انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: کندی استارت آپ اوبونتو ۱۴.۰۴  (دفعات بازدید: 15492 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1116
  • The answer to life the universe and everything: 42
پاسخ : کندی استارت آپ اوبونتو ۱۴.۰۴
« پاسخ #15 : 10 تیر 1393، 09:24 ب‌ظ »
به طور کلی چندان مشکلی در خصوص نصب اوبونتو روی یه پارتیشن پرایمری یا لوجیکال وجود نداره!
اما خب شما یه پارتیشن Extended ساختی،تا جایی که من می دونم این نوع پارتیشن میتونه فقط در خودش پارتیشن های لوجیکال داشته باشه!

شما حق داری روی هاردت ۴ پارتیشن پرایمری داشته باشی یا ۳ تا پرایمری و یدونه Extended که به لحاظ تئوری فکر کنم بتونی به تعداد دلخواه درش پارتیشن لوجیکال ایجاد کنی اما عملا حدود ۴۰ تا(دقیق مطمئن نیستم!).

با این اوصاف فکر نکنم به لحاظ تئوری مشکلی باشه!...البته در خصوص بوت و ترتیب بوت شدن و این جور مسائل بایوس سیستم هم دخیل هست که شاید این مورد محدودیت هایی رو ایجاد کنه...باز اهل فن بهتر می دونن.

اما در مورد Short stroking چندان چیز خاص و عجیبی نیست!
کافیه در حالت لایو بیای بالا و بعد نرم افزار Disks رو اجرا کنی و از هاردت یه بنچمارک بگیری اول سرعت خواندن و نوشتن در حد بالایی قرار داره و کم کم شروع میکنه به کم شدن و در یه جایی ناگهان منحنی به سمت پایین میاد!این نقطه ای هست که باید روت تا همون جا محدود بشه!چرا؟چون سرعت در اون قسمت در بیشترین مقدار هست.

اینجا هم یه سری دوستان زحمت کشیدن یه مقاله خوب در مورد Short stroking نوشتن که به دردت میخوره:

tjs87.wordpress.com/tag/short-stroking/

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 791
  • حل نشو ؛ حل میشه
« پاسخ #16 : 11 تیر 1393، 06:42 ب‌ظ »

درودی دوباره

با اوبونتو لایو disk رو اجرا کردم و اول دونه دونه پارتیشنهارو انتخاب کردم و بنچمارک گرفتم برای روت جدا و برای هوم هم جدا یه بار

دقیقا پس از استارت اوبونتو لایو و یه بار ده دقیقه بعد دوباره بنچمارک گرفتم که شاید تاثیر و تفاوتی داشته باشن و عکس گرفتم :

۱. والا اون پارتیشن روت رو یادمه که primary انتخاب کردم حالا نمیدونم چرا اینطوریه ؟

۲. حالا یه نکته‌ و اونم اینکه پارتیشن روت رو باید در اولین انتخاب بگذاریم یا در آخرین انتخاب یعنی در اول هارد یا آخر هارد ؟ در اون

لینک مذکور امده بود که با فرض سرعت مثلا هزار دوربر ثانیه اگر در لایه های بیرونی هارد باشیم اطلاعات بیشتری تبادل میشه ولی در لایه های

داخلی تر اطلاعات کمتری ردوبدل میشه و ... این در حالیست که معمولا من اولین انتخاب رو برای روت میگیرم که طبیعتا باید لایه‌های داخلی

باشه ولی اگر لایه‌های خارجی باشه در زمان روشن شدن دستگاه هد هارد باید یه دفعه بره به لایه‌های خارجی و با توجه با استارت اولیه و تازه

روشن شدن دستگاه و ... این انتخاب به هارد صدمه نمیزنه و مشکل ساز نیست ؟ واقعیتش من در مورد سخت افزار جزئيات رو نمیدونم و طرز کار

قطعات رو نمیشناسم با این حال این نتایجی که گفتم درسته یا غلطه ؟ لطفا راهنمایی کنید

۳. در مورد بنچمارک هم باید بگم از کل هارد نتونستم انجامش بدم و طبق عکس ارور میزد که متوجه نشدم برای چیه ؟ فقط تونستم دونه دونه

از پارتیشنها بنچمارک بگیرم و ثبتشون کنم البته در اون لینک هم همینو گفته بود که از پارتیشن مورد نظر تست بگیرید و با کل هارد

مقایسه کنید که از کل هارد نشد تست بگیرم و در ضمن اون نمودار بنچمارک و رنگهای آبی و قرمز و نقطه ها به چه معنا هستن ؟

۴. من اولین باره که فضای روت رو اینقدر زیاد گرفتم و معمولا اون قدیمترا در حد بیست سی میگرفتم به نظرتون ممکنه که خیلی زیاد و دست

بالا گرفته باشم ؟

حالا منتظر نظرات کارشناسیتون هستم و تا همینجاش هم لطف کردین و دستتون درد نکنه

فرانکل در ( انسان در جستجوی معنا ) باید لینوکس رو پیشنهاد بده و معرفی کنه چون همیشه کار برای انجام دادن داره ...

