انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: Forget root password  (دفعات بازدید: 9798 بار)

0 کاربر و 8 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ermya

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
Forget root password
« : 13 اردیبهشت 1388، 12:01 ق‌ظ »
سلام دوستان !
یه سوال داشتم از محضرتون
اگه دسترسی فیزیکی به یک سیستم داشته باشی که روش ubuntu نصبه ولی پسورد root رو نداشته باشی ! چطور میتونی پسورد رو پیدا کنی ؟
تویه یه فروم خارجی خونده بودم میگفت باید با single user بیای بالا تا پسورد root رو ریست کنی

حالا کسی برنامه ای چیزی سراغ داره با دیسکت یا چیزی بشه با روت وارد شد ولی پسورد رو عوض نکرد ! یا پسورد رو بشه فهمید  :oops:

آفلاین سید محمود رضا سجادی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 704
    • مرکز برنامه نویسی ایران
پاسخ به: Forget root password
« پاسخ #1 : 13 اردیبهشت 1388، 12:34 ق‌ظ »
اگه پسورد ویندوز رو میخاستی بهت میگفتم ophcrack که خیلی باحاله و نسخه لینوکسی هم داره وداخل مخازن هم موجوده
اما واسه لینوکس نمیدونم
حالا نمیشه پسورد رو عوض کنی؟
سیستم کیو میخای انگولک کنی  ;D
شوخی کردم

من تا حالا راهی واسش ندیدم
یکم سرچ هم کردم
اما چیزی پیدا نکردم
مرکز برنامه نویسی ایران
محلی برای تمامی علاقه مندان به برنامه نویسی http://www.SourceCenter.IR

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1543
« پاسخ #2 : 13 اردیبهشت 1388، 01:48 ق‌ظ »
میشه بدون تغییر پسورد روت، با روت لوگین کرد. کافیه توس همون single user که اومدید بالا، یه کاربر sudoer یا همون admin (غیر روت) برای خودتون بسازید و یه پسورد دلخواه براش بذارید.
adduser e --home /var/e
addgroup e admin
مثلاً این بالا اسم کاربر جدید e هست.

ولی فکر نمی‌کنم پسورد فعلی یه کاربر رو به این سادگی‌ها بشه فهمید! یعنی راه‌هایی وجود داره، ولی مثلاً ممکنه به چند ساعت پردازش نیاز داشته باشه! یا اگه پسورد خوبی انتخاب کرده باشه، ممکنه هیچ‌وقت نشه کشفش کرد. :o
فکر کردید گنو/لینوکس هم مثل ویندوزه!! تازه اون راه اول رو هم میشد جلوش رو گرفت، مثلاً میشه sudo رو غیرفعال کرد، یا اون auto login برای single user رو غیرفعال کرد، برای گراب و setup سیستم هم میشه پسورد گذاشت که نشه حتی پسورد قبلی رو تغییر داد، تنها راهی که برای نفوذگر باقی میمونه اینه که باتری setup رو برای مدتی دربیاره و... یه سیدی لایو بذاره و... تازه اگه پارتیشن اوبونتو encrypt شده باشه، این راه هم منتفی هست(یعنی عملاً هیچ راهی باقی نمیمونه!)

با اینکه به قول یکی از دوستان boot access is root access....
ولی امنیت ویندوز با لینوکس از زمین تا آسمون فرق داره!
« آخرین ویرایش: 13 اردیبهشت 1388، 01:51 ق‌ظ توسط ilius »

• Hero Member
  • *
« پاسخ #3 : 13 اردیبهشت 1388، 09:37 ق‌ظ »
فکر کنم اگه با recovery mod هم بوت بشی و گزینه روت رو انتخاب کنی بدون اینکه پسورد بخاد وارد کاند لاین با دسترسی root میشی!!!!
مرکز برنامه نویسی ایران

آفلاین novid

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 728
  • آزاده بمیرید!
    • پالس آزاد
« پاسخ #4 : 13 اردیبهشت 1388، 12:20 ب‌ظ »
پسورد روت می خوای چیکار!؟‌سی‌دی لایو رو بزار. کار تمومه! به همه دنیا دسترسی داری :-X . تنها راه مقابله با این روش هم کد کردن کل هارد هست.

