انجمنهای فارسی اوبونتو
جامعه کاربران => کافه اوبونتو => نویسنده: amir2009 در 19 دی 1388، 07:32 بظ
-
سلام دوستان ;)
من در دنیای لینوکس یه تازه کار محسوب میشم.خوب با تنوع توزیعها این مساله پیش میاد که کدام توزیع مناسبتره و باید در اون پیشرفت کرد.
از همون روز اول مطالب عجیب و غریب زیاد شنیدم.چون فکر میکنم این موضوع فکر خیلیهارو درگیر کرده میخوام شفافتر بدونم.
اینکه چرا فدوراییها میگن اوبونتو ضعیفه ؟مگه دبیان پایدارترین توزیع نیست.
چرا میگن اوبونتوییها بعد از چند ماه میان بسمت فدورا؟مگه دبیان نمیتونه نیازهاشون رو جوابگو باشه؟
اصولا این درسته که سرورهای لینوکسی در ایران ردهت نه دبیان چون قدرت بیشتری داره؟
فدورا با نصب درایور گرافیک مشکل داره پس چرا اینقدر اوبونتو رو بخاطر توسعه میزکار سرزنش میکنند؟
و.......
دوستان میخوام نظر بدین تا برامون روشن بشه چرا اوبونتو کار میکنیم؟آیا این حرفها در مورد اوبونتو درسته؟
با تشکر
-
شما هر دو رو تهیه و نصب کن مدتی باهاشون کار کن ببین با کدوم راحتری اون وقت انتخاب کن این مورد کاملا شخصی است و به سلیقه فرد بستگی داره
-
خوب با تنوع توزیعها این مساله پیش میاد که کدام توزیع مناسبتره و باید در اون پیشرفت کرد.
چرا میگن اوبونتوییها بعد از چند ماه میان بسمت فدورا؟مگه دبیان نمیتونه نیازهاشون رو جوابگو باشه؟
اصولا این درسته که سرورهای لینوکسی در ایران ردهت نه دبیان چون قدرت بیشتری داره؟
در مورد جمله اول مساله اینه که شما توی یک توزیع پیشرفت نمی کنی بلکه توی گنو/لینوکس یا حتی یونیکس پیشرفت می کنی (: چهار تا کامند نصب برنامه و مدیر بسته و اینها تفاوت عظیمی ایجاد نمی کنن.
در مورد سوال های بعدی از خودت بپرس «کی می گه؟» هیچ کدوم از پیش فرض هایی که توی سوال مطرح کردی درست نیستن که حتی نیازمند جواب باشن. فدورا خوبی هایی داره و بدی هایی اما چون توی ایران بچه هایی که برای لینوکس می رن کلاس، با استادهای فدورایی روبرو می شن، فکر می کنن فدورا واقعا از بقیه بهتره. لینوکس یک دنیای آزاده و اگر کسی چیزی داشته باشه که از بقیه بهتر باشه، همه زود به توزیع خودشون اضافه شون می کنن.
-
سلام.
ممنون که جواب دادید.ولی میشه یه کم از نقاط قوت اوبونتو هم بگید؟این چیزایی رو که گفتم همش در انجمنهای مختلف موجوده.
شاید اینطوری امثال من هم با توزیع خودشان ارتباط برقرار کنند و در لینوکس پیشرفت کنند.باز هم میپرسم:
آیا اوبونتو در کارهایی پیشرفته تر از رومیزی (سرورها)نمیتونه جوابگو باشه؟
آیا دبیان نتونسته مثل ردهت به نیازها پاسخ بده؟
نقاط قوت اوبونتو چیه؟چه چیز باعث میشه طرفداران اون بهش وفادار بمونن؟
خوب اگه این چیزا رو ندونیم چطور براهمون ادامه بدیم در صورتی که نمیدونیم توزیعی که ازش استفاده میکنیم چه خصوصیات و برتریهایی داره.
با تشکر
-
این موضوع توی انجمن قبلا بحث شده، لطفا بگردید.
-
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,5145.0.html
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,11728.0.html
http://forum.ubuntu.ir/index.php/topic,5588.0.html
-
این موضوع توی انجمن قبلا بحث شده، لطفا بگردید.
