مدت سه چهارسالی هست که دارم تلاش میکنم سیستم عامل defaultم لینوکس باشه. فدورا، سوزی ( یه آلمانیه کنارم نشسته بود suse رو اینجوری تلفظ کرد)، مندریوا، اوبونتو و پارسیکس رو امتحان کردم. اوبونتو رو به خاطر این آزمایش کردم که cd فرستاد دم خونمون. نصبش کردم دیدم چه باحاله. اما یه آهنگ خواستم پخش کنم نشد. خلاصه هر کاری خواستم بکنم نشد.
گفتم عجب آدمای بییییبی هستن. این چه سیستم عاملیه که mp3 نمیخونه!!!
رفتم سراغ پارسیکس. اون موقع ها هنوز نسخه های زیر ۱ بودندی (طرفای .8 اینا بود.) دیدم دمشون گرم بابا. عجب راحت است! حتی مودم رو هم شناخت!
مدتی ادامه دادم و دیدم که نه... انگار هنوز زوده default بشه لینوکس. برگشتیم به xp. ولی تا اون زمان من پارسیکس رو انتخاب میکردم. هرچند باگ هایی داشت، اما برای من با dial-up خیلی هم خوب بود.
اما حالا که ADSL دارم، بعد از مدتی برگشتم لینوکس از اوبونتو استفاده میکنم. چون به راحتی هر چیزی رو که بخوام دانلود و نصب میکنم. Homa هم که عالی است. کلی آدم رو جلو میندازه. هر مشکل یا سوالی هم که برام پیش بیاد google که میکنم بلافاصله انجمن های اوبونتو در صدر قرار میگیرن.
اینجا خوندم که نود درصد دستورات اوبونتو و پارسیکس شبیه هم هستند. ولی قربونت برم نخواستیم، چه مرضیه وقتی اوبونتو حی و حاضر هست بخوام ریسک کنم؟ راستش حوصله درد سر ندارم. اوبونتو خیلی راحت به روز میشه و همه چیش سر جاشه. حالا یکاره بیام پارسیکس چی بشه؟!
به هر حال، من توی این موضوع، قشر مصرف کننده ام. دوست دارم محصولی که ازش استفاده میکنم علاوه بر اینکه نیاز های منو برطرف میکنه، دچار مشکلی نشه که بخوام مدت زیادی برای حلش روش وقت بذارم. پارسیکس و اوبونتو هر دو نیاز منو برطرف میکنن. اما این اوبونتو هست که برای رفع مشکلات احتمالی وقت کمتری از من میگیره.
الآن هم یه اوبونتو 8.10 دارم و خیـــــــــــــــــلی پکیج هایی روش نصب کردم و خیلی عالی و راحت دارم کار میکنم باهاش. من یه کاربر خونگی هستم. راحتی و استقلال میطلبم. با نرم افزار Remastersys یه Live CD از این چیزی که دارم تهیه کردم و خیالم از بابت backup راحته. میتونم همین چیزی که الآن دارم روی یه کامپیوتر دیگه نصبش کنم.
خلاصه اینکه هردو خوب هستند. کسی منکر این قضیه نیست. اگه توسعه دهندگان پارسیکس در مجامع جهانی تبلیغ کنن و مثل اوبونتو به زبان انگلیسی یه سایت خوب و کامل تشکیل بشه و .... اون موقع میشه گفت پارسیکس شاید توی دنیا هم بتونه با اوبونتو رقابت کنه. ولی من چشمم آب نمیخوره که حالا حالا ها این اتفاق رخ بده. پس فعلا با اوبونتو زندگی میکنم.
سال نو هم مبارک