انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال درباره نوع سخت افزار ( ۳۲ یا ۶۴) و توزیع  (دفعات بازدید: 3992 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 285
اون دستور بالا رو وارد کردم. lm داره (همون که به صورت قرمز مشخص میکنه دیگه، مگه نه؟ )
حالا من وقتی میخوام چیزی دانلود کنم، اگه i686 و amd64 داشت، من باید کدومشو دانلود کنم؟

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
اون دستور بالا رو وارد کردم. lm داره (همون که به صورت قرمز مشخص میکنه دیگه، مگه نه؟ )
حالا من وقتی میخوام چیزی دانلود کنم، اگه i686 و amd64 داشت، من باید کدومشو دانلود کنم؟
اینا جفتش یکیه دیگه یک سایت که جفتش را نمیذاره
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین r_m1232002

• Full Member
  • *
  • ارسال: 143
اینا جفتش یکیه دیگه یک سایت که جفتش را نمیذاره

i686 و amd64 یکی نیستند!

i686 یا معماری P6 اینتل در CPU های متنوعی استفاده شده که اغلب آنها 32 بیتی هستند و این اصطلاح در جامعه لینوکس با 32 بیتی ها شناخته می شود. معماری amd64 هم اصطلاحی برای CPU های 64 بیتی خانواده X86 است. بنابراین ممکن است یک تولید کننده توزیع لینوکس برای خانواده X86 ، دیسک هایی با نام i686 برای پردازنده های 32 بیتی و amd64 برای پردازنده های 64 بیتی منتشر کند.

شما باید بر اساس همان فلگ lm تشخیص دهید که CPU شما 64 بیتی را پشتیبانی می کند یا خیر و متناسب با آن نسخه مورد نظر از توزیع را استفاده کنید. به طور مثال اگر CPU شما دارای فلگ lm می باشد به احتمال بالا توزیع هایی که با عنوان amd64 منتشر می شوند بر روی سیستم شما نصب خواهند شد.
« آخرین ویرایش: 15 خرداد 1392، 12:13 ب‌ظ توسط r_m1232002 »

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
الآن اوبونتو ۱۳.۰۴ i386 دارم.
پس با این اوصاف من باید amd64 نصب کنم؟ اگه i686 موجود بود چطور؟

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
۳ گیگ رو بیشتر ۳۲بیتی میشناسن اما ۶۴هم میشه استفاده کرد ... نظر من با توجه به میزان استفاده گنو/لینوکسیا از رم بهتره ۶۴ بیت استفاده کنی (همون amd64)

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
۳ گیگ رو بیشتر ۳۲بیتی میشناسن اما ۶۴هم میشه استفاده کرد ... نظر من با توجه به میزان استفاده گنو/لینوکسیا از رم بهتره ۶۴ بیت استفاده کنی (همون amd64)
البته من نظرم خیلی روی رم نیست. میخوام ببینم با توجه به این مشخصات باید ۳۲ استفاده کنم یا ۶۴. چون میگن که اگه سخت افزار ۳۲ باشه و سیستم عامل ۶۴، زور بیخود میزنه و بدتر میشه.
Architecture:          i686
CPU op-mode(s):        32-bit, 64-bit
Byte Order:            Little Endian
CPU(s):                4
On-line CPU(s) list:   0-3
Thread(s) per core:    2
Core(s) per socket:    2
Socket(s):             1
Vendor ID:             GenuineIntel
CPU family:            6
Model:                 37
Stepping:              2
CPU MHz:               933.000
BogoMIPS:              4255.92
Virtualization:        VT-x
L1d cache:             32K
L1i cache:             32K
L2 cache:              256K
L3 cache:              3072K

آفلاین سالار مقدم

• *
    • سالار مقدم
نقل‌قول
CPU op-mode(s):        32-bit, 64-bit
دوتاش میشه

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
[quote author=پسر کوچولو link=topic=66512.msg560882#msg560882 date=1370434685
اگه سخت افزار ۳۲ باشه و سیستم عامل ۶۴، زور بیخود میزنه و بدتر میشه.
[/quote]
تا اونجایی که من میدونم اگه سخت افزار 64 بیت را پشتیبانی نکنه نمیتونید روش نصب کنید
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
پس من باید ۶۴ بیت نصب کنم. درسته؟

آفلاین سالار مقدم

• *
    • سالار مقدم
پس من باید ۶۴ بیت نصب کنم. درسته؟
شما تاحالا ۵۰ دفعه پرسیدید و ما هم ۵۰ دفعخ گفتیم بله . نگران چی هستید؟ هیچی نمیشه ;)

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
کسی دقیق عنوان نکرد که میشه. با توجه به جواب های مختلف، هنوز هم نفهمیدم که i686 جزء ۳۲ بیتهاست یا ۶۴.
درباره ی این که شک دارم، به خاطر اینه که هر وقت کاری که نمیدونستم انجام دادم، زندگی دیجیتالیم به فنا رفته.
ولی چشم. من متنبه شدم و ۶۴ بیت نصب می کنم.

