انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

ارائه ۲۴٫۱۰ اوبونتو منتشر شد 🎉

نویسنده موضوع: زبان پارسی را دریابیم  (دفعات بازدید: 21527 بار)

0 کاربر و 12 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین ka1

• Newbie
  • *
  • ارسال: 18
پاسخ به: زبان پارسی را دریابیم
« پاسخ #45 : 23 شهریور 1388، 01:06 ب‌ظ »
نقل‌قول
چطور عربها همین کار رو کردن و الان نه شاخ درآوردن نه دم... هنوزم زنده ان... این کارشون باعث شد زبان رو به انحطاط اون موقعشون نفس بگیره...
زبان رو به انحطاط؟ عجب   :-k :-k :-k :-k
ببینید زبان فارسی رو نمی شه بیشتر از این دریافت، اینو قبول کنین. بهتر روی همون املا مون کار کنیم
ادامه بحث هم بی فایده است.

نقل‌قول
من نه کاری به تحاجم دارم نه اینکه این کلمه کجائیه ، میخوام اون چیزی که میگم رو بنویسم ( حالا هم تنبل هستم و هم توی این سن و سال حس و حالش نیست برم منبع پیدا کنم این چیه از کجا اومده با ض بنویسم یا با ظ )

برای درست نویسی و غلط املایی نداشتن هم کاری نداره، کافی اون کلمه رو یه سرچ تو گوگل بزنی. کاره سه ثانیه است.

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 730
« پاسخ #46 : 23 شهریور 1388، 01:07 ب‌ظ »
پیام جان

فکر کنم منزورم رو بد گفتم

نزرم اینه که ابنجوری بنویسیم یعنی هر جا به ص یا ث خوردیم راحت بنویسیم س و هر جا به ذ ، ظ و ض خوردیم بنویسیم ز

نه کاری به به این دارم که این کلمه پارسیه ، عربیه و یا لاتینه

این کار نه پاس داشته چیزیه و نه اینکه قراره گاری انجام بده

فقت ما رو راهت میکنه که اون چیزی که میخاهیم رو بگیم

این متلب مدتهاست توی زهنم هستش ولی جاعی برای بازگو کردنش نداشتم

در اینجا چون دیدم شما و دیگر دوستان اهل فن هستید بیان کردم تا ببینم دیدگاه شما نسبت به اون چی هستش

باز هم از توجه و زمانی که گزاشتی تشکر میکنم

سلام عزیز
این کار در مواد خاصب باعث بد فهمی میشه! اگه اشتباه نکنم روزنامه کیهان اول انقلاب این کار رو کرد! به شماره های اون زمان مراجعه کنید
نتیجه رو میشه از بزرگتر ها هم پرسید!

از خودم بپرس  :P

اون زمان مردم تو فکر این حرفها نبودند اول که گیج میزدند بعد هم که جنگ شد نه اینترنتی بود نه بحث و صحبتی

بعد هم یواش یواش دولت از ملت فاصله گرفت و ارگانهای دولتی اگر کاری هم میخواستند بکنند تو کت ملت نمیرفت یا اینقدر ناشیانه و بی برنامه ریزی انجام میشد که خودشون به بن بست میخوردند و رهاش میکردند

الان با همه گیر شدن اینترنت ، فروم و بلاگ میشه یه کارائی انجام داد

هدف من اینه که خیلی راحت بیائیم دور هم و حرف بزنیم شاید دوستان به خاطر تسلط خوبشون روی زبان پارسی مانند من مشکلی نداشته باشند ولی با اندکی دقت توی وب متوجه میشیم که این یه مشکل همه گیر هستش

حالا شما بفرمائید این طرحی که میگید کجا انجام شده ؟ منبع ، کتاب یا لینک هر چیزی که دارید بفرمائید تا پیگیری کنم که این طرح چرا شکست خورده و تا کجا پیش رفته

