انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: مگر لینوکس پایدار تر از ویندوز نیست؟  (دفعات بازدید: 7612 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین alireza.crs

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 491
پاسخ : مگر لینوکس پایدار تر از ویندوز نیست؟
« پاسخ #15 : 26 خرداد 1393، 01:41 ق‌ظ »
بهتره اندروید رو وارد بحث نکنید.

اینم بخونید:

http://azadrah.net/2011/09/is-android-really-free-software/

شما موضوع بحثت لینوکس و ویندوز هست ولی پای همه چیز رو داری میکشی وسط :D
اگه منظورت ویندوزه روی دسکتاپه که اگه طرف متخصص باشه میتونه مشکلش رو حل کنه اگه ویندوز فونه که درسته و حق با شماست
جدی؟

یعنی به فرض من متخصص باشم اگه اکسپلورر یا یکی از قسمت های سیستمی ویندوز مشکلی داشته باشه که مشخص بشه باگ هست میتونم کدش رو ببینم و براش راه حل پیدا کنم؟
این حرف خودت بود که گفتی(آدم به یه سری ابزار خاص محدود میشه)شما به اینترنت اکسپلورر محدود میشی؟قسمت های سیستمی مثل چی؟نمیدونم شاید من درک خوبی از دنیای زاد ندارم.ولی تو ویندوز برای هر مشکلی یه راه حل غیر آپدیت سیستمی وجود داره

نقل‌قول
سلام
اساتید ببخشن که ما تازه کارها هم نظر میدیم اما چند تا نکته به ذهنم رسید:
اینکه دوستمون گفتن که یکی از مزایای بسته بودن امنیت بیشتر هست رو می خوام توضیح بدم:
من رشته ام رمزنگاری و مخابرات امنه و حداقل توی الفبای کار به ما چند تا قانون گفته شده که اصلی ترین قوانین توی دنیای امنیت قوانین کیرشف هستن (با کیرشهف مدارهای الکتریکی فرق داره!) یکی از این قوانین میگه که امنیت یک الگوریتم (منظور الگوریتم رمزنگاری، هر چند شاید بگید که کلیت سیستم عامل که یک الگوریتم نیست اما خب هر بخش از جنبه های امنیتی با اجرای یک الگوریتم  پیاده سازی میشه) نباید به محرمانه بودن خود الگوریتم بستگی داشته باشه. یعنی الگوریتمی واقعا امنه که خودش در اختیار همه باشه و هر کسی هم بتونه بهش حمله کنه! نمونه های تجربیش الگوریتم های سری A5 هستن که توی gsm بودن و البته محرمانه بودن اما همه شون الان با تهدید جدی روبرو شدن و چند تاش که شکسته شده و کلا امنیت gsm رو هواست. در طرف دیگه میشه AES رو مثال زد که با اینکه جزییاتش در دسترس همه هست اما جزو امن ترینها محسوب میشه.

دقیقا حرفت رو تایید میکنم و کاملا درسته =D>
ولی محدودیت ویندوز فون از این جا ناشی نمیشه توی پست های قبلی توضیح دادم

آفلاین alireza.crs

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #16 : 26 خرداد 1393، 01:44 ق‌ظ »
دوستان لطفا تایپک رو به حاشیه نکشونید تا میدارن محترم پاکش کنند
سوال من تو این تایپک این بود که چرا windows phone از android سریع تره و شده از پایدار ترین های سیستم عامل موبایل

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1803
  • Linux is Secured By Design
« پاسخ #17 : 26 خرداد 1393، 02:02 ق‌ظ »
این حرف خودت بود که گفتی(آدم به یه سری ابزار خاص محدود میشه)شما به اینترنت اکسپلورر محدود میشی؟قسمت های سیستمی مثل چی؟نمیدونم شاید من درک خوبی از دنیای زاد ندارم.ولی تو ویندوز برای هر مشکلی یه راه حل غیر آپدیت سیستمی وجود داره

منظورم IE نبود.منظورم explorer.exe بود که یکی از فایل های حیاتی و سیستمی ویندوز هست مثال زدم نه فقط یه ابزار.مثلا یه باگ داشته که ویندوز در اثرش هر 10 دقیقه بلو اسکرین بده :D

یا یه قسمتی مشکلات امنیتی داشته باشه.

