انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

توزیع گنو/لینوکس اوبونتو ۲۰ ساله شد 🎉

نویسنده موضوع: زبان پارسی را دریابیم  (دفعات بازدید: 21533 بار)

0 کاربر و 10 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین سید محمود رضا سجادی

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 704
    • مرکز برنامه نویسی ایران
پاسخ به: زبان پارسی را دریابیم
« پاسخ #30 : 23 شهریور 1388، 11:42 ق‌ظ »
سلام مجدد

خوب منم سئوالم همینه ، به نظرم گویش جلوتر از نوشتار بوجود اومده بعدها برای اینکه صحبتها بتونن باقی بمونند اومدن و اونها رو نگارش کردند

حالا که ما توی ادبیاتمون واقعا نیاز به اینهمه حرف نداریم چرا اونها رو حذف نمیکنند ( اینطور که متوجه شدم این حروف اضافه بیشترشون وارداتیه اگر اشتباه میکنم بگید )

یکی از دلایلی که سالها پیش ( بیش از ۲۰ سال قبل ) به صورت خیلی جدی فینگلیش رو تکمیل کردیم و به کمک دوستان اون رو همه گیر کردیم همین موضوع بود

توی فینگلیش ط و ت میشه t و س ، ص و ث میشه s میدونم کار پسندیده‌ای نیست و یه جورائی الان ناراحتم از اون مسئله ولی واقعا خیلی وقتا این خود درگیری سر انتخاب و نحوه املای درست واژه آزارم داده

موفق باشید

عزیز جون حرف دل منو زدیا
فقط چرا باید برای نوشتن یک پست ۳ خطی به میزان ۳ ساعت خودم رو آزاد بدم که غلط املایی نداشته باشه؟
وقتی میخام جواب پست یکی از دوستامو بدم در همین حد که منظورم رو بفهمه و مشکلش حل شه کافیه! بقیش به نظر من وقت حروم کردنه
مرکز برنامه نویسی ایران
محلی برای تمامی علاقه مندان به برنامه نویسی http://www.SourceCenter.IR

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 730
« پاسخ #31 : 23 شهریور 1388، 11:45 ق‌ظ »
نقل‌قول
- به شما پیشنهاد می کنم که حتما روی املا خود کار کنید و از گفتن این نکته که نمره املا شما ۱۲ بوده کمی شرمنده باشید چون کسی که نتواند زبان مادری خود را درست بنویسد از دیدگاه من نه بیسواد که کم سواد است!
...یک سئوال که از اون دوره برام مونده و هنوز هم کسی جوابی بهم نداده اینه
اگر سابون رو اینجوری بنویسم چه اشکالی داره ، چرا قورباقه رو اینجوری بنویسم اشتباه هستش ، چرا برای صدای س بایستی س و ص و ث داشته باشیم در حالی که در گویش ما تقریبا هیچ گونه تفاوتی بینشون نیست
اگر لطف کنید و این مطلب رو برام باز کنید خیلی لطف کردید
پاینده باشید ...
توجه داشته باشید که حرف س معمولا واژه های را در بر می گیرد که فارسی هستند مانند سرزمین.سیما.سراب.سهراب و... البته واژه های عربی هستن که با حرف س شروع می شوند که این واژه ها متاثر از ازبان فارسی هستند
اما واژه هایی که با ص و ث شروع می شوند عربی اند و زبان پارسی در اینجا متاثر از عربی شده است مانند ثابت صبور صابون

توجه شما را به این نکته جلب می کنم که با نگاهی به واژه نامه دهخدا متوجه می شوید که تعداد لغاتی که با حروف ص و ث شروع می شوند بسیار کمتر از واژه هایی است که با حرف س شروع می گردند.