از لطفت ممنون

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
پاسخ به: پاسخ به: زبان پارسی را دریابیم
« پاسخ #47 : 23 شهریور 1388، 01:17 ب‌ظ »
نقل‌قول
چطور عربها همین کار رو کردن و الان نه شاخ درآوردن نه دم... هنوزم زنده ان... این کارشون باعث شد زبان رو به انحطاط اون موقعشون نفس بگیره...
زبان رو به انحطاط؟ عجب   :-k :-k :-k :-k
ببینید زبان فارسی رو نمی شه بیشتر از این دریافت، اینو قبول کنین. بهتر روی همون املا مون کار کنیم
ادامه بحث هم بی فایده است.

نقل‌قول
من نه کاری به تحاجم دارم نه اینکه این کلمه کجائیه ، میخوام اون چیزی که میگم رو بنویسم ( حالا هم تنبل هستم و هم توی این سن و سال حس و حالش نیست برم منبع پیدا کنم این چیه از کجا اومده با ض بنویسم یا با ظ )

برای درست نویسی و غلط املایی نداشتن هم کاری نداره، کافی اون کلمه رو یه سرچ تو گوگل بزنی. کاره سه ثانیه است.

سلام

هنوز صابون بنده به تنتون نخورده که یک مرتبه یه پست میزنم که اگر تا آخرش بخواهید بخونید ۲ تا بسته آسپرین برای سر درد باید بخورید  :D

والا خیلی وقتا از گوگل استفاده کردم ولی جالبه چون بیسوادهائی مثل خودم و یا حتی بدتر از خودم هم هستند که همون کلمه رو اشتباه نوشتن اونم به تعداد خیلی زیاد

اینقدر خوب میشه اگر یه کلمه رو فقط بتونیم به یه شکل بنویسیم

شاید اول کار یکم عجیب باشه ولی زود جا میافته

آفلاین ka1

• Newbie
  • *
  • ارسال: 18
« پاسخ #48 : 23 شهریور 1388، 01:42 ب‌ظ »
نقل‌قول
سلام

هنوز صابون بنده به تنتون نخورده که یک مرتبه یه پست میزنم که اگر تا آخرش بخواهید بخونید ۲ تا بسته آسپرین برای سر درد باید بخورید  Cheesy

والا خیلی وقتا از گوگل استفاده کردم ولی جالبه چون بیسوادهائی مثل خودم و یا حتی بدتر از خودم هم هستند که همون کلمه رو اشتباه نوشتن اونم به تعداد خیلی زیاد

اینقدر خوب میشه اگر یه کلمه رو فقط بتونیم به یه شکل بنویسیم

شاید اول کار یکم عجیب باشه ولی زود جا میافته
همینکه به نظرتون املای یه کلمه ناآشنا می آد و غلط به نظر می رسه، درستش رو هم پیدا می کنید.
و اگر یه شکل املایی هرچند به نظر غلط بیاد ولی به قول شما به تعداد زیاد باشه دیگه اون شکل املایی غلط نیست. خط یه چیز کاملا قراردادی یه و وسیله ارتباط. همین که مثلا صفحه رو سفهه ننویسید و موارد فاحشی از این دست کافی یه.

نقل‌قول
حالا که حرف از تاریخ شد، باید بدونین که اکثر شرق شناس ها و تاریخ نویس های ایران (مثل هرتسفلد، اشمیت ، آستروناخ و فرای) یهودی‌اند
و طبق آیات قرآن دشمن ترین مردم نسبت به ایمان آورندگان یهودیان هستن (مائده ۸۲) پس بد نیست که در صحت تاریخی که اونها برای ما نوشتن یک بازبینی انجام بدیم.
موافقم چون منم یه چیزایی خوندم و شک برم داشته.
و اگه ناصر پورپیرار ۷۰ ساله دپلم قدیمه و عضو حزب توده بوده و بد دهنه و غیره، اینا که برامون تاریخ نوشتن که یهودین و خیلی بدترن.
و دنبال این تمدن ۷۰۰۰ ساله (که درسته) هم رفتم ولی جالب اینکه تا قبل از هخامنشیان هیچی نوشته نشده و دلیلشم اینه که این جماعت تاریخ نویس یهودی مبدا ما رو هخامنشیان گذاشتن و از قبل از اون چیزی ننوشتن. تاریخ نویسای داخلی مون هم که قربونشون برم همه کپی پیست کارن ان! 