آیا باز هم نیاز به آپدیت سیستمی نیست؟ :)

در ضمن موضوع شما پایداری لینوکس بود نسبت به ویندوز نه اندروید نسبت به ویندوز فون ;)

خودتون به حاشیه رفتید و ما رو به حاشیه کشوندید ;D
« آخرین ویرایش: 26 خرداد 1393، 02:05 ق‌ظ توسط Ghost Shadow »

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4877
  • masoft قدیم
« پاسخ #18 : 26 خرداد 1393، 02:11 ق‌ظ »
سوال من تو این تایپک این بود که چرا windows phone از android سریع تره
سوالتون طبق اطلاعات من اشتباهه! یک بنچ‌مارک نشون بدید که می‌گه روی سخت‌افزار مشابه، Windows Phone از Android سریع‌تره.
برای مثال Nexus 5 و Nokia Lumia 1520 پردازنده و شتاب‌دهنده گرافیک مشابهی دارند، و این بنچ‌مارک می‌گه که Nexus 5 در رتبه اول قرار داره، بعد تازه iPhone 5s قرار داره و رتبه سوم به Lumia 1520 با Windows Phone 8 قرار داره.

لازم به ذکر هست که من طرفدار اندروید نیستم و انتقادهای زیادی بهش دارم، ولی کاملا در سمت و سویی دیگه :)

آفلاین alireza.crs

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #19 : 26 خرداد 1393، 03:06 ب‌ظ »
نقل‌قول
سوالتون طبق اطلاعات من اشتباهه! یک بنچ‌مارک نشون بدید که می‌گه روی سخت‌افزار مشابه، Windows Phone از Android سریع‌تره.
برای مثال Nexus 5 و Nokia Lumia 1520 پردازنده و شتاب‌دهنده گرافیک مشابهی دارند، و این بنچ‌مارک می‌گه که Nexus 5 در رتبه اول قرار داره، بعد تازه iPhone 5s قرار داره و رتبه سوم به Lumia 1520 با Windows Phone 8 قرار داره.

لازم به ذکر هست که من طرفدار اندروید نیستم و انتقادهای زیادی بهش دارم، ولی کاملا در سمت و سویی دیگه
در رابطه با این بنچ مارک میشه بگین چرا lumia 1520 بالاتر از note 3 با هشت هسته وایساده؟یا اصلا ویندوز فون رو ول کن چرا nexus 5 بالاتر از آیفون واساده؟!!تست هایی مثل این تست base mark تست های معتبری نیستند.هرچند باید ویندوز فون ۸.۱ با اندروید ۴.۴.۲ مقایسه بشه نه ویندوز فون ۸ منتظر تست های معتبری مثل benchmark pi یا epic citadel روز دستگاه هایی مثل lumia 625 یا پرچمدار تمامیه لومیا ها lumia 930 باشین

دلیلی که من میگم ویندوز فون سریع تر از همرده های اندرویدی خودش هست دلیل تجربیه  ;D
اینو میتونید تو فیلم های فراوانی که تو یوتیوب هست ببینید
 دلیل این که گوشی مثل lumia 520 با نیم گیگابایت رم بازی مثل nova 3 یا asphalt 8 مثل هلو بالا میاره چیه؟آیا گوشیه آندرویدی با این مشخصات میتونه همچیت کاری بکنه؟؟
« آخرین ویرایش: 26 خرداد 1393، 03:09 ب‌ظ توسط alireza.crs »

آفلاین سالار مقدم

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 2074
  • هر چقدر بدونی بازم کمه.
    • سالار مقدم
« پاسخ #20 : 26 خرداد 1393، 03:17 ب‌ظ »
در رابطه با این بنچ مارک میشه بگین چرا lumia 1520 بالاتر از note 3 با هشت هسته وایساده؟یا اصلا ویندوز فون رو ول کن چرا nexus 5 بالاتر از آیفون واساده؟!!تست هایی مثل این تست base mark تست های معتبری نیستند.هرچند باید ویندوز فون ۸.۱ با اندروید ۴.۴.۲ مقایسه بشه نه ویندوز فون ۸ منتظر تست های معتبری مثل benchmark pi یا epic citadel روز دستگاه هایی مثل lumia 625 یا پرچمدار تمامیه لومیا ها lumia 930 باشین
اگر اون بنچمارکا معتبر نیستند و شما هم از تجربه ی خودتون حرف میزنید، بهتر بود صبر می کردید بنچمارکای epic citadel یا benchmark pi بیاد بعد این تایپیک رو بزنید :)

