انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: lvm  (دفعات بازدید: 1929 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین leila6769

• Newbie
  • *
  • ارسال: 8
lvm
« : 22 اردیبهشت 1392، 11:16 ب‌ظ »
با سلام
من میخواستم بدونم lvm   چیه وچه کاربردی تو توزیع های مختلف لینوکس داره؟

آفلاین leila6769

• Newbie
  • *
پاسخ : lvm
« پاسخ #1 : 22 اردیبهشت 1392، 11:19 ب‌ظ »

LVM (Logical Volume Manager )

از درهت 8 به بعد فرمت جدیدی ارايه شد که با استفاده از آن میتوانید اندازه پارتیشن ها را بنا بر نیازتان تغییر دهید بدون اینکه احتیاج به پارتیشن بندی مجدد داشته باشید. حتا اگر هارد دیسک جدیدی خریداری کرده اید میتوانید آن را به پارتیشن های موجود اضافه کنید.

آفلاین leila6769

• Newbie
  • *
« پاسخ #2 : 22 اردیبهشت 1392، 11:20 ب‌ظ »
اساسی‌ترین قابلیت این ساختار امکان افزایش حجم پارتیشن‌ها بدون از دست رفتن داده‌ها و تغییر نقطه‌ی اتصال آنهاست

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #3 : 22 اردیبهشت 1392، 11:21 ب‌ظ »

آفلاین ali.abry

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1224
« پاسخ #4 : 22 اردیبهشت 1392، 11:30 ب‌ظ »
تو این کتاب توضیح داده .
روش ساختشم هست توش :
http://ubuntuone.com/23GrqmAphe0lYxzMtdHKMW

تو اینم هست :
http://debian-handbook.info/

آفلاین leila6769

• Newbie
  • *
« پاسخ #5 : 23 اردیبهشت 1392، 08:18 ق‌ظ »
موضوع از این قراره.
در لینوکس شما باید یه پارتیشن برای روت بسازید. یه پارتیشن هم برای home. پارتیشن home برای کاربر خونگی لینوکس جز پارتیشنای اصلی محسوب می‌شه و بیشترین حجم ممکن رو یک کاربر به اون باید بده همونطور که پارتیشن var برای کسی که قصد راه‌اندازی سرور داره مهم می‌شه. چرا؟!‌

چون شما اینطوری امنیت رو تامین شده دارید. اینطوری تمام مجوزا خودکار توسط سیستم عامل داده می شه و اگه هزار کاربر هم از یه سیستم عامل استفاده کنن به ازای هزار کاربر هزار تا بخش جداگونه(در پارتیشن خانگی)  درست می شه و هیچ کی (به جز ادمین ) نمی تونه به مختویات پوشه های خونگی افراد دیگه دسترسی پیدا کنه.

پس در لینوکس ما نباید پارتیشن زیادی بسازیم! بر عکس ویندوز!

خوب مشکل جایی بروز می‌کنه که پارتیشن خونگی شما پر می‌شه مثل من!‌ یه راه اینه که اگه هارد شما هنوز جا داره، یه خورده فضا از طریق جی پارتد (در صورت امکان) به پارتیشن خونگی اضافه کنید. اما اگه کل فضای هارد توسط پارتیشن خونگی اشغال شده باشه دیگه این راه هم امکان نداره.

پس می رسیم به راه حل نهایی! اونم خرید هارد جدید!  :) خوب این هارد جدید رو چیکار کنیم که جز پارتیشن خونگی محسوب شه؟! چون قرار رو بر این گذاشتیم که برای پایین نیومدن امنیت نباید پارتیشن جدا بسازیم. منظور پارتیشنی هست که فایل سیستمش ext3 هست و هیچ جایی هم مانت نشده (/home) .

خوب راه حل lvm  (مخفف logical volume management) هست و در اون مدیریت تمام کارها براساس منطق صورت می‌گیره! یعنی چی؟!

با lvm می شه به سرعت به پارتیشنی که  پر شده ، فضا اختصاص بدیم. تا با مشکلی رو به رو نشیم. این کار در عرض کسری از ثانیه اتفاق می یوفته. و دیگه مث جی پارتد نیاز به چند ساعت وقت و زمان نداره.

حالا اینکه چطوری این اتفاقات می یوفته. توضیحش سادست. شما در پایین ترین سطح pv رو داری. pv مخفف phisycal volume هست . که در اصل همون خود هارده. همون فضایی که شما داری آمادش می کنی روش lvm رو پیاده کنی. البته فضای خالی نیست. یه سری اتفاقات می یوفته که برای lvm لازمه. پس برای شروع کار شما باید یه پارتیشن رو یا یه هارد رو pv کنی. حالا شما می تونی چند تا رو pv کنی .  حالا نکته جالب اینجاست!

می یاین این pv ها رو که قسمتای مختلف یه هارد هستن و یا اصلا رو هاردای مختلف قرار دارند رو می کنید توی یه گروه . گروه رو به اسم vg می‌خونیم.volume group . شما می تونید چندین گروه داشته باشید. و در هر گروه چندین pv می تونه وجود داشته باشه.  در اینجا هنوز ما vg یا گروه ها رو نمی تونیم مانت کنیم یا ازشون استفاده ای کنیم.
 همونطور که pv ها رو نمی تونستیم مانت کنیم بهشون یا فایل سیستمشون رو مشخص کنیم. در اصل با ایجاد vg ما انگار یه هارد خالی داریم(که خودش از چند هارد می تونه درست شده باشه). حالا این vg رو می‌شه به پارتیشن تبدیل کرد.