آفلاین سعید زبردست

• سعید زبردست
  • گروه راهبران
  • *
  • ارسال: 1052
  • سعید زبردست
    • وبلاگ سعید زبردست
« پاسخ #5 : 13 اردیبهشت 1388، 01:38 ب‌ظ »
فکر کنم اگه با recovery mod هم بوت بشی و گزینه روت رو انتخاب کنی بدون اینکه پسورد بخاد وارد کاند لاین با دسترسی root میشی!!!!

این ساده ترین راه است. خیلی راحت جواب میده :)
وب سایت - وبلاگ - «آنان که می توانند انجام می دهند و آنان که نمی توانند، انتقاد می کنند ...»
قوانین و خط مشی رفتاری در انجمنهای اوبونتو ایران

آفلاین یه انقلابی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
    • یه‌انقلابی
« پاسخ #6 : 13 اردیبهشت 1388، 04:48 ب‌ظ »
با سلام
تا جایی که سوادمن قد میده ، پسورد رو نمیشه راحت پیدا کرد ولی میشه کلا پاکش کرد . در ضمن erghezi عزیز کاملا درست گفتن ، در صورت دسترسی محلی تنها راه برای حفاظت نسبی ، رمزنگاری اطلاعات است .
در مورد راه حل جناب کرگدن در انجمن توضیح کامل دادند یک جستجو لازم داره .
یا علی
فعلا قصد ندارم اینجا بیام، شاید اصلا نیام.
انجمن‌های آزادتری هم خواهند بود برای آزاد بودن.
یا علی

آفلاین ermya

• Newbie
  • *
  • ارسال: 2
« پاسخ #7 : 14 اردیبهشت 1388، 02:35 ب‌ظ »
مممم
ببینید این سیستمی که در موردش صحبت شد یه سرور هست ! من دست رسی فیزیکی دارم بهش ولی میخوام یک سری تغییرات توی فایل هاش انجام بدم که احتیاج دارم با روت وارد بشم !  پسورد رو میخوام عوض نکنم ولی اگه راهی نداره عوض هم میکنم به درک تا بخان بفهمند 2 ماه طول میکشه چون کسی لوگین نمیکنه ! حالا فهمیدن هم فکر میکنن پسورد رو فراموش کردن میان خودشون عوض میکنن دیگه !
در مورد سکیوریتی هم بگم که نه اینا اینقدر ها هم عقلشون نمیرسه که بخوان انکریپت کنن درایو ها رو یا اینکه محدود کنن چیزی رو !
پسورد رو بجز ادمین سرور کسی نداره و ادمین هم تا زمانی که سرور آپ باشه و مشکلی نداشته باشه به سرور لوگین نمیکنه !

حالا من اگه با cd لایو بیام بالا فکر کنم service ها اجرا نمیشن و کمتر از 5 دقیقه کلاً پروژه لو میره !
یه روش سریع میخوام من که چیزی به ذهنم نمیرسه ! دست به دامن شما شدم اگه چیزی به ذهنتون میرسه لطفاً پیشنهاد کنین !
من فکر کنم آخر باید با single user mode بیام و یا یک یوزر تعریف کنم یا پسورد روت رو چنج کنم ! ولی مسئله ء  down time  یکم اینجا موضوع رو بغرنج میکنه  :-X :(

• Hero Member
  • *
« پاسخ #8 : 14 اردیبهشت 1388، 07:16 ب‌ظ »
مممم
ببینید این سیستمی که در موردش صحبت شد یه سرور هست ! من دست رسی فیزیکی دارم بهش ولی میخوام یک سری تغییرات توی فایل هاش انجام بدم که احتیاج دارم با روت وارد بشم !  پسورد رو میخوام عوض نکنم ولی اگه راهی نداره عوض هم میکنم به درک تا بخان بفهمند 2 ماه طول میکشه چون کسی لوگین نمیکنه ! حالا فهمیدن هم فکر میکنن پسورد رو فراموش کردن میان خودشون عوض میکنن دیگه !
در مورد سکیوریتی هم بگم که نه اینا اینقدر ها هم عقلشون نمیرسه که بخوان انکریپت کنن درایو ها رو یا اینکه محدود کنن چیزی رو !
پسورد رو بجز ادمین سرور کسی نداره و ادمین هم تا زمانی که سرور آپ باشه و مشکلی نداشته باشه به سرور لوگین نمیکنه !

