خب من صبر کردم دوستان نظراتشون رو کامل بگن و جا داره از شما تشکر کنم که لطف کردین و دیدگاهتون رو صادقانه بیان کردین.
توی این پست طولانی یکسری توضیحات راجع به خود 30li و ایده مطرح شده میدم و در پایان جواب یکسری از اشکالات دوستان رو عرض میکنم پس اگر حوصله خوندن ندارین کلا این پست رو نادیده بگیرین که مطلب شهید نشه!
اول اینکه چی شد که 30li راهاندازی شد؟!خب شکی وجود نداره که بسیاری کارها هست که تحت محیط خط فرمان به راحتی انجام میشن و معادل گرافیکی ندارن، خیلی فعالیتها که در محیط گرافیکی انجام میشه هم در خط فرمان با سرعت و دقت و کنترل بهتری انجام میشه (و البته یکسری کارها هم هستن که تو محیط گرافیکی بهتر از خط فرمان انجام میشن)، با این مقدمه واقعا نیاز به یک مرجع راهنمای درست و حسابی برای حداقل سادهترین فعالیتها به شدت حس میشه.
من در ابتدا
این تاپیک و
این صفحه ویکی رو دیدم، هردو به نظرم اشکالاتی داشتن، پس تصمیم گرفتم یک بخش مناسبی در ویکی ایجاد کنم و دستورات رو منظم و کامل توش قرار بدم در نتیجه طی یک تاپیک
پیشنهادم رو بیان کردم ولی اول اینکه دوستان دیگه پیشنهاد همکاری ندادن و دوم (و مهمترین دلیل) مشکلات بسیار ویکی (که هنوز هم حل نشده) منو وادار کرد یک چیز کامل و تمیز بسازم که نتیجش شد 30li و در نهایت در
این تاپیک از دوستان درخواست مشارکت کردم.
در ابتدای شروع فعالیت 30li بسیاری از افراد مخالفت کردن و وجود 30li رو بیهوده میدونستند ولی دوستان عزیزی مثل alieblice (یا ali.abry) و مجید کمالی از جمله افرادی بودن که توی اون تنهایی و انتقادهایی که میشد واقعا واقعا واقعا لطف کردن و به کمک حقیر اومدن و سایت رسما فعالیتش رو شروع کرد.
خیلی زود دیدگاهها راجع به 30li تغییر کرد و توی فیدبکهایی که در سایت دریافت کردم همیشه با تعریف و تشویق مواجه شدم، هر چند در نگر کلی هنوز خیلی خیلی راه داریم ولی تا همینجا هم رشد مناسبی داشتیم و میشه گفت معادل وطنی نداریم! 30li هماکنون دربست خدمت جامعه فارسی زبانان هست
در مورد پیشنهاد بخشهای برنامهنویسی...ببینید، یکی از تزهای من (خوب یا بد) اینه که «یا یک کاری رو انجام نمیدم، یا اگر قرار شد انجام بدم به بهترین وجه انجامش میدم» این در مورد 30li هم صدق میکنه و بنده هیچگاه قصد نداشتم و ندارم کیفیت رو فدای کمیت کنم.
همین حالا بیشتر مطالب درج شده در سایت (به جز چند ارسال اخیر) کلمه به کلمه، حرف به حرف توسط حقیر بازبینی شدن، از تمام جهات از صحت مثالها گرفته تا جملهبندی تا حتی رنگبندی و یا رعایت نیمفاصلهها!
اگر ایده ایجاد بخشهای برنامه نویسی مطرح شده، قبلا روش فکر شده و در نهایت حتی اگر این ایده جواب نداد قرار نیست به بخشهای دیگه آسیبی وارد کنه چون نویسندههای مختلف، بخشهای مختلف رو توسعه میدند.
من همیشه سایتهایی که به صورت تخصصی در یک موضوع خاص فعالیت میکنند رو به سایتهایی که سعی میکنند در چندین زمینه فعالیت کنند، ترجیح میدم.
حیطه کاری 30li مشخص هست: CLI
بَش تنها یکی از واسطهای شِل هست و شِل تنها یکی از مصادیق Command Line Interface
همچنین در زمینهی اسکریپتنویسی مثلا وبلاگهای bash.blogsky.com و bashguide.blogsky.com خیلی خیلی مطلب دارن. چند تا کتاب کامل ترجمه کردهان. پیشنهادم اینه که با نویسندهی وبلاگها هماهنگ کنید و مطالبشونو منتقل کنید به 30li.
به نظرم شما سعی کنید با وبلاگ های فارسی خیلی خوب مثل bash.blogsky.com همکاری کنید
من قبلا اینکار رو کردم نه فقط این دوتا وبلاگ بلکه ایندو و چند سایت دیگر. شاید بخواید جوابی که دریافت کردم رو بدونید:
از طرف برخی مورد تمسخر قرار گرفتم! :|
بعضی دیگه هم گرفتنم زیر بار توپ و تشر که اومدی نویسنده مارو بدزدی! :|
و اینچنین شد که معنی کار گروهی در ایران رو درک کردم و فهمیدم همه فکر میکنن خودشون علامهی دهر تشریف دارند و بقیه اصلا از چیزی به نام مغز بهرهمند نیستند!
البته دوستان هم کم لطفی میکنن. ببینید، این انجمن بیشتر از ۱۴۰۰۰ تا عضو داره که احتمالا حدود
۲۳۷ تاشون فعالن و نمیتونم باور کنم از این ۲۳۷ نفر فقط ۵ نفر از خط فرمان سر در میارن!
ترجمه کتاب یک سیستم آنلاین مجتمع نیاز داره! دیمی نمیشه مشخص کرد هر نفر چه جایی رو ترجمه کنه!
اون سیستم مجتمع شما قابل پیادهسازی عه و قرار هم نیست هرکس یه جایی رو ترجمه کنه! اون چیزی که تو پست اول گفته شده تنها برای محک زدن سطح ترجمه دوستان بود.
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
با تمام این تفاسیر، ایده ایجاد بخش آموزش زبانهای برنامهسازی رو حداقل برای چند ماه (یا چند سال!) معلق اعلام میکنم و در یک فرصت دیگه و با شرایط اون موقع 30li با دوستان عزیز به تبادل نظر میپردازیم.
![Smiley :)](https://forum.ubuntu-ir.org/Smileys/default/smiley.gif)