انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید




نویسنده موضوع: نوآوری به روش منبع باز  (دفعات بازدید: 2003 بار)

0 کاربر و 4 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین xubuntu4iran

  • Hero Member
  • *
  • ارسال: 748
  • جنسیت : پسر
نوآوری به روش منبع باز
« : 22 اردیبهشت 1392، 11:58 ب‌ظ »
 نوآوری‌ها به شیوه‌ای نوین انجام می‌شود. مشاغل تجاری كم‌كم از حالت سیستم‌های بسته به نوآوری‌های باز و با دعوت به همكاری صورت می‌گیرد. جیم وایتهرست مدیرعامل ردهت، روی سه مولفه اساسی در كنفرانس Open Businesses تاكید داشت.

نخست، دو انتقال بزرگ در فناوری و نوآوری رخ داده است كه باعث شده مدل و بنیاد نوآوری را دستخوش تغییر كند. در بخش فناوری، شیوه ساخت و تحویل رایانش تغییر كرده است. در زمان انتقال صنعتی، مدل خودكارسازی و انبوه‌سازی باعث تغییر بزرگی شد و اكنون می‌بینیم همین تغییر در رایانش باعث شیوه جدید تولید كالا شده است.

مولفه دوم محل رویداد نوآوری است. منبع‌باز جایگاه تمركز گذشته خود در شاخه‌های فعلی را ندارد و یك قدم به جلو گذاشته است تا نوآوری‌های جدیدی را به ثبت برساند. این مدل اندیشه، در شاخه‌هایی پایدار شده همچون جایگزینی لینوكس با یونیكس در ابتدا وارد عمل شد.

منبع باز بخوبی توانسته وارد حوزه‌ای شود كه نوآوری در آن متوقف شده است و ادامه نوآوری را در چنین بخش‌هایی رقم زده. این مدل به‌عنوان پیشرو در آن حوزه‌ها و فناوری‌ها معرفی شده است. امروزه منبع باز در محیط‌هایی چون موبایل، رایانش ابری، داده‌های بزرگ و نرم‌افزارهای كاربردی یكی از نوآورانه‌ترین بسترها برای سرمایه‌گذاری و پیشرفت است.

وایتهرست معتقد است: «شركت‌ها در زمان انتخاب بستر فناوری به معماری نوآورانه آن نیز می‌اندیشند. این در حالی است كه منبع‌باز در حال حل مشكلاتی است كه این شركت‌ها هنوز با آن مواجه نشده‌اند.»

وقتی سازمان‌ها نرم‌افزار خود را انتخاب می‌كنند، در حقیقت مدل پیشرفت خود را در آینده برمی‌گزینند. این شركت‌ها روی فناوری‌هایی سرمایه‌گذاری می‌كنند كه گوگل، فیس‌بوك و PayPal از آن استفاده می‌كنند. آنها معتقدند با این كار آی‌تی وضع بهتری در سه‌سال آینده خواهد داشت.

منبع‌باز، فناوری‌ای نیست كه در مورد قابلیت‌ها، عملكرد یا حتی میزان هزینه باشد؛ تصمیمات فناوری در این حوزه براساس اعتقاد به نسل بعدی فناوری رخ می‌دهد. بخصوص در شرایط امروز كه نرخ تغییرات زیاد است و چرخه عرضه محصولات فناوری از سالی یك بار، به ماهی یك بار كاهش یافته است. حال این پرسش مطرح می‌شود كه آیا بودن در مدل قدیمی تجارت، می‌تواند به نفع یك شركت باشد؟

وایتهرست معتقد است به دلیل همین سرعت تغییرات، شركت‌هایی كه همچنان از مدل بسته توسعه استفاده می‌كنند بزودی قادر نخواهند بود خود را با نرخ سریع تغییرات هماهنگ كنند و ناچار به تغییر خواهند بود.

منبع: jamejampress