برای من هم چنین مشکلی پیش اومده
اول روی یک لپ تاپ ویندوز 8 رو نصب کردم
بعدش اوبونتو رو نصب کردم
و خب انتظار داشتم که بعد از ریستارت صفحه گراب رو ببینم
اما ندیدم!

در واقع فقط ویندوز بالا می اومد

و تنها موقعی که میرفتم گزینه های بایوس رو ببینم اونجا اجازه انتخاب سیستم عامل رو می داد که اوبونتو هم اونجا بود و با انتخاب کردن اش به خوبی بالا می اومد!

البته اون یک لپ تاپ ایسر تولید 2013 بود که توی گزینه های بایوس اش نوع بوت رو هم میشد انتخاب کرد که LEGACY باشه یا UEFI !

جالب بود بذارید تجربه ام رو توضیح بدم

اول که روش لینوکس نصب بوده و فروشنده محترم اونو پاکش کرده بود و بجاش ویندوز 8 گذاشته بود
بعد که من تلاش کردم روش اوبونتو نصب کنم توی مراحل نصب وقتی می رسیدم به انتخاب محل واسه نصب، اوبونتو هارد رو یک تیکه و کاملا خالی نشون میداد! انگار نه انگار که من حدود 20 گیگ داده و یک ویندوز 8 هم روش دارم! بعد من نصب اوبونتو رو کنسل کردم
بعد رفتم توی بایوس و restore defaults رو انتخاب کردم
ریستارت کردم و دیگه ویندوز هم بالا نیومد!

بعد گزینه های بایوس رو جستجو کردم و دیدم که نوع بوت دو تا انتخاب داره! یکی اش legacy و یکیش UEFI
با دیفالت کردن بایوس بوت رفته بود روی UEFI
اونو برگردوندم به legacy و بعدش ویندوز بالا اومد!

دوباره چند بار تلاش کردم که اوبونتو رو نصب کنم که باز هم مشکل نشناختن درایوها و خالی نشون دادن هارد پیش اومد

بالاخره گفتم قید ویندوز و داده ها رو بزنم و کل هارد رو فرمت کنم
با آکرونیس فرمت کردم و دوباره نصب ویندوز و امتحان کردن نصب اوبونتو و دوباره همون آش و همون کاسه!
بعدش گزینه های بایوس رو restore defaults کردم و با مدیای بوتیبل gparted کل هارد رو ntfs فرمت کردم
بعد خواستم ویندوز نصب کنم که خطا داد که نوع هاردت GPT هستش و نمی شه این ویندوز رو روش نصب کنی!

کلی گشتم و بالاخره با نرم افزار rufus توی یه لپ تاپ دیگه یک فلش رو با type از نوع GPT فرمت کردم و مدیای بوتیبل ویندوز 8 رو روی فلش ساختم و آوردم و بین گزینه های بایوس به هزار زحمت تونستم ویندوز 8 رو روی لپ تاپ نصب کنم.

آخر سر اوبونتو رو انداختم و دیدم که حالا هم هارد رو میشناسه هم داده های توی هارد رو

سرانجام اوبونتو نصب شد