از این vg پارتیشنایی می سازیم که یکیشون کار همون پارتیشن خونگیمون رو کنه. یکی هم کار پارتیشن ریشه رو . در سرورها هم یکی رو می شه اختصاص داد به var! (مث یه هارد عادی می شه با این vg ها عمل کرد با همون استراتژی . اینکه شما یه lv خونگی بیشتر نمی تونید داشته باشید و یا ریشه رو حتما باید ایجاد کنید)
 این پارتیشنا رو lv می نامیم. نامگذاری رو هم اینطوری معمولا می کنیم. lv_home یا lv_root .

آفلاین ali.abry

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #6 : 23 اردیبهشت 1392، 10:37 ق‌ظ »
البته خوبی هایه دیگه ای هم داره . مثل
1-
پشتیبانی از snapshot که کار پشتیبان گیری رو خیلی راحت میکنه.با هاش میتونین کارایی مثل raid رو هم انجام بدین
 مثلا اگر فرض کنیم تو گروهمون از 3 تا هارد دیسک مجزا pv داریم در نهایت میگیم lv مون رو به صورت parity بین این 3 تا pv بسازه که شبیه به raid میشه.
2-
وقتی یک lv رو ساختین خودتون باز میتونین بیاین پارتیشن بندیش کنین و اون رو به چندین تا پارتیشن تبدیل کنین .

و ...  .

آفلاین حامد سپهر

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1556
« پاسخ #7 : 23 اردیبهشت 1392، 02:48 ب‌ظ »
لیلا خانوم شما میای سوال میپرسی خودت هم جواب میدی؟!!!  :o ماشاالله پست پنجم تاپیک هم که کپی/پیست اون لینکی هست که من دادم.... :|

آفلاین leila6769

• Newbie
  • *
« پاسخ #8 : 09 خرداد 1392، 03:00 ب‌ظ »
سلام خوبید
ممنون ازراهنماییتون
راستش استاد ازمایشگاه سیستم ما گفته بود باید درمورد یه موضوعی مرتبط باسیستم عامل تویکی از فروم ها سوال ایجادکنید و خودتون بهش حواب بدین.یا اینکه به یه سوال بی پاسخ جواب بدین. که منم... :)

بعدشم مطالب اون لینکو کپی کردم که وقتی استاد نیگا میکنه.... :D

حالاکه دارم جواب میدم دیگه نمره مو گرفتم :)

این بود ماجرا

آفلاین کیان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2338
« پاسخ #9 : 09 خرداد 1392، 04:20 ب‌ظ »
 ](*,)  ](*,)
فکر می کردم با تغییر رفتار کاربران این انجمن به وظیفه خودم عمل کردم ولی به نظر میاد که باید در سطح خاورمیانه شروع به فعالیت کنم  :P
راستش استاد ازمایشگاه سیستم ما گفته بود باید درمورد یه موضوعی مرتبط باسیستم عامل تویکی از فروم ها سوال ایجادکنید و خودتون بهش حواب بدین
لطف می کنی استادت رو به من معرفی کنی؟  ](*,)

آفلاین ali.abry

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #10 : 09 خرداد 1392، 04:37 ب‌ظ »
](*,)  ](*,)
فکر می کردم با تغییر رفتار کاربران این انجمن به وظیفه خودم عمل کردم ولی به نظر میاد که باید در سطح خاورمیانه شروع به فعالیت کنم  :P
راستش استاد ازمایشگاه سیستم ما گفته بود باید درمورد یه موضوعی مرتبط باسیستم عامل تویکی از فروم ها سوال ایجادکنید و خودتون بهش حواب بدین
لطف می کنی استادت رو به من معرفی کنی؟  ](*,)

تا جایی که من میدونم تمام استادایه ازمایشگاه همین جورین . یا میگن برین الگوریتم ساعت کرنل رو یاد بگیرین یا یک چیزه بی معنی دیگه میگن . نتیجه ای که من تو این چند ترم دانشگاه گرفتم اینه که 95 % کسایی که با سواد باشن استاد نمیشن .

آفلاین leila6769

• Newbie
  • *
« پاسخ #11 : 09 خرداد 1392، 10:16 ب‌ظ »
من تقصیری ندارم :(

آفلاین احسان☺ -

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 937
  • !no power geek
« پاسخ #12 : 09 خرداد 1392، 10:28 ب‌ظ »

راستش استاد ازمایشگاه سیستم ما گفته بود باید درمورد یه موضوعی مرتبط باسیستم عامل تویکی از فروم ها سوال ایجادکنید و خودتون بهش حواب بدین.

خب که چی بشه؟من الان اینجوریم :o :o :o :o :o :o
یه خورده هم اینجوری :'( :'( :'(

آفلاین leila6769

• Newbie
  • *
« پاسخ #13 : 09 خرداد 1392، 10:59 ب‌ظ »
که مثلا یه چیزی یاد بگیریم دیگه!

اما خداییش تاثیر داره دیگه
ادم میره دنبالش حداقل یه اطلاعات کلی به دست میاره

آفلاین احسان☺ -