سلام . یه سوالی ذهنمو مشغول کرده . من شنیدم که اندروید از مشتقات لینوکسه (اگه اشتباه میکنم بگید) . پس چرا پشتیبانی از اندروید تو نسخه های مختلف لینوکس وجود نداره ؟
میدونم که راه هایی برای اجرای اندروید در لینوکس وجود داره ولی منظورم پشتیبانی کامل و رسمیه !
سوال خیلی خوبیه. جواب کوتاهش اینه: چون لینوکس اون چیزی نیست که تو بهش میگی لینوکس!
جواب تشریحی: اوبونتو و سایر توزیعهایی که میبینی، توزیعهایی هستن از سیستمعامل «گنو/لینوکس».
حالا این سیستمعامل گنو/لینوکس چیه؟سیستمعامل گنو/لینوکس، سیستمعاملیه که از ترکیب سیستمعاملی به اسم «گنو» با کرنلی به اسم «لینوکس» تشکیل شده.
سیستمعامل گنو چیه؟گنو یه سیستمعامله که در سال ۱۹۸۳ توسّط ریچارد استالمن، با ایدهی ایجاد یه سیستمعامل آزاد شروع به کار کرد.
پس لینوکس چیه؟لینوکس یه کرنله که در سال ۱۹۹۲ توسّط لینوس توروالدز به عنوان پروژهی دانشگاهی نوشته شد و بعدها تونست توی سیستمعامل گنو کار کنه.
کرنل چیه؟کرنل نرمافزاریه که مدیریت تخصیص منابع رو به نرمافزارهای دیگه برعهده داره.
سیستمعامل چیه؟تتنباوم میگه سیستمعامل مجموعهی کرنل و نرمافزارهاییه که مستقیماً با کرنل کار میکنن که میشه کتابخونهها، برنامههای سیستمی و ابزارهای توسعه.
مگه لینوکس خودش سیستمعامل نیست؟نه، لینوکس فقط یه کرنله! چیزی که امروزه به اشتباه سیستمعامل لینوکس نامیده میشه، همون سیستمعامل گنو با هستهی لینوکسه.
سیستمعامل گنو همیشه همراه لینوکسه؟نه، چندین کرنل مختلف برای سیستمعامل گنو وجود داره، از جمله لینوکس، گنو هرد، kFreeBSD، گنوماخ و…
خب مگه اسم سیستمعامل گنو نیست، چرا میگیم گنو/لینوکس؟از نظر تکنیکی گفتن گنو بهش درسته، ولی موقع دیباگ کردن و… درج کرنلی که روی سیستمعامل اجرا میشه توی اسمش، در وقت صرفهجویی میکنه.
حالا اندروید چیه؟ اون هم گنو/لینوکسه؟نه، اندروید یه سیستمعامل کاملاً جداست که توسّط گوگل توسعه داده میشه و اون هم از لینوکس به عنوان کرنل استفاده میکنه.
پس ربط اندروید به گنو/لینوکس چیه؟هیچی، به جز این که هردوی این سیستمهای عامل از کرنل لینوکس استفاده میکنن.
پس چرا به اندروید نمیگیم اندروید/لینوکس؟چون اندروید هنوز از هیچ کرنل دیگهای جز لینوکس استفاده نمیکنه. اگه روزی گوگل کرنل جدیدی برای اندروید بده، احتمالاً باید اینجوری صداش کنیم.
خب لینوکس، لینوکسه دیگه! چرا برنامههای اندروید رو گنو/لینوکس اجرا نمیشن؟همونطور که گفتم کرنل فقط بخشی از سیستمعامله. گنو/لینوکس و اندروید دو سکّوی کاملاً مجزّا از هم هستن و همهچیزشون در سطح کاربر با هم فرق داره.