انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: اوبونتو یا فدورا ؟  (دفعات بازدید: 15266 بار)

0 کاربر و 2 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
  • ارسال: 452
اوبونتو یا فدورا ؟
« : 19 دی 1388، 07:32 ب‌ظ »
سلام دوستان ;)
من در دنیای لینوکس یه تازه کار محسوب میشم.خوب با تنوع توزیعها این مساله پیش میاد که کدام توزیع مناسبتره و باید در اون پیشرفت کرد.
از همون روز اول مطالب عجیب و غریب زیاد شنیدم.چون فکر میکنم این موضوع فکر خیلیهارو درگیر کرده میخوام شفافتر بدونم.
اینکه چرا فدوراییها میگن اوبونتو ضعیفه ؟مگه دبیان پایدارترین توزیع نیست.
چرا میگن اوبونتوییها بعد از چند ماه میان بسمت فدورا؟مگه دبیان نمیتونه نیازهاشون رو جوابگو باشه؟
اصولا این درسته که سرورهای لینوکسی در ایران ردهت نه دبیان چون قدرت بیشتری داره؟
فدورا با نصب درایور گرافیک مشکل داره پس چرا اینقدر اوبونتو رو بخاطر توسعه میزکار سرزنش میکنند؟
و.......
دوستان میخوام نظر بدین تا برامون روشن بشه چرا اوبونتو کار میکنیم؟آیا این حرفها در مورد اوبونتو درسته؟
با تشکر

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
پاسخ به: اوبونتو یا فدورا ؟
« پاسخ #1 : 20 دی 1388، 09:58 ق‌ظ »
شما هر دو رو تهیه و نصب کن مدتی باهاشون کار کن ببین با کدوم راحتری اون وقت انتخاب کن این مورد کاملا شخصی است و به سلیقه فرد بستگی داره
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

آفلاین جادی

• عضو کاربران ایرانی اوبونتو
  • *
  • ارسال: 1610
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #2 : 20 دی 1388، 11:19 ق‌ظ »
خوب با تنوع توزیعها این مساله پیش میاد که کدام توزیع مناسبتره و باید در اون پیشرفت کرد.
چرا میگن اوبونتوییها بعد از چند ماه میان بسمت فدورا؟مگه دبیان نمیتونه نیازهاشون رو جوابگو باشه؟
اصولا این درسته که سرورهای لینوکسی در ایران ردهت نه دبیان چون قدرت بیشتری داره؟
در مورد جمله اول مساله اینه که شما توی یک توزیع پیشرفت نمی کنی بلکه توی گنو/لینوکس یا حتی یونیکس پیشرفت می کنی (: چهار تا کامند نصب برنامه و مدیر بسته و اینها تفاوت عظیمی ایجاد نمی کنن.
در مورد سوال های بعدی از خودت بپرس «کی می گه؟» هیچ کدوم از پیش فرض هایی که توی سوال مطرح کردی درست نیستن که حتی نیازمند جواب باشن. فدورا خوبی هایی داره و بدی هایی اما چون توی ایران بچه هایی که برای لینوکس می رن کلاس، با استادهای فدورایی روبرو می شن، فکر می کنن فدورا واقعا از بقیه بهتره. لینوکس یک دنیای آزاده و اگر کسی چیزی داشته باشه که از بقیه بهتر باشه، همه زود به توزیع خودشون اضافه شون می کنن.
آزادی کیبورد حق هر انسان است - جادی

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #3 : 20 دی 1388، 06:16 ب‌ظ »
سلام.
ممنون که جواب دادید.ولی میشه یه کم از نقاط قوت اوبونتو هم بگید؟این چیزایی رو که گفتم همش در انجمنهای مختلف موجوده.
شاید اینطوری امثال من هم با توزیع خودشان ارتباط برقرار کنند و در لینوکس پیشرفت کنند.باز هم میپرسم:
آیا اوبونتو در کارهایی پیشرفته تر از رومیزی (سرورها)نمیتونه جوابگو باشه؟
آیا دبیان نتونسته مثل ردهت به نیازها پاسخ بده؟
نقاط قوت اوبونتو چیه؟چه چیز باعث میشه طرفداران اون بهش وفادار بمونن؟
خوب اگه این چیزا رو ندونیم چطور براهمون ادامه بدیم در صورتی که نمیدونیم توزیعی که ازش استفاده میکنیم چه خصوصیات و برتریهایی داره.
با تشکر

lomion

• مهمان
« پاسخ #4 : 20 دی 1388، 06:23 ب‌ظ »
این موضوع توی انجمن قبلا بحث شده، لطفا بگردید.