اما در مورد املا: اساسی ترین نکته در مورد انتخاب حروف برای املا زیبایی ظاهری و سهولت در نوشتن بوده است که در دوره های مختلف تاریخی تکامل یافته مانند کلمه های مشهور طوفان! طهران و اطاق که بشتر ما در دوران ابتدایی با آن ها مشکل داشتیم.
این واژه ها در طی زمان به توفان . تهران و اتاق تغییر یافته اند و می بینیم که از منظر دیداری بسیار بهتر از نمونه های قبلی خود (طهران طوفان اطاق) هستند هرچند که از نظر شنیداری با گذشته تفاوتی ندارند یعنی: تهران = طهران یا توفان = طوفان

سلام مجدد

خوب منم سئوالم همینه ، به نظرم گویش جلوتر از نوشتار بوجود اومده بعدها برای اینکه صحبتها بتونن باقی بمونند اومدن و اونها رو نگارش کردند

حالا که ما توی ادبیاتمون واقعا نیاز به اینهمه حرف نداریم چرا اونها رو حذف نمیکنند ( اینطور که متوجه شدم این حروف اضافه بیشترشون وارداتیه اگر اشتباه میکنم بگید )

یکی از دلایلی که سالها پیش ( بیش از ۲۰ سال قبل ) به صورت خیلی جدی فینگلیش رو تکمیل کردیم و به کمک دوستان اون رو همه گیر کردیم همین موضوع بود

توی فینگلیش ط و ت میشه t و س ، ص و ث میشه s میدونم کار پسندیده‌ای نیست و یه جورائی الان ناراحتم از اون مسئله ولی واقعا خیلی وقتا این خود درگیری سر انتخاب و نحوه املای درست واژه آزارم داده

موفق باشید

تفاوت املا فقط توی واژه های عربی وجود داره... بجز چند استثنا هر واژه ای که نوشتنش براتون سخت باشه فارسی نیست... اگه یکم دقت کنین می بینین که حتی برای سخت ترین و قدیمی ترین واژه های فارسی که شاید نخستین بار هم باشه که به گوشتون میخوره مشکل املایی نخواهین داشت. به این دلیل که در فارسی ما یک س داریم و یک ت. برای همین مشکل ایجاد نمیشه

پیام جان خیلی ممنون از پاسخت

پس به عبارت دیگه ما اگر یه بسیج راه بندازیم و ط ، ص ، غ و .... رو حذف کنیم این کار درستیه ( از دیدگاه زبان شناسی و ضربه نزدن به پارسی )

و اگر در این خصوص منبعی شما یا دیگر دوستان میشناسید معرفی کنید

نهایت یه فروم یا وبلاگی راه میندازیم جمع میشیم توش مشکل غلط املائی رو از پایه حل میکنیم ( مطمئن هستم این کار استقبال خوبی ازش میشه چون موقع نوشتن یکی از مشکلات اساسی اینه که غلط ننویسیم )

موفق باشید

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1123
    • پلت ولگ
« پاسخ #32 : 23 شهریور 1388، 11:54 ق‌ظ »
نقل‌قول
- به شما پیشنهاد می کنم که حتما روی املا خود کار کنید و از گفتن این نکته که نمره املا شما ۱۲ بوده کمی شرمنده باشید چون کسی که نتواند زبان مادری خود را درست بنویسد از دیدگاه من نه بیسواد که کم سواد است!
...یک سئوال که از اون دوره برام مونده و هنوز هم کسی جوابی بهم نداده اینه
اگر سابون رو اینجوری بنویسم چه اشکالی داره ، چرا قورباقه رو اینجوری بنویسم اشتباه هستش ، چرا برای صدای س بایستی س و ص و ث داشته باشیم در حالی که در گویش ما تقریبا هیچ گونه تفاوتی بینشون نیست
اگر لطف کنید و این مطلب رو برام باز کنید خیلی لطف کردید
پاینده باشید ...

توجه داشته باشید که حرف س معمولا واژه های را در بر می گیرد که فارسی هستند مانند سرزمین.سیما.سراب.سهراب و... البته واژه های عربی هستن که با حرف س شروع می شوند که این واژه ها متاثر از ازبان فارسی هستند
اما واژه هایی که با ص و ث شروع می شوند عربی اند و زبان پارسی در اینجا متاثر از عربی شده است مانند ثابت صبور صابون

توجه شما را به این نکته جلب می کنم که با نگاهی به واژه نامه دهخدا متوجه می شوید که تعداد لغاتی که با حروف ص و ث شروع می شوند بسیار کمتر از واژه هایی است که با حرف س شروع می گردند.