آفلاین alireza.crs

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #21 : 26 خرداد 1393، 04:04 ب‌ظ »
ویندوز فون ۸.۱ رو میگم.کمتر از یک ماهه که این نسخه منتشر شده و رقیباش آندروید ۴.۴.۳ و ۵ و آی او اس  ۸ هستند
مثل اینه که بگی اندروید ۲.۲ امکانات خیلی کمی نسبت به آی او اس ۷.۱ داره
ویندوز فون ۸ و آندروید ۴.۲ همزمان اومدن یعنی دوسال پیش و آندروید ۴.۴ حدود ۵ ماه پیش(هرچند در این مدت اپدیت هایی ویندوز فون ارپه شد مثل بلک اما این آپدیت ها در هر نسخه ای هم برای آندروید منتشر میشن)
با این حال ویندوز فون ۸ روی دستگاهی با 384 مگ رم اجرا میشه و اگه رم دستگاه ۰.۵ گیگابایت باشه اکثر بازی هارو هم اجرا میکنه مثل نوا که برای اجرا روی آندروید به یک گیگ رم احتیاج داره لینک

میشه دیگه از مقایسه ویندوز فون و اندروید دست بکشیم خواهشا
فقط میخوام بدونم لگ ها و هنگ های آندروید مربوط به کدام قسمته؟چرا؟

آفلاین nixoeen

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 4877
  • masoft قدیم
« پاسخ #22 : 26 خرداد 1393، 04:31 ب‌ظ »
هر وقت تونستید با منبع صحبت کنید و از روی حس‌هاتون حرف نزدید، من می‌تونم بهتون پاسخ بدم :)

در هر صورت اینجا انجمن اوبونتو هستش و ما در مورد اندروید نمی‌تونیم کمکتون بکنیم. سوال خودتون رو در انجمن‌های اندروید بپرسید.

آفلاین thd

• Newbie
  • *
  • ارسال: 14
« پاسخ #23 : 06 تیر 1393، 12:30 ب‌ظ »
نقل‌قول
اندروید لینوکس نیست. اندروید یک ماشین مجازی جاوا است که روی لینوکس اجرا میشه ربطی به لینوکس نداره
خوب از جاوا استفاده کنه.جاوا کند هست ولی نه اونقدری که پردازنده های هشت هسته ای و رم های ۳ گیگابایتی از پسش برنیان
با این حال باید از مزایای جاوا هم استفاده کنه مثل امنیت بالا که بازم ویندوز فون ازش جلو هست

به طور کلی هدف من از ای تایپک این بود که کورکورانه از لینوکس حمایت نکنید مطالبی در برخی وبلاگ ها میبینم که از سرم بخار در میاد
[/quote]
اندروید از هسته 2.6 لینوکس استفاده میکنه و ماشین dalvik که با جاوا نوشته شده گوشی من گالگسی مگا یک ساله دارمش تا حالا یه بارم هنگ نکرده. خیلی هم سریع است

آفلاین #elahe#

• Full Member
  • *
  • ارسال: 212
« پاسخ #24 : 06 تیر 1393، 09:54 ب‌ظ »
اندروید و ویندوز فون چه ربطی به فروم اوبونتو دارند ؟ :|