حالا من اگه با cd لایو بیام بالا فکر کنم service ها اجرا نمیشن و کمتر از 5 دقیقه کلاً پروژه لو میره !
یه روش سریع میخوام من که چیزی به ذهنم نمیرسه ! دست به دامن شما شدم اگه چیزی به ذهنتون میرسه لطفاً پیشنهاد کنین !
من فکر کنم آخر باید با single user mode بیام و یا یک یوزر تعریف کنم یا پسورد روت رو چنج کنم ! ولی مسئله ء  down time  یکم اینجا موضوع رو بغرنج میکنه  :-X :(

راهی به نظرم نمیرسه
اما برای همین کاری که میکنه
واسه مشکل سرعتش میتونی اسکریپت بنویسی

اینجوری تغییرات زود تر اعمال میشه و بهتره

تازه
عزیز من
تو که بالا خره مجبوری ریست کنی سه بار
خوب
پس یه اسکریپت بنویس که اوتولاگین رو فعال کنه اونم واسه root
اسکریپت رو رو سیستم کپی کن
ریست کن
اسکریپت رو اجرا کن
ته دستور های اسکریپت بنویس که اوتوماتیک بوت رو ادامه بده و سرویس های لازم رو هم توی سیستم تنظیم کن که با بوت اجرا شن

زمان زیادی نمیبره
کلا به اندازه یه ری استارت
مرکز برنامه نویسی ایران

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1769
« پاسخ #9 : 14 اردیبهشت 1388، 08:09 ب‌ظ »
درود

نصیحت نمی کنم ولی پیشنهاد می کنم هیچ موقع کار غیر قانونی و خلاف نکنید

( مسئولیتش با خودتون  و این مطلب رو از نظر امنیتی بیان می کنم:) )

اگر می خواید بدون ریست پسورد root رو بردارید لازمه که امکان رایت در پوشه etc و یا /etc/shadow رو داشته باشید
از این فایل یک بکاپ بگیرید ( تا بعد از کارتون دوباره پسورد رو سر جاش بذارین )
در این فایل جلوی هر یوزری پسوردش نوشته شده
مثال
root:$6$IUF/q639$QzHiF2oXoE1OB.meKg2L7DBNPJNY4hmnSrHY.n1dN/yEmIUWfx7vghDF2zUHn1OPuaUY2GSm5qjl2rywmY/Ms0:14367:0:99999:7:::
اگر آرگومان دوم رو حذف کنید یوزر بدون پسورد میشه
root::14367:0:99999:7:::

به این شکل

حالا ببینید chmod دادن الکی و یا ساختن یوزر ها با دسترسی نادرست چقدر سیستم رو نا امن می کنه :)
این کار رو بدون دسترسی به روت و با cd live و..... هم میشه انجام داد و برای جلوگیری از اون باید هارد رو encrypt کنید و اجازه بوت با دیوایس خارجی رو ندید
و دسترسی یوزر ها و فایل ها رو با دقت تعیین کنید :)

Vaio-VPCCW - core i7 -Nvidia GT320M -4GB -OS Fedora 20/ kde 4.12
Vbox: Centos 6.4 (server) / Archlinux

آفلاین یه انقلابی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 951
    • یه‌انقلابی
« پاسخ #10 : 14 اردیبهشت 1388، 11:58 ب‌ظ »
با سلام
نگفتم آخر کار خود کرگدن بزرگه .  \\:D/
البته من هم مثل کرگدن اصلا از انجام اینکار پشتیبانی نمی‌کنم .
پ.ن : از تکنیک بکاپ کردن خیلی لذت بردم ، هوشمندانه بود .
اما یک سوال : فکر نکنم هیچ مدیر سیستمی اجازه‌ی رایت رو در etc به کاربری بده . این یعنی خودکشی .
یا علی
فعلا قصد ندارم اینجا بیام، شاید اصلا نیام.
انجمن‌های آزادتری هم خواهند بود برای آزاد بودن.
یا علی

