به خاطر ضغیف بودن yum در مقابل apt. کوچیک بودن ریپوزیتوری.
yum install apt
دقیقا (: الان خیلی خوبه که اپت به این راحتی اضافه می شه ولی هیچ کاربر اپت ندیدم که یام رو نصب کنه (: نتیجه اینه که اپت جذابتره (:
نداشتن مدیر پنجره تایلینگ مورد علاقه من (آوسام)
این چی هست؟
حتما در موردش مفصل تر می نویسم ولی در کل، یک جور مدیر پنجره است که به جای اینکه توش بتونی پنجرهها رو روی هم بندازی و هی جابجاشون کنی تا کنار هم بچینی شون یا مینیمایزشون کنی و ... همه پنجره ها بر اساس یکسری منطق خودشون جاشون رو پیدا می کنن. اوایل بسیار عجیب و غیر طبیعی به نظر می یاد ولی با یک کمی جو گیک، کشف می کنی که چقدر بهره وری بیشتری داره و چقدر دستت رو توی کار باز می ذاره و در عین حال معمولا باعث می شه که نیازی به کار کردن با ماوس نداشته باشی و فقط از روی کیبرد مدیر پنجره رو به طور کامل و خیلی مفید، کنترل کنی (: اینجا رو یک نگاه بنداز
http://en.wikipedia.org/wiki/Awesome_%28window_manager%29نداشتن اپلت تقویم جلالی
مگه اوبونتو داره؟
برنامه که برای همه توزیع ها هست (دنبال jalali-calendar و jcal بگرد) اما توی دبیان بیس ها، توی ریپوزیتوری ها هستن و بی دردسر (:
حذف بی معنی صفحه کلید کلماک
این چیه؟
صفحه کلیدی که استفاده می کنی احتمالا کوئرتی است (جای قرار گرفتن کلیدها). این صفحه کلید بر می گرده به زمان اختراع ماشین حساب و منطقش هم اینه که چیزهایی که کاربرد نزدیک به هم دارن از هم دور بشن (که تیغههای ماشین تحریر به هم گیر نکنه!). الان ترکیب های جدیدی از صفحه کلید هست و من از «کلماک» استفاده می کنم که بهینه شده برای تایپ انگلیسی. آدم های کمی از کلماک استفاده می کنن اما دلیلی نداره یک توزیع اونو از لیست صفحه کلیدهایی که می تونی موقع نصب انتخاب کنی، حذف کنن (: افتخار لینوکس این بود که اولین سیستم عاملی بود که این صفحه کلید رو به گنوم و کی دی ای و بقیه اضافه کرد (: اینجا رو نگاه کن:
http://jadi.undo.it/archives/2187اجبار به استفاده از SELinux به شکل پیش فرض
تو 5 ثانیه میشه غیر فعالش کرد
دقیقا. و کلی از کاربرانی که من دیدم همین کار رو می کنن، کردن و توی فروم ها به عنوان یکی از راه حل ها پیشنهادش می دن. اما سوال اینه که چرا هنوز این گزینه به شکل پیش فرض فعاله؟ من حس می کنم به این دلیل که ردهت نیاز داره که مردم از اس.ای.لینوکس استفاده کنن تا تست بشه و عیب یابی و کاربرپسند. این اون چیزیه که بهش می گم احساس موش آزمایشگاهی.
نداشتن gimp در نصب پیش فرض
کی میگه نداره؟؟؟؟؟
من تا دو سه روز پیش فدورا داشتم و توی گنوم-دو نیومد. شاید اشتباه از من باشه (: برای من هم واقعا عجیب بود.
اجبارم به استفاده از ext4
و من فدورا 12 رو روی ext3 زدم بدون دردسر نمیدونم کجا اجبار کرده بود بزاریم 4 ؟؟؟؟؟
اما من که انتخاب کردم دستی پارتیشن بندی کنم و بعد زدم که روت با ext3 فرمت بشه گفت که مدیای من به این فرمت نیست و من باید حتما فایل فرمتی رو انتخاب کنم که مدیا به اون فایل فرمت است(؟). اگر واقعا دوست داشته باشی بدونی جریان چیه می تونم دوباره نصب کنم و دقیق تر بگم.
بازم تکرار میکنم! نمی گم فدورا بده! هیچ توزیعی بد نیست. من حتی با در کوچیک ترین و عجیب و غریب ترین توزیع ها هم که کار می کنم ازش لذت می برم و نمی گم «بده» (: سیستم عامل یک ابزار است و استفاده کننده باید باهاش راحت باشه. من هر لحظه که با نصب یک توزیع غیرطبیعی /مرسوم گیر می کنم می یام روی اوبونتو چون توی یکساعت می تونم سیستمی داشته باشم که همه چیزش مطابق میلم کار می کنه. ظاهرا وضع تو با فدورا همینطوره و این دقیقا قشنگی و حتی باعث پیشرفت لینوکسه. مثل هر چیز دیگه، تنوع است که نرم افزار آزاد رو جلو می بره نه یکسانی اجباری.