آفلاین sudotux

• *
  • ارسال: 2269

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #6 : 21 دی 1388، 12:31 ق‌ظ »
راستش من تمام این پستها رو خوندم.ولی هنوز نفهمیدم آیا اوبونتو میتونه در کارهای پیشرفته تر جوابگو باشه یا نه؟
دوستان میپرسم که دبیان روی سرورها بخوبی ردهت هست یا نه؟چه چیزی رو ردهت بهتر انجام میده؟نقاط قوت دبیان چیه؟میزان استفاده در سرورها از کدوم بیشتره؟
لطفا به صورت علمی پاسخ بدید.
قصدم به چالش کشیدن یک توزیع نیست.میخوام از دبیان(اوبونتو)بیشتر بدونم.
ممنون میشم اگه جواب بدین ::)
« آخرین ویرایش: 21 دی 1388، 12:33 ق‌ظ توسط amir2009 »

آفلاین جادی

• *
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #7 : 21 دی 1388، 10:12 ق‌ظ »
هیچ لینوکسی از لینوکس دیگه خیلی جلوتر یا عقب تر نیست چون هر ایده خوبی بیاد همه سریعا استفاده اش می کنن. دبیانی ها توی مدیریت بسته قوی تر از ردهتی‌ها هستن و توی تعداد بسته‌های مورد پشتیبانی و مبتنی بر جامعه بودن هم مطلقا هیچ توزیعی به پای دبیان نمی رسه (سراغ بسته‌های پیچیده مثل jcal یا jalali-calendar نمی رم، حتی بسته هایی مثل goldendict هم توی کمتر توزیعی هستن).

خوبی ردهت، قدیمی بودنش است و شهرت زیاد به خاطر پشتبانی تجاری اش. شهرت دبیان به خاطر بسته های زیاد و شدیدا وابسته به یک جامعه عظیم بودنش.

اوبونتو هم کاملا می تونه روی سرور نصب بشه (و حتی به شکل پیش فرض فکر کنم روی یکسری از سرورهای آی بی ام یا دل نصب خواهد شد یا شده) ولی به نظر شخصی من تا وقتی دبیان هست، دلیل خاصی نیست که کسی اوبونتو نصب کنه مگر اینکه بخواد سرور رو به شکل پیش فرض با اوبونتو بخره یا پشتیبانی تجاری بگیره.

یک نگاه هم به این مطلب من در نقد فدورا بنداز: http://jadi.undo.it/archives/3121

توجه: این دیسترووار نیست. معمولا در فروم ها ترجیح داده می شه در مورد توزیع ها حرف نزنیم تا جنگ نشه ولی چون اصرار کردی من سعی کردم به شکل منطقی جواب بدم. مشخصا از جواب منطقی هم استقبال می شه.

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #8 : 21 دی 1388، 02:11 ب‌ظ »
جادی جون سلام :)
خیلی خوشحالم بالاخره یکی پیدا شد علمی جواب بده.اگه قصد دیگه ای داشتم که میگفتم برید درایور گرافیک رو تو فدورا نصب کنید ببینید چی میشه!!!(ببینید چقدر مشکل ساز شده!)
حالا من قصدم فهمیدن این موضوع که فدوراییها میگن از دبیان تو سرورها به اندازه ردهت استفاده نمیشه چون قابلیتهای ردهت رو نداره!آیا این موضوع حقیقت داره؟
دلیل این موضوع رو هم گرایش کاربران اوبونتو بعد از چند ماه به فورا بیان میکنند و میگن همه به این نکته میرسند!
من در حدی نیستم که درستی این موضوع رو بفهمم.میخوام یکی درست حسابی جواب بده ببینیم واقعیت چیه؟
در انجمن فدورا علمی جواب دادند
حالا من میخوام شما هم همین کاررو بکنین.لطفا این عبارات رو بکار نبرین

این باعث میشه فدوراییها بگن در انجمن شما حرفه ای ندارین!