آفلاین MrAli

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 304
    • وبلاگ علی حسین‌زاده
« پاسخ #25 : 06 تیر 1393، 10:13 ب‌ظ »
سوال من تو این تایپک این بود که چرا windows phone از android سریع تره و شده از پایدار ترین های سیستم عامل موبایل
- همونطور که دوستان توضیح دادن  اندروید یک ماشین مجازی جاوا است که روی لینوکس اجرا میشه در واقع شما نرم افزار رو توی ماشین مجازی اندروید داری اجرا میکنی و این یعنی نیاز به یک لایه پردازشی بیشتر. مثل این میمونه که یه ماشین مجازی روی ویندوز نصب کنی و آفیس رو از داخل اون اجرا کنی، خواهی دید که سرعت پایین میاد (البته من اطلاعات فنی ندارم و ممکنه برداشتم اشتباه باشه).
- سوال این هست که ویندوز فون چطور به عنوان پایدارترین سیستم‌عامل موبایل نائل شده؟؟؟ مسلما شما هرچی سیستمی رو محدودتر کنید پایداری اون میره بالا. منظورم اینه که اندروید اونقدر قابلیت دستکاری و شخصی سازی و تغییر داره که خیلی از ناپایداری‌ها به خاطر این دستکاریهاست و اگر ویندوزفون پایدارتر به نظر میرسه به این دلیله که فقط تو یه چارچوب از پیش تعیین و تنظیم و آزمون شده داره کار میکنه. تازه تا اونجایی که من فهمیدم پایداری لینوکس در رابطه با کرنلش هست نه سیستم‌عامل گنو/لینوکس یا اندروید گرچه گنو/لینوکس و اندروید هم خیلی پایدار هستن.
نقل‌قول
با این حال باید از مزایای جاوا هم استفاده کنه مثل امنیت بالا که بازم ویندوز فون ازش جلو هست
کی گفته امنیت جزو ویژگی‌های جاوا هست؟ اتفاقا اون تعداد محدودی که آسیب‌پذیری امنیتی در لینوکس و iOS کشف شده ناشی از جاوا بوده. و مطابق اطلاعات البته ناقص من عدم امنیت اندروید هم بیشتر به خاطر نرم‌افزارهای مخرب و کمبود نظارت بر بازار گوگل بوده نه اشکال و باگ سیستمی.
.:علی آقا:.
وبلاگ من: https://alihzadeh.blog.ir

آفلاین milad.fashi

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 845
  • میلاد فشی
« پاسخ #26 : 10 شهریور 1393، 12:10 ب‌ظ »
- همونطور که دوستان توضیح دادن  اندروید یک ماشین مجازی جاوا است که روی لینوکس اجرا میشه در واقع شما نرم افزار رو توی ماشین مجازی اندروید داری اجرا میکنی و این یعنی نیاز به یک لایه پردازشی بیشتر. مثل این میمونه که یه ماشین مجازی روی ویندوز نصب کنی و آفیس رو از داخل اون اجرا کنی، خواهی دید که سرعت پایین میاد (البته من اطلاعات فنی ندارم و ممکنه برداشتم اشتباه باشه).
- سوال این هست که ویندوز فون چطور به عنوان پایدارترین سیستم‌عامل موبایل نائل شده؟؟؟ مسلما شما هرچی سیستمی رو محدودتر کنید پایداری اون میره بالا. منظورم اینه که اندروید اونقدر قابلیت دستکاری و شخصی سازی و تغییر داره که خیلی از ناپایداری‌ها به خاطر این دستکاریهاست و اگر ویندوزفون پایدارتر به نظر میرسه به این دلیله که فقط تو یه چارچوب از پیش تعیین و تنظیم و آزمون شده داره کار میکنه. تازه تا اونجایی که من فهمیدم پایداری لینوکس در رابطه با کرنلش هست نه سیستم‌عامل گنو/لینوکس یا اندروید گرچه گنو/لینوکس و اندروید هم خیلی پایدار هستن.
نقل‌قول
کی گفته امنیت جزو ویژگی‌های جاوا هست؟ اتفاقا اون تعداد محدودی که آسیب‌پذیری امنیتی در لینوکس و iOS کشف شده ناشی از جاوا بوده. و مطابق اطلاعات البته ناقص من عدم امنیت اندروید هم بیشتر به خاطر نرم‌افزارهای مخرب و کمبود نظارت بر بازار گوگل بوده نه اشکال و باگ سیستمی.