راستش من تمام این پستها رو خوندم.ولی هنوز نفهمیدم آیا اوبونتو میتونه در کارهای پیشرفته تر جوابگو باشه یا نه؟
دوستان میپرسم که دبیان روی سرورها بخوبی ردهت هست یا نه؟چه چیزی رو ردهت بهتر انجام میده؟نقاط قوت دبیان چیه؟میزان استفاده در سرورها از کدوم بیشتره؟
لطفا به صورت علمی پاسخ بدید.
قصدم به چالش کشیدن یک توزیع نیست.میخوام از دبیان(اوبونتو)بیشتر بدونم.
ممنون میشم اگه جواب بدین ::)
-
هیچ لینوکسی از لینوکس دیگه خیلی جلوتر یا عقب تر نیست چون هر ایده خوبی بیاد همه سریعا استفاده اش می کنن. دبیانی ها توی مدیریت بسته قوی تر از ردهتیها هستن و توی تعداد بستههای مورد پشتیبانی و مبتنی بر جامعه بودن هم مطلقا هیچ توزیعی به پای دبیان نمی رسه (سراغ بستههای پیچیده مثل jcal یا jalali-calendar نمی رم، حتی بسته هایی مثل goldendict هم توی کمتر توزیعی هستن).
خوبی ردهت، قدیمی بودنش است و شهرت زیاد به خاطر پشتبانی تجاری اش. شهرت دبیان به خاطر بسته های زیاد و شدیدا وابسته به یک جامعه عظیم بودنش.
اوبونتو هم کاملا می تونه روی سرور نصب بشه (و حتی به شکل پیش فرض فکر کنم روی یکسری از سرورهای آی بی ام یا دل نصب خواهد شد یا شده) ولی به نظر شخصی من تا وقتی دبیان هست، دلیل خاصی نیست که کسی اوبونتو نصب کنه مگر اینکه بخواد سرور رو به شکل پیش فرض با اوبونتو بخره یا پشتیبانی تجاری بگیره.
یک نگاه هم به این مطلب من در نقد فدورا بنداز: http://jadi.undo.it/archives/3121
توجه: این دیسترووار نیست. معمولا در فروم ها ترجیح داده می شه در مورد توزیع ها حرف نزنیم تا جنگ نشه ولی چون اصرار کردی من سعی کردم به شکل منطقی جواب بدم. مشخصا از جواب منطقی هم استقبال می شه.
-
جادی جون سلام :)
خیلی خوشحالم بالاخره یکی پیدا شد علمی جواب بده.اگه قصد دیگه ای داشتم که میگفتم برید درایور گرافیک رو تو فدورا نصب کنید ببینید چی میشه!!!(ببینید چقدر مشکل ساز شده!)
حالا من قصدم فهمیدن این موضوع که فدوراییها میگن از دبیان تو سرورها به اندازه ردهت استفاده نمیشه چون قابلیتهای ردهت رو نداره!آیا این موضوع حقیقت داره؟
دلیل این موضوع رو هم گرایش کاربران اوبونتو بعد از چند ماه به فورا بیان میکنند و میگن همه به این نکته میرسند!
من در حدی نیستم که درستی این موضوع رو بفهمم.میخوام یکی درست حسابی جواب بده ببینیم واقعیت چیه؟
در انجمن فدورا علمی جواب دادند
حالا من میخوام شما هم همین کاررو بکنین.لطفا این عبارات رو بکار نبرین
این موضوع توی انجمن قبلا بحث شده، لطفا بگردید.
این باعث میشه فدوراییها بگن در انجمن شما حرفه ای ندارین!
-
روی ادعاهای کلی حساب نکن. هیچ آماری نیست که اوبونتویی ها می یان فدورا یا برعکس. لینک بحث فدورایی ها رو هم بده.
در عین حال همونطور که گفتم ما هنوز هم توی همه سرورهای موبایل، ردهت داریم: فقط به خاطر وجود پشتیبانی پولی از طرف شرکت ردهت. از نظر فنی اما به نظر من دبیان بهتره (به خاطر مدیر بسته بهتر و تعداد بستههای بیشتر) اما واقعا تفاوت خیلی جدی نیست چون اگر کسی چیز «خیلی» خوبی داشت خب بقیه م استفاده اش می کردن (مثلا اپلت نتورک فدورا که الان روی همه توزیع ها استفاده می شه).
