انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: سوال در مورد لینوکس و ویندوز  (دفعات بازدید: 1616 بار)

0 کاربر و 3 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین M0h@mm@d

• Newbie
  • *
  • ارسال: 23
سوال در مورد لینوکس و ویندوز
« : 11 فروردین 1393، 07:47 ب‌ظ »
سلام من دودتا سوال داشتم :

1-   اونطوری که من خوندم سیستم عامل لینوکس روی اکثر پلتفرم ها و پردازنده ها کار میکند ولی ویندوز اینطور نیست!خواستم دلیل این رو بدونم مگه اینطور نیست که ما کدهای سیستم عامل را برای هر سکویی کامپایل کنیم برای آن قابل اجرا می باشد؟پس چرا ویندوز رو هم مثل لینوکس برای پردازنده های دیگه قابل اجرا نمی کنند؟؟؟

2-   پورت کردن یعنی چی؟من خیلی جاها خوندم که مثلا نوشته لینوکس رو برای فلان سخت افزار پورت کردن!ولی هیچ جا مفهوم پورت کردن و منظور از اون رو نفهمیدم

ممنون

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4877
  • masoft قدیم
پاسخ : سوال در مورد لینوکس و ویندوز
« پاسخ #1 : 12 فروردین 1393، 03:58 ق‌ظ »
خیر، گاهی نمی‌شه مستقیما کد رو روی یک سکوی دیگه کامپایل کرد. پروسه‌ای که کد رو تغییر بدیم تا روی یک سکوی دیگه هم کار بکنه، پورت کردن نامیده می‌شه.

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1274
  • دین بدون خرد مانند خرد بدون دین بی معناست
« پاسخ #2 : 12 فروردین 1393، 04:13 ق‌ظ »
عرضم به خدمتتون ویندوز نسخه ARM هم داره ! Windows CE به گمونم ! در ضمن در ۹۰ در صد از موارد نیازی به تغییر در کد نیست و اگر شما کامپایلر رو عوض کنید و مثلا اگر برید به Ubuntu ARM و همون کد رو با کامپایلر اون کامپایل کنید روی ARM قابل اجرا می شه اما گاهی بعضی ها می یان و کدشون رو مستقل از دستورات پردازنده نمی نویسن یا اصلا با اسمبلی نوشتن اونوقت مجبور می شن یه سری تغییر توش بدن تا روی بعدی هم اجرا بشه به این می گن پورت کردن ! البته برنامه ها هم گاهی برای اینکه روی یه سیستم عامل دیگه بیان اگر با ابزارهای Cross Platform ننوشته باشنن باز هم مجبور می شن برای اینکه روی دیگری اجرا بشه پورتش کنن !
عاقبت انحصار شکست و سرانجام کمونیسم گنویی دیکتاتوریست !
الگوی متن باز از هر جهت بر الگوی نرم افزار آزاد رجحان دارد
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ

آفلاین M0h@mm@d

• Newbie
  • *
  • ارسال: 23
« پاسخ #3 : 12 فروردین 1393، 05:06 ب‌ظ »
ممنون از جوابتون

آفلاین elahi222

• Newbie
  • *
  • ارسال: 1
« پاسخ #4 : 25 فروردین 1394، 06:32 ب‌ظ »
سلام من دودتا سوال داشتم :

1-   اونطوری که من خوندم سیستم عامل لینوکس روی اکثر پلتفرم ها و پردازنده ها کار میکند ولی ویندوز اینطور نیست!خواستم دلیل این رو بدونم مگه اینطور نیست که ما کدهای سیستم عامل را برای هر سکویی کامپایل کنیم برای آن قابل اجرا می باشد؟پس چرا ویندوز رو هم مثل لینوکس برای پردازنده های دیگه قابل اجرا نمی کنند؟؟؟

2-   پورت کردن یعنی چی؟من خیلی جاها خوندم که مثلا نوشته لینوکس رو برای فلان سخت افزار پورت کردن!ولی هیچ جا مفهوم پورت کردن و منظور از اون رو نفهمیدم

ممنون