انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نظرسنجی

نظر شما در مورد رابط كاربرى ؟

2 gnome
kde
xfce
lxde
etoile
openbox
fluxbox
wmaker
xmonad
icewm

نویسنده موضوع: JabirOS متفاوت تر از هميشه !  (دفعات بازدید: 5093 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین אוּרִיאֵל

• High Sr. Member
  • *
  • ارسال: 641
  • bin/Matin/ !#
    • bin/Matin/ !#
JabirOS متفاوت تر از هميشه !
« : 17 تیر 1392، 09:20 ب‌ظ »

همانطور كه اكثر شما ها در اطلاعيد تيم جبير يك تيم ايرانى مى باشد كه هدف اصلى آن ها گسترش سيستم عامل هاى آزاد و بهينه سازى آنهاست و در گذشته نيز چندين نسخه از توزيع محبوب جبير منتشر شد كه بر پايه سيستم عامل گنو/لينوكس بود اما اكنون نسخه اى جديد و بسيار متفاوت تر از پيش اين سيستم عامل منتشر شده .

اماّ چه چيزى اين نسخه را از نسخه هاى پيشين متفاوت ميسازد ؟ پاسخ فقط يك كلمه است " همه چيز " !
اين توزيع كه به سرعت در حال رشد مى باشد در گذشته بر پايه اوبونتو گنو/لينوكس مى بود كه با تجديد نظر تيم توسعه دهنده با دلايلى مشخص از جمله آن  كه نياز به وجود توزيعى با هدف گذارى ها و فلسفه ى جبير در خانواده ى بى اس دى بيشتر احساس ميشد ، ناشناخته تر بودن خانواده ى بى اس دى در ايران ، عرصه رقابت بسيار تنگا تنگ در ميان توزيع هاى گنو/لينوكسى كه مانع توسعه توزيع جبير ميشد و تمركز بيشترى در زمينه تبليغ اين توزيع در ميان ديگر توزيع هاى گنو/لينوكسى ميطلبيد ، سازگارى بيشتر بى اس دى هايى همانند FreeBSD با فلسفه جبير كه رسيدن به هدف را آسان تر ميكرد ، رعايت استاندارد هاى POSIX در بى اس دى كه نياز وجود آن در هسته لينوكس به شدت احساس ميشد ، شباهت بيشتر به خانواده يونيكس كه بازهم باعث رعايت استاندارد ها ميشد و هدف گذارى را آسانتر ميكرد ، وجود فناورى هايى مانند jails و … كه باعث بالا بردن امنيت و … اين خانواده ميشد و … (جهت ديدن ليست كامل تفاوت هاى لينوكس و بى اس دى كه مد نظر توسعه دهندگان جبير بود ميتوانيد به وبلاگ شخصى آقاى محمد رضا حقيرى مراجعه نماييد  ) اين توزيع هم اكنون بر پايه FreeBSD است كه بسيار قدرتمند و همانگونه كه اشاره شد با فلسفه جبير سازگارى كامل دارد . اماّ به زودى به تشخيص تيم جبير از اين سيستم عامل كاملاً جدا خواهد شد ( Fork ) كه دلايلى مشخص دارد .

حال سؤال هاى ديگرى وجود ١- فلسفه جبير و هدف آن چيست ؟  ٢- اگر سيستم عامل FreeBSD سيستم عامل كاملى است و با فلسفه جبير سازگارى متناسب دارد چه نيازى به وجود JabirOS مى باشد ؟ ٣ - چرا جبير از FreeBSD جدا خواهد شد ؟

١ - هدف جبير توزيعى مناسب براى قشر گسترده اى از كاربران ( از كاربران تازه وارد كه براى بار نخست از خانواده ى بى اس دى استفاده ميكنند تا كاربران بسيار حرفه اى . ) كه استفاده از آن بسيار آسان و ساده است ، توزيعى كه گروه هاى مختلف كاربران را در مسيرى مشخص قرار ميدهد ولى چيزى را به آن ها تحميل نميكند ، توزيعى داراى فناورى هاى روز دنياى سيستم عامل ها و بسيار پر سرعت و … مى باشد . اين توزيع بدون شك تمام نياز هاى شما را برآورده ميكند و شما را قانع خواهد كرد بدون آن كه چيزى را به شما تحميل كند .