آفلاین کرگدن

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1769
« پاسخ #11 : 15 اردیبهشت 1388، 08:41 ق‌ظ »
با سلام
نگفتم آخر کار خود کرگدن بزرگه .  \\:D/
البته من هم مثل کرگدن اصلا از انجام اینکار پشتیبانی نمی‌کنم .
پ.ن : از تکنیک بکاپ کردن خیلی لذت بردم ، هوشمندانه بود .
اما یک سوال : فکر نکنم هیچ مدیر سیستمی اجازه‌ی رایت رو در etc به کاربری بده . این یعنی خودکشی .
یا علی

بله ولی فقط کافیه یک گروهبندی اشتباه صورت بگیره :)
یا دسترسی زیادی به یوزر
فقط خواستم بگم بدون ریست میشه ولی باید دسترسی داشته باشید و الکی هم نیست
از طرف دیگه هم دسترسی ها رو دقت کنید و سر سری ازش نگذرید :)

Vaio-VPCCW - core i7 -Nvidia GT320M -4GB -OS Fedora 20/ kde 4.12
Vbox: Centos 6.4 (server) / Archlinux

آفلاین vahidde

• Newbie
  • *
  • ارسال: 18
« پاسخ #12 : 28 خرداد 1388، 11:14 ق‌ظ »
سلام
بنده به جمع لينوكس كارها وارد شدم  Dancing
اخرين بار كه از ابونتو 9.04 خارج شدم صفحه كليد فارسي بود حالا كه رايانه رو روشن كردم از من پسورد مي خواد اما صفحه كليد فارسيه و پسورد من انگليش . از قسمت اپشن سلكت لنگويج را انتخاب مبكنم زبان را عوض ميكنم اما تاثيري نداره و باز هم فارسي تايپ ميكنه  Brick Wall
چي كار كنم؟
با تشكر

آفلاین @(^I^)@

• Full Member
  • *
  • ارسال: 153
    • http://1nevisande.com
« پاسخ #13 : 27 تیر 1388، 03:20 ق‌ظ »
دوست عزیز من خودم به همین درد مبتلا شدم و از اول اوبونتو رو نصب کردم و متوجه شدم که در قسمت اد کرد زبان ها یک اشتباه کوچولو کردم و اون اینه که مثل شما زبان فارسی رو به عنوان defultانتخاب کردم.راه حل رو بچه ها امیدوارم بدونن تا مجبور به نصب مجدد نشی.
وقتی تنها ابزارش چکش است با همه چیز مثل میخ رفتار می کند.

آفلاین سعید رسولی

• ilius, saeedgnu
  • عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1543
« پاسخ #14 : 27 تیر 1388، 07:43 ق‌ظ »
دوست عزیز من خودم به همین درد مبتلا شدم و از اول اوبونتو رو نصب کردم و متوجه شدم که در قسمت اد کرد زبان ها یک اشتباه کوچولو کردم و اون اینه که مثل شما زبان فارسی رو به عنوان defultانتخاب کردم.راه حل رو بچه ها امیدوارم بدونن تا مجبور به نصب مجدد نشی.
یه سیدی لایو اوبونتو بذارید. با دستور sudo -i به حساب روت لاگین کنید. بعد پارتیشن اوبنتوی نصبی رو مونت کنید و به اون پوشه chroot کنید. بعد با دستور passwd user پسورد اون کاربر خودتون(توی اوبونتوی نصبی) رو تغییر بدید به یه عبارت فارسی. بعد ری‌استارت کنید و اوبونتوی نصب شده رو بیارید(بوت کنید) و لاگین کنید و زبان پیش‌فرض سیستم رو تغییر بدید. اگه متوجه نشدید بیشتر توضیح بدم.
« آخرین ویرایش: 27 تیر 1388، 07:45 ق‌ظ توسط ilius »