آفلاین جادی

• *
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #9 : 21 دی 1388، 04:43 ب‌ظ »
روی ادعاهای کلی حساب نکن. هیچ آماری نیست که اوبونتویی ها می یان فدورا یا برعکس. لینک بحث فدورایی ها رو هم بده.
در عین حال همونطور که گفتم ما هنوز هم توی همه سرورهای موبایل، ردهت داریم: فقط به خاطر وجود پشتیبانی پولی از طرف شرکت ردهت. از نظر فنی اما به نظر من دبیان بهتره (به خاطر مدیر بسته بهتر و تعداد بسته‌های بیشتر) اما واقعا تفاوت خیلی جدی نیست چون اگر کسی چیز «خیلی» خوبی داشت خب بقیه م استفاده اش می کردن (مثلا اپلت نتورک فدورا که الان روی همه توزیع ها استفاده می شه).

یک نکته شهرت فدورا/ردهت در ایران مربوط می شه به استادهای متعصبی که توی ایران گنو/لینوکس درس می دن و می چسبن به فدورا/ردهت و به زور (و بدون مدرک و دلیل خاص) توی مغز بچه ها فرو می کنن که فدورا/ردهت بهترین در جهان است و بچه ها هم که کلاس لینوکسشون تموم می شه می شن شاگرد و نوچه استادشون و سعی نمی کنن به عنوان یک لینوکسی فکرشون رو باز کنن.

پاراگراف بالا توهین به فدورایی ها نیست. من سال ها فدورا داشتم و بچه های خیلی باسواد فدورایی رو هم می شناسم ولی راستش تا حالا یک آدم با سواد ندیدم که بشینه به بقیه توضیح بده که چرا فلان توزیع کلا و همیشه از بقیه توزیع ها بهتره. در واقع اگر کسی اینکار رو کرد بهترین حدس اینه که توی گنو/لینوکس و نرم افزار آزاد آدم چندان باسوادی نیست (:

آفلاین آی سهیل

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1013
  • سهیل هستم.
    • نیمِگــــــــــــــا
« پاسخ #10 : 21 دی 1388، 09:21 ب‌ظ »
به نظر من اوبونتو سریع تر و کاربر پسندتره..
فدورا، خیلی کتُ کلفت تره!.. خیلی سنگینه.
من شخصا اوبونتو و سرورهای دبیان رو ترجیح میدم.
The open source Ubuntu desktop operating system powers millions of PCs and laptops around the world.

آفلاین amir2009

• Sr. Member
  • *
« پاسخ #11 : 22 دی 1388، 12:39 ب‌ظ »
با تشکر از دوستان
http://forum.fedoraproject.ir/viewtopic.php?f=7&t=1371&p=10074&hilit=+%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88#p10074
http://forum.fedoraproject.ir/viewtopic.php?f=29&t=385&p=9516&hilit=+%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88#p9516
http://forum.fedoraproject.ir/viewtopic.php?f=7&t=1612&p=11802&hilit=+%D8%A7%D9%88%D8%A8%D9%88%D9%86%D8%AA%D9%88#p11802
اولی ودومی پستهایی که دیدم از ضعیف بودن اوبونتو و سرورهای دبیان گفته شده و سومی مشکل اساسی درایور گرافیک در فدورا 12 که برای خیلی از کاربران مشکل ایجاد کرده.
دقیقا به ادعاهای این عزیزان در مورد مهاجرت از اوبونتو و ... توجه کنید. ::)

آفلاین جادی

• *
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #12 : 22 دی 1388، 01:33 ب‌ظ »
من خوب و دقیق خوندم (: اگر بحث ویکی پدیا باشه خب راحت می شه جریان نفوذ به سرورهای ردهت رو گفت و اینکه یک هکر تونسته بود واردشون بشه (اونم به امنیتی ترین بخش های نگهداری کلید). اما این چیزها دلیل نمی شن بگیم یک چیز بهتر از بقیه است چون مثلا فلانی در یک مورد هک شده یا ..

توی استدلال اون فورم تنها دو چیز به چشم می خورد:

۱- کاملتر بودن نصب پیش فرض فدورا در مقایسه با اوبونتو که خب کاملا طبیعی است وقتی دی وی دی یک چیزی رو با سی دی یک چیز دیگه مقایسه کنی.
۲- پیشگام بودن استفاده بعضی از چیزها در فدورا نسبت به بقیه توزیع ها که خب دو لبه است. مثلا بدترین چیزی که من توی فدورای دسکتاپ تجربه می کنم مربوط می شه به SELinux زوری (: شکی نیست که اگر چیزی خوب بشه، بقیه هم استفاده اش می کنن.