٢ - سيستم عامل FreeBSD با فلسفه جبير سازگارى متناسب دارد اما فلسفه ى آن با فلسفه جبير و هدف گذارى هاى آن با هدف گذارى هاى جبير كاملاً متفاوت است و بيشتر از آن كه فلسفه آن با فلسفه جبير سازگارى داشته باشد محيط آن محيطى مناسب براى توسعه نسخه هاى ابتدايى JabirOS با فلسفه جبير است و از سوى ديگر تيم توسعه جبير تغييرات گسترده اى را در نظر دارند مانند تغييرات در كرنل و …  و نكته ديگر آن است كه با توجه به هدف سيستم عامل FreeBSD اين توزيع براى كاربران تازه وارد مناسب نيست و كار با آن را سخت مى نمايد كه به وجود سيستم عاملى با هدف گذارى هاى جبير احساس نياز مى شود و از سوى ديگر در عين حال كاربران حرفه اى نيز اكثراً سرعت را در نظر دارند و ميخواهند هر چه سريع تر و البته راحت تر محيطى مناسب جهت فعاليت هاى خود در اختيار داشته باشند .   

٣ - همانطور كه گفته شد اين توزيع تغييرات گسترده را در نظر دارد كه شامل تغييرات در كرنل سيستم عامل نيز ميشود كه به دليل فلسفه ى متفاوت با FreeBSD در آن اعمال نشدنى هستند ( از سوى تيم FreeBSD ) و تنها راهى كه باقى ميماند توزيعى Fork شده از FreeBSD است .

در صورتى كه ميخواهيد از جزئيات اين توزيع بيشتر بدانيد به شما توصيه ميكنم اين مطلب را تا انتها دنبال كنيد .

و اماّ برخى جزئيات اين توزيع كه در نسخ آينده شاهد آن ها خواهيم بود جهت آشنايى بهتر با آينده اين سيستم عامل و نسخه هاى بعدى :

١ - مدير پرت ( بسته در توزيع هاى گنو/لينوكسى ) jports يا JabirPorts كه همان jetget استفاده شده در نسخه هاى قبلى را پياده سازى ميكند و از آن براى ساده تر شدن مديريت پرت ها استفاده ميشود و به نصب و … پرت ها سرعت ميبخشد . و قابليت هاى فراوان ديگر همانند اجراى همزمان و ايجاد بسته از سورس كامپايل شده جهت به اشتراك گذارى  و كمك به گسترش مخازن jports براى نسخه ى دوم و پس از آن .

٢ - اضافه نمودن فايل سيستم بسيار محبوب ZFS به ليست فايل سيستم هايى كه شما ميتوانيد جبير را بر روى آن ها پياده سازى كنيد در كنار فايل سيستم قدرتمند UFS براى نسخه ى اول و پس از آن .

٣ - اضافه شدن و پياده سازى فايل سيستم HAMMER كه محدوديت هاى سخت افزارى ZFS را ندارد ( از جمله نياز به حداقل رم ٤ گيگ و … ) و در عين حال سرعت بسيار زيادى در مراحل مختلف همانند بوت و … دارد براى نسخه ى دوم و پس از آن .

٤ - طراحى فايل سيستم جديد JabirFS بر پايه HAMMER  سرعت بيشتر بخشيدن به آن و همين طور تقويت امنيت آن بدون كاستن از سرعت آن  ( استفاده از كد encrypt به زبان go و به شيوه برنامه نويسى concurrent ) و رفع مشكلات كنونى فايل سيستم هاى مختلف براى نسخهى چهارم و پس از آن.

