انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نظرسنجی

نظر شما در رابطه با ایجاد بخش‌ آموزش زبان‌های برنامه‌سازی در 30li چیست؟!

موافقم
10 (40%)
مخالفم
14 (56%)
نظری ندارم
1 (4%)

مجموع آرای اعضا: 25

نویسنده موضوع: فراخوان جذب ایده‌ها برای شروع آموزش زبان‌های برنامه‌نویسی در 30li  (دفعات بازدید: 2104 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین MrGee

• Full Member
  • *
  • ارسال: 110
من همیشه سایت‌هایی که به صورت تخصصی در یک موضوع خاص فعالیت می‌کنند رو به سایت‌هایی که سعی می‌کنند در چندین زمینه فعالیت کنند، ترجیح میدم.

پیشنهاد من اینه که این سایت رو تخصصی برای دستورات خط فرمان گنو-لینوکس نگه دارید و تمرکز کارتون رو تنها روی آموزش دستورات بذارید. تنها کار توی همین زمینه کلی نیرو می‌بره. همین الان هم دستورات خیلی زیادی پوشش داده نشدند و سراغ رفتن موضوعات مستقلی مثل آموزش Python باعث می‌شه کیفیت هر دو کار پایین بیاد.

حتی اگر دنبال گسترده‌تر کردن کار هستید، می‌شه برنامه‌های بیشتری که در خط فرمان کار می‌کنند رو پوشش داد، مثلا convert از ImageMagick و ...
موافقم
به نظرم شما سعی کنید با وبلاگ های فارسی خیلی خوب مثل bash.blogsky.com همکاری کنید
و کارهایی که برای پایتون می خوایید انجام بدین رو تو سایت pythoni.ca انجام بدید
این طوری دوتا سایت تخصصی و مرجع داریم که هر کدوم تو حوزه خودشون عالی هستن.

آفلاین MHA152

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 2745
  • من عاشق یونیکسی ها هستم
منم موافقم که دوستان میگند بهتره تخصصی باشه بهتره دستورات بش را که گفتید بعد برید سراغ بقیه ی شل ها و یکمی هم اسکریپت نویسی آموزش بدید
بهتون پیشنهاد می کنم به دنیای بزرگ شبه−یونیکس وارد بشید و از پیشرفت لذت ببرید
جیمیلم

آفلاین HSN6

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 866
  • یک راَکتیست اسپرانتیست پایتونیست گودوئیست!
    • بلاگ شخصی
حالا گذشته از رابط متنی ، یه نفر نمی‌خواد بیاد پایتون رو با تکیه بر فریم‌ورک kivy آموزش بده؟؟؟؟!
منبع فارسی که اصلا نداریم. منابع انگلیسیش هم انگشت‌شمارند (در حد مستندات خودش!)

آفلاین Matrix.1372

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1966
  • Ma3x
    • Ma3x
خب من صبر کردم دوستان نظراتشون رو کامل بگن و جا داره از شما تشکر کنم که لطف کردین و دیدگاه‌تون رو صادقانه بیان کردین. :)
توی این پست طولانی یک‌سری توضیحات راجع به خود 30li و ایده مطرح شده می‌دم و در پایان جواب یک‌‌سری از اشکالات دوستان رو عرض می‌کنم پس اگر حوصله خوندن ندارین کلا این پست رو نادیده بگیرین که مطلب شهید نشه!  ;)

اول این‌که چی شد که 30li راه‌اندازی شد؟!

خب شکی وجود نداره که بسیاری کارها هست که تحت محیط خط فرمان به راحتی انجام می‌شن و معادل گرافیکی ندارن، خیلی فعالیت‌ها که در محیط گرافیکی انجام می‌شه هم در خط فرمان با سرعت و دقت و کنترل بهتری انجام میشه (و البته یک‌سری کارها هم هستن که تو محیط گرافیکی بهتر از خط فرمان انجام می‌شن)، با این مقدمه واقعا نیاز به یک مرجع راهنمای درست و حسابی برای حداقل ساده‌ترین فعالیت‌ها به شدت حس می‌شه.

من در ابتدا این تاپیک و این صفحه ویکی رو دیدم، هردو به نظرم اشکالاتی داشتن، پس تصمیم گرفتم یک بخش مناسبی در ویکی ایجاد کنم و دستورات رو منظم و کامل توش قرار بدم در نتیجه طی یک تاپیک پیشنهادم رو بیان کردم ولی اول این‌که دوستان دیگه پیشنهاد همکاری ندادن و دوم (و مهم‌ترین دلیل) مشکلات بسیار ویکی (که هنوز هم حل نشده) منو وادار کرد یک چیز کامل و تمیز بسازم که نتیجش شد 30li و در نهایت در این تاپیک از دوستان درخواست مشارکت کردم.