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
« پاسخ #17 : 11 تیر 1393، 08:00 ب‌ظ »

درود

اگر اشتباه نکنم اون رنگهای آبی و قرمز باید در مورد فرایند read & write باشه که میباید ۱۰٪ حجم کل رو ملاک بگیرم و فضای روت رو نهایتا

تا حجم ۱۰۰G بگیرم

اگر درست است عدد یک و اگر... ;D ;D ;D ;D ;D

منتظر بقیه جوابها و یا اصلاح همهء حدس و گمانهای خودم از جانب استادان عزیز هستم ;) ;) ;) ;) ;) ;)

فرانکل در ( انسان در جستجوی معنا ) باید لینوکس رو پیشنهاد بده و معرفی کنه چون همیشه کار برای انجام دادن داره ...

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #18 : 12 تیر 1393، 09:14 ق‌ظ »
احتمالا علت اینکه چرا نتونستید از کل هارد بنچمارک بگیرید این بوده که Swap رو Unmount نکرده بودید.

ترتیبی که می فرمایید درسته!
یعنی توی پارتیشن بندی اول باید یه فضایی رو به روت اختصاص بدید که طبق تجربه و بررسی بنچمارک های مختلف و مقالات Short stroking حداکثر باید ۲۵ درصد فضای هارد دیسک باشه!یعنی برای شما یه چیز حدود ۲۵۰ گیگابایت اما این میزان حداکثر مقدار هست و میتونه کمتر باشه!و فکر نکنم برای یه کاربر عادی واقعا این میزان فضا برای روت نیاز باشه و یه چیز حدود ۵۰ گیگابات کفایت میکنه! و حتی شاید زیاد هم باشه!

و بعد از اینکه یه پارتیشن پرایمری برای روت ساختید یه پارتیشن Extended می سازید که اول ۸ گیگ اختصاص می دید به Swap و باقی هم میشه Home.

خب...
خط آبی مربوط به سرعت خوندن و قرمز مربوط به نوشتن میشه.
اگر به بنچمارک ها دقت کنی میبینی که سرعت خودندن و نوشتن در پارتیشن روت خیلی بالاتر از پارتیشن هوم هست و این خودش نشون دهنده اینه که محل روت درست انتخاب شده!
اما نکته عجیبی که من می بینم اینه که چرا سرعت در ۵ درصد اولیه کم هست و ناگهان زیاد میشه؟!
من دقیقا نمی تونم در این مورد نظر بدم و به لحاظ فنی هم نمی دونم که این حرفی که میزنم درست هست یا نه و دوستان باتجربه در زمینه سخت افزار زیاد هستن و اگر نظر بدن خیلی خوب میشه!

من اینطور استدلال میکنم که شاید اگر پارتیشن بندی رو از ۵ درصد اولیه هارد شروع کنی بهتر باشه یعنی یه چیز حدود ۵۵ گیگ رو Unallocated بذاری!
به هر حال این نظر من بود...امیدوارم دوستان دیگه هم نظر بدن.

به شکل شماتیک شما باید یه چیزی تو مایه هایی عکسی که پیوست کردم پارتیشن بندی رو انجام بدی!البته او ۵۵ گیگ اولیه رو در تصویر نیوردم!

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
« پاسخ #19 : 12 تیر 1393، 07:57 ب‌ظ »

درودی دوباره

دستت درد نکنه لطف کردی ... استادای سخت افزار زحمت بکشن :

۱. اون نقطه‌های سبز رنگ چی هستن و برای چی تراکم اینچنینی دارند ؟

۲. هارد ظاهرا مشکلی نداره ولی به قول دوست عزیزمون Geek چرا در اوایل انجام تست , سرعت کمه و یه دفعه زیاد میشه ؟

۳. اون چند درصد اولیه باید بلا استفاده بمونه و کلا بیخیالش بشم و اینکه اصولا چرا اینطوریه ؟ هارد ایرادی داره ؟

۴. اون مورد  swap رو که میگی درسته ... اولش نشد ولی وقتی که اونو Unmount کردم بازم ارور زد ???اینم خیلی عجیبه ؟!؟!؟!

همچنان منتظر افاضهء فضل دوستان هستم ........

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین Ghost Shadow

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1803
  • Linux is Secured By Design
« پاسخ #20 : 12 تیر 1393، 09:45 ب‌ظ »
در مورد اون سبز ها :D

اون ها نمونه هایی هستند که برای تست زمان دسترسی هارد در نظر گرفته میشن.