٥ -  تهيه كتابچه ، ويكى ، راهنما و … كامل براى استفاده راحت تر همين طور ويدئو هاى آموزشى .

٦ - انتشار در نسخه گرافيكى و غير گرافيكى .

٧ - نسخ مناسب براى سرور ها ، كامپيوتر هاى رو ميزى و دستگاه هاى نهفته .

٨ - امكان استفاده از پرت هاى ديگر توزيع هاى خانواده ى بى اس دى همانند FreeBSD ، PC-BSD و …

و …

اما اكنون JabirOS در كدام مرحله است ؟  به تازگى سورس هاى  JabirOS 1.0-STABLE منتشر شده و البته نسخه ى ISO نصبى آن هم به زودى منتشر ميشود  اماّ اگر براى امتحان آن عجله داريد ميتوانيد از اسكريپتى كه تيم جبير براى كامپايل سورس اين نسخه تهيه كرده استفاده كنيد و به راحتى آن را كامپايل نماييد اين توزيع در حال حاضر در در مراحل ابتدايى توسعه ى خود به سر ميبرد اما در همين ابتداى كار هم با استقبال فراوان كاربران ديگر توزيع هاى خانواده ى بى اس دى رو به رو شد و  توسط تيم فرى بى اس دى به عنوان يكى از توزيع هاى برگرفته شده از FreeBSD در زمره معروف ترين توزيع ها به رسميت شناخته شد در حالى كه در مورد خيلى از توزيع هاى حتى بسيار معروف ديگر اين اتفاق نيفتاده . اين توزيع در حال حاضر از ميزكار محبوب KDE استفاده ميكند كه داراى ابزار جانبى بسيار فراوان مناسب براى كاربران تازه وارد و البته حرفه اى است و با اهداف جبير مطابقت نسبى دارد .

چگونه می‌توان به تیم جبیر و توسعه‌ی آن کمک نمود؟ راه‌های کمک کردن به تیم جبیر بسیار فراوانند. اگر شما در این زمینه دارای اطلاعاتی می‌باشید به کمک تیم جبیر بیاید و کدها یا ... مورد نظر خود را ارائه دهید و در توسعه‌ی آن به تیم جبیر کمک کنید. جبير يك پروژه آزاد مى باشدو به وسيله افراد داوطلب اداره ميگردد . و در صورتى كه شما هيچ كدام از اين موارد را نميتوانيد انجام بدهيديد جبير را به دوستانتان معرفى كنيد و پيشنهادات خودرا از تيم جبير دريغ نكنيد .

« آخرین ویرایش: 17 تیر 1392، 10:10 ب‌ظ توسط אוּרִיאֵל »

آفلاین MohammadH

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 33
پاسخ : JabirOS متفاوت تر از هميشه !
« پاسخ #1 : 17 تیر 1392، 09:31 ب‌ظ »
اوه! چه پروژه جالبی.

بعضی از ایده ها نشون دهنده تینیجری بودنش هست. به نظرم خیلی میتونه کارش بگیره درصورتی که یکم از کارای قلمبه سلمبه پرهیز بشه. یا حداقل برنامه ریخته بشه. مثلا فایل سیستم JabirFS رو در نسخه ۱۰ ارائه کنید (مطمئنا با توجه روند کند توسعه *BSD ها حدود ۱۵ سال دیگر هست این نسخه!) .
و یا فرمورک jports رو توصیه میکنم روش کار کنید.

چیزی مشابه پروژه شما هست به نام MidnightBSD . من یکی از دوستانم در آلمان، روی این پروژه کار میکرد و میگفت ضعفهای زیادی داره. امیدوارم شما این ضعف ها رو نداشته باشید.

آفلاین אוּרִיאֵל

• High Sr. Member
  • *
  • bin/Matin/ !#
    • bin/Matin/ !#
« پاسخ #2 : 17 تیر 1392، 09:45 ب‌ظ »
اوه! چه پروژه جالبی.