اما در مورد املا: اساسی ترین نکته در مورد انتخاب حروف برای املا زیبایی ظاهری و سهولت در نوشتن بوده است که در دوره های مختلف تاریخی تکامل یافته مانند کلمه های مشهور طوفان! طهران و اطاق که بشتر ما در دوران ابتدایی با آن ها مشکل داشتیم.
این واژه ها در طی زمان به توفان . تهران و اتاق تغییر یافته اند و می بینیم که از منظر دیداری بسیار بهتر از نمونه های قبلی خود (طهران طوفان اطاق) هستند هرچند که از نظر شنیداری با گذشته تفاوتی ندارند یعنی: تهران = طهران یا توفان = طوفان

سلام مجدد

موفق باشید

تفاوت املا فقط توی واژه های عربی وجود داره... بجز چند استثنا هر واژه ای که نوشتنش براتون سخت باشه فارسی نیست... اگه یکم دقت کنین می بینین که حتی برای سخت ترین و قدیمی ترین واژه های فارسی که شاید نخستین بار هم باشه که به گوشتون میخوره مشکل املایی نخواهین داشت. به این دلیل که در فارسی ما یک س داریم و یک ت. برای همین مشکل ایجاد نمیشه

پیام جان خیلی ممنون از پاسخت

پس به عبارت دیگه ما اگر یه بسیج راه بندازیم و ط ، ص ، غ و .... رو حذف کنیم این کار درستیه ( از دیدگاه زبان شناسی و ضربه نزدن به پارسی )

و اگر در این خصوص منبعی شما یا دیگر دوستان میشناسید معرفی کنید

نهایت یه فروم یا وبلاگی راه میندازیم جمع میشیم توش مشکل غلط املائی رو از پایه حل میکنیم ( مطمئن هستم این کار استقبال خوبی ازش میشه چون موقع نوشتن یکی از مشکلات اساسی اینه که غلط ننویسیم )

موفق باشید

من اصلا منظورم این نبود... نمیشه به این زودی واژه های عربی رو بر انداخت... حرف من فقط اینه که واژه هایی که میشه به جاش به راحتی واژه ی فارسی استفاده کرد... خوب چرا این کار رو نکنیم؟!
این حرفی هم که زدم فقط یه خصوصیته... نگفتم که یهو همشو از بین ببریم... این کار نشدنیه. ما باید از عربها یاد بگیریم. در همین قرن گذشته یکم به خودشون فشار آوردن و زبانشون رو کاملا پالایش کردن... اگه زبان قرن ۱۶-۱۷ اعراب رو می دیدین میفهمیدین که پر از واژه ی فارسی بود!
http://www.palatvalg.com اینم وبلاگ جدید منه...

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
    • پلت ولگ
« پاسخ #33 : 23 شهریور 1388، 11:55 ق‌ظ »
با توجه به دریافت‌های تاریخی جدید حالا زمان آن فرا رسیده که در تاریخ این سرزمین بازبینی صورت گیرد.
هر کس دارای عقل و منطق است و می‌تواند قضاوت کند.
توصیه می‌کنم مستند تختگاه هیچ کس رو مشاهده کنید.
http://www.naria.ir

این سایت سایت طنزه؟! حالا این دریافت های تاریخی(!) بامزه رو کی انجام داده؟! بعضیا دوست دارن حتی با چرت و پرت گفتن معروف بشن!  بعد بگن هر کی مخالفه حرف من فکر می کنه عقل و منطق نداره! کلا ادبیات این آدمی که این سایت رو نوشته نشان دهنده ی شخصیت محترمشه که فقط چرت گفته و هر کسی که خواسته بهش یه چیزی بفهمونه رو با بدترین و بی ادبانه ترین واژه ها همراهی کرده و حتی به افراد دیگه هم تهمت های بی اساس و مسخره زده!
« آخرین ویرایش: 23 شهریور 1388، 12:40 ب‌ظ توسط پیام »