هر چی متراکم تر باشن یعنی زمان دسترسی کمتر و سرعت دسترسی به اطلاعات بیشتر هست و هر چی گسترده تر باشند به معنای برعکس متراکم هست ;)

در حقیقت میانگین اون نمونه ها در نظر گرفته میشه و زمان دسترسی هر چی کمتر متغیر باشه ثبات بیشتری داره.( مثل فلش مموری ها و ssd ها )

عددی که به دست اومده تو نتیایج میتونید ببینید.

Average Access Time
« آخرین ویرایش: 12 تیر 1393، 09:50 ب‌ظ توسط Ghost Shadow »

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
« پاسخ #21 : 12 تیر 1393، 10:23 ب‌ظ »

درود

زحمت بقیهء سوالارو هم میکشید ؟ اونا مهمتر و کاربردی تر هستن و خیلی بیشتر بکار میان ....

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین امیرحسین گودرزی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 743
  • Devops engineer and AI enthusiastic
« پاسخ #22 : 12 تیر 1393، 11:55 ب‌ظ »
خب سلام
یه چندتا نکنه کوچیک اضافه کنم و برم
۱-۸ گیگ سواپ خیلی زیاده رمت بالاست پس ۲ گیگ هم کافیه(هرچند که با ۸ گیگ نیازی بهش نیست اما ۲ گیگ میزارن روش)
۲-اگه هنوز اوبونتوی جدید نریختی فایل xorg.conf توی /etc/X11 رو ازش بک‌اپ بگیر و پاکش کن بعد تست کن ببین درست شده یا نه

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
« پاسخ #23 : 13 تیر 1393، 11:21 ق‌ظ »

درودی صبحگاهی و با تشکر از همهء دوستان

۱. خب یادمه که سواپ رو به اندازهء رم برای جدیدها و تا دو برابر رم برای قدیمیها میگرفتیم و رو همین حساب منم به همون اندازهء رم

گرفتم حالا اگه مناسب نیست و یا حتی مشکل ساز میشه کمش کنم ؟

۲. اون فایل رو پاکش کردم و پس از خاموش کردن دستگاه مدت استارت آپ به ۳۸ ثانیه رسیده و بهتر شده ... باید حذف بشه یا اینکه میشه

اصلاح و ویراش کرد ؟

۳. در مورد پارتیشن بندی روت که از اول هارد باشه یا مقداری رو بیخیالش بشم ووو نظرتون چیه ؟

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #24 : 13 تیر 1393، 11:31 ق‌ظ »
شما درایور غیرآزاد کارت گرافیک رو نصب کردی؟
قبل از نصب درایور غیرآزاد هم همین مشکل بوده؟

آفلاین امیرحسین گودرزی

• ناظر انجمن
  • *
  • ارسال: 743
  • Devops engineer and AI enthusiastic
« پاسخ #25 : 13 تیر 1393، 03:59 ب‌ظ »

درودی صبحگاهی و با تشکر از همهء دوستان

۱. خب یادمه که سواپ رو به اندازهء رم برای جدیدها و تا دو برابر رم برای قدیمیها میگرفتیم و رو همین حساب منم به همون اندازهء رم

گرفتم حالا اگه مناسب نیست و یا حتی مشکل ساز میشه کمش کنم ؟

۲. اون فایل رو پاکش کردم و پس از خاموش کردن دستگاه مدت استارت آپ به ۳۸ ثانیه رسیده و بهتر شده ... باید حذف بشه یا اینکه میشه

اصلاح و ویراش کرد ؟

۳. در مورد پارتیشن بندی روت که از اول هارد باشه یا مقداری رو بیخیالش بشم ووو نظرتون چیه ؟
۱-رمت بالاست نیاز به سواپ بالا نیست
۱ یا ۲ گیگ هم کافیه
۲-حدسم پس درست بوده ایراد از درایور انحصاری گرافیک هست
به نظرم درایور انحصاری رو پاک کنین و از آزادش استفاده کنین
نگو چه‌جوری چون بلد نیستم :دی آخرین باری که ان‌ویدیا داشتم اوبونتوی ۱۰.۰۴ تازه اومده بود از اون موقع AMD دارم :دی
۳-سوال ۳‌ت واضح نیست توضیحات بیشتر بده
اگه منظورت رو درست متوجه شده باشم در مورد مکان قرار گیری پارتیشن روت و ... نه هیچ فرقی نداره اصن بزار آخرش هیچ اتفاقی نمی‌افته

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
« پاسخ #26 : 13 تیر 1393، 07:32 ب‌ظ »
درودی دوباره

