انجمن‌های فارسی اوبونتو

لطفاً به انجمن‌ها وارد شده و یا جهت ورود ثبت‌نام نمائید

لطفاً جهت ورود نام کاربری و رمز عبورتان را وارد نمائید

نویسنده موضوع: چرا لینوکس؟  (دفعات بازدید: 1572 بار)

0 کاربر و 1 مهمان درحال مشاهده موضوع.

آفلاین m4n

• Newbie
  • *
  • ارسال: 5
چرا لینوکس؟
« : 30 دی 1394، 03:36 ب‌ظ »
من یه فردی هستم که اطلاعات خیلی پایه ای درباره ی لینوکس دارم...دوست داشتم بیام اینجا و سوالاتم رو از دوستان عزیز بپرسم...
چرا لینوکس؟خب کار با ویندوز که راحت تره...
بعضی از نرم افزارها برای لینوکس موجود نیستن...مثل فوتوشاپ...نرم افزارهای هم سطح اونا در لینوکس اونقدا خوب نیستن...
در کل اصلا چرا لینوکس؟به عنوان کسی تا حالا ویندوز کار کردم لینوکس چه مزیت هایی داره که من باید بیام لینوکس؟
دوستان لطفا هر چی لینک مفید هم داشتین برام اینجا بزارین...
کلا دوست دارم زیاد درباره اش بخونم...
میخوام ببینم لینوکس چی داره...
چیکار میتونه بکنه...و اینجور مسائل...
ممنون :)

آفلاین koosha

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 734
پاسخ : چرا لینوکس؟
« پاسخ #1 : 30 دی 1394، 03:39 ب‌ظ »
linuxbook.ir
GNU/Linux
Debian8
I3 WM

آفلاین بابک طور

• Hero Member
  • *
  • ارسال: 800
« پاسخ #3 : 30 دی 1394، 03:46 ب‌ظ »
سلام.
به این موضوع از چند منظر میشه نگاه کرد:

۱. فلسفی: اینجا آزادیه!
شما مجبور به استفاده از ابزارهای خاص برای انجام کارهای خاص نیستی و دستت برای تغییرات در بخش‌های مختلف بازه.

۲. امنیتی 8):
اینجا کد منبع بازه. شما می‌دونی سیستم دقیقاً چیکار میکنه. ولی اونجا معلوم نیست دقیقاً چه کارهایی با اطلاعاتی که از شما به دست می‌آرن می‌کنن.

۳.منفعت شخصی:
شما مجبور نیستی برای اینکه از سیتم‌عامل و یا نرم‌افزار استفاده کنی هر چند وقت یک بار بری سخت‌افزار جدید بخری. من سیستمی رو که مال حدود ۱۲ تا ۱۴ سال پیش هست رو روش لینوکس نصب کردم \\:D/! البته الآن در قید حیات نیست :'(

البته همه‌ی این تقسمبندی‌ها خودش کلی صحبت داره که اینجا فقط به صورت کلی واردشون شدم

