انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۵٫۰۴ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: فایل های کتابخانه ای  (دفعات بازدید: 2618 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Moghan

• Newbie
  • *
  • ارسال: 15
فایل های کتابخانه ای
« : 19 شهریور 1392، 06:25 ب‌ظ »
چند تا سوال دارم که به هم مربوط هستن
اگر راهنمایی کنید ممنون میشم

1) چطور میتوان فهمید چه کتابخانه هایی نصب شده اند؟ آیا بصورت یک لیست وجود دارند؟

2) اگر دو نسخه متفاوت از یک کتابخانه را نصب کنیم چه اتفاقی می افتد و آیا اصولا امکان نصب چندین نسخه از یک کتابخانه وجود دارد؟

3) چطور می توان محل نصب را خودمان تعیین کنیم؟ مثلا  بعد از دستور make install

آفلاین ☺☺☺☺MOKA☺☺☺☺

• Full Member
  • *
  • ارسال: 193
  • ابوبونتو عشق من
پاسخ : فایل های کتابخانه ای
« پاسخ #1 : 19 شهریور 1392، 06:54 ب‌ظ »
خوش آمدید به دنیای لینوکس ...
ببخشید جواب سوال شما را با سوال میدم ؟!!!
دوباره اصطلاح جدید از کاربران انجمن  ](*,) ](*,)
این کتابخانه چی هست ؟!
من تو اینترنت گشتم چیزی درباره ی اون به زبان فارسی پیدا نکردم ...
منظورت کدک هست ؟
یا
معمولا در اصطلاحات کامپیوتر کتابخانه یعنی یک جور api یا فانکش برای صدا زدن دستوری طولانی با دستوری ساده تر یا دستوری را بهینه کردن مانند جی کوئری یا جی کوئری یو آی در جاوا اسکریپت و ...
سوال دیگه که دوستانم می توانند پاسخ بدهند این هست که :
به چه کار میاد این کتابخانه ای که ایشون اشاره داشتند ...

« آخرین ویرایش: 19 شهریور 1392، 07:03 ب‌ظ توسط ابونتو عشق من »
اوبونتو یعنی جهان بی مرز - جهان بی مرز یعنی برابری و آزادی - آزادی یعنی زندگی - زندگی بی مکث جریان داره :) :) هود بی مکث :D

آفلاین ava

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1330
« پاسخ #2 : 19 شهریور 1392، 07:41 ب‌ظ »
خوش آمدید به دنیای لینوکس ...
ببخشید جواب سوال شما را با سوال میدم ؟!!!
دوباره اصطلاح جدید از کاربران انجمن  ](*,) ](*,)
این کتابخانه چی هست ؟!
من تو اینترنت گشتم چیزی درباره ی اون به زبان فارسی پیدا نکردم ...
منظورت کدک هست ؟
یا
معمولا در اصطلاحات کامپیوتر کتابخانه یعنی یک جور api یا فانکش برای صدا زدن دستوری طولانی با دستوری ساده تر یا دستوری را بهینه کردن مانند جی کوئری یا جی کوئری یو آی در جاوا اسکریپت و ...
سوال دیگه که دوستانم می توانند پاسخ بدهند این هست که :
به چه کار میاد این کتابخانه ای که ایشون اشاره داشتند ...
کد ها و منابع مشترک برای نرم افزار ها
مثلا 10 تا برنامه داریم که با استفاده از فلان کتابخانه نوشته شده و ازش استفاده میکنن که در کل حجم مورد نیاز رو برای برنامه ها کاهش میده و ...
صدای پلیس : هاپ هاپ

آفلاین ☺☺☺☺MOKA☺☺☺☺

• Full Member
  • *
  • ارسال: 193
  • ابوبونتو عشق من
« آخرین ویرایش: 19 شهریور 1392، 09:48 ب‌ظ توسط ابونتو عشق من »
اوبونتو یعنی جهان بی مرز - جهان بی مرز یعنی برابری و آزادی - آزادی یعنی زندگی - زندگی بی مکث جریان داره :) :) هود بی مکث :D

آفلاین fond

• Full Member
  • *
  • ارسال: 144
« پاسخ #4 : 19 شهریور 1392، 09:01 ب‌ظ »
نقل‌قول
چطور میتوان فهمید چه کتابخانه هایی نصب شده اند؟ آیا بصورت یک لیست وجود دارند؟

ldconfig -r

آفلاین Moghan

• Newbie
  • *
  • ارسال: 15
« پاسخ #5 : 19 شهریور 1392، 11:19 ب‌ظ »
منظورم از کتابخانه همون library هست که یکی از دوستان هم توضیح دادند.

