دوستان امروز راجع به opensuse تحقیق میکردم از طریق distrowatch فهمیدم خیلی از نرم افزارها در این توزیع حتی کرنل لینوکس در مقایسه با اوبونتو به روز تر هستش از طرفی KDE هم دسکتاپ پیش فرضشه و من هم عاشق KDE ولی بیشترین چیزی که نظرمو جلب کرد وجود YAST بود،با توضیحاتی که راجع به YAST خوندم باید بگم همچین ابزاری فوق العاده است! در کل خیلی علاقه پیدا کردم برم به این توزیع ولی میخوام نظر شما را هم بدونم،من برای دانلود نرم افزار از apt-fast با aria2 استفاده میکنم میخوام بدونم همچین ابزاری برای rpm بیسها هست؟ سرعت سیستم عامل و همینطور سرعت اینترنت در اپن سوزه در مقایسه با اوبونتو و یا کوبونتو چطوریه؟ به نظرتون برم سمت rpm بیسها یا نه؟ مخصوصا راجع به این سوال بیشتر توضیح بدید.
با تشکر
خوب من مدتی از اوپن سوزه استفاده کردم، یه سری مزایایی داشت و یه سری معایب. (از دیدگاه من )
مزیت ها:
۱- کی دی ای روی این توزیع فوق العادست (هر چند من خیلیارو دیدم که اوپن سوزه با میزکار دیگه ای مثل گنوم(!) استفاده می کنن

) خوب دلیلش مشخصه، خیلی از توسعه دهندگان کی دی ای با اوپن سوزه مشترکند.
۲- به صورت پیشفرض نرم افزار های مورد نیاز (به جز وی ال سی ) روی سیستمت نصبه و سیستمت کامله.
۳- پوسته و عکسش فوق العدست!
۴- یاست رو داره (برای من اصلا مزیت نبود و در آخرم اصلا ازش استفاده نکردم، چون عادت کردم تو گنو/لینوکس از تنظیمات متنی استفاده کنم)
۵- اینستالر عالی که اطلاعات به اندازه می خواد و برای یه گیک عالیه (نه مثل اوبونتو تنظیمات کم و نه به اندازه ی آرچ سخت و غیر قابل دسترس )
۶- احساس امنیت! تنها توزیعی بود که من توش ۱۰۰٪ احساس امنیت می کردم،این شاید بخاطر اینستالر یا آپشنی برای فعال کردن دیوار آتش و ... بود.
معایب:
۱- من یه جور وسواس دارم، اونم اینه که روی سیستمم باید نرم افزار های کم و مورد نیازم باشه و عادت دارم خودم نرم افزار ها رو نصب کنم، اما توی اوپن سوزه آدم احساس سنگینی می کنه! هزار تا پکیج جور وا جور نصبه که تاحالا حتی اسمشونو نشنیدی یا نیازم نداری. یه جورایی مثل اتاق یا میزکار شلوغ می مونه که اعصاب آدم رو بهم میزنه :|
۲- موش آزمایشگاهی سوزه! هیچ وقت زیر بار این مورد نمیرم! نمی خوام برای یه نسخه به رایگان کار کنم. بخاطر همین از خیلی از توزیع ها حتی با وجود علاقه ای که بهشون دارم استفاده نمی کنم مثل فدورا
۳- با زیپر حال نمی کنم و هیچ مدیر بسته ای رو به اندازه ی apt و تا حدودی pacman دوست ندارم ( داستان آر پی ام ها رم که می دونم شنیدی)
۴- باگ مسخره ی لاک اسکرین :| وقتی مدتی به سیستم دست نمی زنی یا اینکه سیستم رو لاک می کنی، با تکون دادن موس بدون نیاز به پسورد سیستمت آنلاک میشه.
۵- مشکلات با مخازن غیر رسمی و حس غیر آزاد بودن! با اضافه کردن مخازن (مثلا یادمه اون زمان که نصب کردم مخزن بامبل بی ) مشکلات مسخره ای برای نصب نرم افزار از داخل اون مخزن به وجود میاد ( بعضی مواقع ) که خودش مشکلیه (شاید بخاطر این بوده که با زیپر حال نمی کردم! ) و این که مخازن غیر آزاد بصورت پیشفرض فعالن و نرم افزار های غیر آزادی نصبن.
۶- زیادی آپدیت بودن که مثل اوبونتو و دبیان احتمال داره بعضی مواقع پایدار نباشه.
در کل تنها توزیعی که تجربه ی خوبی از آر پی ام ها به من داد فدورا بود.