من هم مک رو دیدم و باهاش کار هم کردم (ویندوز که دیگه هیچی!).
فکر میکنم بیشتر کسانی که با سیستم عاملها کار میکنند اولین چیزی که براشون مهمه، رابط کاربری و جلوههای گرافیکی اون هست. خب از این نظر مک واقعا شاهکاره ولی به نظر من محیط یونیتی (که سعی کرده شبیه مک باشه!) هم زیباست (اگرچه شاید به پای مک نرسه).
آسمون برید زمین بیاید سیستمعاملهای گنو/لینوکس هیچ وقت از نظر تناسب با سختافزارها و همچنین کاربرپسند شدن به پای سیستمعاملهای تجاری نمیرسن. مگر اینکه در آینده تغییری در سیاستهای شرکتهای سختافزاری و تولیدکنندههای سیستمعاملهای لینوکسی اتفاق بیفته و شاهد همکاری نزدیکتری بین اونها باشیم. (البته من از دنیای سیاست اونها خبری ندارم ولی احساس میکنم چنین همکاریای تا کنون از نزدیک وجود نداشته؛ مثلا کارت گرافیکی به وجود بیاد که درایورش به طور کامل اون رو در لینوکس ساپورت کنه. و یا روی کیتهای بلوتوث بنویسن: مناسب برای لینوکسها). دلیل استفادهی من از لینوکس هم فقط به خاطر: ۱- کنجکاوی ۲- فرار از ویروس میباشد.
خب البته گنو/لینوکسها (که امیدوارم بتونیم یه اسم بهتر و راحتتر براش پیدا کنیم!) دارای هستهی خوب و امنیت بالا هستند ولی فقط همین! مثل این میمونه که بگیم یه ساختمون داریم که فونداسیون و ستونهای خیلی خوبی داره ولی هنوز دیوارهاش کامل نیست و پنجره هم نداره و.... (البته در مقایسه با سیستمعاملهای تجاری مثل مک و ویندوز)
تعصب به خرج نمیدم. خودم کاربر لینوکس هستم و دارم از اوبونتو استفاده میکنم و فکر میکنم فکرهای خوبی برای کاربرپسندتر شدن داره. ولی هنوز مشکلات زیادی در رابطه با سختافزار باهاش دارم (مثلا مشکلی که برای موس وایرلس بعد از ساسپند کردن به وجود مییاد و یا مچ نشدن با کارت گرافیک به طور کامل). جالب اینه که لینوکسیها ادعا دارند که جامعهی مجازی خیلی خوبی برای پشتیبانی و حمایت از کاربران وجود داره تا مشکل اونها رو حل کنه. اما اگر صادقانه فکر کنیم، کسی دوست نداره یه سیستمعامل روی سیستمش نصب کنه که از همون اول مجبور بشه به طور مرتب به فرومها بره و مشکلاتش رو مطرح کنه (تازه آخرش هم بیشتر اون مشکلات از راههای ساده حل نمیشن و لاینحل باقی میمونن).
مشکل دیگهی گنو/لینوکس اینه که از اول کاربرهای خاصی رو مد نظر قرار داده و متاسفانه اون کاربرها اینقدر خاص بودند که خودشون موجب شدند این سیستم عامل نتونه همهگیر بشه. منظورم کاربرانی است که عاشق محیط ترمینال (نوشتاری) بودند و گرافیک براشون اولویت اول نبود. طبیعتا کاربران عادی با این مسئله مشکل داشتند و در نتیجه به این سیستم عامل جذب نشدند. هر گونه تغییر به سمت گرافیکی شدن نیز از طرف همون کاربران خاص با اعتراض مواجه میشه (بر اساس برخی از فرومها میگم).
واقعا هیچ اطمینانی نمیتوان داشت که آیندهی سیستمعاملها دقیقا چطور خواهد بود. شاید روزی اکثر مردم دنیا از یه سیستم عامل آزاد، رایگان، کاربرپسند و امن به اسم اوبونتو استفاده کنن ولی فعلا دنیا در دست غولها تجاری است چون دقیقا میدانند که چه کسانی را باید هدف بگیرند.
=========
در آخر ببخشید اگر خیلی از حرفهایی که زدم از روی خامی و ناآگاهی بود. ولی سعی کردم منصفانه نگاه کنم.
سازگار کردن سخت افزار ها با این گنو لینوکس ها خیلی سخت فکر کنم نباشه. اما شرکت ها خیلی رغبت ندارند.
در رابطه با مک ، گنو لینوکس و ویندوز.
مک بزرگترین مشکلش انحصاری بودنش هست. ویندوز خیلی توی این زمینه منعطف تر هست.
مک فقط روی دستگاه خود شرکت اپل مک هست و هکینتاش بدرد نمیخوره.
اوبونتو هم بهتر خواهد شد. چون اگر بهتر نشه ، خوب برای چی تلاش می کنند. تلاش می کنند که روز به روز بهتر بشن.
قطعا در آینده سیستم عامل ها تغییر خواهند کرد. اما اینکه کدامیک منعطف تر باشند با تغییرات زمان مهمه.