آفلاین سید محمود رضا سجادی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 704
    • مرکز برنامه نویسی ایران
« پاسخ #49 : 23 شهریور 1388، 01:44 ب‌ظ »
حالا شما بفرمائید این طرحی که میگید کجا انجام شده ؟ منبع ، کتاب یا لینک هر چیزی که دارید بفرمائید تا پیگیری کنم که این طرح چرا شکست خورده و تا کجا پیش رفته

عزیز جون من کوچیکتم

منبع نداره (فقط یکسری خاطره است وبحث ها و شنیده ها)

فکر کنم تا جایی که یادم میاد و شنیدم - روزنامه کیهان بود. ولی حرفتون رو قبول دارم
خدارو چه دیدی - شاید املا رو از مدرسه حذف کردند و همه حروف ساده شد! در این صورت من یکی خدم دستت رو میبوسم!
(حالا اینجا که همه رفیقیم و اشتباه نویسی مهم نیست) فکر کن سر کلاس داری درس میدی و یک کلمه رو پای تخته جلوی ۲۰ تا شاگرد که به صورت عادی نمیشه جمشون کرد غلط بنویسی

اونوقت اگه به اندازه من پررو نباشی دیگه نباید سر کلاس بری
چون نه تنها کلاس از دستت در میره بلکه ..... ](*,)

به هرحال با دوست عزیز و جدیدمون کاوان جان موافقم

این بحث بی فایده و شاید مضر باشه
من به شخصه قصد ادامه دادن این تاپیک رو ندارم!(در این تاپیک بعضی از حرمت ها شکسته شد و بعضی افراد دوستان رو به تمسخر گرفتند - به بدترین شکل - که واقعا ناراحت کننده بود)

شوخی بد نیست اما تمسخر بده

اگه یکی از دوستان در باره یک موضوعی مثل جلد دوم یک کتاب به طنز مطلبی رو بیان میکنند تا مثالی زده باشند و در جمع دوستانه خودمون با هم صحبت کنیم
غلط ترین و زشت ترین کار (که فرهنگ ایرانی ما رو نابود میکنه) اون فرد رو مسخره کنیم و با عبارت های زشتی به اون خطاب کنیم
بهتره قبل از اینکه به فکر ادبیات باشیم به فکر فرهنگ باشیم
درست نیستش که اینقدر نسنجیده و از روی خامی و با لحن بد حرف بزنیم

برادران - دوستان - سعی کنید با آرامش حرف بزنید و روی حرفاتون فکر کنید
به قول قدیمیا اول قرقره کنید و بعد بگید!

به خدای بزرگ میسپرمتون - سعی میکنم تو این تاپیک دیگه پست ندم (از شر من راحت شدید)
مرکز برنامه نویسی ایران
محلی برای تمامی علاقه مندان به برنامه نویسی http://www.SourceCenter.IR

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1123
    • پلت ولگ
« پاسخ #50 : 23 شهریور 1388، 02:21 ب‌ظ »
نقل‌قول

کاوان جان مشکل ما ایرانیا اینه که برای کاری که میدونیم درسته حاضر نیستیم کمی وقت و انرژی بزاریم
« آخرین ویرایش: 23 شهریور 1388، 02:22 ب‌ظ توسط پیام »
http://www.palatvalg.com اینم وبلاگ جدید منه...