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #4 : 30 دی 1394، 04:11 ب‌ظ »
سلام.
شما که اصولا برطبق حرف خودتون، اطلاعات پایه‌ای از لینوکس دارین، پس جمله‌ای مثل:
نقل‌قول
از روی قضاوت سریع و غیرمنصفانه گفته شد.
اگه قراره راجع به چیزی اطلاع کسب کنید، پس سعی کنید اول ازش ایراد نگیرید. بعد از اطلاع کسب کردن، اگه ایراد گرفتین، اونوخ میشه نشست راجع بهش بحث منطقی کرد.
بگذریم...
قرار نیست در مرحله‌ی اول فکر کنیم کار با کدوم سیستم عامل راحت تره. ویندوز یه سری کارها رو انجام میده. لینوکس هم یه سری کارهای دیگه. این دوتا سیستم عامل کاملا شبیه به هم نیستن. و کاملا متفاوت هم نیستن. فقط بر اساس هدف های خاصی طراحی شدن. یعنی ابزارهایی هستن برای اهداف خاصی که مد نظر هر کاربر هست. تمامی نرم افزارها هم دقیقا مثل سیستم عامل، ابزاری هستن برای هدف مشخصی که کاربر داره.
اینکه بعضی از نرم افزارها برای لینوکس موجود نیستن، نشون دهنده‌ی این هست که از نظر شما نرم افزار، ابزار نیست. هدف هست. که کاملا اشتباهه. شما هدفت رو مشخص کن و ببین چه کاری میخوای انجام بدی. حالا اون کار رو با هر ابزاری میشه انجام داد. توی هر سیستم عاملی. فقط با روش‌هایی مختص به اون سیستم عامل یا نرم افزار.
فتوشاپ نه ربطی به لینوکس داره و نه ربطی به ویندوز. فتوشاپ یه ابزار برای ویرایش تصاویر هست. اگه کلا هم اختراع نمیشد، هیچ اتفاقی واسه دنیا نمی افتاد. ابزارهای دیگه هم دقیقا کار مشابه اون رو انجام میدن یا حتی فتوشاپه که کار مشابه اونارو انجام میده. اون فقط یک ابزار از میلیون ها ابزار و نرم افزار هست. مشکل از اونجایی شروع میشه که فتوشاپ به عنوان یک ابزار، جای خودش رو به هدف میده. میشه هدف یک کاربر برای ویرایش تصاویرش. و اگه فتوشاپ جایی نباشه، اون پلتفرم به درد لای جرز دیوار میخوره. متاسفانه طرزفکر اکثر آدما به این شکل هست که باید فرهنگ‌‌سازی بشه (دلیلش هم مفت استفاده کردن وخریدش از سر کوچه به قیمت ۱۰۰۰ تومن هست) :)
شما اگه بتونی هدفت رو بشناسی، با هر ابزاری میتونی کارت رو انجام بدی.
مثل این می مونه که بگیم ما میخوایم از خونه‌مون حرکت کنیم و بریم به سمت بازار شهر. و حتما باید پژوی ۴۰۵ نقره‌ای اسپرت با فرمون فلان باشه تا بریم بازار. الان اینجا هدفت بازار رفتن نیستا! هدف شده اون ماشینه :D وقتی هدفت دقیقا همون بازار رفتن باشه، هزار جور ابزار سر راهت هست که میتونی انتخابشون کنی برای رسیدن به بازار. میخواد دوچرخه باشه، جت باشه، موتور باشه، ماشین باشه یا پیاده و ... این خیلی مهمه. متاسفانه من توی دور و اطرافیانم که نگاه می کنم، اکثرا ابزار رو تبدیل به هدف کردن. چکار هم میشه کرد!!!! چی بگیم والا..
چرا لینوکس؟ شما بگو چرا ویندوز؟ :D
لینوکس یه سری ویژگی‌های فلسفی داره (که بخش اعظم علاقه مندا رو جذب کرده)
یه سری هم ویژگی‌های فنی داره که بر اساس فلسفه‌ش طراحی شده
شما باید اول ببینی لینوکس برای چی اومده اصلا. اومده که چه کار کنه. روش و طرزکارش چی بوده.
چیزایی که من اینجا میگم رو یکی یکی سرچ کن، کلی چیز میز پیدا می کنی:
− لینوکس (به عبارت کامل‌تر گنولینوکس) ماژولاره. روی سخت افزاری اندازه شکلات نصب میشه. روی سخت افزاری اندازه‌ی یک مجتمع تجاری هم نصب میشه. از کوچک‌ترین اجزاش میشه اجراش کرد تا پیچیده ترین اجزایی که بهش چفت و بست میشه. (مثل لگو)
− آزاده. یعنی هرکسی می تونه اونو هرجور که دوست داره استفاده کنه. اجزاش رو خودش بچینه و دقیقا کاری رو انجام بده که دوست داره. نه کم نه زیاد. تسلط کامل بر سیستم عامل و اجزاش
− امنه. یعنی جوری طراحی شده که کسی نتونه خراب کاری کنه. و هر کسی هم میتونه با دانشش اونو امن‌تر کنه. یا با ناشی گریش اونو نا امن کنه. اختیار تام داره طرف. اینجوری تصور کن
− رایگانه. لینوکس به فروش نمیره. متعلق به شرکت خاصی نیست. مال جامعه‌س و هرکسی که توی توسعه‌ش نقش داشته باشه.
− قدرتمنده. به خاطر همون قابلیت ماژولار بودنش، میشه اونقدری قویش کرد که یهو بترکه، همه جا نابود بشه  ;D (شوخی!) به خاطر ابزارهایی که داره و ترکیب کردنشون با هم، قدرت بالایی پیدا میکنه که با کمترین زمان بیشترین بازده رو داره.
− بهشت برنامه نویسان. به خاطر جامعه‌ی فعالی که داره و توسعه‌ی آزاد، هر برنامه نویسی دلش میخواد برای لینوکس و توی لینوکس برنامه بنویسه. چون دیگه محدود به برخی چیزا نیست و البته ویژگی های فنیش باعث شده کار برای برنامه نویسی راحت بشه.
تقریبا تمام تجهیزات دنیا با لینوکس کار میکنن:
شبکه و اینترنت (سرور‌ها، روترها، ماهواره‌ها) ابرکامپیوتر‌ها، پهپاد‌ها، لوازم خونگی، اینترنت اشیا، گجت های هوشمند، تجهیزات پزشکی و نجومی، تجهیزات حمل و نقل، نظامی و ... میشه گفت همه جای دنیا لینوکس استفاده میشه. فقط چندتا دیوایس هست که لینوکسی نیستن. مثل اپل دیوایس‌ها و چارتا گوشی ویندوزی و لپ تاپ و دسکتاپ که هیچ کدوم جزو تجهیزات مهم دنیا به شمار نمیرن  ;D
دنیای لینوکس دنیای بی انتها و نامحدودیه در صورتی که ویندوز و امثالهم، دنیایی محدود هستن که جلوی پیشرفت آدم رو میگیرن و نمیذارن آدم توی جنبه‌های بیشتری از تکنولوژی پیش بره.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین m4n