آفلاین milad-hero

• Full Member
  • *
  • ارسال: 128
  • There are solutions: Even to the hardest problems
« پاسخ #34 : 23 شهریور 1388، 12:07 ب‌ظ »
نقل‌قول
نمی‌دونم چرا بعضی‌ها این‌قدر با پارسی مشکل دارن؟ بابا نمی‌خواد به زبان فردوسی حرف بزنین، کم کم دیگه واژه‌هایی مثل «گاها» رو دیگه به کار نبرین
مگه فردوسی از کلمات عربی استفاده نمی‌کرد؟
http://www.magiran.com/npview.asp?ID=1469360
هیچ زبانی هم از روی قواعدش ساخته نشده، بلکه قواعد زبان رو با مشاهده گفتار و نوشتار مردم صاحب اون زبان تدوین می کنن.
منظورم اینه که اگه کسی کلمه ای رو بر زبان بیاره که با قواعد زبان همخوانی نداره (مثل گاها و خواهشا) این نشانه ضعف یا بی توجهی اون فرد نیست
بلکه مشکل از قواعد زبان هستش که هیچ کجاش راجع به تنوین در فارسی ننوشته.

حالا که حرف از تاریخ شد، باید بدونین که اکثر شرق شناس ها و تاریخ نویس های ایران (مثل هرتسفلد، اشمیت ، آستروناخ و فرای) یهودی‌اند
و طبق آیات قرآن دشمن ترین مردم نسبت به ایمان آورندگان یهودیان هستن (مائده ۸۲) پس بد نیست که در صحت تاریخی که اونها برای ما نوشتن یک بازبینی انجام بدیم.

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
« پاسخ #35 : 23 شهریور 1388، 12:14 ب‌ظ »
باز هم درود

ببینید دوستان بنده سواد ادبیاتیم زیر صفر هستش

به هیچ عنوان هم قصد بر اندازی و .... هیچ چیز رو ندارم

حرفم اینه در زمان حال ما یه صدای س رو تلفظ میکنیم پس چه نیازی هستش که به ۳ صورت مختلف بنویسیم

میخوام بدونم اگر حروف ص و ث رو از روی کیبردم بکنم و هر جا این صدا بود راحت بنویسم س آیا اینکار موجب ضربه زدن به زبان فارسی میشه یا خیر ؟

لیست پیشنهادیم اینه

س ص ث         -> س

ز ذ ص ظ        -> ز

ت ط             -> ت

ه ح               -> ه

ق غ               -> ق

ع ء               -> ع

اینجوری اینقدر راحت میشه مطلب نوشت  :D فکرش رو بکنید چقدر راحت میشیم (‌ ۸ تا از حروف شیرین زبان پارسی رو استفاده نکنیم )

تا اونجائی که شنیدم زبان آلمانی دقیقا همین خصوصیت رو داره یعنی هر چی میگن همون رو مینویسن

در این خصوص اگر نظر دارید خیلی خوشحال میشم بشنوم

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
    • پلت ولگ
« پاسخ #36 : 23 شهریور 1388، 12:20 ب‌ظ »
باز هم درود

حرفم اینه در زمان حال ما یه صدای س رو تلفظ میکنیم پس چه نیازی هستش که به ۳ صورت مختلف بنویسیم

میخوام بدونم اگر حروف ص و ث رو از روی کیبردم بکنم و هر جا این صدا بود راحت بنویسم س آیا اینکار موجب ضربه زدن به زبان فارسی میشه یا خیر ؟

لیست پیشنهادیم اینه

س ص ث         -> س

ز ذ ص ظ        -> ز

ت ط             -> ت

ه ح               -> ه

ق غ               -> ق

ع ء               -> ع

اینجوری اینقدر راحت میشه مطلب نوشت  :D فکرش رو بکنید چقدر راحت میشیم (‌ ۸ تا از حروف شیرین زبان پارسی رو استفاده نکنیم )