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1437
  • جاوید ایران باستان و اندیشه پاک زرتشت
« پاسخ #51 : 23 شهریور 1388، 02:34 ب‌ظ »
سلام
این کاری که شما میگید (حذف بعضی حروف)
یکبار داشت اجرا میشد!
بعد همه فهمیدن نشدنیه و بعد همه با اون به صورت یک طنز برخورد کردند!!!!!! :-X
دوست عزیز من پیام جان!
فرهنگ و اجتماع مردم و تفاوتهاشون دفتر مشق ریاضی یا ... نیست که هرچیشو دوست نداری پاک کنی و جایگزین کنی
با زمان هم نمیشه
چون فرهنگها و زبانها دارن به هم نزدیک تر میشن و بیشتر درهم حل میشن (مثل گاها که قبلا نبود اما حالا هست) و جلو گیری از این امر غیر ممکن و غلطه
یک نظریه هست که توضیح میده چرا با اینکه همه از یک پدر و مادر هستیم باز زبان های متفاوت و گویش های گوناگون داریم!!!
دلیلش رو این بیان میکنه که همه در زمان های خیلی دور همزبان بودند اما به دلیل نا معلومی مثل یک معجزه یا عذاب یا هرچی (مثل زمان دایناسورها که یهو مردن) زبان مردم هم تغییر میکنه! بعد از اون انسان ها در زمین پراکنده شدن (نه اینکه اول پراکنده بشن) و در نهایت هم به شکل امروزی در اومد اما به هزاران دلیل به همون شکل اولی جاذبه دارند و داره زبان و فرهنگ به شمتی پیش میره که دوبراه یکی و یکپارچه بشه
این چیزی که شما میگین یک خرافات مذهبی است و از ابتدا همه هم زبان نبودن چون انسان در اولین قدم اصلا زبان گفتاری نداشت و فقط اشاره بوده و سپس هر قوم این اشاره ها را در طی زمان به نوشتار تبدیل کرده و نوشتار هم ابتدا اشاره بود یعنی برای گفتن کلمه گل شکا یک گل کشیده می شده و بعدها به این صورت امروزی در آمده است. شکل گیری زبان به علم ژنتیک و حتی جغرافیا و آب و هوا نیز مربوط است.
خداحافظی همیشگی من از انجمن اوبونتو ایران با امید پیروزی برای همه دوستان
-------
ما از تبار کوروش و فرزند جمشیدیم / پیروز بی برده ، بت نپرستیدیم

• Hero Member
  • *
« پاسخ #52 : 23 شهریور 1388، 02:45 ب‌ظ »
این چیزی که شما میگین یک خرافات مذهبی است و از ابتدا همه هم زبان نبودن چون انسان در اولین قدم اصلا زبان گفتاری نداشت و فقط اشاره بوده و سپس هر قوم این اشاره ها را در طی زمان به نوشتار تبدیل کرده و نوشتار هم ابتدا اشاره بود یعنی برای گفتن کلمه گل شکا یک گل کشیده می شده و بعدها به این صورت امروزی در آمده است. شکل گیری زبان به علم ژنتیک و حتی جغرافیا و آب و هوا نیز مربوط است.

برادر من کی بحث مذهب رو کرد
چون قصد ادامه دادن بحث رو ندارم فقط یاد آوی میکنم که بیگ بنگ فقط یک نظریه است که همه بزرگا یعلوم مختلف روش کار میکنن و شبیه سازیش میکنن

این مباحثی که شما مطرح میکنی در یک زمانی از تاریخ بوده اما قبلش معلوم نیست چی بوده و چیزی جز نظریه در دسترس نیست
نظریه ای که من به نقل قول گفتم مال قبل از زمانیه که شما میگی

در باره تکامل هم باید بگم که کتاب های اونا و نقد هاش رو بیشتر مطالعه کنید

ربطی به دین نداره بحث من (چه خرافه باشه یا نباشه)

چیزی به اسم خرافات مذهبی وجود نداره

توهین به عقاید دیگران کار زشتیه! لطفا بادین از این کارا نکنید - احترام دین از هرچیزی بیشتره
بهتره حدود خودمون رو رعایت کنیم

