با سلام
دوستان عزیز کسی هست که من را در رابطه با کامندهای مدیریت فراینددراین سیستم عامل کمک کند ؟ به طور شدیدی نیازمند کمک هستم
دوست عزیز ورودتون رو به این انجمن خوش آمد و تبریک میگم .
معمولا بهترین کسی که تو دنیای لینوکس میتونه بهتون کمک کنه
www.google.com هست .
به یاد داشته باشید بر اساس مقررات انجمن موظف اید نام مناسب برای تاپیک خود انتخاب کنید . (بند 6)
لطفا سوالتون رو واضح به دور از کژتابی و معنای دوگانه با جزییات زیاد بپرسید . به طوریکه به کسی امکان برداشت اشتباه از سوالتون رو ندید ( از لینک هوشمندانه بپرسیم در پانوشت پست های من استفاده کنید(حتما بخونش)) تجربه ثابت کرده اگر این موارد رو رعایت نکنید شاید مورد بازخواست مدیران قرار نگیرید اما مطمئنا دوستان تمایلی برای کمک به شما نخواهند داشت .
من به ایجاز و اختصار برخی از دستورات پرکاربرد رو براتون مینویسم ، با یه سرچ کوچولو به تفصیل میتونید هر دستور رو مطالعه کنید .
دستورات رایج در مدیریت فرآیندها (که کمتر کسی اون رو به اسم فارسی اش میشناسه)(process management)اینها هستند :
دستور بالا روشی سنتی برای مشاهده و کار با فرآیندهای که منابع رو از سیستم گرفته است. .اگر اشتباه نکنم بر اساس مصرف cpu لیست مرتب شده به صورت نزولی هست.
ps
این دستور لیست تمام پردازش های در حال اجرا رو توی سیستم نشون میده.
pstree
دستوری برای نمایش ئردازش ها به صورت نمدار درختی
kill
این دستور که ورودی اش معمولا pid هر پردازش هست . میتونه هر پردازش رو از بین ببره (قطع کنه - پاک کنه)
pgrep
ورودی اش نام پردازشه و خروجی اش pid اون مثلا زمانی که میخاید firefox رو ببندید اما pid اون رو نمیدونید (یا نمیخاید بدونید) مینویسید kill (pgrep firefox)
killall
یا
pkill
به راحتی بدون دونستن pid میتونید پردازش ها رو ببندید کافیه اسم پردازش رو جلوی یکی از دو دستور بالا بنویسید
renice
اولویت پردازش رو تعیین میکنه pid رو دریافت میکنه و مقدار اولویت هم میتونه بین -20 تا +20 باشه (-20 و +20 نمیتونه باشه) هرچی به سمت منفی بره اولویت بیشتره
xkill
برای بستن پردازش های محیط گرافیکی به سادگی استفاده میشه وقتی این دستور رو بزنید کرسر موس شکل X میشه و بعد روی هر پنجره ای کلیک کنید پردازش اون پنجره تموم میشه