سلام
بالأخره اون تقویمی که وعده داده بودم، اولین ورژنش رو آپلود کردم. یکم دیر شد ولی عوضش چیز توپی شده. امیدورام به درد دوستان بخوره.
در ضمن پیشاپیش عید نوروز رو هم تبریک میگم. این برنامه هم عیدی ما به گنو/لینوکسکارهای عزیز.
http://ospdev.net/projects/starcal/ و اما تغییراتی که نسبت به اپلت تقویم جلالی(برای گنوم) ایجاد کردم:
1- این برنامه بصورت اپلت نیست(که وابسته به window manager باشه) بلکه بصورت پنجرهای اجرا میشه پس علاوه بر گنوم، در KDE و سایر محیطهای گرافیکی هم اجرا میشه. در ضمن آیکونش به system tray هم اضافه میشه(چه توی گنوم و چه KDE) و اون گوشه هم روز ماه رو(بعنوان آیکون tray) نشون میده(مثل همون اپلت گنوم).
2- پشتیبانی از تقویم هجری قمری اضافه شد. تاریخهای قمری در این چند سال اخیر(1384 تا 1388) وقیق هستن، یعنی کاملاً مطابق با تقویمهای چاپی(و تقویم رسمی ایران) هست(در حالیکه هیچ برنامهٔ تقویم ندیدم که اینطور باشه، همشون ممکنه یک روز در تاریخپ قمری خطا داشته باشن، مگه اینکه فقط برای یک سال نوشته شده باشن). اما تاریخهای قمری در خارج از این سالها(قبل از 1384 و بعد از 1388) ممکنه حداکثر یک روز خطا داشته باشه.
3- تغییرات و بهینهسازیهایی در ظاهر برنامه، از جمله درشت کردن فونتها(برای خوانایی بیشتر) و تغییر رنگها. همینطور در تنظیمات برنامه میتونید هر کدوم از سه نوع تقویم(شمسی، میلادی و قمری) رو غیرفعال(یا دوباره فعال) کنید و یا فونتها و رنگهای نمایش داده شده رو به سلیقهٔ خودتون تغییر بدید.
4- جدا کردن دیتابیس مناسبتها بعنوان مناسبتهای شمسی، مناسبتهای قمری و مناسبتهای میلادی. در نتیجه این مناسبتها برای تمام سالها نمایش داده میشه(نه فقط برای سالهای 1386 تا 1388). یه سری اشکالاتی هم که در دیتابیس مناسبتها بود رفع شد و مناسبتهای جدیدی هم اضافه شد.
میتونید در تنظیمات برنامه نمایش یا عدم نمایش مناسبتها رو تنظیم کنید.
5- پشتیبانی از کیبورد. یعنی شما علاوه بر اینکه با کلیک موس میتونید بین روزهای مختلف جابجا بشید، با کلیدهای چهار جهت اصلی کیبورد هم میتونید این کارو انجام بدید، همینطور با زدن دکمهٔ Space یا دکمهٔ Home امروز رو سلکت کنید(مثل زدن دکمهٔ «امروز» با موس).
6- پشتیبانی همزمان از فارسی و انگلیسی. یعنی توی تنظیمات برنامه میتونید زبان کل برنامه رو انتخاب کنید(این هیچ ارتباطی به تقویم شمسی یا میلادی نداره). برای اینکه زبان جدید کاملاً اعمال بشه، بعد از زدن دکمهٔ اعمال(Apply) باید یه بار از برنامه خارج بشید(دکمهٔ Quit برنامه یا دکمه Q کیبورد) و دوباره برنامه رو اجرا کنید.
قصد دارم به زودی ترجمهٔ عربی رو هم تکمیل کنم.
اگه بستههای language-pack فارسی روی سیستمتون نصب نباشه، برنامه راست به چپ نمیشه و بعضی دکمهها هم(که دکمههای پیشفرض خود GTK هستن) فارسی نخواهند شد(اگرچه بیشتر برنامه فارسی میشه). برای اینکه کل(100٪) برنامه فارسی بشه و راست به چپ هم نشون بده، باید این چند تا پکیج رو روی سیستم نصب کنید:
language-pack-fa-base
language-pack-fa
language-pack-gnome-fa-base
language-pack-gnome-fa
البته این مال اوبونتو هست، برای توزیعهای دیگه نمیدونم. توی اوبونتو 8.10 این پکیجهای بطور پیشفرض نیست ولی توی dvd خود اوبونتو 8.10 هست، اگه دارید به مخازن اضافه کنید اگه هم ندارید و نصب کنید. یا از مخازن اینترنت استفاده کنید یا دستی دانلود کنید و نصب کنید.
اینم عکس دسکتاپم که این برنامه و قسمتهای مختلفش رو نشون میده: