشه که از همه ی قدرتش واسه کامپایل استفاده کنه اگه واسه شما هم مثل واسه منه همین ۸ بزنین اکه Core i3 یا Core i5 هستین عدد ۴ رو بزنین و بقیه هم اصولا باید ۲ باشن ( دیگه اینو خودتون بهتر میدونین
)
الان دیگه فقط باید منتظر باشین تا کامپایل تموم بشه
بعد از تموم شدن این مرحله دستور زیر رو بزنین تا هسته ی جدید نصب و به منوی گراب اضافه بشه :
sudo make modules_install install
و در نهایت اگه از BURG به جای گراب استفاده میکنین این رو هم بزنین تا هسته ی جدید به منوی BURG اضافه بشه :
sudo update-burg
تموم شد بالاخره !!!
خسته نباشین