شما چطور در این زمینهها مهارت کسب کردین؟ چند سال طول کشیده تا به اینجا رسیدین؟ و اینکه روش و برنامه کاری شما چطور بوده؟
شما خودتون سعی کردین در یک زمینه خاص حرفهای باشید یا در زمینههای مختلف فعالیت کنید؟
خوب اول از همه باید بدونی که باید با توجه به شرایط خودت راهت رو انتخاب کنی. اینکه یک نفری یک راهی رو رفته و برای اون جواب داده، به این معنی نخواهد بود که همون راه برای یک نفر دیگه هم جواب میده.
من زمینه تخصصی خودم شبکه و امنیت هست، ولی خیلی زیاد پیش میاد که تنها به خاطر علاقه یا جالب بودن یک موضوع، در زمینهای خارج از تخصص خودم کار بکنم. من این روش کار کردن رو پیشنهاد نمیدم، چون خیلی انرژی زیادی میگیره، ولی خوب خودم به دلیل علاقه شخصیام اینکار رو میکنم.
من برنامهنویسی رو از ۹ سالگی با زبانی شروع کردم که احتمالا اصلا زبان مناسبی برای شروع نیست،
Foxpro. و البته بیش از اینکه با این زبان برنامهنویسی یاد بگیریم، کار با پایگاه دادهها رو یاد گرفتم. بعد از اون هم با زبانهای خیلی زیادی برنامهنویسی کردم از جمله Basic، Pascal، C/C++، Visual Basic، Delphi، Assembly، PHP, Python, Javascript, Java, ...
وقتی که پایههای برنامهنویسی رو بدونید، به راحتی میتونید از یک زبانی به زبان دیگه برید، اگرچه کار خیلی خوبی نیست، چون انرژی خیلی زیادی ازتون میگیره. پیشنهاد هم نمیکنم
چیزی که میتونم پیشنهاد بکنم اینه که وقتی سراغ چیزی میری، یهو نپری وسط قضیه، بلکه از پایه اون رو شروع کنی. برای مثال، شبکه از وصل کردن کامپیوترها به هم شروع نمیشه، بلکه از خوندن تئوری شبکه شروع میشه. برنامهنویسی هم همینطوره. شروع برنامهنویسی روی کامپیوتر نیست، بلکه روی کاغذ هستش و اینکه چطور بصورت الگوریتمیک فکر کنیم و الگوریتمها را بفهمیم.