بعضی از ایده ها نشون دهنده تینیجری بودنش هست. به نظرم خیلی میتونه کارش بگیره درصورتی که یکم از کارای قلمبه سلمبه پرهیز بشه. یا حداقل برنامه ریخته بشه. مثلا فایل سیستم JabirFS رو در نسخه ۱۰ ارائه کنید (مطمئنا با توجه روند کند توسعه *BSD ها حدود ۱۵ سال دیگر هست این نسخه!) .
و یا فرمورک jports رو توصیه میکنم روش کار کنید.

چیزی مشابه پروژه شما هست به نام MidnightBSD . من یکی از دوستانم در آلمان، روی این پروژه کار میکرد و میگفت ضعفهای زیادی داره. امیدوارم شما این ضعف ها رو نداشته باشید.

حق با شماست اما خوب اين تيم داره بصورت شبانه روزى روى پروژه هاش كار ميكنه و قطعاً پيشنهادات شما رو هم در نظر ميگيره .

آفلاین MohammadH

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 17 تیر 1392، 09:49 ب‌ظ »
خب خب خب!

من سورس رو باز بینی کردم. به نظرم از الان دارند ردپای خودشون رو در فورکینگ بجا میزارند. این اسکریپت :

/usr/src/sys/conf/newvers.sh
sysctl ای به نام kern.ostype رو به JabirOS تغییر دادند و کرنل رو Rename کردند :). جالب داره میشه قضیه!

آفلاین אוּרִיאֵל

• High Sr. Member
  • *
  • bin/Matin/ !#
    • bin/Matin/ !#
« پاسخ #4 : 17 تیر 1392، 09:55 ب‌ظ »
خب خب خب!

من سورس رو باز بینی کردم. به نظرم از الان دارند ردپای خودشون رو در فورکینگ بجا میزارند. این اسکریپت :

/usr/src/sys/conf/newvers.sh
sysctl ای به نام kern.ostype رو به JabirOS تغییر دادند و کرنل رو Rename کردند :). جالب داره میشه قضیه!

بله حق با شماست حتّى اگه دقت كنين متوجّه ميشين كه برخى از برنامه هاشون واسه نسخه ى اوله .

آفلاین MohammadH

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #5 : 17 تیر 1392، 10:27 ب‌ظ »
در مورد رابط کاربریش تصمیمی اتخاذ نشده؟ من xmonad و GNUStep رو توصیه میکنم :).

آفلاین אוּרִיאֵל

• High Sr. Member
  • *
  • bin/Matin/ !#
    • bin/Matin/ !#
« پاسخ #6 : 17 تیر 1392، 10:30 ب‌ظ »
در حال حاضر از kde استفاده ميكنه . اما به زودى قراره تصميم نهايى گرفته بشه  . احتمالاً در كانال irc .

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
« پاسخ #7 : 17 تیر 1392، 10:53 ب‌ظ »
به به چه پروژه ی قدرتمندی
دست همه ی توسعه دهندگان درد نکنه.خسته نباشید
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین אוּרִיאֵל

• High Sr. Member
  • *
  • bin/Matin/ !#
    • bin/Matin/ !#
نقل‌قول

محمّد رضا حقيرى :
با سلام.

جبیر ، به عنوان یک «سیستم عامل کامل برای دسکتاپ» ، زمانی پذیرفته هست که یک رابط کاربری خوب داشته باشه. خب ما رابطهای زیر رو در نظر گرفتیم و به اتفاق آراء یکی از میزکارها و یکی از مدیر پنجره ها انتخاب میشن :

میزکار :
۱. گنوم
۲. KDE
۳. XFCE
۴. Etoile
۵. LXDE

مدیرپنجره :

۱. OpenBox
۲. WMaker (مبتنی بر GNUStep )
۳. FluxBox
۴. xmonad
۵. IceWM

نظر سنجى اضافه شد تو  ايران - بى اس دى . آى آر هم نظر سنجى گذاشته شده آرا در نهايت جمع بندى ميشه
من خودم به xfce + xmonad رأى دادم .    :D

