من مدام از مبارزه ی اندیشه ی نرم افزار آزاد با به انحصار گرفتن اطلاعات می گم و شما از سود و پول,من می دونم با سرمایه گذاری و پول در آوردن مخالف نیست این رو دارید برای چندمین بار تکرار می کنید من میگم این اندیشه با این مخالفه که شما از تجاربتون و اطلاعاتی که حق به انحصار گرفتن اون رو دارید پول در بیارید, من میگم شما حق دارید از لحاظ حقوقی که اطلاعاتی که نتیجه تجربه وتلاشتونه رو به انحصار بگیرید و حق نشرش رو به طور کاملا خصوصی حفظ کنید و همه اینها هیچ منافاتی با اخلاق نداره,در تمام راه هایی که شما برای کسب درآمد در جنبش نرم افزار آزاد بیان کردید در نهایت اطلاعات یا نرم افزاری که فراهم آوردید میتونه بطور آزاد در اختیار کسانی قرار بگیره که سعی و تلاش شما رو نکردن ولی از اطلاعات و دانش شما استفاده می کنند,حتما می خواید بگید که خب منم از اطلاعات دیگران استفاده می کنم ولی شما فکر می کنید چقدر این بده وبستون عادلانه است.
این تفاوت فکری آدم هاست
دلیلی نداره همه مثل شما فکر کنند یا همه نرم افزار آزاد رو قبول داشته باشند
شما با افکارتون نمی تونید بپذیرید ولی بنده از اینکه جدید ترین اطلاعات و فن آوری ها به اشتراک گذاشته میشه لذت می برم و به خاطر همین سعی می کنم در این توسعه سهیم باشم
دلیل نداره شما هم اینطور فکر کنید
این تفاوت در فکر ها و سلیقه هاست که باعث پیشرفت هست
من از اینکه از نرم افزار هایی استفاده می کنم که آزاد هست و در موارد مورد نیاز می تونم کوچکترین موارد و اجزای اون رو بفهمم لذت می برم و از اینکه دیگران هم از نتیجه کار های من همین لذت رو ببرند ناراحت نمی شم
اگر شما این تفکر رو ندارید اجباری در کار نیست
دلیل نداره همه همه چیز رو قبول کنند
انسانها با هم تفاوت دارند
شما به خوبی و بهتر از من می دونید که برای سوء استفاده کردن راه های زیادی وجود داره,چنین اطلاعاتی از ارزش بسیار بالایی برخوردارند,کمترین استفاده ای که میشه از این اطلاعات کرد,استفاده از اون برای آموزش نیرو های تازه وارده,اینطوری جوانی که تازه وارد عرصه برنامه نویسی شده با کسی که سال هاست در حال فعالیته در سطح برابری از دسترسی به اطلاعات قرار میگیرن که این به نظر من نا عادلانه چون همه بی توجه به سوابقشون و زحمت هاشون باید به سختی کار کنند و سرمایه کسب کنند,بله می تونند پول هاشون رو جمع کنند,میتونند سرمایه شون رو ذخیره کنند و از اون بهره مند بشن اما شما که برنامه نویسید,میدونید سرمایه برنامه نویس اطلاعاتشه و زمانی تجارت معنی پیدا میکنه که شما کالایی برای عرضه داشته باشید که دیگران به اون نیازمند اما در جنبش نرم افزار آزاد تنها کالای قابل ارائه کاره چون اونها اطلاعات رو در قالب fedora امثال اینها در اختیار دارن و تنها زمانی میان سراغ redhat enterprise که به کار, پشتیبانی و خدمات سازمانی شما نیاز داشته باشند.
من خودم اندیشه نرم افزار آزاد رو دوست دارم اگه نرم افزار بسته رو از لحاظ اخلاقی و حقوقی درست بدونه و اون رو بعنوان یک شیوه درست ساخ نرم افزار قبول کنه و اگه بزاره شرکت هایی که دارند در زمینه نرم افزار غیر آزاد درست و اخلاقی عمل میکنن با هم مشارکت داشته باشند.