آفلاین سالار مقدم

• *
    • سالار مقدم
کسی دقیق عنوان نکرد که میشه. با توجه به جواب های مختلف، هنوز هم نفهمیدم که i686 جزء ۳۲ بیتهاست یا ۶۴.
درباره ی این که شک دارم، به خاطر اینه که هر وقت کاری که نمیدونستم انجام دادم، زندگی دیجیتالیم به فنا رفته.
ولی چشم. من متنبه شدم و ۶۴ بیت نصب می کنم.
اون ۳۲ بیته
کسی تاحالا با نصب سیستم عامل کامپیوترش نسوخته ... باید بدونید تا وقتی که به رام دست نزنید امکان بریک شدن سیستمتون از طریق نرم افزاری هیجه ...

آفلاین The Dude

• Sr. Member
  • *
خب اگه ۳۲ بیته با توجه به حرف اون برادرمون نباید بتونم ۶۴ نصب کنم. و نکته ی دیگه اینه که کامپیوترم درسته که نمی سوزه، ولی فایلهایی دارم که به این سادگی نمیتونم دل بکنم ازشون و فنا شدن زندگی دیجیتالیم، پاک شدن اون فایلهاست. و البته رام هم نمیدونم چیه.

آفلاین سالار مقدم

• *
    • سالار مقدم
خب اگه ۳۲ بیته با توجه به حرف اون برادرمون نباید بتونم ۶۴ نصب کنم. و نکته ی دیگه اینه که کامپیوترم درسته که نمی سوزه، ولی فایلهایی دارم که به این سادگی نمیتونم دل بکنم ازشون و فنا شدن زندگی دیجیتالیم، پاک شدن اون فایلهاست. و البته رام هم نمیدونم چیه.
ROM=Read Only Memoy
همینطور که از اسمش پیداست حافظه ی فقط خواندنی و غیر قابل رایت(باروش هایی مشه ولی بیخیال :| ) که توش فایل های اساسی مادربرد از جمله بایوس نگه داری میشه و که در مادربرد قرار داره . اگر اتفاقی براش بیافته , گریه نکن ادامه نمیدم  :(
اطلاعات با هر اتفاقی (چه ویندوز چه هر چی) امکان داره یهو بپره پیشنهاد من اینه که یه هارد اکسترنال تهیه کنی  ;)
« آخرین ویرایش: 16 خرداد 1392، 04:59 ب‌ظ توسط سالار مقدم »

آفلاین r_m1232002

• Full Member
  • *
  • ارسال: 143
جدا توصیه میشه از فایلهای مهم خودتون توسط CD ، Flash Memory ، External Hard Disk یا DVD نسخه پشتیبان تهیه کنید تا هیچ وقت نگران از دست رفتن اطلاعات مهم خودتون نباشید.

در مورد 32 یا 64 بیتی هم اگه سیستم شما نسخه 64 بیتی رو پشتیبانی نکنه اصلا سیستم عامل 64 بیتی موقع نصب بوت هم نمی شه ، په برسه که بخواد کاری انجام بده و به اطلاعات شما آسیب بزنه.
پس نگران نباشید و قبل از هر چیز از اطلاعات مهم تون نسخه پشتیبان تهیه کنید؛ بعدش دیسک سیستم عامل 64 بیتی رو در دستگاه قرار بدید و عملیات نصب رو شروع کنید. اگر تونستید وارد محیط نصب بشید و سیستم عامل رو نصب کنید یعنی سیستم شما از 64 بیتی پشتیبانی می کنه و نیازی به نگرانی در مورد احتمال آسیب زدن به سخت افزار به جهت عدم هماهنگی هم نیست. چون یا نرم افزار 64 بیتی اجرا میشه یا نمیشه. این طور نیست که مثلا اجرا بشه و سیستم شما 32 بیتی باشه و آسیب ببینه.

در مورد از دست رفتن اطلاعات هم حتما قبل از هر کاری نسخه پشتیبان تهیه کنید. بعد سعی کنید با خواندن آموزش هایی که در اینترنت هست کاملا با مراحل نصب و پارتیشن بندی اوبونتو آشنا بشید تا نا دونسته به اطلاعاتتون آسیب نزنید. اگر هم همچنان نگران هستید می تونید اول درون ویندوز نرم افزار Virtual Box  یا VMWare Player رو نصب کنید و در داخل اون به صورت آزمایشی ویندوز و در کنارش اوبونتو نصب کنید تا خوب نحوه نصب سیستم عامل ها رو یاد بگیرید. بعد از این که درون این محیط ها کاملا با نحوه انجام کار آشنا شدید و اعتماد به نفس پیدا کردید به صورت واقعی سیستم عامل مورد نظر خودتون رو روی سیستم نصب کنید.

موفق باشید
« آخرین ویرایش: 16 خرداد 1392، 04:51 ب‌ظ توسط r_m1232002 »