آفلاین هامد

• Full Member
  • *
  • ارسال: 156
« پاسخ #9 : 17 تیر 1392، 11:48 ب‌ظ »
در مورد دسکتاپ همه گزینه هایی که گذاشتید مناسب است.
Antergos رو دیشب نصب کردم. پیش فرض (محیط زنده) گنوم داشت ولی در مرحله نصب می پرسید چه دسکتاپی می  خواهی و دسکتاپ های دیگری برای دانلود آنلاین در دسترس بود: cinamon xfce و razer-qt رو برای دانلود-در-مسیر-نصب پیشنهاد می داد.
بین گنوم و کادی ای و xfce نمی شود انتخابی انجام داد. هر سه تا باید باشد. در کنار اینها یک تیم ممکن است به openbox علاقه دارد این را هم اضافه می کند.
درست گفتم؟

آفلاین אוּרִיאֵל

• High Sr. Member
  • *
  • bin/Matin/ !#
    • bin/Matin/ !#
« پاسخ #10 : 17 تیر 1392، 11:53 ب‌ظ »
خوب قطعاً كاربرا ميتونند اون رو بسته به نيازشون تنظيم كنند  ;D هدف هم اينه كه چيزى تحميل نشه .
اما بايد يك محيط رو سرمايه گذارى بيشترى روش كرد .

آفلاین MohammadH

• Jr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 18 تیر 1392، 12:01 ق‌ظ »
در مورد دسکتاپ همه گزینه هایی که گذاشتید مناسب است.
Antergos رو دیشب نصب کردم. پیش فرض (محیط زنده) گنوم داشت ولی در مرحله نصب می پرسید چه دسکتاپی می  خواهی و دسکتاپ های دیگری برای دانلود آنلاین در دسترس بود: cinamon xfce و razer-qt رو برای دانلود-در-مسیر-نصب پیشنهاد می داد.
بین گنوم و کادی ای و xfce نمی شود انتخابی انجام داد. هر سه تا باید باشد. در کنار اینها یک تیم ممکن است به openbox علاقه دارد این را هم اضافه می کند.
درست گفتم؟

دوست عزیز ، شما وقتی اوبونتو نصب کنی ، محیط یونیتی در اختیارت هست. ولی بعدش میشه راحت هر میزکاری رو نصب کرد. به نظرم گنوم و Wmaker بهترین هستند.

آفلاین mozo68

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 414
« پاسخ #12 : 18 تیر 1392، 01:43 ق‌ظ »
mate?
یا گنوم۲

آفلاین אוּרִיאֵל

• High Sr. Member
  • *
  • bin/Matin/ !#
    • bin/Matin/ !#
« پاسخ #13 : 18 تیر 1392، 10:41 ق‌ظ »
mate?
یا گنوم۲

اگر بنا بر گنوم باشه به احتمال زياد گنوم ٢ خواهد بود چون فرى بى اس دى در حال حاضر پشتيبانى رسمى از گنوم ٣ نداره . بهتره كاربران اين رو هم در نظرشون لحاظ كنند .

آفلاین سعید زبردست

• سعید زبردست
  • گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1052
  • سعید زبردست
    • وبلاگ سعید زبردست
« پاسخ #14 : 18 تیر 1392، 01:22 ب‌ظ »
درود به همه،

با توجه به اینکه پروژه جبیر خودش انجمن داره، بهتره که نظرسنجی‌ و بحث‌های مربوط به اون رو در سایت خودش مطرح کنین. مطمئنآ افراد علاقمند به پروژه جبیر به سایت جبیر مراجعه میکنن.
http://forums.jabirproject.org
وب سایت - وبلاگ - «آنان که می توانند انجام می دهند و آنان که نمی توانند، انتقاد می کنند ...»
قوانین و خط مشی رفتاری در انجمنهای اوبونتو ایران