فکر کنم PCMan پوشهٔ Trash نداره! چون Trash یه پوشه نیست! در واقع (در بطن قضیه) چند تا پوشه هست، اما ناتیلوس و دلفین میان بصورت مجازی، اون رو بصورت یه پوشه به کاربر نشون میدن تا کاربر راحتتر باشه.
حالا اون چند تا پوشه کجا هستن و اصلا چرا چند تاست؟ (چرا یه دونه نیست؟) فرض کن یه دونه باشه (برهان خلف!) توی کدوم پارتیشنت میخواد باشه؟ توی home یا جای دیگه؟ بالاخره توی هر پارتیشنی که باشه، وقتی فایلهای یه پارتیشن دیگه رو بخوای Move to Trash کنی باید دیتاهاش از یه پارتیشن به یه پارتیشن دیگه move بشه!! که این کار عاقلانهای نیست! چون اگه حجم زیادی داشته باشه، Move to Trash شدنش زیاد طول میکشه! تازه ممکنه وسط move شدن یه اتفاقی بیقته و قطع بشه و دیتاهات از بین بره! پس نتیجه میگیریم که توی هر پارتیشنی باید یدونه پوشهٔ Trash باشه. در ضمن عقل سلیم میگه Trash کاربران مخلف بهتره از هم جدا باشه. پس توی هر پارتیشنی و برای هر کاربری یه پوشهٔ Trash داریم. مثلا اگه پارتیشن توی پوشهٔ media/sda5/ مونت شده باشه، و شمارهٔ کاربرت (UID) برابر 1000 باشه، یه همچین پوشهای هست:
/media/sda5/.Trash-1000
که میبینی اول اسمش نقطه هست، پس hidden هست و برای دیدنش باید از منوی View گزینه Show Hidden رو تیک بزنی (توی ناتیلوس و PCMan یا دلفین) توی ناتیلوس میدونم با Ctrl+H هم میشه(که من بهش عادت کردم)
هر کاربر، علاوه بر اینکه توی هر پارتیشنی یدونه پوشهٔ Trash داره توی پوشه home خودش هم یدونه داره:
~/.Trash
یعنی مثلاً:
/home/mehrdad/.Trash
خلاصه... برای Trash فکر میکنم بهتره از خود ناتیلوس استفاده کنی! چون سخته که بری توی اون پارتیشن و ...
اگه اون دستور آخری که گفتم رو زده باشی، یعنی دستور nautilus رو rename کرده باشی:
sudo mv /usr/bin/nautilus /usr/bin/nautilus-orig
sudo ln -s /usr/bin/pcmanfm /usr/bin/nautilus
پس حالا برای اجرا شدن ناتیلوس باید از دستور nautilus-orig استفاده کنی! پس اگه میخوای وقتی روی آیکون Trash توی پنل، کلیک کردی خود ناتیلوس باز بشه(خود خودش!) این دستور رو بزن:
gconftool-2 -s /desktop/gnome/url-handlers/trash/command -t string 'nautilus-orig %s'
توی gconf-editor هم اگه کلمه trash رو سرچ میکردی پیداش میکردی.
این gconf-editor خیلی چیز به درد بخوری هست! شبیه رجیستری ویندوز میمونه! (البته بلانسبت!!
)
موفق باشی.