یک نکته شهرت فدورا/ردهت در ایران مربوط می شه به استادهای متعصبی که توی ایران گنو/لینوکس درس می دن و می چسبن به فدورا/ردهت و به زور (و بدون مدرک و دلیل خاص) توی مغز بچه ها فرو می کنن که فدورا/ردهت بهترین در جهان است و بچه ها هم که کلاس لینوکسشون تموم می شه می شن شاگرد و نوچه استادشون و سعی نمی کنن به عنوان یک لینوکسی فکرشون رو باز کنن.
پاراگراف بالا توهین به فدورایی ها نیست. من سال ها فدورا داشتم و بچه های خیلی باسواد فدورایی رو هم می شناسم ولی راستش تا حالا یک آدم با سواد ندیدم که بشینه به بقیه توضیح بده که چرا فلان توزیع کلا و همیشه از بقیه توزیع ها بهتره. در واقع اگر کسی اینکار رو کرد بهترین حدس اینه که توی گنو/لینوکس و نرم افزار آزاد آدم چندان باسوادی نیست (:
-
به نظر من اوبونتو سریع تر و کاربر پسندتره..
فدورا، خیلی کتُ کلفت تره!.. خیلی سنگینه.
من شخصا اوبونتو و سرورهای دبیان رو ترجیح میدم.
-
با تشکر از دوستان
http://forum.fedoraproject.ir/viewtopic.php?f=7&t=1371&p=10074&hilit=+%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88#p10074
http://forum.fedoraproject.ir/viewtopic.php?f=29&t=385&p=9516&hilit=+%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88#p9516
http://forum.fedoraproject.ir/viewtopic.php?f=7&t=1612&p=11802&hilit=+%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88#p11802
اولی ودومی پستهایی که دیدم از ضعیف بودن اوبونتو و سرورهای دبیان گفته شده و سومی مشکل اساسی درایور گرافیک در فدورا 12 که برای خیلی از کاربران مشکل ایجاد کرده.
دقیقا به ادعاهای این عزیزان در مورد مهاجرت از اوبونتو و ... توجه کنید. ::)
-
من خوب و دقیق خوندم (: اگر بحث ویکی پدیا باشه خب راحت می شه جریان نفوذ به سرورهای ردهت رو گفت و اینکه یک هکر تونسته بود واردشون بشه (اونم به امنیتی ترین بخش های نگهداری کلید). اما این چیزها دلیل نمی شن بگیم یک چیز بهتر از بقیه است چون مثلا فلانی در یک مورد هک شده یا ..
توی استدلال اون فورم تنها دو چیز به چشم می خورد:
۱- کاملتر بودن نصب پیش فرض فدورا در مقایسه با اوبونتو که خب کاملا طبیعی است وقتی دی وی دی یک چیزی رو با سی دی یک چیز دیگه مقایسه کنی.
۲- پیشگام بودن استفاده بعضی از چیزها در فدورا نسبت به بقیه توزیع ها که خب دو لبه است. مثلا بدترین چیزی که من توی فدورای دسکتاپ تجربه می کنم مربوط می شه به SELinux زوری (: شکی نیست که اگر چیزی خوب بشه، بقیه هم استفاده اش می کنن.
-
جادی جان ممکنه بگی SELinux چیه؟ من تو فدورا و Cent-OS باهاش مواجه شدم.
البته اکثر مواقع پیشنهاد میشه که Disableش کنیم!...
-
اس.ای.لینوکس (لینوکسی با ایمنی بهبود یافته) مشخصه ای از لینوکس است که یک مکانیزم در اختیار کاربر قرار می ده که از طریقش می شه سیاست های کنترل دسترسی رو اعمال کرد. راستش این ساده ترین روشی است که می شه اس ای لینوکس رو توضیح داد. این مکانیزمها که به کرنل اضافه می شن، اجازه می دن که لینوکس خبردار باشه از اینکه در سیستم چه اتفاقی در حال جریان است و بعد هم بتونه اونها رو کنترل کنه.
این تکنیک اولین بار به عنوان یکسری وصله توسط NSA (که مسوول امنیت ملی آمریکا است) و برای استفاده خودش نوشته شد ولی بعدا در یک حرکت عجیب ، این کدها به عنوان یک نرم افزار آزاد در اختیار کل جهان قرار گرفتن. بعدها این وصلهها به بخشی از کرنل نسخه ۲.۶ تبدیل شدن و این روزها اس.ای. جزئی از کرنل لینوکس استاندارد است که در توزیعهایی مثل فدورا و اوپن زوزه، تا حدی به اجبار استفاده می شن (نظر من اینه که توزیعهای تجاری می خوان اس.ای. رو روی کاربرهای رومیزی امتحان کنن تا مشکلات و دردسرهاش کشف و در نسخههای تجاری حل بشه).
