اتفاقا من هم اوایل نگران بدافزار ها بودم(کابوس شبانه هر ویندوزی)ولی با طرح سوال از اساتید انجمن و دوستان لینوکسیم به این نتیجه رسیدم که اگر چند قانون ساده و طلایی رو رعایت کنم سیستم عاملم ویروسی نمیشه
1-رمز قوی برای کاربر
2-اپدیت و اپگریت نگه داشتن سیستم
3-نصب کردن برنامه از سافت وار سنتر ابونتو
4-ویژگی عالی غیر فعال بودن دسترسی ریشه در ابونتو و فعال نکردن اون
شما دارین استفاده دسکتاپ رو میفرمایید بنده برای سرور میگم که ممکنه به سرور حمله کنند با استفاده از سایت های اپلود سنتر روی ابونتو مثلا کد مخرب ایجاد کنند که بهش میگن localroot
تو نت بگردین هست یه کد ترکیبی c++ اسمبلی هست اجراش کنید روت میکنه شمارو
وقتی رمز روت رو نداره چه طوری میتونه ما رو روت کنه!!!
شاید به خاطر اینکه روت در اوبونتو فعال نیست میتونه روت رو فعال کنه.
همون طور که شما بهتر از من میدونید اوبونتو به یوزر روت پسوردی رو اختصاص نمیده.و به همین دلیل تا زمانی که شما خودتون پسوردی به روت ندهید نمیتونید با روت به داخل اوبونتو Log in کنید.به خاطر همین برای اجرای دستورات ممتاز که با sudo شروع میشن نیاز به پسورد کاربر خودتون هست و همون رمز کاربر خودتون رو قبول میکنه و رمز جدایی برای روت نمیخواد وارد کنید.و مزیت اش اینه که شما کافیه فقط یک پسورد رو حفظ کنید.اما این عیب بزرگی نیست؟اگه بتونن روت رو فعال کنن خوب سیستم کاملا نا امن میشه
پس برای امنیت بیشتر خودمون Root user اوبونتو رو فعال کنیم و بعد روش یه رمز قوی بزاریم بهتر نیست!
(توضیح بیشتر : فعال کردن root user در اوبونتو
برای دادن پسورد به یوزر روت میتونید دستور زیر رو در ترمینال بنویسید :
کد:
sudo passwd root
بعدش اول باید رمز فعلی (رمز کاربری خودتون) رو وارد کنید.بعدش از شما میخواد که رمز یونیکس رو وارد کنید(Enter new Unix Password).بعد از این میتونید حتی کاملا به صورت گرافیکی وارد یوزر root بشوید.)
حالا بالاخره ما روت رو خودمون فعال کنیم؟ یا نکنیم؟
چون موضوعش مربوط بود برای سوالم موضوع جدید ایجاد نکردم