درباره ی قسمت دوم صحبت هاتون که سعی کردید ویژگی های مثبت جنبش نرم افزار آزاد رو ذکر کنید باید بگم:
اولا این شرکت های بزرگی که میگید عمدتا سخت افزاری اند و به ندرت بتونید شرکت های نرم افزاری بیابید که به سمت این جنبش بیان,این شرکت های سخت افزاری هم براشون اندیشه نرم افزار آزاد یا غیر آزاد و مزایا و معایبی که هر کدام از این اندیشه ها دارند چندان مهم نیست و تنها چیزی که برای آنها از همه چیز مهمتر است اینست که کدام یک از این اندیشه ها هزینه کمتری برایشان می تراشد,هر کدام که کمتر هزینه بردار باشد,از آن حمایت می کنند اما تفاوت بزرگی در اینجا بین این دو اندیشه وجود دارد این است که نرم افزار آزاد برای کسب بازار به این شرکت ها نیازمند است و بدون حمایت این شرکت ها بعید تاب بیاورد اما نرم افزار غیر آزاد با پشتوانه ی تجاری و بازرگانی خود همیشه بازار خود را بطور مستقل کسب می کند.
در مورد کالای قابل ارائه لطفاً دوباره صحبت های منو بخونید
شما در این جنبش محصول نرم افزاری دارید و برای اونهامیتونیددرآمدکسب کنید
لطفا بادقت بیشتری بخونید:)
درموردقسمت دوم
میشه بگید کدوم از اینها سخت افزاری هستن؟:)
IBM SUN ORACLE REDHAT از قول های نرم افزاری جهان هستند
فقط اگه با جاوا کار کرده باشید و app server ها و ide ها و web سرور های این شرکت ها رو شنیده باشید که دیگه هیچی
novel هم که نرم افزاری هست
اکرمنظورتون hp ونوکیا هست که اونها هم برای نرم افزارشون دارن سرمایه گذاری میکنن
لطفاً مطالعاتتون رو بیشتر و دقیقتر کنید:)
در مورد این جمله:
این هم که بله چون نرم افزار آزاد است و توسط افراد بیشتری بررسی می شود و محصول مطمئن تری ارائه می شود تنها در تئوری جوابگو است چرا؟
نشون دهنده مطالعه کمتون هست
فقط در مورد OPENBSD و خانواده BSD
سولاریس و تکنولوژی های جاوا و سان
خواهید دید که حساس ترین کار ها از استفاده در ماشین رخشور ها - مریخ پیما ها - کنترل ترافیک شهری - ناوگان هوایی -موبایل ها گرفته تا عظیم ترین پرتال ها و سایت های فروش از این محصولات استفاده می کنن
باز هم پیشنهاد می کنم با مطالعه صحبت کنید
چون به نظر شما چه تعداد از اعضا اجتماع نرم افزار آزاد سواد بررسی سورس نرم افزار ها را دارند؟چه تعداد به طور جدی در این امر تمرکز و برنامه ریزی می کنند؟چه تعداد از این افراد کارامد هستند و تاثیر مثیت میگذارند؟این تعداد افراد کارامد چقدر وقت و زمان دارند؟,آیا می توانند در تمام پروژه اعمال نظر کنند و در حفظ و نگهداری پروژه ها کمک کنند؟چه تعداد از این افراد از این پروژه ها می توانند سهم ببرند و چقدر؟
در عمل اشتباه بودن فکر شما نشون داده شده و همونطور که گفتم قوی ترین و جدید ترین تکنولوژی ها و پر اطمینان ترین اونها از محصولات نرم افزار های آزاد هست
این حرف من رو هوا نیست و فقط برای مثال می گم تکنولوژی های جاوایی که من ۳ سال از عمرم رو گذاشتم و هنوز هم خیلی کار دارم رو می گم
ببینید چند شرکت و با چه تکنولوژی هاو قابلیت اطمینانی دارن توسعه اش میدن
به نظر من این جنبش از وقتی قدرتمند شد که برای این شرکت ها به تنها امید برای مقابله با مایکروسافت تبدیل شد از اون موقع حمایت های مالی و غیره شروع شد تا اینکه به یه حدی از توانایی برسه که برای مایکروسافت و دیگر شرکت های نرم افزاری غیر آزاد خطرناک بشه تا بتونن به این وسیله بازار رو متوازن کنند.