اگر توزیع / کرنلی اس.ای. باشه (در واقع اس ای توش فعال باشه)... بذارین یک جور دیگه مثال بزنم.... الان من پشت یک کامپیوتر نشستم که اوبونتو داره (در واقع edubuntu). حالا من فایرفاکس رو باز کردم که بیام وب. فایرفاکس از کرنل خواسته یک سوکت براش باز کنه که به سایت تکنوتاکس وصله و داره ازش اطلاعات دانلود می کنه و مثلا روی یک کوکی (فایل کوچیک روی هارد) ذخیره می کنه. کرنل دیگه از محتوای این چیزها (از سوکت من چی می گذره یا فایل چجوری نوشته می شه) شخصا خبر نداره و فقط درخواست های فایرفاکس رو اجرا می کنه. اگر اس ای لینوکس فعال بود، ممکن بود کرنل جوری تنظیم بشه که فلان فایل رو ننویسه یا محتوای سوکت رو برای بودن فلان چیز چک کنه یا همچین «سیاست» هایی.
فکر کنم مشخص شد (: در واقع وقتی اس ای لینوکس دارین، امنیت سیستم علاوه بر نرم افزارهای مستقل، به کرنل و قوانین و سیاستها و دسترسیهای تعریف شده در اون هم بر می گرده. مقالههای زیادی هستن که در این مورد نوشتن (و مثلا اینکه فلان حمله که می شه به bind کرد، توسط اس ای لینوکس متوقف شده یا اینجور چیزها) اما روی یک کامپیوتر دسکتاپ، اس ای لینوکس معمولا بیشتر دردسر است تا مفید (چون در بسیاری مواقع کرنل جلوی کارهایی که شما می خواهید بکنید رو می گیره) و خیلی زیاد هم می شنوید که توصیه حل مشکل بین توزیع هایی که اس.ای.لینوکس دارن اینه که «اس ای لینوکس رو خاموش کن و ببین مشکل حل می شه یا نه» (:
-
سلام جادی جون \\:D/
خیلی خوشحالم میبینم یکی هم تو انجمن اوبونتو حرفه ای جواب میده! ;)راستش رو بخوای همین سوال برای منم پیش اومده بود که چرا easylife (چیزی شبیه ubuntu tweak)یکی از کارهایی که
انجام میده ودر موردش توضیح داده از کار انداختن selinux است!!!میگه اینطوری کارها راحت تر انجام میشه.خوب میگذاشت هر کی لازم داشت نصب میکرد.
در مورد درایور گرافیک هم درایور neuvea تحمیل میشه بصورتی که نمیشه درایور nvidia نصب کرد!مگر اینکه کلا black list بشه.(یعنی از کار بندازیش!)
اگه این بحث حاشیه نره و علمی بحث بشه خیلی جالب میشه. 8)
-
امیر2009 عزیزم;
جادی یکی از آزاد مردان کشورمونه! تعجب میکنم که نمیدونستی...
باید قدر این افراد رو دونست ..
-
با سلام
یک نکته هم من بگم که راه نفسم رو خیلی وقته بسته :'(
من معمولا وقتی دنبال راهحلی در اینترنت میگردم (چه فارسی و بخصوص انگلیسی) عبارت linux رو بکار میبرم . نه میگم ردهت یا فدورا و نه دبیان یا اوبونتو .
حالا نتیجه چیه ؟ راهنماهایی که پیدا میکنم اغلب با دستورات دبیان هستند . این یک تجربهی شخصی است و ممکنه برای دیگران فرق کنه (خوشحال میشم تجربهی دیگران رو هم بدونم)
سوال اینه ، چرا؟ چرا راهنمایی برای توزیعهای deb بیشتر از rpm است ؟
من خیلی روی این مسئله دقت کردم . کاربران توزیعهای دبیانی خیلی به اجتماع کاربری خودشون اهمیت میدن و سعی میکنن تا راهنماهای بیشتری تهیه کنن .