مساله اینجاست که وقتی یک کتابخانه (مثلا برای محاسبات عددی) را نصب میکنم چند تا اتفاق می افته:

اول اینکه تعداد زیادی فایل در فولدرهای مختلف کپی میشن نه در یک فولدر مشخص و مثلا تعداد فایل های فولدر usr/lib اینقدر زیاده که نمیشه فهمید چه تقییراتی رخ داده

دوم کتابخانه های نصب شده دارای ایکن یا مشخصه ی دیگه ای در application menu نیستند که بشه فهمید آیا نصب شدند یا نه

سوم اینکه اسم کتابخانه ها در ورژن های مختلف بعضا یکسان هست.!!!؟؟؟ مثلا libblas.a

----------

خوب حالا سوالم اینه که چطور میشه هنگام نصب فرضا مکان نصب اون کتابخانه را محدود به یک جای مشخص کنیم. (هنگام نصب از طریق مخازن هیچ سوالی در این مورد پرسیده نمیشه)

از طرفی هنگام نصب از طریق دستور make install که وضع پیچیده تر هست.
مثل اینه که در واقع یک جور پخش شدن فایل انجام میگیره
و بخصوص وقتی دردسر ساز هست که قرار باشه در کد نویسی از اون کتابخانه ها استفاده بشه

----------

یکی از دوستان دستوری را گفتند که وقتی اون رو اجرا میکنم اتفاق خاصی رخ نمیده...

~/Desktop $ ldconfig -r
/sbin/ldconfig.real: option requires an argument -- 'r'
Try `ldconfig.real --help' or `ldconfig.real --usage' for more information.

« آخرین ویرایش: 19 شهریور 1392، 11:30 ب‌ظ توسط galiwer »

آفلاین ava

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1330
« پاسخ #6 : 20 شهریور 1392، 03:46 ق‌ظ »
این ldconfig را احتمالا باید درون جایی که سورس هست بزنید و واسه همین چیزی نمیاره
در مورد نصب برنامه ها تا جایی که من میدونم لینوکس همینجوریه
فایل های مختلف داره یعنی دارای پوشه های مختلف هست
مثلا /usr/bin و /etc
دیتای یک برنامه میره توی یه شاخه تنظیماتش میره توی یه شاخه دیگه کلا پخش میشه و هر چیزیش میره تو جای خودش و مثل توی ویندوز نیست که همش برن داخل یه فولدر مثلا برنامه های پرتابل رو ببینید انواع اقسام پوشه ها دارن داخل یه فولدر میشه اینا رو جدا کرد و تبدیل کرد به برنامه سیستمی
وقتی میزنید یه برنامه ای نصب بشه پکیج منیجر نیازمندی های اون برنامه رو (کتابخانه های مورد نیاز و یا برنامه هایی که باید قبل تر نصب بشن) رو تشخیص میده و نصب میکنه و بعدا اگه یه برنامه بگیرید دیگه لازم نیست کتابخانه های که لازم داره رو اگر قبلا وجود داشته باشن رو مجدد بگیره
تو لینوکس اغلب نرم افزار ها کتابخانه های مشترک دارن که موجب میشه حجم کلی فایل ها بیاد پایین و مثل ویندوز نیست که هر برنامه با خودش همه نیازمندیهاشو بیاره
البته میشه گفت مثل دات نت توی ویندوز هست که برنامه هایی که ازش استفاده میکنن همشون کتابخانشون تا حد زیادی مشترکه
وقتی هم از روی سورس یه برنامه کامپایل میکنید اطلاعات و بسته های مورد نیاز توی فایلی درش هست و یا با استفاده از دستور نصبش که داخلشه میگه که چه چیزایی نیاز داره
اگه سیناپتیک دارید برید توش ببینید همچین بخشی داره که لیست کتابخونه ها توش باشه
اگر نبود از همون سافتوار سنتر اوبونتو برید قسمت installed ها و روی تیک show hidden teknical رو از پایین علامت بزنید همه چیزی هایی که نصب دارید رو میاره
اصولا با نصب هر نرم افزار کتابخونه هاشم اضافه میشه برای مثلا کتابخونه های kde رو که روی اوبونتو پیشفرض نصب نیستن رو در نظر بگیرید
توی سافتوار سنتر دو تا برنامه کی دی ای پیدا کنید هر دو تاش حجمشون احتمالا حدود 100 مگ اینا میشه
یکیشون رو نصب بکنید همراهش کتابخونه های زیادی هم نصب میشه و الان برید اون برنامه دومی میبینید که حجمش خیلی خیلی کمتر شده و شاید بشه 2-3 مگ (بسته به برنامه)
منم اطلاعات دقیق ندارم و برنامه نویس نیستم دوستان برنامه نویس میتونن بیشتر در این مورد توضیح بدن
البته بابت اون فایل ها که کجا ذهیره میشن و ... یه آموزشی داشتم که متاسفانه پیدا نمیکنم یافتمش همینجا قرار میدم فکر کنم برای ابهامات پیش اومده براتون مفید باشه
صدای پلیس : هاپ هاپ