سلام
منم یه off بزنم.
۹ سالم بود که کمودور خریدم ۲۰ هزار تومن اونوقت می شد باهاش یه فولکس خرید.
تقریبا ۱۶ سال پیش.
کمودور ۶۴ در حالت default فلاپی نداشت اما میشد براش خرید بعدم تازه فلاپی های ۳۶۰ رو می خریدیم بقلشو با قیچی می بریدیم می شد ۷۲۰ .
کمودو ۱۲۸ روش یه فلاپی درایو بود. البته ۱۲۸ همون ۶۴ بود با دوتا رم ۶۴ کیلوپی.
سیستم default اش basic ب.د نه qbasic به غلط باب شده بود qbasic چون qbasic دستگاههای ibm at هم همین شکلی بود.
یادش بخیر کارتریج تنظیم هد نخریده بودم اولین بازی که خریدم دو روز تو کفش بودم کار نمی کرد آخر سر بردم بیرون برام تنظیمش کردم.
amiga 500 دستگاه فوق العاده ای بود دوستانی که نداشتن بهش توهین نکنن.سرعتش ۷ مگاهرتز بود رمش ۵۱۲ بدون هارد از روی فلاپی بالا می اومد.با این سرعت اسفناک سیستم workbench (سیستم عاملش) توپ کار می کرد من ندیدم هنگ بکنه.
ولی من بهترشم داشتم amiga 1200 مثل amiga 500 با این تفاوت که سرعت ۱۱.۲ مگاهرتز بود و ۱ مگ رم داشت و مل من ۵۰۰ مگ هارد.اونوقت که رفقای ibm کار تو کفه بازی golden axe2 بودن من بازی breathless رو اجرا کردم با ۱۶ میلیون رنگ بدون توقف با ۳۰ فرم در ثانیه.
اما بهترم شد amiga 4000 با ۳۰ مگاهرتز سرعت و رم ۴ مگ.اونوقتها رفقام توی داس 3dstudio (منظورم max نیست که توی ویندوز بود) رو به زور اجرا می کردن من imagin رو توی workbench امیگا ۴۰۰۰ اجرا کردم با ۱۶ میلیون رنگ کف طراحهای شبکه ۳ برید.
شرکت کمودور متاسفانه بعدش ورشکست شد.
حیف اخرین نمونه ای که دیدم amiga 1500 بود شبیه سفیه های فضاپی البته اونم نتونست کمودور رو نجات بده.
amiga 32 هم فقط برای بازی اومد که موفقیتی نداشت آخه سون شروع کرد به پخش playstation .
یادش بخیر دوستانی رو می شناختم که فقط با آمیگاشون بازی می کردن و بس.حیف که زمانیکه برای زرنگار داس باید کلتو می کوبیدی به دیوار من writer plus آمیگا رو داشتم که خیلی شبیه وورد مایکروسافت بود تازه روی ۳ تا فلاپی.
پردازنده آمیگا سری 680x0 از موتورولا بود که جزوه بهترین های زمان خودش بود.
در ضمن برای علاقه مندان آمیگا ۱۲۰۰ و ۴۰۰۰ قابلیت نصل وردازنده های قدرتمند powerpc رو داشتن که اگه می شد یدا کرد (من گشتم نبود) هچی پنتیوم بود اون زمان سوسک می کرد.
من توی مجله amiga world کارتریج پاور پی سی ۱ گیگ رو دیده بودم.
عجب دورانی زمانیکه بازی mortal combat اومد خیلی ها تو کفش بودن اما من خندم می گرفت آخه بازی capital punishment امیگا تقریبا چیزی ازش کم نداشت.راستی رفقا اون زمانا یه مرکز کامپیوتر بود به نام جلفا فکر کنم دیگه نباشه.
در ضمن خیلی از نرم افزار های آمیگا رایگان بود از همون زمانم کمودور نیمه نگاهی به دنیای openrouce داشت.
با تشکر