فکر نکنیم اینکه دبیان و اوبونتو بزرگترین جامعهی کاربری رو دارن الکی است ، نه خیر . با وجود اینکه دبیان کاملا مستقل از منافع مالی عمل کرده و میکنه و با وجود اینکه همیشه برنامههاش قدیمی است اما با این وجود کاربران دبیان اون رو تنها نمیزارن . یک نرمافزار آزاد وابسته به کاربران و جامعهای است که ازش حمایت میکنن .
اینهایی که نوشتم ممکنه از لحاظ برنامهنویسی علمی نباشه اما از لحاظ جامعهشناسی مطلب مهمی است \\:D/
هیچ فکر کردین اگر شرکت ردهت دیگه پشتیبانی تجاری نداشته باشه یا روی برنامهای سرمایهگذاری نکنه چی میشه ؟
پیشرو بودن خوبه ولی بشرطی که بوسیلهی مردم باشه نه بوسیلهی سرمایهی شرکتی وگرنه میشه مثل ناول و ماکروسافت .
من هم سعی کردم از دید خودم این مسئله رو علمی بررسی کنم و هیچ ادعایی هم ندارم
یا علی
-
اوبونتو یا فدورا؟
چرا ما همش به دنبال این هستیم که برتری خودمون یا چیزی که ازش استفاده میکنیم رو اثبات و یا به همه تحمیل کنیم ؟البته قصد جسارت ندارم وتو این حد اندازه ها نیستم
به نظر من این سوال ها بیشتر شبیه این هستن که بگیم چرا یه گروه برای ویرایش متن هاشون از VIM استفاده میکنن ویا چرا از Emacs استفاده نمیکنن؟!!
هر کس با توجه به نیاز ها و توانمندی هاش یکی رو انتخاب میکنه
امیدوارم کسی ناراحت نشه باید قبول کنیم که نمیشه همه یه جور باشن ;)
-
راستش من زیاد متوجه نمیشم جرا وقتی صحبت نقد و مقایسه پیش میلد جرا اینتقدر کم حوصله میشیم.بیشتر منظورم تویه همه زمینه هاست.جه اشکالی داره نقاط ضعف دیستروی مورد استفاده ما ذکر بشه. . . .
چندین بار این موضوعات اینجا بحث شده ولی بیشتر انگار دو طرفدار متعصب تیم فوتبال با هم برخورد کردند.ه اشکالی داره یه کم تحمل داشته باشیم . . .
اصلا ولش کن من چرا اظهار نظر کرده
آقا شما راس میگی هر کی هر جی داره به خودش ریط داره .حرف نباشه
-
جه اشکالی داره نقاط ضعف دیستروی مورد استفاده ما ذکر بشه. . . .
شما مثل اینکه متوجه موضوع نشدید.ای کاش با دقت میخوندی. ](*,)
قصد ما فهمیدن نقاط قوت توزیع مورد استفادمونه.همینطور نقاط ضعف (در صورتی که بدانیم واقعا حقیقت داره و بقول شما متعصبانه برخورد نشده باشه!)
شاید بعضی از این بزرگنمایی نقاط ضعف حقیقت نداشته باشه.نباید دنبال جواب باشیم؟
نباید افراد با تجربه راه را برای ما روشن کنند؟ما که خواستیم نظرات علمی باشه نه احساسی ::)
بیایید از آزادی بیان درست استفاده کنیم. 8)
-
جه اشکالی داره نقاط ضعف دیستروی مورد استفاده ما ذکر بشه. . . .
شما مثل اینکه متوجه موضوع نشدید.ای کاش با دقت میخوندی. ](*,)
قصد ما فهمیدن نقاط قوت توزیع مورد استفادمونه.همینطور نقاط ضعف (در صورتی که بدانیم واقعا حقیقت داره و بقول شما متعصبانه برخورد نشده باشه!)
شاید بعضی از این بزرگنمایی نقاط ضعف حقیقت نداشته باشه.نباید دنبال جواب باشیم؟
نباید افراد با تجربه راه را برای ما روشن کنند؟ما که خواستیم نظرات علمی باشه نه احساسی ::)
بیایید از آزادی بیان درست استفاده کنیم. 8)
این عالیه که شما به فکر شناخت بهتر توزیعی که ازش استفاده میکنید هستین ;) (بر عکس من البته فکز نکنید که من نمیخام بشناسم اما واقعا وقتشو ندارم)
اما به نظر نباید تمام نظر هایی رو که میشنویم جدی بگیریم چون تو اینجور بحث ها نظر ها بیشتر احساسی هستند تا علمی و منطقی