من ورژن جدیدش رو کار نکردم ولی سیاست های اسلکور سال هاست که تغییر نکرده، از جمله نصابش و ... پس یه سری توضیحاتی در مورد تجربیات شخصی خودم در مورد این توزیع میدم.
نکته : بیشتر دیدگاه های مثبت این توزیع گفته شد برای همین من به جز چند مورد کوچیک خوبی ها کلا به بدی هاش می پردازم.
۱- نصب و نصاب : اگر از کاربرای قدیمی آرچ باشید مطمعنا چند سال پیش رو یادتون هست که یه نصاب آبی رنگ داشت که بیس رو به صورت خودکار نصب می کرد، نصاب اسلکور هم عینا همونه و تنها تفاوتش در مرحله پارتیشن بندیه که تا جایی که یادمه با fdisk باید به صورت دستی پارتیشن بندی بکنی که در نوع خودش برای یه تازه کار می تونه سخت باشه، اگرم حال یادگیری fdisk نداری می تونی با gparted قبل از بوت کردن اسلکور کارش رو بسازی. بقیش دیگه مشکلی نداره فقط انتخاب نقطه ی سوار کردن (mount point) و انتخاب بسته داره که یکم نیاز به فکر داره بقیش سادست.
۲- به روز بودن : تازه ورژن جدید داده گول کرنلش رو نخورید! اسلکور کمه کم سالی یه بار آپدیت می ده و در طول این یه سال کوچکترین آپدیتی براش نمیاد ( به جز RC که حدود یه ماه قبل انتشار نسخه جدید منتشر میشه )
۳- مدیر بسته : اگه منظورتون از مدیر بسته اینه که با یه دستور ساده یه بسته نصب بشه، مخازن آپدیت بشه، سیستم آپدیت بشه، ورژن توزیع و کرنل و ... آپدیت بشه باید بهتون بگم که با این حساب اسلکور اصلا مدیر بسته نداره! اسلکور یه slackbuild داره که در واقع یه اسکریپت ساده محسوب میشه که نرم افزار و نیازمندی هاش رو نصب می کنه. برای اینکار باید یه پرونده دانلود کنید و اجراش کنید تا فرایند نصب یک نرم افزار آغاز بشه، اونم تازه نه برای همه ی نرم افزار ها! بلکه فقط برای معروفا که یکی حوصله داشته بنویستش. در واقع مدیر بسته سیستم خود شما هستید که کد منبع بسته ها رو دانلود و کامپایل می کنید که برای یه کاربر تازه وارد و معمولی جهنم و برای کاربر حرفه ای رو اعصابه!
۴- توزیع مشخص کننده ی سطح دانش و قشری از حرفه ای ها نیست.
۵- پایداریش خوبه ولی چون به اون شکلی که دبیان آپدیت دریافت می کنه اسلکور دریافت نمی کنه، نمی شه این دو رو مقایسه کرد ولی از نظر امنیت کرنل و وصله های امنیتی، هیچ توزیعی به دبیان و ردهت نمیرسه.
۶-تلف کردن وقت: کامپایل از کد منبع بسیار وقت گیر و طاقت فرساست :| مثلا اگر نرم افزاری مثل Xorg رو می خوای نصب کنی باید حدود ۴۵ دقیقه وایسی در صورتی که در دودویی ها به ۵ثانیه هم نمی کشه.
جمع بندی:
اسلکور نصبش سادست ولی بعد نصب بیچارت می کنه! یعنی هر بسته رو باید از کدمنبع دانلود کامپایل و اجرا کنی، تازه مشکل کامپایل کد منبع نیست! مشکل نیازمندی های نرم افزار هاست که مثلا برای نصب یه مدیاپلیر باید ۱۰۰ تا نیازمندی و پیش نیاز نصب کنی!
نرم افزار های اسلکور و جنتو به نسبت دودویی ها ( باینری ها در توزیع های دیگه ) بالاتره چون از کد منبع برای ماشین شما کامپایل میشن.
اسلکور اگه الان قدیمی نیست، دو ماه دیگه از همه قدیمی تر میشه.
مدیر بسته به اون نحوی که فکر می کنید در اسلکور وجود نداره و بخاطر همین من اصلا به اسلکور فکر نمی کنم.
اسلکور پایداره
اسلکور بیکار می طلبه! چون برای هر نصب و تغییر در نرم افزار زمان زیادی لازم داره.
برای دیدن نسخه ی بسته ها و بعضی اطلاعات اضافه به دیسترو واچ برید:
http://distrowatch.com/table.php?distribution=slackwareاطلاعات بیشتر به زبان فارسی:
http://linuxreview.ir/1390/02/slackware-linux-overview/پ.ن: وقتت رو تلف نکن، یه توزیع نصب کن و به تخصص بپرداز. ترجیحا اوبونتو.