با سلام
اولا اون چیزی که اون فرد نوشته بود توی انجمن وب هاستینگ تاک به نظر من حتی قابلیت یک درصد اتکا هم نداره (پست اول). حالا بماند که بدون منبع می گفت و بولتین های امنیتی که مثال زده بود مال سال 2002 به قبل بود که اصلا معتبر نیست !
اگر الان CVE های موجود رو چک کنیم که از نظر امنیت پایین به صورت Stock که ویندوز حکم روا هست.
---- Firewall ----
اولا تفاوت حتما باید قائل شد بین نسخه سرور و دسکتاپ! الان من تمام بحثتم روی دسکتاپ هست.
روی دسکتاپ نیاز به فایروال اگر که سرویس های تحت وب (آپاچی و ...) نصب نیست نیازبه فعال سازی فایروال نیست. توی اوبونتو تمام پورت ها بسته هستند. می تونید راحت با netstat چک کنید .
--- Behavior Analyze ---
اول اینکه باید دید که طرقی که لینوکس هک می شه چیه. طبق آخرین بولتین های امنیتی ( USN و CVE )مشکل Buffer Overflow و Special Craft بیشترین آسیب های گزارش شده هستند که باعث به Comprise افتادن امنیت می شن اون هم نه همه بیشتر اوقات باعث ایجاد دسترسی نمی شن و باعث DDoS می شن( بقیه آسیب پذیری ها به مراتب کمتر گزارش شده).
در نتیجه نیاز به یک برنامه ای که رفتار برنامه ها رو آنالیز کنه و دسترسی رو محدود کنه نیازه اون هم نه برای همه کاربران برای اون هایی که خیلی خیلی دیگه حساسیت بالایی دارند که اوبونتو برای اینکار AppArmor رو داره. و هر برنامه ای دارای یک پروفایل در AppArmor هست که رفتار اون برنامه رو کنترل و دسترسی بیشتر نمیگذاره داشته باشه حتی دسترسی به اینترنت و ... .
----- نتیجه گیری -----
برای کاربر خانگی که فقط وبگردی و کارهای روزانه با کامپیوتر انجام می ده، بروز بودن سیستم عامل اوبونتو و اجرا نکردن هر کد و نصب هر برنامه ای غیر از مخازن معتبر و اجرا کدهای نا آشنا نیاز به کاری نداره برای حفظ امنیت.