اولا اندروید یک گنو/لینوکس نیست.و فقط کرنل لینوکس را دارد.و برنامه های گوگل هم انحصاری هستند.به نظر من مشکلات اندروید از هسته لینوکس نیست.مشکلات اندروید اولا به خاطر ماشین مجازی جاواست که بهتره بهش بگیم Dalvik Virtual Machine.این ماشین مجازی رو گوگل برای مصرف باتری کمتر و سرعت بیشتر برای دستگاه های قابل حمل بهینه کرد.اما خودش اعلام کرده و فاش کرده این ماشین مجازی کنده و مصرف باتری اون بالاست و میخواد Android Run Time به اختصار ART رو جایگزین اون کنه(در اندروید L این اتفاق می افته).ولی به نظر من این ART هم به طور کلی مشکلات رو حل نمیکنه.مشکل اندروید استفاده از جاواست.خیلی ها به اشتباه برنامه نویسی Native برای اندروید رو جاوا میدونند.ولی جاوا Native اندروید نیست.چون بایت کد تولید میکنه و ماشین مجازیه.ولی ظاهرا ART دیگه بایت کد تولید نمیکنه!!!! و کامپایل میشه!!!!! و مشکلات Dalvik رو نداره و سرعت اجرای برنامه ها دو برابر میشه.
راستش نمیدونم چه طور جاوا میخواد کامپایل بشه و با همه دستگاه ها سازگاری داشته باشه!!!
در کل اگه اندروید به سرعت فکر نکنه از رقبا عقب میفته.مثلا اپل برای سرعت بیشتر داره از Swift کمک میگیره.یا ویندوز هم قصد داره سهم بیشتری از بازار رو داشته باشه.و همین طور سامسونگ هم با تایزن میخواد یه کارایی بکنه(تایزن توزیع دیگری از کرنل لینوکس برای موبایل و تبلت)
گرچه برای اندروید میشه با ++C هم کد زد.ولی عموم برنامه نویس ها از NDK استقبال نکردند!

یه بحث دیگه این بود که چون اندروید متن باز هستش.پس هکرها میتونن کد منبع رو بخونن و نقاط ضعف رو پیدا کنند و به سیستم عامل حمله کنند و از این حرفا...
اما اولا اندروید کاملا متن باز نیست.و از همین جا ضربه خورده.به نظر من اگر کاملا متن باز بود بهتر بود! ای کاش تایزن این اشتباهات رو نکنه و یه گنو/لینوکس خوب باشه.اما از سامسونگ هم بعیده! مگه اوبونتو تاچ یه کار مفیدی انجام بده و کاملا متن باز باشه ولی متاسفانه اوبونتو تاچ اکوسیستم خوبی رو نداره.مهم ساختن سیستم عامل نیست.مهم ساختن اکوسیستمه!اوبونتو تاچ هر چقدر هم سیستم عامل خوبی باشه چون اکوسیستم ضعیفی داره نمیشه به اون امیدوار بود.

اما اشتباه رایج و تفکر اشتباه رایج اینه که اگر هکر ها کد منبع رو ببینند ممکنه امنیت سیستم به خطر بیفته.راستش من هم این تفکر اشتباه رو داشتم.تا اینکه مطلبی رو خوندم که مفهومش این بود :
اگر هکرها بخواهند میتوانند با استفاده از ابزارهایی مثل Decompiler و Disassembler حتی صفر ویک ها رو به کد اسمبلی تبدیل کنند.و بعد به کد منبع برسند.برای یک هکر این کد منبعی که با این ابزارها تولید شده کافی است تا بتونه نقاط ضعف برنامه رو پیدا کنه و بتونه به سیستم نفوذ کنه و ...

درضمن کد منبعی که از Decompiler  بدست میاد به درد برنامه نویس و مهندس توسعه دهنده نرم افزار نمیخوره.چون که این در این کد دیگه Comment ها و نام اصلی متغیرها و کلاس ها و ... وجود نداره و توسعه این برنامه تقریبا غیرممکنه! اما برای یک هکر که هدف اش خرابکاریه همین اطلاعات کافیه چون قصد توسعه و تغییر و آپگرید رو نداره و هدفش پیدا کردن یک نقطه ضعف در برنامه است.