(اگر بحث توهین به دین نبود قصد پست زدن نداشتم)
مرکز برنامه نویسی ایران

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #53 : 23 شهریور 1388، 02:57 ب‌ظ »
خوب همچون روند موجود در همه گفت و گوهای مربوط به ایرانیان گرامی! این بحث هم از هدف اصلی خارج شد و به زبان عربی و فارسی کشید و آن یکی آمد تمام تاریخ را زیر سوال برد و گفت تمدن ایرانی دروغ است و این یکی بحث حروف را به میان آورد و دیگری از جلد دوم شاهنامه گفت و روزنامه کیهان و جنگ و اینترنت و....

شما انگار هیچکدام درنیافتید که دیدگاه من در پیوست با گرامی داشت زبان پارسی و نگهداری از آن برای آیندگان بود. اینکه در نوشتار و گفتار از واژه های ناشناخته و ناهنجار فرهنگی بهره گرفته نشود. به ساختار واژه ها با دیدی ژرف تر نگاه کنیم و اگر واژه ای از گویشی بیگانه مانند عربی به گویش ما راه یافته است دست کم آن را درست به کار بریم چه در نوشتار و چه در گفتار و اگر واژه ای در گویش پارسی هست که با آن واژه بیگانه از دیدگاه معنایی هماهنگ است از آن واژه بهره گیری کنیم. نه آنکه حروف را برداریم و دیکته را تغییر دهیم و...
می توان به جای بهره گرفتن از واژه ای عربی که برای آن در زبان فارسی همسانی وجود دارد گام بلندی برداشت. شما را هشدار می دهم به همین نوشته که در آن از کمترین واژه های بیگانه (نه فقط عربی) بهره گیری شده است.

در مورد واژه هایی همچون هلیکوپتر یا کامپیوتر و... توجه کنید که در همه جای دنیا به الکل می گویند الکه تنها تفاوت در لهجه است. چرا؟ چون این اکتشافی است که در شرق انجام شده و غربی ها تا آن زمان در موردش چیزی نمی دانستند تا برایش واژه ای داشته باشند. پس الزامی نیست که حتما برای آن دنبال معادل باشیم. هلیکوپتر همان هلیکوپتر است نه چرخ بال که گویی یکی از دوستان مجددا دچار حجوگیری شد و این مورد را به من نسبت داد. البته گهگاه هستند اینگونه موارد که برایش معادلی هم می توان یافت که اگر از آن معادل ها استفاده کنیم چه بهر مانند Mobile Telephone که می شود تلفن همراه یا Short Message که می شود پیام کوتاه.

حرف بنده همین یک کلام است: درست بنویسیم و درست بخوانیم و البته جوگیر هم نشویم!
دیگر خود دانید و زبانتان و فرهنگتان و هویت ملی تان
-------

آفلاین Zartosht

• High Hero Member
  • *
« پاسخ #54 : 23 شهریور 1388، 03:05 ب‌ظ »
 ----
به دلیل تعارض با قوانین انجمن ویرایش شد.
« آخرین ویرایش: 23 شهریور 1388، 03:26 ب‌ظ توسط lomion »
-------

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
« پاسخ #55 : 23 شهریور 1388، 03:13 ب‌ظ »
خوب همچون روند موجود در همه گفت و گوهای مربوط به ایرانیان گرامی! این بحث هم از هدف اصلی خارج شد و به زبان عربی و فارسی کشید و آن یکی آمد تمام تاریخ را زیر سوال برد و گفت تمدن ایرانی دروغ است و این یکی بحث حروف را به میان آورد و دیگری از جلد دوم شاهنامه گفت و روزنامه کیهان و جنگ و اینترنت و....