تا اونجائی که شنیدم زبان آلمانی دقیقا همین خصوصیت رو داره یعنی هر چی میگن همون رو مینویسن

در واقع باید به تدریج به همین راه بریم... اما این کار یک سال و دو سال نیست... هر کدوم از ما بتونیم ۵ تا واژه ی ساده ی فارسی به جای عربی استفاده کنیم خودش گامی به پیشه

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
« پاسخ #37 : 23 شهریور 1388، 12:26 ب‌ظ »
باز هم درود

لیست پیشنهادیم اینه

س ص ث         -> س

ز ذ ص ظ        -> ز

ت ط             -> ت

ه ح               -> ه

ق غ               -> ق

ع ء               -> ع

اینجوری اینقدر راحت میشه مطلب نوشت  :D فکرش رو بکنید چقدر راحت میشیم (‌ ۸ تا از حروف شیرین زبان پارسی رو استفاده نکنیم )

در واقع باید به تدریج به همین راه بریم... اما این کار یک سال و دو سال نیست... هر کدوم از ما بتونیم ۵ تا واژه ی ساده ی فارسی به جای عربی استفاده کنیم خودش گامی به پیشه

این کار ۱ ساعته ، کافیه یه سفهه روی نت بسازیم بعد هم شروع به تایپ کنیم توی امزا مون هم اون سفهه رو لینک کنیم

هر کی بهمون گفت بی سواد بگیم به این لینک مراجعه کن ما یه گروه هستیم که اینجوری مینویسیم

آخیش دیگه فکر نمیکنی چجوری بنویسی اینقدر با هاله  :D

یه با آزمایش کن من الان دارم این متن رو مینویسم و کلی هم دارم کیف میکنم انگار یه بار از رو دوشم برداشته شده  ;D
« آخرین ویرایش: 23 شهریور 1388، 12:30 ب‌ظ توسط HardyLaity »

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
    • پلت ولگ
« پاسخ #38 : 23 شهریور 1388، 12:35 ب‌ظ »
باز هم درود

لیست پیشنهادیم اینه

س ص ث         -> س

ز ذ ص ظ        -> ز

ت ط             -> ت

ه ح               -> ه

ق غ               -> ق

ع ء               -> ع

این کار ۱ ساعته ، کافیه یه سفهه روی نت بسازیم بعد هم شروع به تایپ کنیم توی امزا مون هم اون سفهه رو لینک کنیم

هر کی بهمون گفت بی سواد بگیم به این لینک مراجعه کن ما یه گروه هستیم که اینجوری مینویسیم

آخیش دیگه فکر نمیکنی چجوری بنویسی اینقدر با هاله  :D

یه با آزمایش کن من الان دارم این متن رو مینویسم و کلی هم دارم کیف میکنم انگار یه بار از رو دوشم برداشته شده  ;D

منظور من این نیست که به جای صفحه بنویسیم سفهه! منظورم اینه که به جاش یه معادل فارسی ساده بزاریم

• Hero Member
  • *
« پاسخ #39 : 23 شهریور 1388، 12:41 ب‌ظ »
سلام
این کاری که شما میگید (حذف بعضی حروف)
یکبار داشت اجرا میشد!
بعد همه فهمیدن نشدنیه و بعد همه با اون به صورت یک طنز برخورد کردند!!!!!! :-X

دوست عزیز من پیام جان!
فرهنگ و اجتماع مردم و تفاوتهاشون دفتر مشق ریاضی یا ... نیست که هرچیشو دوست نداری پاک کنی و جایگزین کنی
با زمان هم نمیشه

چون فرهنگها و زبانها دارن به هم نزدیک تر میشن و بیشتر درهم حل میشن (مثل گاها که قبلا نبود اما حالا هست) و جلو گیری از این امر غیر ممکن و غلطه