ویندوز فون سهم کمی از بازار رو داره.(کمتر از 10 درصد)ولی پتانسیل داشتن سهم بیشتری از بازار رو داره و بعد از خرید نوکیا و تولید ویندوز فون توسط HTC داره برای خودش اکوسیستم میسازه.چون که اول اکوسیستم بعد سیستم عامل.پس عامل برتری فقط سیستم عامل نیست. و اکوسیستم خیلی تاثییر داره.و مثلا اگر اوبونتو تاچ موفق نشه به نظر من ضعف اکوسیستم باعث عدم موفقیت اش بوده
کیفیت زندگی شما را دو چیز تعیین می کند: کتابهایی که می‌خوانید و انسانهایی که ملاقات می‌کنید. (مک لوهان)
To love GNU/Linux, you don't need to hate Microsoft

آفلاین Lizard.tiny

• Jr. Member
  • *
  • ارسال: 54
« پاسخ #27 : 10 شهریور 1393، 12:41 ب‌ظ »
پایداری ویندوز بیشتره .

چون اورکلاکر ها تو لینوکس مثلا با سی پیو i7 4970k تونستن تا 4.8 رکورد بزنن ولی تو ویندوز تا 7.1 اینطورا هم زدن و ویندوز استیبل بوده و ریست نداده

منظور من از پایداری اون استیبل بودن دبیان نیست اون پایداری یک چیز دیگه ولی این پایداری یعنی اگه من دارم تا 7.5 کلاک میبرم بالا ویندوز بدلیل بالارفتن کلاک بلو اسکرین یا چیزی نده ولی تو لینوکس یه اروری میده متنش فلو بافر الو یه همچین اسمی داره

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1803
  • Linux is Secured By Design
« پاسخ #28 : 10 شهریور 1393، 12:58 ب‌ظ »
پایداری ویندوز بیشتره .

چون اورکلاکر ها تو لینوکس مثلا با سی پیو i7 4970k تونستن تا 4.8 رکورد بزنن ولی تو ویندوز تا 7.1 اینطورا هم زدن و ویندوز استیبل بوده و ریست نداده

منظور من از پایداری اون استیبل بودن دبیان نیست اون پایداری یک چیز دیگه ولی این پایداری یعنی اگه من دارم تا 7.5 کلاک میبرم بالا ویندوز بدلیل بالارفتن کلاک بلو اسکرین یا چیزی نده ولی تو لینوکس یه اروری میده متنش فلو بافر الو یه همچین اسمی داره
میشه یه لینک از اون تست بهم بدی؟

آفلاین ح.م

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1274
  • دین بدون خرد مانند خرد بدون دین بی معناست
« پاسخ #29 : 10 شهریور 1393، 01:17 ب‌ظ »
توی آندروید L ، برنامه اول کامپایل می شه بعد اجرا می شه و فایل کامپایل شده قابلیت اجرا روی گوشی دیگه رو نداره ، ART یه تحول بزرگ برای سرعت توی آندرویده ، چون قبلا کامپایل همزمان با اجرا انجام می شد (شما دیگه خودت تصور کن کامپایل خودش چقدر طول می کشه همزمان با اجرا هم باشه چه گندی می شه) باگ های زیادی از آندروید الان رفع شده و حتی اون رو هم نادیده بگیریم با اومدن تایزن و اوبونتو تاچ ! رقبای انحصار طلب اصلا فرصت تنفس هم پیدا نمی کنن ، حالا من خودم خیلی از سیاست های سامسونگ و گوگل رو قبول ندارم ولی همین که اهمیت بیشتری به انتخاب کاربر می دن و اجازه تغییر سورس رو می دن خودش خیلی هست ، الان با کاستوم رام های سیانوژن به راحتی می شه سرعت بیشتری تجربه کرد.
اشکال سرعت آندروید از کرنلش نیست از اون ماشین مجازیه لعنتیه.
« آخرین ویرایش: 10 شهریور 1393، 01:19 ب‌ظ توسط H.m »
عاقبت انحصار شکست و سرانجام کمونیسم گنویی دیکتاتوریست !
الگوی متن باز از هر جهت بر الگوی نرم افزار آزاد رجحان دارد
وَسَيَعْلَمُ الَّذِينَ ظَلَمُوا أَيَّ مُنْقَلَبٍ يَنْقَلِبُونَ