شما انگار هیچکدام درنیافتید که دیدگاه من در پیوست با گرامی داشت زبان پارسی و نگهداری از آن برای آیندگان بود. اینکه در نوشتار و گفتار از واژه های ناشناخته و ناهنجار فرهنگی بهره گرفته نشود. به ساختار واژه ها با دیدی ژرف تر نگاه کنیم و اگر واژه ای از گویشی بیگانه مانند عربی به گویش ما راه یافته است دست کم آن را درست به کار بریم چه در نوشتار و چه در گفتار و اگر واژه ای در گویش پارسی هست که با آن واژه بیگانه از دیدگاه معنایی هماهنگ است از آن واژه بهره گیری کنیم. نه آنکه حروف را برداریم و دیکته را تغییر دهیم و...
می توان به جای بهره گرفتن از واژه ای عربی که برای آن در زبان فارسی همسانی وجود دارد گام بلندی برداشت. شما را هشدار می دهم به همین نوشته که در آن از کمترین واژه های بیگانه (نه فقط عربی) بهره گیری شده است.

در مورد واژه هایی همچون هلیکوپتر یا کامپیوتر و... توجه کنید که در همه جای دنیا به الکل می گویند الکه تنها تفاوت در لهجه است. چرا؟ چون این اکتشافی است که در شرق انجام شده و غربی ها تا آن زمان در موردش چیزی نمی دانستند تا برایش واژه ای داشته باشند. پس الزامی نیست که حتما برای آن دنبال معادل باشیم. هلیکوپتر همان هلیکوپتر است نه چرخ بال که گویی یکی از دوستان مجددا دچار حجوگیری شد و این مورد را به من نسبت داد. البته گهگاه هستند اینگونه موارد که برایش معادلی هم می توان یافت که اگر از آن معادل ها استفاده کنیم چه بهر مانند Mobile Telephone که می شود تلفن همراه یا Short Message که می شود پیام کوتاه.

حرف بنده همین یک کلام است: درست بنویسیم و درست بخوانیم و البته جوگیر هم نشویم!
دیگر خود دانید و زبانتان و فرهنگتان و هویت ملی تان

شما درست میفرمائید بنده از خارج شدن از بحث شما پوزش میخوام  :oops:

• Hero Member
  • *
« پاسخ #56 : 23 شهریور 1388، 03:17 ب‌ظ »
----
به دلیل عدم رعایت قوانین ویرایش شد.

لطفا حدود خود رو رعایت کنید
ببخشید ولی حالم از این دری وری ها بهم خورد و همینشو که آوردم خوندم و بقیشو نخوندم (ارزش خوندن نداره)

اینم نظرم نبود بلکه یک ارزش بود

در باره واژه هایی که بعد از اسلام وارد عربی شده بخاطر اسلام یکم مطالعه کنید
حرف ها رو درست بزنیم (نوشتن پیشکش)

تا ۲ تا کتاب بی ارزش و پاره پوره رو میخونیم جو گیر نشیم و خودمون رو بر تر خدا بدونم و هرچی دلمون میخاد ببافیم و بگیم (معادل امروزیش میشه دروی وری نگیم و یا عبارات دیگه)

تو کی هستی که بخای در این مسیل وارد بشی و نظر بدی؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟

مدرکت چیه در این زمینه؟

---------ویرایش-------------------

بقیشم خوندم
وبهتره بدونید بعضی از اونایی که گفتین خرافه هست اما نه مذهبی!
کجای دین اومده که چهارشنبه لباس نشوریم؟ (لطفا مطالعه کنیم بعد نظر بدیم)
« آخرین ویرایش: 23 شهریور 1388، 03:28 ب‌ظ توسط lomion »
مرکز برنامه نویسی ایران

lomion

• مهمان
« پاسخ #57 : 23 شهریور 1388، 03:27 ب‌ظ »
دوستان لطفا قوانین انجمن ر رعایت کنید.
ثانیا موضوع ارتباطی با موضوع انجمن نداره به همین دلیل قفل شد.
« آخرین ویرایش: 23 شهریور 1388، 03:30 ب‌ظ توسط lomion »