۱. پس از آپدیت و آپگرید سیستم در قسمت additional drivers سه گزینه اومد :

using NVIDIA binary driver - version 331.38 from nvidia-331 (proprietary , tested)

using x.org x server- noveau display driver from xserver-xorg-video-nouveau(open source)

using nvidia binary driver-version 331.38 from nvidia-331-updates(proprietary

که اول اولش گزینه open source فعال بود و تیک داشت در موقع روشن شدن هی پیغام و پسغام میزد که : ..... error hda nouveau

دوستان گفتن که ببین prime فعال هست یا نه ؟ منم گشتم دیدم که در حالت proprietary , tested باید اونو فعال کنم پس گزینهء proprietary

, tested رو فعال کردم و prime رو تیک زدم و یه بار log off کردم و راه افتاد و اون پیغامها محو شدند و نمیدونم که کارم درست بوده یا

نه ؟ از اون اولش هم تاخیر استارت داشت ولی واقعیتش یادم نیست که به اندازهء ۶۴ ثانیه بوده یا نه شاید به اندازه ۴۰-۳۰ بوده ؟ اصلا اون

گزینه هایی که در additional drivers هستن چیا هستن و چه تفاوتی دارن ؟ به بامبلبی نیاز هست چون اونو نصب نکردم ؟!؟!

۲. در مورد روت منظورم این بود که آیا اون مقدار کم سرعت در بنچمارک رو بیخیال بشم و Unallocated

کنم که اصلا در آمارها نیاد و از اون به بعد رو قابل استفاده پارتیشن بندی کنم و روت بگیرم و سواپ و هوم .

۳. در مورد سواپ هم چشم ... کمش میکنم

۴. یه نکتهء دیگه اینکه من برنامه های cpufreq و tlp رو نصب کردم که یکی میگفت خوبه یکی میگفت

خوب نیست ووو ممکنه که اونا ایرادی رو اعمال کرده باشن ؟

۵. برنامه هایی که در زمان استارت راه میافتادن چهارتا بودن ولی زمانیکه به اینترنت وصل میشم

تورماهیگیری خودبخود درخواست اتصال میده یعنی اونم در استارت آپ بوده و من خبر نداشتم حالا نمیدونم چه چیزای دیگه در استارت آپ هست و

ازش خبر ندارم
« آخرین ویرایش: 13 تیر 1393، 08:05 ب‌ظ توسط narayana »

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین Geek

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #27 : 13 تیر 1393، 09:50 ب‌ظ »
در مورد گزینه‌های دیگه دوستان نظر بدن بهتره،اما در مورد CPUFREQ و TLP من قبلا یه تاپیک ایجاد کرده بودم که کسی بهش جواب نداد و نهایتا خودم بهش جواب دادم!
و از نظر من نبودنشون بهتر از بودنشونه!

می تونید این تاپیک رو مطالعه بفرمایید:

http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,92642.0.html

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
« پاسخ #28 : 14 تیر 1393، 05:24 ب‌ظ »
در مورد گزینه‌های دیگه دوستان نظر بدن بهتره،اما در مورد CPUFREQ و TLP من قبلا یه تاپیک ایجاد کرده بودم که کسی بهش جواب نداد و نهایتا خودم بهش جواب دادم!
و از نظر من نبودنشون بهتر از بودنشونه!

می تونید این تاپیک رو مطالعه بفرمایید:

http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,92642.0.html

با سپاس فراوان و در انتظار جواب سوالای دیگه هستم ... پیشاپیش و پساپس مزید امتنان

لینوکس‌ ویندوز نیست

آفلاین narayana

• Hero Member
  • *
  • حل نشو ؛ حل میشه
« پاسخ #29 : 18 تیر 1393، 07:27 ب‌ظ »
درود

به نظرتون نصب بامبلبی میتونه کمک کنه که nvidia رو خاموش کنه و خلاص ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

البته دمای سیستم آنچنانی نیست و به شرح زیره :

coretemp-isa-0000
Adapter: ISA adapter
Physical id 0:  +46.0°C  (high = +84.0°C, crit = +100.0°C)
Core 0:         +44.0°C  (high = +84.0°C, crit = +100.0°C)
Core 1:         +45.0°C  (high = +84.0°C, crit = +100.0°C)
Core 2:         +43.0°C  (high = +84.0°C, crit = +100.0°C)
Core 3:         +43.0°C  (high = +84.0°C, crit = +100.0°C)

nouveau-pci-0700
Adapter: PCI adapter
temp1:            N/A  (high = +95.0°C, hyst =  +3.0°C)
                       (crit = +105.0°C, hyst =  +5.0°C)
                       (emerg = +135.0°C, hyst =  +5.0°C)

فکر نمیکنم زیاد باشه و معمولیه ولی بازم یه نظر کارشناسی بدید ........
« آخرین ویرایش: 18 تیر 1393، 07:44 ب‌ظ توسط narayana »

لینوکس‌ ویندوز نیست