• Newbie
  • *
« پاسخ #5 : 30 دی 1394، 07:14 ب‌ظ »
linuxbook.ir
سایت خیلی جالب و عالی هست...ممنون از معرفی :) ...پاتوقم یه ساعتی هست شده همونجا :D
اینا رو هم ببین...
ممنون...یه نگاه کوچیک بهشون انداختم...حتما نگاهشون میکنم...خیلی جالب به نظر میرسن :) :)
سلام.
به این موضوع از چند منظر میشه نگاه کرد:

۱. فلسفی....
جالب بود واسم...ممنون :)
سلام.
شما که اصولا برطبق حرف خودتون، اطلاعات پایه‌ای از لینوکس دارین، پس جمله‌ای مثل...
ممنون....جالب بود...تا حالا از این دید بهشون نگاه نکرده بودم ;D خب حالا یه سوال پیش میاد...این رو قبول کردم که نباید وسیله رو هدف دید اما خب توی لینوکس وسایلی به همین قدرت داریم؟مثلا مطمئنا فوتوشاپ یکی از قویتریناست یا مثلا آی دی ام برای دانلود کردن...توی لینوکس هم اینجور نرم افزارای قدرتمندی هست؟

آفلاین رسول سعیدنژاد

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 3504
  • علی (ع): زَكَاةُ الْعِلْمِ نَشْرُه
« پاسخ #6 : 30 دی 1394، 07:22 ب‌ظ »
نقل‌قول
ممنون....جالب بود...تا حالا از این دید بهشون نگاه نکرده بودم ;D خب حالا یه سوال پیش میاد...این رو قبول کردم که نباید وسیله رو هدف دید اما خب توی لینوکس وسایلی به همین قدرت داریم؟مثلا مطمئنا فوتوشاپ یکی از قویتریناست یا مثلا آی دی ام برای دانلود کردن...توی لینوکس هم اینجور نرم افزارای قدرتمندی هست؟
اگه هدفت دانلود کردن باشه، ما aria2 داریم یا پرسپولیس
http://amirsamimi.mihanblog.com/post/25
از نظر قدرت، IDM به پای aria2 نمیرسه. کارایی که Aria میکنه خیلی خیلی بیشتر از IDM هست

اگه هدفت ویرایش عکس و روتوش باشه، ترکیب gimp,inkscape,blender فتوشاپ هم از دور خارج میکنه.
نرم افزار، یک ابزاره. برای رسیدن به هدف ازش استفاده کنید. نرم افزار هدف شما نیست :) - آزادی، بزرگ‌ترین دروغ بشریت

آفلاین m4n

• Newbie
  • *
« پاسخ #7 : 30 دی 1394، 07:34 ب‌ظ »
نقل‌قول
اگه هدفت دانلود کردن باشه...
ممنون...قانع کننده بود...کم کم طرز فکرم نسبت به خیلی چیزا داره فرق میکنه :D هنوز دارم به اون هدف و وسیله فکر میکنم...خیلی جالب بود :D
« آخرین ویرایش: 30 دی 1394، 10:37 ب‌ظ توسط m4n »

آفلاین کیهان

• High Hero Member
  • *
  • ارسال: 1054
  • Debian User
    • کیهان
« پاسخ #8 : 01 بهمن 1394، 02:12 ق‌ظ »
من یه فردی هستم که اطلاعات خیلی پایه ای درباره ی لینوکس دارم...دوست داشتم بیام اینجا و سوالاتم رو از دوستان عزیز بپرسم...
بعضی از نرم افزارها برای لینوکس موجود نیستن...مثل فوتوشاپ...نرم افزارهای هم سطح اونا در لینوکس اونقدا خوب نیستن...
در کل اصلا چرا لینوکس؟به عنوان کسی تا حالا ویندوز کار کردم لینوکس چه مزیت هایی داره که من باید بیام لینوکس؟
دوستان لطفا هر چی لینک مفید هم داشتین برام اینجا بزارین...
کلا دوست دارم زیاد درباره اش بخونم...
میخوام ببینم لینوکس چی داره...
چیکار میتونه بکنه...و اینجور مسائل...
ممنون :)
حالا جدای اینکه بقیه دوستان پاسخ دادن، شما اصلا اینو رو توی نت سرچ نکردین؟ ;) یخورده گوگل می‌کردین موضوع سوال رو... :)

آفلاین m4n

• Newbie
  • *
« پاسخ #9 : 01 بهمن 1394، 02:26 ق‌ظ »

نقل‌قول
حالا جدای اینکه بقیه دوستان پاسخ دادن، شما اصلا اینو رو توی نت سرچ نکردین؟ ;) یخورده گوگل می‌کردین موضوع سوال رو... :)
چرا اتفاقا قبلا سرچ کرده بودم...اما چیزایی که بود بیشتر سردرگمم کرده بود...هر کسی برای خودش توی نت صاحب نظره :D ...اما اینجا وقتی میپرسم میدونم کسایی هستن که واقعا کار کردن و نظر درست و دقیقی میدن :)