در ابتدای شروع فعالیت 30li بسیاری از افراد مخالفت کردن و وجود 30li رو بیهوده می‌دونستند ولی دوستان عزیزی مثل alieblice (یا ali.abry) و مجید کمالی از جمله افرادی بودن که توی اون تنهایی و انتقادهایی که می‌شد واقعا واقعا واقعا لطف کردن و به کمک حقیر اومدن و سایت رسما فعالیتش رو شروع کرد.
خیلی زود دیدگاه‌ها راجع به 30li تغییر کرد و توی فیدبک‌هایی که در سایت دریافت کردم همیشه با تعریف و تشویق مواجه شدم، هر چند در نگر کلی هنوز خیلی خیلی راه داریم ولی تا همین‌جا هم رشد مناسبی داشتیم و می‌شه گفت معادل وطنی نداریم! 30li هم‌اکنون دربست خدمت جامعه فارسی زبانان هست :)

در مورد پیشنهاد بخش‌های برنامه‌نویسی...

ببینید، یکی از تزهای من (خوب یا بد) اینه که «یا یک کاری رو انجام نمی‌دم، یا اگر قرار شد انجام بدم به بهترین وجه انجامش می‌دم» این در مورد 30li هم صدق می‌کنه و بنده هیچ‌گاه قصد نداشتم و ندارم کیفیت رو فدای کمیت کنم.
همین حالا بیشتر مطالب درج شده در سایت (به جز چند ارسال اخیر) کلمه به کلمه، حرف به حرف توسط حقیر بازبینی شدن، از تمام جهات از صحت مثال‌ها گرفته تا جمله‌بندی تا حتی رنگ‌بندی و یا رعایت نیم‌فاصله‌ها!
اگر ایده ایجاد بخش‌های برنامه نویسی مطرح شده، قبلا روش فکر شده و در نهایت حتی اگر این ایده جواب نداد قرار نیست به بخش‌های دیگه آسیبی وارد کنه چون نویسنده‌های مختلف، بخش‌های مختلف رو توسعه می‌دند.

نقل‌قول
من همیشه سایت‌هایی که به صورت تخصصی در یک موضوع خاص فعالیت می‌کنند رو به سایت‌هایی که سعی می‌کنند در چندین زمینه فعالیت کنند، ترجیح میدم.
حیطه کاری 30li مشخص هست: CLI
بَش تنها یکی از واسط‌های شِل هست و شِل تنها یکی از مصادیق Command Line Interface

نقل‌قول
همچنین در زمینه‌ی اسکریپت‌نویسی مثلا وبلاگ‌های bash.blogsky.com و bashguide.blogsky.com خیلی خیلی مطلب دارن. چند تا کتاب کامل ترجمه کرده‌ان. پیشنهادم اینه که با نویسنده‌ی وبلاگ‌ها هماهنگ کنید و مطالبشونو منتقل کنید به 30li.
نقل‌قول
به نظرم شما سعی کنید با وبلاگ های فارسی خیلی خوب مثل bash.blogsky.com همکاری کنید
من قبلا این‌کار رو کردم نه فقط این دوتا وبلاگ بلکه این‌دو و چند سایت دیگر. شاید بخواید جوابی که دریافت کردم رو بدونید:
از طرف برخی مورد تمسخر قرار گرفتم! :|
بعضی دیگه هم گرفتنم زیر بار توپ و تشر که اومدی نویسنده مارو بدزدی! :|
و این‌چنین شد که معنی کار گروهی در ایران رو درک کردم و فهمیدم همه فکر می‌کنن خودشون علامه‌ی دهر تشریف دارند و بقیه اصلا از چیزی به نام مغز بهره‌مند نیستند!
البته دوستان هم کم لطفی می‌کنن. ببینید، این انجمن بیشتر از ۱۴۰۰۰ تا عضو داره که احتمالا حدود ۲۳۷ تاشون فعالن و نمی‌تونم باور کنم از این ۲۳۷ نفر فقط ۵ نفر از خط فرمان سر در میارن!

نقل‌قول
ترجمه کتاب یک سیستم آنلاین مجتمع نیاز داره! دیمی نمیشه مشخص کرد هر نفر چه جایی رو ترجمه کنه!
اون سیستم مجتمع شما قابل پیاده‌سازی عه و قرار هم نیست هرکس یه جایی رو ترجمه کنه! اون چیزی که تو پست اول گفته شده تنها برای محک زدن سطح ترجمه دوستان بود.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
با تمام این تفاسیر، ایده ایجاد بخش آموزش زبان‌های برنامه‌سازی رو حداقل برای چند ماه (یا چند سال!) معلق اعلام می‌کنم و در یک فرصت دیگه و با شرایط اون موقع 30li با دوستان عزیز به تبادل نظر می‌پردازیم. :)