اصلاً این چنین نیست
این توهم به ذهنتون نرسه که ماکروسافت چیزیی هست (از نظر تکنولوژی و نو آوری علمی )
نرم افزار آزاد بسیار با فلسفه عمیق هست و اصلاً برای مقابل با ماکروسافت نیومده
که درمقالات هم خواهید خواند از دید این جنبش ماکروسافت هم مثل هزار شرکت انحصار طلب دیگه هست
در مورد امنیت سامانه ها هم هنوز کسی نتونسته بگه که گنو/لینوکس یا کلا سامانه عامل های آزاد دیگه واقا امن تر هستند چون هنوز من سنجش عادلانه ای ندیدم چون از طرفی شرکت های بزرگ امنیتی بیشترین تمرکزشون رو روی سامانه عامل های ویندوز گذاشتن و میلیونها دلار در این زمینه هزینه میکنن تا با کشف آسیب پذیری به شهرت و در نتیجه ثروت های کلان دست پیدا کنند و از طرف دیگه نفوذگر ها هم برای مشهور شدن و نشان دادن بی لیاقتی مایکروسافت دست از تلاش شبانه روزه در این زمینه بر نمی دارند اما در مقابل سامانه عامل های آزاد حتی یک هزارم ویندوز آزموده نشدند تا برتری خود را ثابت کنند.
برای بار چندم
OPENBSD
در ۱۲ سال فقط ۱۲ مورد امنیتی داشته ( که حساسیت وحشتناکی هم نداشتند) و امن ترین سیستم عامل جهان هست
در موردش هر جا بخواید مطلب هست
و پایداری خانواده BSD از چشم کسی پوشیده نیست
اخلاق چیزی نیست که شما تعریف کنید
از نظر این جنبش و هر تفکری هر چیز که جلوی آزادی های مشروع رو بگیره غیر اخلاقی هست
این جنبش این آزادی ها برای نرم افزار لازم هست و هر چیزی که آزادی کاربران و توسعه دهنگان و... رو محدود کنه عیر اخلاقی هست
در مورد بحث نو آوری و تکنولوژی باید بگم با شما مخالفم,اگه یه نگاهی به شرکت های پزرگ دنیا در زمینه های مختلف بیاندازید متوجه خواهید شد که شرکت هایی موفق اند که بتوانند بستری فراهم کنند که تکنولوژی روز دنیا به راحتی در اختیار و دسترس مردم و مشتریان قرار گیرد.
از وقتی جاوا رو شروع کردم زیبایی نرم افزارآزاد رو۱۰۰ برابر درک کردم
فقط اینو می گم همیشه چند قدم جلو تر هست
و فقط پیشنهاد می کنم مطالعتون رو زیاد کنید
اگر بنده ۵ ساله به طور جدی از لینوکس استفاده می کنم ۱۲ ساله از محصولات ماکروسافت استفاده می کردم
اگر الان ۳ساله جاوا کار میکنم با سی شارپ و وی بی آشنا هستم
اگر از وب سرور های آزاد برای تکنولوژی های جاوایی استفاده می کنم به IIS و تکنولوژی های مشابه آشنایی دارم
و بر اساس این می گم که دنیای انحصار در برابر دنیای نرم افزار آزاد یک کاریکاتور خنده دار هست
و پیشنهاد می کنم یکم ریسک پذیر باشید و تعصب بی جا رو بذارید کنار و دستی به آب دریا بزنید و کمی خیس بشید
ترسی نداره ولی در عوض با دریایی آشنا خواهید شد
اینطوری جوانی که تازه وارد عرصه برنامه نویسی شده با کسی که سال هاست در حال فعالیته در سطح برابری از دسترسی به اطلاعات قرار میگیرن که این به نظر من نا عادلانه چون همه بی توجه به سوابقشون و زحمت هاشون باید به سختی کار کنند و سرمایه کسب کنند
۱- تجربه در این دنیا نا دیده گرفته نمیشه ( و در هیچ پروژه نرم افزاری درست و حسابی)
۲- این یعنی امکانات برابر برای همه و فراهم کردن امکانات برای کسانی که بسیار با استعداد هستند ولی کمبود هایی دارند
این یک امر اخلاقی هست نه له شدن این افراد زیر پایه سرمایه دارن انحصار طلب
در ضمن فکر می کنم به اندازه کافی در مورد این مووع حرف زدم
ولی صحبت های شما از روی مطالعه ی کم هست
وقت زیادی برای اینطور پاسخ های طولانی ندارم
امیدوارم ناراحت نشده باشید ( منم مشکلات خودم رو دارم )
اگر ممکنه یا با مطالعه و مدرک حرف بزنید یا حداقل کوتاه که بتونم جواب بدم