یک نظریه هست که توضیح میده چرا با اینکه همه از یک پدر و مادر هستیم باز زبان های متفاوت و گویش های گوناگون داریم!!!
دلیلش رو این بیان میکنه که همه در زمان های خیلی دور همزبان بودند اما به دلیل نا معلومی مثل یک معجزه یا عذاب یا هرچی (مثل زمان دایناسورها که یهو مردن) زبان مردم هم تغییر میکنه! بعد از اون انسان ها در زمین پراکنده شدن (نه اینکه اول پراکنده بشن) و در نهایت هم به شکل امروزی در اومد اما به هزاران دلیل به همون شکل اولی جاذبه دارند و داره زبان و فرهنگ به شمتی پیش میره که دوبراه یکی و یکپارچه بشه
مرکز برنامه نویسی ایران

آفلاین ka1

• Newbie
  • *
  • ارسال: 18
« پاسخ #40 : 23 شهریور 1388، 12:43 ب‌ظ »
این ره به ترکستان است...

خیلی از زبان ها اونطور که می گن نمی نویسن مثلا انگلیسی که زبان بین المللی هم شده یا فرانسه رو که دیگه نگو، املاش وحشتناک سخته و به تلفظش ربطی نداره یا... این که ضعف نیست، ضعف اونجا ست که یه زبان بسته باشه و نتونه کلمات جدید تولید کنه، که متاسفانه فارسی اینجوری یه و بازتولیدش خیلی کمه.

حالا که می خواین زحمت بکشین و این حروف ط و ذ و ض و... رو وردارین و کلمات عربی رو هم پالایش کنین و بعد انشا الله به کلمات انگلیسی که کم کم رکورد عربی رو هم می زنه برسین و فرانسه و ترکی و... رو هم وردارین چرا یه زبان دیگه نمی آرین، خیلی خیلی راحت تره ها...

« آخرین ویرایش: 23 شهریور 1388، 12:51 ب‌ظ توسط کاوان »

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
« پاسخ #41 : 23 شهریور 1388، 12:44 ب‌ظ »
پیام جان

فکر کنم منزورم رو بد گفتم

نزرم اینه که ابنجوری بنویسیم یعنی هر جا به ص یا ث خوردیم راحت بنویسیم س و هر جا به ذ ، ظ و ض خوردیم بنویسیم ز

نه کاری به به این دارم که این کلمه پارسیه ، عربیه و یا لاتینه

این کار نه پاس داشته چیزیه و نه اینکه قراره گاری انجام بده

فقت ما رو راهت میکنه که اون چیزی که میخاهیم رو بگیم

این متلب مدتهاست توی زهنم هستش ولی جاعی برای بازگو کردنش نداشتم

در اینجا چون دیدم شما و دیگر دوستان اهل فن هستید بیان کردم تا ببینم دیدگاه شما نسبت به اون چی هستش

باز هم از توجه و زمانی که گزاشتی تشکر میکنم

• Hero Member
  • *
« پاسخ #42 : 23 شهریور 1388، 12:49 ب‌ظ »
پیام جان

فکر کنم منزورم رو بد گفتم

نزرم اینه که ابنجوری بنویسیم یعنی هر جا به ص یا ث خوردیم راحت بنویسیم س و هر جا به ذ ، ظ و ض خوردیم بنویسیم ز

نه کاری به به این دارم که این کلمه پارسیه ، عربیه و یا لاتینه

این کار نه پاس داشته چیزیه و نه اینکه قراره گاری انجام بده

فقت ما رو راهت میکنه که اون چیزی که میخاهیم رو بگیم

این متلب مدتهاست توی زهنم هستش ولی جاعی برای بازگو کردنش نداشتم

در اینجا چون دیدم شما و دیگر دوستان اهل فن هستید بیان کردم تا ببینم دیدگاه شما نسبت به اون چی هستش

باز هم از توجه و زمانی که گزاشتی تشکر میکنم

سلام عزیز
این کار در مواد خاصب باعث بد فهمی میشه! اگه اشتباه نکنم روزنامه کیهان اول انقلاب این کار رو کرد! به شماره های اون زمان مراجعه کنید
نتیجه رو میشه از بزرگتر ها هم پرسید!
مرکز برنامه نویسی ایران