آفلاین آی سهیل

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1013
  • سهیل هستم.
    • نیمِگــــــــــــــا
« پاسخ #13 : 22 دی 1388، 09:05 ب‌ظ »
جادی جان ممکنه بگی SELinux چیه؟ من تو فدورا و Cent-OS باهاش مواجه شدم.
البته اکثر مواقع پیشنهاد میشه که Disableش کنیم!...
The open source Ubuntu desktop operating system powers millions of PCs and laptops around the world.

آفلاین جادی

• *
    • در دفاع از آزادی بیان
« پاسخ #14 : 22 دی 1388، 10:06 ب‌ظ »
اس.ای.لینوکس (لینوکسی با ایمنی بهبود یافته) مشخصه ای از لینوکس است که یک مکانیزم در اختیار کاربر قرار می ده که از طریقش می شه سیاست های کنترل دسترسی رو اعمال کرد. راستش این ساده ترین روشی است که می شه اس ای لینوکس رو توضیح داد. این مکانیزم‌ها که به کرنل اضافه می شن، اجازه می دن که لینوکس خبردار باشه از اینکه در سیستم چه اتفاقی در حال جریان است و بعد هم بتونه اونها رو کنترل کنه.

این تکنیک اولین بار به عنوان یکسری وصله توسط NSA (که مسوول امنیت ملی آمریکا است) و برای استفاده خودش نوشته شد ولی بعدا در یک حرکت عجیب ، این کدها به عنوان یک نرم افزار آزاد در اختیار کل جهان قرار گرفتن. بعدها این وصله‌ها به بخشی از کرنل نسخه ۲.۶ تبدیل شدن و این روزها اس.ای. جزئی از کرنل لینوکس استاندارد است که در توزیع‌هایی مثل فدورا و اوپن زوزه، تا حدی به اجبار استفاده می شن (نظر من اینه که توزیع‌های تجاری می خوان اس.ای. رو روی کاربرهای رومیزی امتحان کنن تا مشکلات و دردسرهاش کشف و در نسخه‌های تجاری حل بشه).

اگر توزیع / کرنلی اس.ای. باشه (در واقع اس ای توش فعال باشه)... بذارین یک جور دیگه مثال بزنم.... الان من پشت یک کامپیوتر نشستم که اوبونتو داره (در واقع edubuntu). حالا من فایرفاکس رو باز کردم که بیام وب. فایرفاکس از کرنل خواسته یک سوکت براش باز کنه که به سایت تکنوتاکس وصله و داره ازش اطلاعات دانلود می کنه و مثلا روی یک کوکی (فایل کوچیک روی هارد) ذخیره می کنه. کرنل دیگه از محتوای این چیزها (از سوکت من چی می گذره یا فایل چجوری نوشته می شه) شخصا خبر نداره و فقط درخواست های فایرفاکس رو اجرا می کنه. اگر اس ای لینوکس فعال بود، ممکن بود کرنل جوری تنظیم بشه که فلان فایل رو ننویسه یا محتوای سوکت رو برای بودن فلان چیز چک کنه یا همچین «سیاست» هایی.

فکر کنم مشخص شد (: در واقع وقتی اس ای لینوکس دارین، امنیت سیستم علاوه بر نرم افزارهای مستقل، به کرنل و قوانین و سیاست‌ها و دسترسی‌های تعریف شده در اون هم بر می گرده. مقاله‌های زیادی هستن که در این مورد نوشتن (و مثلا اینکه فلان حمله که می شه به bind کرد، توسط اس ای لینوکس متوقف شده یا اینجور چیزها) اما روی یک کامپیوتر دسکتاپ، اس ای لینوکس معمولا بیشتر دردسر است تا مفید (چون در بسیاری مواقع کرنل جلوی کارهایی که شما می خواهید بکنید رو می گیره) و خیلی زیاد هم می شنوید که توصیه حل مشکل بین توزیع هایی که اس.ای.لینوکس دارن اینه که «اس ای لینوکس رو خاموش کن و ببین مشکل حل می شه یا نه» (: