دوستان لطفا تایپک رو به حاشیه نکشونید تا میدارن محترم پاکش کنند
سوال من تو این تایپک این بود که چرا windows phone از android سریع تره و شده از پایدار ترین های سیستم عامل موبایل
- همونطور که دوستان توضیح دادن اندروید یک ماشین مجازی جاوا است که روی لینوکس اجرا میشه در واقع شما نرم افزار رو توی ماشین مجازی اندروید داری اجرا میکنی و این یعنی نیاز به یک لایه پردازشی بیشتر. مثل این میمونه که یه ماشین مجازی روی ویندوز نصب کنی و آفیس رو از داخل اون اجرا کنی، خواهی دید که سرعت پایین میاد (البته من اطلاعات فنی ندارم و ممکنه برداشتم اشتباه باشه).
- سوال این هست که ویندوز فون چطور به عنوان پایدارترین سیستمعامل موبایل نائل شده؟؟؟ مسلما شما هرچی سیستمی رو محدودتر کنید پایداری اون میره بالا. منظورم اینه که اندروید اونقدر قابلیت دستکاری و شخصی سازی و تغییر داره که خیلی از ناپایداریها به خاطر این دستکاریهاست و اگر ویندوزفون پایدارتر به نظر میرسه به این دلیله که فقط تو یه چارچوب از پیش تعیین و تنظیم و آزمون شده داره کار میکنه. تازه تا اونجایی که من فهمیدم پایداری لینوکس در رابطه با کرنلش هست نه سیستمعامل گنو/لینوکس یا اندروید گرچه گنو/لینوکس و اندروید هم خیلی پایدار هستن.
با این حال باید از مزایای جاوا هم استفاده کنه مثل امنیت بالا که بازم ویندوز فون ازش جلو هست
کی گفته امنیت جزو ویژگیهای جاوا هست؟ اتفاقا اون تعداد محدودی که آسیبپذیری امنیتی در لینوکس و iOS کشف شده ناشی از جاوا بوده. و مطابق اطلاعات البته ناقص من عدم امنیت اندروید هم بیشتر به خاطر نرمافزارهای مخرب و کمبود نظارت بر بازار گوگل بوده نه اشکال و باگ سیستمی.
اولا اندروید یک گنو/لینوکس نیست.و فقط کرنل لینوکس را دارد.و برنامه های گوگل هم انحصاری هستند.به نظر من مشکلات اندروید از هسته لینوکس نیست.مشکلات اندروید اولا به خاطر ماشین مجازی جاواست که بهتره بهش بگیم Dalvik Virtual Machine.این ماشین مجازی رو گوگل برای مصرف باتری کمتر و سرعت بیشتر برای دستگاه های قابل حمل بهینه کرد.اما خودش اعلام کرده و فاش کرده این ماشین مجازی کنده و مصرف باتری اون بالاست و میخواد Android Run Time به اختصار ART رو جایگزین اون کنه(در اندروید L این اتفاق می افته).ولی به نظر من این ART هم به طور کلی مشکلات رو حل نمیکنه.مشکل اندروید استفاده از جاواست.خیلی ها به اشتباه برنامه نویسی Native برای اندروید رو جاوا میدونند.ولی جاوا Native اندروید نیست.چون بایت کد تولید میکنه و ماشین مجازیه.ولی ظاهرا ART دیگه بایت کد تولید نمیکنه!!!! و کامپایل میشه!!!!! و مشکلات Dalvik رو نداره و سرعت اجرای برنامه ها دو برابر میشه.
راستش نمیدونم چه طور جاوا میخواد کامپایل بشه و با همه دستگاه ها سازگاری داشته باشه!!!
در کل اگه اندروید به سرعت فکر نکنه از رقبا عقب میفته.مثلا اپل برای سرعت بیشتر داره از Swift کمک میگیره.یا ویندوز هم قصد داره سهم بیشتری از بازار رو داشته باشه.و همین طور سامسونگ هم با تایزن میخواد یه کارایی بکنه(تایزن توزیع دیگری از کرنل لینوکس برای موبایل و تبلت)
گرچه برای اندروید میشه با ++C هم کد زد.ولی عموم برنامه نویس ها از NDK استقبال نکردند!
یه بحث دیگه این بود که چون اندروید متن باز هستش.پس هکرها میتونن کد منبع رو بخونن و نقاط ضعف رو پیدا کنند و به سیستم عامل حمله کنند و از این حرفا...
اما اولا اندروید کاملا متن باز نیست.و از همین جا ضربه خورده.به نظر من اگر کاملا متن باز بود بهتر بود! ای کاش تایزن این اشتباهات رو نکنه و یه گنو/لینوکس خوب باشه.اما از سامسونگ هم بعیده! مگه اوبونتو تاچ یه کار مفیدی انجام بده و کاملا متن باز باشه ولی متاسفانه اوبونتو تاچ اکوسیستم خوبی رو نداره.مهم ساختن سیستم عامل نیست.مهم ساختن اکوسیستمه!اوبونتو تاچ هر چقدر هم سیستم عامل خوبی باشه چون اکوسیستم ضعیفی داره نمیشه به اون امیدوار بود.
اما اشتباه رایج و تفکر اشتباه رایج اینه که اگر هکر ها کد منبع رو ببینند ممکنه امنیت سیستم به خطر بیفته.راستش من هم این تفکر اشتباه رو داشتم.تا اینکه مطلبی رو خوندم که مفهومش این بود :
اگر هکرها بخواهند میتوانند با استفاده از ابزارهایی مثل Decompiler و Disassembler حتی صفر ویک ها رو به کد اسمبلی تبدیل کنند.و بعد به کد منبع برسند.برای یک هکر این کد منبعی که با این ابزارها تولید شده کافی است تا بتونه نقاط ضعف برنامه رو پیدا کنه و بتونه به سیستم نفوذ کنه و ...
درضمن کد منبعی که از Decompiler بدست میاد به درد برنامه نویس و مهندس توسعه دهنده نرم افزار نمیخوره.چون که این در این کد دیگه Comment ها و نام اصلی متغیرها و کلاس ها و ... وجود نداره و توسعه این برنامه تقریبا غیرممکنه! اما برای یک هکر که هدف اش خرابکاریه همین اطلاعات کافیه چون قصد توسعه و تغییر و آپگرید رو نداره و هدفش پیدا کردن یک نقطه ضعف در برنامه است.
ویندوز فون سهم کمی از بازار رو داره.(کمتر از 10 درصد)ولی پتانسیل داشتن سهم بیشتری از بازار رو داره و بعد از خرید نوکیا و تولید ویندوز فون توسط HTC داره برای خودش اکوسیستم میسازه.چون که اول اکوسیستم بعد سیستم عامل.پس عامل برتری فقط سیستم عامل نیست. و اکوسیستم خیلی تاثییر داره.و مثلا اگر اوبونتو تاچ موفق نشه به نظر من ضعف اکوسیستم باعث عدم موفقیت اش بوده