آفلاین پیام ابراهیمی

• High Hero Member
  • *
    • پلت ولگ
« پاسخ #43 : 23 شهریور 1388، 12:50 ب‌ظ »
سلام
این کاری که شما میگید (حذف بعضی حروف)
یکبار داشت اجرا میشد!
بعد همه فهمیدن نشدنیه و بعد همه با اون به صورت یک طنز برخورد کردند!!!!!! :-X

دوست عزیز من پیام جان!
فرهنگ و اجتماع مردم و تفاوتهاشون دفتر مشق ریاضی یا ... نیست که هرچیشو دوست نداری پاک کنی و جایگزین کنی
با زمان هم نمیشه

چون فرهنگها و زبانها دارن به هم نزدیک تر میشن و بیشتر درهم حل میشن (مثل گاها که قبلا نبود اما حالا هست) و جلو گیری از این امر غیر ممکن و غلطه

یک نظریه هست که توضیح میده چرا با اینکه همه از یک پدر و مادر هستیم باز زبان های متفاوت و گویش های گوناگون داریم!!!
دلیلش رو این بیان میکنه که همه در زمان های خیلی دور همزبان بودند اما به دلیل نا معلومی مثل یک معجزه یا عذاب یا هرچی (مثل زمان دایناسورها که یهو مردن) زبان مردم هم تغییر میکنه! بعد از اون انسان ها در زمین پراکنده شدن (نه اینکه اول پراکنده بشن) و در نهایت هم به شکل امروزی در اومد اما به هزاران دلیل به همون شکل اولی جاذبه دارند و داره زبان و فرهنگ به شمتی پیش میره که دوبراه یکی و یکپارچه بشه

چطور عربها همین کار رو کردن و الان نه شاخ درآوردن نه دم... هنوزم زنده ان... این کارشون باعث شد زبان رو به انحطاط اون موقعشون نفس بگیره... چطور اونا این کارو کردن و ما نمی تونیم این کار رو بکنیم... فقط باید برای زبانمون بیشتر ارزش بزاریم

البته بحث من املا نیست... نظرم جانشین کردن کلمات عربی با معادل فارسیشونه
« آخرین ویرایش: 23 شهریور 1388، 12:52 ب‌ظ توسط پیام »

آفلاین HardyLaity

• Hero Member
  • *
« پاسخ #44 : 23 شهریور 1388، 12:56 ب‌ظ »
این ره به ترکستان است...

خیلی از زبان ها اونطور که می گن نمی نویسن مثلا انگلیسی که زبان بین المللی هم شده یا فرانسه یا... این که ضعف نیست، ضعف اونجا ست که یه زبان بسته باشه و نتونه کلمات جدید تولید کنه، که متاسفانه فارسی اینجوری یه و بازتولیدش خیلی کمه.

حالا که می خواین زحمت بکشین و این حروف ط و ذ و ض و... رو وردارین و کلمات عربی رو هم پالایش کنین و بعد انشا الله به کلمات انگلیسی که کم کم رکورد عربی رو هم می زنه برسین و فرانسه و ترکی و... رو هم وردارین چرا یه زبان دیگه نمی آرین، خیلی خیلی راحت تره ها...

سلام و خیلی خوش اومدی

ببین کاوان جان بشخصه خیلی وقتها میخوام یه مطلب رو توی فروم بنویسم ولی زمانی که میبینم برای یه پست باید کلی وقت بگذارم و آخرش ۱۰ تا غلط املائی داره از خیرش میگذرم ( از این بابت دوستان خیلی شانس آوردن  :D وگرنه باید اراجیف بنده رو خیلی بیشتر از این تحمل میکردند )

من نه کاری به تحاجم دارم نه اینکه این کلمه کجائیه ، میخوام اون چیزی که میگم رو بنویسم ( حالا هم تنبل هستم و هم توی این سن و سال حس و حالش نیست برم منبع پیدا کنم این چیه از کجا اومده با ض بنویسم یا با ظ )

این کار میدونم چون تنبلهائی مثل من زیاده  ;) جا میافته حالا با یکی دو روز نه ولی توی چند ماه .

موفق باشی